gemis XTX Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Οι 4 που θέλει να διώξει είναι αυτοί που δεν έχουν δικούς τους μετρητές ΔΕΗ (και συμφωνητικά στο taxisnet) ; Δεν ξέρουμε.. Ρολόγια έχουμε οι 4 συμβολαιο στο taxis έχουμε οι 5. Τώρα ποιους 4-5 θέλει να σουτάρει θα το δούμε από Δευτέρα..
mechpanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, gemis XTX είπε Να σε καλά ρε φίλε μου με βοήθησες πάρα πολύ... Με έκανες λίγο να ηρεμήσω. Σε ευχαριστώ! Έχεις καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.. Κάποιες διευκρινήσεις μόνο θα πω.. Δεν ξέρω αν δήλωνε αυτός στην εφορία αυτά που του πλήρωναμε.. Εγώ πάντως όπως και οι άλλοι λογικά κάθε χρόνο στην φορολογική δήλωση δήλωνα σαν πρώτη κατοικία αυτή με τόσο ενοίκιο. Από μόνος του μας επέβαλε να βάλουμε ξεχωριστό ρεύμα στη ΔΕΗ ο καθένας μας και εμείς συμφωνήσαμε εννοείτε.. Επειδή για το κάθε διαμέρισμα στοίχιζε κάπου στα 600 ευρώ να γίνει αυτή η διαδικασία έβαλε μόνο στα 4 από τα 8 διαμερίσματα ρολόγια για αυτό και έχουμε εμείς οι 4 συμβόλαια.. Και ευτυχώς που έγινε έτσι.. Πριν βάλουμε τα ρολόγια μας μας είχε κόψει η ΔΕΗ καμία 20αρια φορές το ρεύμα.. Τον παίρναμε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του λέγαμε το πράγματα είναι αυτά εμείς σε πληρώνουμε κανονικά το ρεύμα και έρχεται και μας το κόβει η ΔΕΗ; ερχότανε ο ίδιος έβαζε χέρι στον μετρητή και έδινε ρεύμα ξανά στο οίκημα.. Φίλε μου έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τελικά.. Δεν έχει τα @@@ να τα διαχειριστεί και εβαλε τώρα έναν να μας εκβιάσει.. Ότι νανε.. Τι μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα ξαναέρθει από εδώ ο καινούριος και δε δείξει έγγραφα και χαρτιά και συμβόλαια και αποδείξεις ότι πλέον είναι δικό του έχω πάρει την αστυνομία να έρθει να τον μαζέψει και θα του κάνω και μήνυση.. Θα έλεγα άμεσα να περιγράψεις όλη αυτή την κατάσταση σε δικηγόρο, να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες νομικές ενέργειες. Πιστεύω θα κάνουν άμεσα πίσω, για πολλούς λόγους. Ταυτόχρονα ειδοποίηση αστυνομίας αν σε ενοχλήσουν, για καταγραφή του συμβάντος. Δεν έχει νόημα για άλλες συμβουλές, εδώ μέσα. Ταυτόχρονα αναζητάς νέα κατοικία με την ησυχία σου, γιατί αυτοί θα σε σκάσουν. 1
gemis XTX Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, KoreanW είπε μπορώ να φανταστώ τη συνεννόηση... ο καλόπαιδος της γειτονιάς πιάστηκε σε κουβέντα με τον ιδιοκτήτη: « -Τί τους έχεις αυτούς εκεί; Πόσα σου δίνουν; Μόνο αυτά βγάζεις; Αυξήσεις καλά τόσα χρόνια γιατί δε ζήτησες; Έχεις δυσκολίες. Άσε μου και θα σου τους κάνω εγώ να χορεύουν. Να μου δώσεις τόσα και μην ασχοληθείς, θα αναλάβω εγώ όλα. Καθαρίζω μόνος μου. » Βεβαια κι εσύ από ό,τι καταλαβαίνω, αν ήσουν ο πρώτος από τους υπόλοιπους που αντέδρασες, το έκανες μόλις άρχισαν τα φέσια και οι διακοπές με το ρεύμα. Και στο ενδιάμεσο δεν είχατε κανένα θέμα, μόνο όταν παλαβώσατε 20 φορές με τις ρευματοκλοπές διακοπές και επανασυνδέσεις στη ζούλα. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά θα στο πει κι ο δικηγόρος (αν κι αυτός είναι αρκετά τίμιος για να στο πει για το συμφέρον σου και όχι για να βγάλει περισσότερη δουλειά): πάτε για μαλλί και κινδυνεύετε όλοι να βγείτε κουρεμένοι. Όχι δεν είμουν ο πρώτος που αντέδρασα.. Αντιδρασαμε ολοι.. Και τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις.. Για ποιον λόγο λες ότι μπορούμε να βγούμε κουρεμένοι; εμεις το ξαναλέω δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώσουμε 50 ευρώ παραπάνω.. Το πρόβλημα είναι ποιους θα διώξει και τι θα φέρει να μείνει εδώ.. Τι σκοπό έχει γενικά να κανει... Αν και μετά λεγόμενα μας και αυτά που συνδιαζω 99% είναι όπως την ψιλιαστηκες και εσύ.. Ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτός από έναν που βρήκε και τον βόλεψε να βάλει αυτόν μπροστά να καθαρίσει.. 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Θα έλεγα άμεσα να περιγράψεις όλη αυτή την κατάσταση σε δικηγόρο, να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες νομικές ενέργειες. Πιστεύω θα κάνουν άμεσα πίσω, για πολλούς λόγους. Ταυτόχρονα ειδοποίηση αστυνομίας αν σε ενοχλήσουν, για καταγραφή του συμβάντος. Δεν έχει νόημα για άλλες συμβουλές, εδώ μέσα. Ταυτόχρονα αναζητάς νέα κατοικία με την ησυχία σου, γιατί αυτοί θα σε σκάσουν. Έτσι ακριβώς θα γίνει.. Θα ήθελα να αποφύγω να κάνω μετακόμιση για ένα χρόνο.. Πιστεύω πως θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα..
KoreanW Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, gemis XTX said: Όχι δεν είμουν ο πρώτος που αντέδρασα.. Αντιδρασαμε ολοι.. Και τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις.. Για ποιον λόγο λες ότι μπορούμε να βγούμε κουρεμένοι; εμεις το ξαναλέω δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώσουμε 50 ευρώ παραπάνω.. Το πρόβλημα είναι ποιους θα διώξει και τι θα φέρει να μείνει εδώ.. Τι σκοπό έχει γενικά να κανει... Αν και μετά λεγόμενα μας και αυτά που συνδιαζω 99% είναι όπως την ψιλιαστηκες και εσύ.. Ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτός από έναν που βρήκε και τον βόλεψε να βάλει αυτόν μπροστά να καθαρίσει.. λέω ότι είσαι ο πρώτος που αντέδρασε όταν κόπηκε το ρεύμα και θέλησες να έχεις δικό σου ρολόι, το συμπεραίνω από αυτό που είπες ότι η δική σου ηλεκτρονική δήλωση προηγήθηκε και ακολούθησαν μετά από σένα άλλοι 3, αν κάνω λάθος συγνώμη κατά τα λοιπά, υπάρχουν εκκρεμότητες: με την εφορία, με τη ΔΕΗ, με το δημόσιο, με το νόμο λιγότερο ή περισσότερο είχατε όλοι από μια ωφέλεια και μια από κοινού συνδρομή επί των γεγονότων τα χρόνια που προηγήθηκαν το να αναζητηθεί η ευθύνη του καθενός, εκεί είναι που λέω ότι μπορεί όλοι να βγείτε κουρεμένοι ή ζημιωμένοι τουλάχιστον και για να το κλείσω εδώ, παίζεται ένα chicken game το τελευταίο επεισόδιο του οποίου ξεκίνησε η πλευρά του ιδιοκτήτη και κοιτάζετε ποιός θα κάνει πίσω τον μεσάζοντα αλλοδαπό δεν τον πολυνοιάζει, γιατί αυτός ανεύθυνος θα ειναι, λαμογιοαλητάμπουρας θα μπορούσε να είναι, ο ιδιοκτήτης είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και ανάγκη την έχει και ψιλολαμόγιο κι αυτός για να καταλάβει την ευθύνη του, υποθέτω όλα αυτά από την κατάσταση που περιγράφεις κι εκεί που μπορείτε να πιέσετε είναι πριν φτάσετε να το τραβήξετε γιατί δε συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές (8 ενοικιαστές & 1 ο ιδιοκτήτης) να φτάσετε δικαστικώς ο αλλοδαπός είναι ο μόνος που κάνει κέφι από την αναμπουμπούλα δεν τον νοάζει και δεν τον αγγίζει τόσο το όλο μπλέξιμο που πάει να γίνει, και είναι αυτός που τεντώνει τις καταστάσεις για να επωφεληθεί σε βάρος όλων, ακόμα και του ιδιοκτήτη για μένα για να στο τελειώνω, πρέπει να βρείτε και να πιάσετε τον ιδιοκτήτη και να του δώσετε να καταλάβει (γιατί δεν το έχει καταλάβει μάλλον ή κάνει ότι δεν) εξωδικαστικώς ότι κανέναν σας δε συμφέρει το να σκαλίσετε τις πληγές αυτά και αυτή τη λύση σου προτείνω για να σου φανεί χρήσιμος ο δικηγόρος που θα πληρώσετε και βέβαια εσείς θα παίξετε το chicken game όπως οφείλετε Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από KoreanW
gemis XTX Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, KoreanW είπε λέω ότι είσαι ο πρώτος που αντέδρασε όταν κόπηκε το ρεύμα και θέλησες να έχεις δικό σου ρολόι, το συμπεραίνω από αυτό που είπες ότι η δική σου ηλεκτρονική δήλωση προηγήθηκε και ακολούθησαν μετά από σένα άλλοι 3, αν κάνω λάθος συγνώμη κατά τα λοιπά, υπάρχουν εκκρεμότητες: με την εφορία, με τη ΔΕΗ, με το δημόσιο, με το νόμο λιγότερο ή περισσότερο είχατε όλοι από μια ωφέλεια και μια από κοινού συνδρομή επί των γεγονότων τα χρόνια που προηγήθηκαν το να αναζητηθεί η ευθύνη του καθενός, εκεί είναι που λέω ότι μπορεί όλοι να βγείτε κουρεμένοι ή ζημιωμένοι τουλάχιστον και για να το κλείσω εδώ, παίζεται ένα chicken game το τελευταίο επεισόδιο του οποίου ξεκίνησε η πλευρά του ιδιοκτήτη και κοιτάζετε ποιός θα κάνει πίσω τον μεσάζοντα αλλοδαπό δεν τον πολυνοιάζει, γιατί αυτός ανεύθυνος θα ειναι, λαμογιοαλητάμπουρας θα μπορούσε να είναι, ο ιδιοκτήτης είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και ανάγκη την έχει και ψιλολαμόγιο κι αυτός για να καταλάβει την ευθύνη του, υποθέτω όλα αυτά από την κατάσταση που περιγράφεις κι εκεί που μπορείτε να πιέσετε είναι πριν φτάσετε να το τραβήξετε γιατί δε συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές (8 ενοικιαστές & 1 ο ιδιοκτήτης) να φτάσετε δικαστικώς ο αλλοδαπός είναι ο μόνος που κάνει κέφι από την αναμπουμπούλα δεν τον νοάζει και δεν τον αγγίζει τόσο το όλο μπλέξιμο που πάει να γίνει, και είναι αυτός που τεντώνει τις καταστάσεις για να επωφεληθεί σε βάρος όλων, ακόμα και του ιδιοκτήτη για μένα για να στο τελειώνω, πρέπει να βρείτε και να πιάσετε τον ιδιοκτήτη και να του δώσετε να καταλάβει (γιατί δεν το έχει καταλάβει μάλλον ή κάνει ότι δεν) εξωδικαστικώς ότι κανέναν σας δε συμφέρει το να σκαλίσετε τις πληγές αυτά και αυτή τη λύση σου προτείνω για να σου φανεί χρήσιμος ο δικηγόρος που θα πληρώσετε και βέβαια εσείς θα παίξετε το chicken game όπως οφείλετε Εγώ στο που έχω όφελος; το ότι δεν είχα κάνει αρχικά συμβόλαιο; στο που δεν είχα δικό μου ρεύμα; δεν έχω επωφεληθεί σε κάτι από όλο αυτό... Το ρεύμα μου το πλήρωνα κανονικά. Ίσα ίσα ζηνιωμενος είμαι και όχι επωμελημενος.. Αυτός δεν ήθελε να κάνει συμβόλαια και να έχει ο καθένας το δικό του ρολόι.. Και επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι δεν τον πιεσαμε και αφήσαμε τ α πράγματα να γίνουν όπως θέλει.. Και τώρα κάνει τον Αλέκο. Τώρα μόλις έμαθα από έναν άλλον ένοικο ότι του έδειξε χαρτί ότι χρωστάει στην εφορία 71000 ευρώ. Δεν πλήρωσε ποτέ τίποτα αυτός ούτε στη ΔΕΗ ούτε στην εφορία.. Κάποιες φορές που χρειαστηκε να του πληρώσω το ενοίκιο ενώ έλειπα με άδεια μου έδωσε τον λογαριασμό της γκόμενά του για να μη του τα πάρει η εφορια
KoreanW Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) τέλος πάντων εγώ είμαι ο αγγελιοφόρος, οπότε δε θέλω να φαίνομαι κάπως και σταματώ εδώ τις συμβουλές για πράγματα που μακάρι να μην τα βρείτε μπροστά σας Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από KoreanW
korakios Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ειλικρινά εύχομαι να γίνει δικαστήριο , να πάει ο ιδιοκτήτης με τον «νέο ιδιοκτήτη» μέσα ,αλλά να τη φάτε και όλοι σας για ρευματοκλοπή .Ή Με το καλό η αύξηση στο νοίκι και να απολαύσεις τους νέους γείτονες . Μακάρι να είναι από όλες τις Εθνικότητες και ελληναρας μέσα φυσικά που έχει μόνο δικαιώματα όπως ΚΟΤ και επίδομα ενοικίου (τυχαία τα ανέφερα) .... Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από korakios 1 1
georgebou21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο άλλος που αναφέρθηκε στο ιδιωτικό συμφωνητικό ως "συμβόλαιο" λέει μαλακίες και μπερδεύει τον κόσμο. Εσύ όμως που βαφτίζεις "συμφωνητικό" τη δήλωση μίσθωσης δεν λες μαλακίες και δεν μπερδεύεις τον κόσμο... Η δήλωση μίσθωσης φίλε προϋποθέτει 2 πράγματα. Ο ιδιοκτήτης να στην στείλει μέσω taxisnet και εσύ να την αποδεχτείς η να την απορρίψεις αιτιολογοντας τον λόγο απόρριψης. Δεν είναι αυτο που παλιά δηλωνε ο καθένας στην εφορία που νοικιάζει και πόσο. Αν αυτή λοιπόν η δήλωση μίσθωσης δεν έχει έννοια συμφωνητικού, τότε δεν ξέρω τι έχει. Εσυ ζεις σε ένοικο η μιλάς θεωρητικά? Γιατί εγώ εχω έρθει στην κατάσταση του φίλου και έφυγα μετα απο 6 μήνες μονο και μονο για να βρω την ησυχία μου. Επίσης πριν απο 15 ημέρες ανανέωσα την μίσθωση του σπιτιού που μένω ηλεκτρονικα. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από georgebou21
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, georgebou21 είπε Η δήλωση μίσθωσης φίλε προϋποθέτει 2 πράγματα. Ο ιδιοκτήτης να στην στείλει μέσω taxisnet και εσύ να την αποδεχτείς η να την απορρίψεις αιτιολογοντας τον λόγο απόρριψης. Δεν είναι αυτο που παλιά δηλωνε ο καθένας στην εφορία που νοικιάζει και πόσο. Αν αυτή λοιπόν η δήλωση μίσθωσης δεν έχει έννοια συμφωνητικού, τότε δεν ξέρω τι έχει. Εσυ ζεις σε ένοικο η μιλάς θεωρητικά? Γιατί εγώ εχω έρθει στην κατάσταση του φίλου και έφυγα μετα απο 6 μήνες μονο και μονο για να βρω την ησυχία μου. Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις, και μάλιστα δεν μπήκες καν στον κόπο να δώσεις σημασία ούτε στο τι είναι η δήλωση που κάνουμε στο taxis, ούτε τι λέει το χαρτί που εκτυπώνουμε από κει: "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" Βλέπεις πουθενά να γράφει κάτι για συμφωνητικό? Επίσης αυτό που ίσχυε παλιότερα ήταν πως ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πάρει παραμάσχαλα τα αντίγραφα του συμφωνητικού και να πάει στην εφορία να του τα σφραγίσει. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι η δήλωση στην εφορία γίνεται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται ούτε στην εφορία να πάει, ούτε να δείξει συμφωνητικό. Το ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την απόδειξη υποβολής ως αποδεικτικό για το ότι υπάρχει μίσθωση ισχύει, το είχα γράψει πολύ πριν από σένα, συμφωνητικό όμως μια φορά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Και τέλος το αν ζει κάποιος σε ενοίκιο ή σε ιδιόκτητο ή σε τσαντίρι, είναι άσχετο με την ικανότητα κατανόησης όσων διαβάζει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, gemis XTX είπε Οι υπόλοιποι όχι δεν έχουν συμβόλαιο. Έφτιαξα μια αποθηκουλα να βάλω κάποια πράγματα μέσα έκανα μια κούνια μεταλλική για τα παιδιά εχω έναν κήπο σε μια γωνια εδώ και 10 χρόνια έχω έναν πάγκο εργασίας.. Όλα αυτά τα θεωρει σαβούρες και θέλει να τα πετάξει.. Μπορεί δλδ να ενοικιαστηκε στην εταιρία νόμιμα από τη στιγμή που είναι νοικιασμένα σε άλλα άτομα ιδιώτες; τα μηνιάτικα τα πληρώνουμε στο χέρι με απόδειξη.. Δεν είπα να μείνω και εγώ με το έτσι θέλω.. Ούτως ή άλλος σε ένα χρόνο παίρνω μετάθεση.. Η όλη διαδικασία για εμένα είναι για 1 χρόνο.. Να είμουν μόνος μου με μια βαλίτσα ρούχα και 2 πράγματα θα σηκωνομουν να έφευγα και να μην έβλεπα την φάτσα του αλλά έχω 2 παιδιά το ενα 3.5 και το το άλλο 2 και σύζυγο αμεα 67%. Είχαμε την ησυχία μας τόσα χρόνια όλα πήγαιναν καλά και τώρα απτό πουθενά έχουμε έναν νταβα Αλβανό που έρχεται να κάνει ότι γουστάρει.. Και όλα αυτά για 1 χρόνο που μου έμεινε ακόμα στο νησί.. Σε καταλαβαίνω, προσπάθησε την κούνια και τον πάγκο να τα βάλεις σπίτι σου, ξέρω ότι μάλλον δεν χωράνε εκεί, προσπάθησε να βρεις μελλοντικό σπίτι και να τα μεταφέρεις εκεί, εφόσον είναι κινητά αντικείμενα τα τοποθετησες μεν με την άδεια του ιδιοκτήτη αλλά είναι δικά σου και μπορείς να τα πάρεις, για τον κήπο δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν θέλει τον αλλάζει.
georgebou21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης αυτό που ίσχυε παλιότερα ήταν πως ο ιδιοκτήτης έπρεπε να πάρει παραμάσχαλα τα αντίγραφα του συμφωνητικού και να πάει στην εφορία να του τα σφραγίσει. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι η δήλωση στην εφορία γίνεται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται ούτε στην εφορία να πάει, ούτε να δείξει συμφωνητικό. Το ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την απόδειξη υποβολής ως αποδεικτικό για το ότι υπάρχει μίσθωση ισχύει, το είχα γράψει πολύ πριν από σένα, συμφωνητικό όμως μια φορά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Διαβάζεις τι γράφεις έτσι? Παλιά έπαιρνε το χειρόγραφο συμφωνητικό και τον πήγαινε στην εφορία να το σφραγίσει - για να ισχύει προσθέτω εγω - αλλά τώρα το κάνει κατευθείαν χωρίς χειρόγραφο ηλεκτρονικά αλλά δεν είναι το ίδιο. Δηλαδή για να καταλάβω, αν δηλώσουμε ηλεκτρονικά μίσθωμα 400 ευρώ, και εγω σου δίνω 100 γιατί τοσο πιστεύω αξίζει το σπιτι και έρθεις να μου κάνεις έξωση το δικαστήριο θα πει οτι δεν έχει ισχύ το ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Ότι πεις. Η Δευτέρα κοντά είναι πάντως. Θα μας πει και ο φίλος τι του είπε ο δικηγόρος. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από georgebou21
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, georgebou21 είπε Διαβάζεις τι γράφεις έτσι? Προφανώς και διαβάζω ότι γράφω, δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Μόνο ότι κάνω copy/paste θα μπορούσα να το ποστάρω χωρίς να το διαβάσω, δηλαδή ακριβώς αυτό που κάνεις εσύ. 2 λεπτά πριν, georgebou21 είπε Παλιά έπαιρνε το χειρόγραφο συμφωνητικό και τον πήγαινε στην εφορία να το σφραγίσει - για να ισχύει προσθέτω εγω - αλλά τώρα το κάνει κατευθείαν χωρίς χειρόγραφο ηλεκτρονικά αλλά δεν είναι το ίδιο. Η προσθήκη σου είναι λανθασμένη, μια χαρά ίσχυε και χωρίς σφραγίδα εφορίας, απλά το πήγαινε γιατί ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει τη μίσθωση στην εφορία με τον συγκεκριμένο τρόπο, γιατί αλλιώς θα έτρωγε πρόστιμο. Αν χρειαζόταν κάποιος από τους δύο να αποδείξει κάποιον όρο της μίσθωσης μια χαρά μπορούσε να το κάνει δείχνοντας το υπογεγραμμένο και από τους δύο μισθωτήριο, η απουσία θεώρησης ήταν απλά φορολογική παράβαση, και αφορούσε μόνο τον ιδιοκτήτη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σήμερα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος θεώρησης, απλά ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση αναφέροντας μόνο τα βασικά στοιχεία της μίσθωσης, αυτό είναι όλο. 9 λεπτά πριν, georgebou21 είπε Δηλαδή για να καταλάβω, αν δηλώσουμε ηλεκτρονικά μίσθωμα 400 ευρώ, και εγω σου δίνω 100 γιατί τοσο πιστεύω αξίζει το σπιτι και έρθεις να μου κάνεις έξωση το δικαστήριο θα πει οτι δεν έχει ισχύ το ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Ότι πεις. Σταμάτα να φαντάζεσαι διάφορα, δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που έγραψα ότι με τη δήλωση μίσθωσης μια χαρά μπορείς να αποδείξεις ότι υπάρχει μίσθωση. Και φυσικά εκτός από το ότι υπάρχει μίσθωση αποτελεί αποδεικτικό και για τα βασικά στοιχεία που τη συνοδεύουν, όπως ΑΤΑΚ που διευκρινίζει για ποιο ακριβώς ακίνητο πρόκειται, τις ημερομηνίες για τη διάρκεια, και το ύψος του μισθώματος. Για τελευταία φορά, το τι φαντάζεσαι μου είναι αδιάφορο.
29gk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Και ξανα, για πολλοστη φορα, καθως τελικα εκεινοι οσοι θεωρουν πως ειναι καλυμμενοι απο την δηλωση της μισθωσης στην εφορια, ειναι παμπολλοι η οποια και παλι, γινεται για φορολογικους λογους ιδιοκτητη και ενοικιαστη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ και δεν εχει την δυνατοτητα να κανονισει, ορισει και τακτοποιησει αν χρειαστει τις σχεσεις ενοικιαστη - ιδιοτητη. Με τις ελαχιστες ισως εξαιρεσεις οπου καποιος στο πεδιο σημειωσεις, εχει συμπληρωσει τις αντιστοιχες 4-5 κολλες αναφορας που εχει ενα τυπικο συμφωνητικο οικιακης μισθωσης του περιπτερου, αν και παλι και εκει υπαρχουν μαλλον κενα. Και βασικα περα απο την αποδειξη μισθωσης και των κυριων προνοιων του νομου ( 3ετια, ενοικιο, αυξησεις κτλ ) ενα σωρο αλλες περιπτωσεις πχ μια διαφωνια για το ποιος θα βαψει το σπιτι στην ληξη της μισθωσης ή ποιος θα συντηρησει κι επισκευασει εναν απορροφητηρα ή θερμοσιφωνα, ΔΕΝ καλυπτονται κι ανετα μπορουν να αποδειχτουν κοστοβορες και να οδηγηθουν στα δικαστηρια. Κι αν καποιος θεωρει, οτι η εφορια, καποιος υπαλληλος της ή ολο το σωμα του υπ. Οικονομικων θα παραστει ως μαρτυρας υπερ της μιας ή της αλλης πλευρας, γιατι εχω ακουσει ΚΑΙ αυτο το απιθανο κι εξωφρενικο κι απο καθολα σοβαρους ανθρωπους, γελιεται και εχει πλαστη αισθηση ασφαλειας. Σε οτι αφορα παντως τον TS, επειδη βλεπω πως εξακολουθει να παρακολουθει το θεμα, καλο ειναι να παει στον δικηγορο οπως σκοπευει αλλα περα απο αυτο, να ξεχασει τα περι Αλβανων, γερων, 35000€, οικογενειαρχων και τα τοιαυτα ως τουλαχιστον ασχετα κι ασημαντα σε ενα δικαστηριο, και να καταλαβει την εννοια των λεξεων "συνεργεια", "συνενοχη", "εγκλημα" και αλλα σχετικα. Λεξεις οι οποιες τον αφορουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και που μπορει να τις πληρωσει πανακριβα ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ κι ασχετα με το τι θα πληρωσει ή θα παθει ο ιδιοκτητης ή οι μπραβοι του ιδιοκτητη. 1 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις