Simos805 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Εδώ και αρκετά χρόνια είχα μια παλιά λάμπα πυρακτώσεως 200w στο δωμάτιο, η οποία παίζει να είναι εποχής 80-90 με κούμπωμα μπαγιονέ. Η λάμπα αυτή κάηκε και θέλω να την αντικαταστήσω με μια σύγχρονη LED ίδιας έντασης (lumens), όμως δεν γνωρίζω πόσα lumens ήταν η παλιά λάμπα, πάρα μόνο το ότι ήταν 200watt πυρακτώσεως. Υπάρχει κάποιος όσο γίνεται σίγουρος τρόπος υπολογισμός των lumens με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά? Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω να είναι και dimmable η καινούρια LED λάμπα μιας και έχω dimer στον τοίχο. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από Simos805
Ihavetheanswers Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Συνήθως γράφουν οι LED λάμπες πάνω την αντιστοίχηση. Πχ μια λάμπα 15W LED είναι ίση με 85W λάμπα πυρακτώσεως. Σχετικά με το μπαγιονέ κούμπωμα (Β22) που αναφέρεις, βρίσκω τον δυνατότερο λαμπτήρα στα 20W που ισοδυναμεί με 170W πυρακτώσεως σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
czarjuly Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) μηπως σε βοηθα αυτο; https://www.rapidtables.com/calc/light/lumen-to-watt-calculator.html ακυρο ειπες δε ξερεις τα lumens... Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από czarjuly
zx1234r Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Γιατί δεν παίρνεις την μεγαλύτερη και μαζί ένα dimmer?
The_Judas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 αρκετά σπάνιες οι λάμπες 200watt, οπως επίσης και οι μπαγιονέ. Ειδικά σε πυρκατώσεως νομίζω ότι είναι και επικίνδυνα τόσα watt! Σίγουρα χρειάζεσαι 200watt; είναι τόσο μεγάλο το δωμάτιο;
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, Simos805 είπε Καλησπέρα! Εδώ και αρκετά χρόνια είχα μια παλιά λάμπα πυρακτώσεως 200w στο δωμάτιο, η οποία παίζει να είναι εποχής 80-90 με κούμπωμα μπαγιονέ. Η λάμπα αυτή κάηκε και θέλω να την αντικαταστήσω με μια σύγχρονη LED ίδιας έντασης (lumens), όμως δεν γνωρίζω πόσα lumens ήταν η παλιά λάμπα, πάρα μόνο το ότι ήταν 200watt πυρακτώσεως. Υπάρχει κάποιος όσο γίνεται σίγουρος τρόπος υπολογισμός των lumens με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά? Είσαι σίγουρος πως ήταν 200w? Λίγο απίθανο να είχε τόσο μεγάλη ισχύ λάμπα σε δωμάτιο, πυρακτώσεως κιόλας... Οι πυρακτώσεως πάντως μια και ρώτησες αποδίδουν πάνω κάτω 15 lumen ανά watt. Εγώ όμως θα πρότεινα να ξαναδείς την παλιά λάμπα, να επιβεβαιώσεις αν όντως ήταν 200w και πυρακτώσεως, μήπως ήταν αλογόνου πχ? Μια φωτό με τα χαρακτηριστικά της θα βοηθούσε.
dazed Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Είσαι σίγουρος πως ήταν 200w? Λίγο απίθανο να είχε τόσο μεγάλη ισχύ λάμπα σε δωμάτιο, πυρακτώσεως κιόλας... Οι πυρακτώσεως πάντως μια και ρώτησες αποδίδουν πάνω κάτω 15 lumen ανά watt. Εγώ όμως θα πρότεινα να ξαναδείς την παλιά λάμπα, να επιβεβαιώσεις αν όντως ήταν 200w και πυρακτώσεως, μήπως ήταν αλογόνου πχ? Μια φωτό με τα χαρακτηριστικά της θα βοηθούσε. Τόσο παλιά λάμπα δεν μπορεί να είναι αλογόνου. Πιθανότατα μια εξαιρετικά ενεργοβορα λάμπα ηταν, η οποία δεν θα είχε και την κατάλληλη απόδοση. 8 ώρες πριν, Simos805 είπε Καλησπέρα! Εδώ και αρκετά χρόνια είχα μια παλιά λάμπα πυρακτώσεως 200w στο δωμάτιο, η οποία παίζει να είναι εποχής 80-90 με κούμπωμα μπαγιονέ. Η λάμπα αυτή κάηκε και θέλω να την αντικαταστήσω με μια σύγχρονη LED ίδιας έντασης (lumens), όμως δεν γνωρίζω πόσα lumens ήταν η παλιά λάμπα, πάρα μόνο το ότι ήταν 200watt πυρακτώσεως. Υπάρχει κάποιος όσο γίνεται σίγουρος τρόπος υπολογισμός των lumens με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά? Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις πλέον πόσα lumen ηταν, μιας και κάηκε, αλλά σίγουρα δεν θα είχε και την καλύτερη απόδοση lumen/watt άρα απλά πάρε μια led >20W και 2700K για να έχεις περίπου το ίδιο φως. Προσωπικά θα έβαζα πάνελ οροφής.
KoreanW Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) ισοδυναμία φωτεινής έντασης με 200W πυρακτώσεως δύσκολα θα βρεις σε μια μόνο λάμπα led θες πιθανότατα 2 δυνατές λάμπες led έχεις και την επιλογή με αντάπτορα να τις βάλεις στο ίδιο ντουί πχ Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από KoreanW 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 39 λεπτά πριν, dazed είπε Τόσο παλιά λάμπα δεν μπορεί να είναι αλογόνου. Πιθανότατα μια εξαιρετικά ενεργοβορα λάμπα ηταν, η οποία δεν θα είχε και την κατάλληλη απόδοση. Η πιο ενεργοβόρα ήταν η απλή πυρακτώσεως, 15lumen/watt, αλλά υπήρχαν κι άλλες τεχνολογίες με ελαφρώς καλύτερη απόδοση, για αυτό και του ζήτησα φωτό με χαρακτηριστικά.
Simos805 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε Συνήθως γράφουν οι LED λάμπες πάνω την αντιστοίχηση. Πχ μια λάμπα 15W LED είναι ίση με 85W λάμπα πυρακτώσεως. Σχετικά με το μπαγιονέ κούμπωμα (Β22) που αναφέρεις, βρίσκω τον δυνατότερο λαμπτήρα στα 20W που ισοδυναμεί με 170W πυρακτώσεως σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σε ευχαριστώ! Δεν με ενδιαφέρει να είναι μπαγιονέ, έτσι κι αλλιώς την είχα με αντάπτορα τόσα χρόνια, απλά το ανέφερα σε περίπτωση που έχει να κάνει (πχ θα μπορούσε όσες λάμπες ήταν μπαγιονέ να συνοδεύοντουσαν από κάποιο χαρακτηριστικό της εποχής που επηρέαχε την φωτεινότητας τους ξέρω γω) 3 ώρες πριν, The_Judas είπε αρκετά σπάνιες οι λάμπες 200watt, οπως επίσης και οι μπαγιονέ. Ειδικά σε πυρκατώσεως νομίζω ότι είναι και επικίνδυνα τόσα watt! Σίγουρα χρειάζεσαι 200watt; είναι τόσο μεγάλο το δωμάτιο; Δεν με ενδιαφέρει να είναι μπαγιονέ σκέψου την είχα με αντάπτορα αυτή τόσα χρόνια. Την θέλω τόσα watt (τόση φωτεινότητα δηλαδή) διότι γενικά μαρέσει το δωμάτιο να είναι πολυπ φωτεινό όταν το θέλω συν ότι το φωτιστικό που έχω καλύπτει αρκετά την λάμπα με αποτέλεσμα να περιορίζει αρκετά το φως της. Για αθτό έχω κι dimer ώστε να την χαμηλώνω όταν θέλω. 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η πιο ενεργοβόρα ήταν η απλή πυρακτώσεως, 15lumen/watt, αλλά υπήρχαν κι άλλες τεχνολογίες με ελαφρώς καλύτερη απόδοση, για αυτό και του ζήτησα φωτό με χαρακτηριστικά. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από Simos805 1
KoreanW Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 υπ'όψιν δεν κάνουν όλες οι led λάμπες για dimmer... 1
Simos805 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, KoreanW είπε υπ'όψιν δεν κάνουν όλες οι led λάμπες για dimmer... I know.
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Simos805 είπε Απλή πυρακτώσεως είναι, οπότε περίπου 15 lumen ανά watt, κάπου 3.000 lumen βγάζει. Δύσκολα θα βρεις, αλλά υπάρχει και η επιλογή να βάλεις άλλο φωτιστικό ή αντάπτορα σε 2 ή παραπάνω λάμπες. Υπόψιν όμως αν θέλεις να τη ντιμάρεις τότε πρέπει και η led λάμπα που θα πάρεις να είναι dimmable, αλλά και να πάρεις άλλο dimmer που να είναι συμβατό με led, αν αφήσεις το ίδιο είτε δεν θα ντιμάρεται είτε θα τρεμοπαίζει. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από Joshua21
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Σίγουρα κάηκε? Στις φωτογραφίες το σύρμα δεν φαίνεται κομμένο
Dante80 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Πράγματι το σύρμα φαίνεται κομπλέ. Μήπως τα έπαιξε ο αντάπτορας; Σε κάθε περίπτωση, άλλαξε την. Πληρώνεις πολλά για ρεύμα, χωρίς λόγο και αιτία. Κοίτα σε κάτι τέτοιο, με ανάλογο αντάπτορα αν χρειάζεται. Σχετικά με dimming, το παλιό σου dimmer κατά πάσα πιθανότητα δεν κάνει μιας και δεν μπορεί να πέσει στα watt τόσο χαμηλά όσο χρειάζονται οι dimmed led. Με δεδομένο όμως πως η λάμπα που αλλάζεις έχει μεγάλη ισχύ (20w+ για LED δεν είναι λίγα), μπορεί και να παίξει, αν πάρεις dimmable led σαν την παραπάνω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα