Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Το ότι το ενοικίαζε φθηνά δε φταίω εγώ ας μας έκανε την προβλεπόμενη αύξηση.. Να μας μιλούσε τουλάχιστον τι βλέψεις έχει.. Και όχι να πετάξει τους μισους έξω για να βάλει 4 αλβανούς μέσα και οι άλλοι μισοί να πληρώσουν 100 ευρώ παραπάνω ανεξαρτήτως ότι έχουν αυτό το χαρτί από το ταξιςνετ.  

Οι αποδείξεις που με έδινε τόσο καιρό δεν είναι τρυπημενες έχει όμως την σφραγίδα του επάνω με το αφμ του. Δεν ξέρω αν δήλωνε αυτός τόσα χρόνια στο ε1 του ότι το ενοικίαζε εγώ το δήλωνα κανονικα πάντως. 

Οι παρεμβάσεις έξω έγιναν με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Είναι και λίγο θέμα ανθρωπιάς ο καινούριος που τα ανέλαβε να τα δεχτεί για ακόμα 1 χρόνο που θέλω να μείνω εκεί.. 

Δηλαδή μίλησες με τον νέο "ιδιοκτήτη" ήρεμα και ευγενικά και του εξήγησες ότι το συμβόλαιό σου λήγει σε ένα χρόνο και ότι δεν πρόκειται να μείνεις περισσότερο και αυτός απαίτησε να φύγεις άμεσα ή να δώσεις 100 ευρώ επιπλέον;

Το συμβόλαιο που έχεις, έστω και ηλεκτρονικά μόνο, σε καλύπτει μέχρι τη λήξη του. Το ρολόι της ΔΕΗ δεν ξηλώνεται έτσι απλά. Τι εννοούσε ότι θα πληρώνεται σ' αυτόν; Έχει δικιά του παραγωγή ρεύματος; Από όποια εταιρία ΔΕΗ ή άλλη κι αν παίρνεις ρεύμα το ρολόι δεν αλλάζει επειδή αλλάζεις εταιρία και είναι πάντα στο όνομα αυτού που μένει στο σπίτι.

Edit:

Τώρα είδα το ηλεκτρονικό συμβόλαιο που ανέβασες και βλέπω ότι λέει πως το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται!!!

Δηλαδή τόσα χρόνια από πού πέρνατε ρεύμα και σε ποιον πληρώνατε?

Edit 2:

Το συμβόλαιο έχει λήξει, αλλά όπως είπαν και άλλοι επειδή έγινε πρώτη φορά και δεν αναφέρει συνέχεια προηγούμενου μάλλον σε καλύπτει για δύο ακόμη χρόνια. Αλλά αφού θα πάτε σε δικηγόρο θα σας τα εξηγήσει καλύτερα και πιο υπεύθυνα από ό,τι σου λέμε εμείς εδώ!

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον ο ιδιοκτήτης είναι τόσο ### όσο φανταζόμασταν... :P  αν όντως δεν κάνατε ποτέ συμβόλαιο κ είναι όλα μαύρα αλλά εσύ/εσείς τα δηλώνετε θα χει θέμα...οπότε δεν γίνετε να πάει σε δίκη.. 

Και όσοι έκαναν αυτό μέσω τάξις ααδε θα ναι εκεί για αλλά 2 χρόνια...  ιδιαίτερα όταν καταλάβει ότι πάει να μπλέξει τόσο πολύ με 11 χρόνια φοροδιαφυγης...

ο νέος "ιδιοκτήτης" που "επινοικιασε " το οίκημα απλά έχει σκοπό να σας τραμπουκισει ώστε να φυγετε αλλιώς δεν είναι νορμάλ αυτά π γράφονται..

δεν είναι θέμα ανθρωπιάς οι παρανομίες ..ένας από τους ενοικιαστές να τον καταγγείλει θα τα πληρώσει χρυσά...

50τμ (αν όντως κ αυτά είναι real κ δεν είναι παραπανω)σε πολ.κια θέλει σίγουρα τουλ.τα δίπλα από αυτά π έδωσες ακόμη κ σε χωριο

με το ρεύμα και ένα ρολόι(με μετρητές για κάθε διαμέρισμα ή μη) για 8  προφανώς θα είχε νόημα μονο αν κλέβουν ρεύμα..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δηλαδή μίλησες με τον νέο "ιδιοκτήτη" ήρεμα και ευγενικά και του εξήγησες ότι το συμβόλαιό σου λήγει σε ένα χρόνο και ότι δεν πρόκειται να μείνεις περισσότερο και αυτός απαίτησε να φύγεις άμεσα ή να δώσεις 100 ευρώ επιπλέον;

Το συμβόλαιο που έχεις, έστω και ηλεκτρονικά μόνο, σε καλύπτει μέχρι τη λήξη του. Το ρολόι της ΔΕΗ δεν ξηλώνεται έτσι απλά. Τι εννοούσε ότι θα πληρώνεται σ' αυτόν; Έχει δικιά του παραγωγή ρεύματος; Από όποια εταιρία ΔΕΗ ή άλλη κι αν παίρνεις ρεύμα το ρολόι δεν αλλάζει επειδή αλλάζεις εταιρία και είναι πάντα στο όνομα αυτού που μένει στο σπίτι.

Πληροφοριακά η μίσθωση (και όχι το συμβόλαιο επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει) όπως έγραψε στην αρχή, αλλά όπως φάνηκε και από την απόδειξη υποβολής που μας έδειξε σήμερα, έχει ήδη λήξει.

Επίσης η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι τα 3 έτη, συνεπώς εφόσον έχει ήδη περάσει ένα έτος είναι καλυμμένος από τη νομοθεσία για δύο ακόμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, stef157 είπε

Φαντάζομαι αν ήταν Έλληνας θα τα πλήρωνες και δεν θα έλεγες τίποτα. Μου κάνει εντύπωση το ότι κανένας δεν σχολίασε την συγκεκριμένη φράση. Άσχετα αν είναι σωστός ή όχι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τι σημασία έχει τι εθνικότητας είναι; Οι Έλληνες δεν τα κάνουν αυτά; Αν θυμάμαι καλά τα ενοίκια που έχουν εκτοξευτεί στο Θεό τα τελευταία χρόνια, από Έλληνες ιδιοκτήτες έγιναν επί το πλείστον.

Να προσέχουμε τι γράφουμε καμιά φορά.

Οι Έλληνες (Ελληναράδες)δεν τα κάνουν ,δεν ΄φέρνουν πίσω τους γονείς τους από το γηροκομείο όταν τσούξει η κωλοτρυπίδα τους λόγω κρίσης για να καρπωθούν την σύνταξη,δεν κορνάρουν στο φανάρι (εκτός από τον πρώτο),δεν πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομο ζητώντας και τα ρέστα,δεν ψηφίζουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον,δεν κοιτάνε την πάρτη τους γενικά και στα @@ τους όλοι οι άλλοι....

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stef157 είπε

Φαντάζομαι αν ήταν Έλληνας θα τα πλήρωνες και δεν θα έλεγες τίποτα. Μου κάνει εντύπωση το ότι κανένας δεν σχολίασε την συγκεκριμένη φράση. Άσχετα αν είναι σωστός ή όχι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τι σημασία έχει τι εθνικότητας είναι; Οι Έλληνες δεν τα κάνουν αυτά; Αν θυμάμαι καλά τα ενοίκια που έχουν εκτοξευτεί στο Θεό τα τελευταία χρόνια, από Έλληνες ιδιοκτήτες έγιναν επί το πλείστον.

Να προσέχουμε τι γράφουμε καμιά φορά.

Περίμενα να το σχολιαζε κάποιος. Έχω πει χειρότερα για τον ιδιοκτήτη που είναι Έλληνας αυτό δεν το είδες;;; θα με πεις και ρατσιστή τώρα;;; έχω σκαλωμα ναι γιατί στην διπλανή γειτονιά μαχαίρωσαν έναν Έλληνα διότι του έκανε παρατήρηση επειδή μαζευοντουσαν οι φίλοι του τα πίνανε και τα κάνανε όπα.. Δε λέω ότι είναι όλοι έτσι.. Αλλά το στυλακι του που ήρθε έδω και μιλούσε σαν γ@μ@ω και δερνω ναι με τρελαίνει... Και αυτός και ο ιδιοκτήτης που είναι Ροδίτης Έλληνας... Εμεις τι στο διάολο είμαστε δλδ τα τσουτσεκια που μπορεί να έρχετε ο καθένας και να το παίζει μάγκας;; δεν είμαστε πιτσιρικάδες ελεύθεροι είμαστε οικογένειαρχες έχουμε εναν παππού εδώ ανάπηρο με μηχάνημα υποστήριξης που είναι 80 χρόνων.. Να τον διώξει να πάει που;;; ήρθε να μείνει εδώ ο γεροντάκος για 200 ευρώ και έρχεται ο άλλος και λέει η 300 η αλλε! 

1 λεπτό πριν, gemis XTX είπε

Περίμενα να το σχολιαζε κάποιος. Έχω πει χειρότερα για τον ιδιοκτήτη που είναι Έλληνας αυτό δεν το είδες;;; θα με πεις και ρατσιστή τώρα;;; έχω σκαλωμα ναι γιατί στην διπλανή γειτονιά μαχαίρωσαν έναν Έλληνα διότι του έκανε παρατήρηση επειδή μαζευοντουσαν οι φίλοι του τα πίνανε και τα κάνανε όπα.. Δε λέω ότι είναι όλοι έτσι.. Αλλά το στυλακι του που ήρθε έδω και μιλούσε σαν γ@μ@ω και δερνω ναι με τρελαίνει... Και αυτός και ο ιδιοκτήτης που είναι Ροδίτης Έλληνας... Εμεις τι στο διάολο είμαστε δλδ τα τσουτσεκια που μπορεί να έρχετε ο καθένας και να το παίζει μάγκας;; δεν είμαστε πιτσιρικάδες ελεύθεροι είμαστε οικογένειαρχες έχουμε εναν παππού εδώ ανάπηρο με μηχάνημα υποστήριξης που είναι 80 χρόνων.. Να τον διώξει να πάει που;;; ήρθε να μείνει εδώ ο γεροντάκος για 200 ευρώ και έρχεται ο άλλος και λέει η 300 η αλλε! 

Και που είναι το κακό που τον είπα Αλβανό;; αφού είναι! Εμένα αν με πει Έλληνα δλδ θα παρεξηγηθώ;;; δλδ αν ήταν Άγγλος η Γάλλος δε θα το έλεγα; Αλβανός είναι Αλβανό τον είπα δε το κατάλαβα 

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Edit:

Τώρα είδα το ηλεκτρονικό συμβόλαιο που ανέβασες και βλέπω ότι λέει πως το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται!!!

Δηλαδή τόσα χρόνια από πού πέρνατε ρεύμα και σε ποιον πληρώνατε?

Edit 2:

Το συμβόλαιο έχει λήξει, αλλά όπως είπαν και άλλοι επειδή έγινε πρώτη φορά και δεν αναφέρει συνέχεια προηγούμενου μάλλον σε καλύπτει για δύο ακόμη χρόνια. Αλλά αφού θα πάτε σε δικηγόρο θα σας τα εξηγήσει καλύτερα και πιο υπεύθυνα από ό,τι σου λέμε εμείς εδώ!

Έτσι ακριβώς η 100 ευρώ παραπάνω η φεύγεις.. Και ποιοι θα είναι αυτοί 4 από τους 8 που θα θέλει να διώξει;; δεν γίνονται αυτά.. Δε θα φύγει κανένας απλά..δε μπορείς να πετάς τον παππού έξω από το σπίτι του έτσι επειδή γουστάρεις να πάρεις 100 ευρώ παραπάνω! Έλα συννενοησου πρώτα μιλα το θέλεις να κάνεις σαν ιδιοκτήτης πες έχω αυτό και αυτό το πρόβλημα δε βγαίνω.. Να αναιβασουμε το ενοίκιο πες κάτι... Όχι έτσι πουστικα..

Τοσα χρόνια είχε το ρεύμα στο ονομα του ένα ρολόι για 8 διαμερίσματα και πληρώναμε ρεύμα με μετρητή μέσα στο σπίτι... Μαύρα όλα τοσα χρόνια... Κάναμε συμβόλαιο για να βάλω δικό μου ρεύμα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί ερχότανε η ΔΕΗ και έκοβε το ρεύμα γιατί χρωστάει αυτός 18000 ευρώ και μέναμε εμείς χώρις ρεύμα εω πληρώναμε εμείς σε αυτόν κανονικά.. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, christakos07 είπε

Η ηλεκτρονική μίσθωση δεν αποτελεί συμβόλαιο. 

Αρμοδια είναι τα αστικά δικαστήρια. Μόνο δικηγόρος μπορεί να το επιλύσει.

Καταρχην δεν ειναι συμβολαιο ακομα και χειρογραφο να ειναι.
Ειναι ιδιωτικο συμφωνητικο.

Αυτο το ηλεκτρονικο συμφωτικο λοιπον εχει την ίδια αξια με ένα χειρογραφο, αφου μπαινεις με τους κωδικους taxisnet και το αποδεχεσαι, περιγραφει το διαστημα που εχεις ενοικιασει το σπίτι καθως και τους ορους που πρεπει να τηρουνται.

Εχει την ιδια αξια που εχει και ενα εκτυπωμενο εκαθαριστικο εφοριας, καθως και μια ηλεκτρονικη υπευθυνη δηλωση, ενα παραβολο πληρωμενο Online κλπ

Μην γραφετε λοιπον μαλακιες και μπερδευετε τον κοσμο.

12 ώρες πριν, korakios είπε

1. Το taxis δεν είναι συμβόλαιο

Δεν υπάρχει συμβόλαιο ,κινεί τις διαδικασίες έξωσης και εσύ απλά χρονοτριβείς με δικαστήρια μέχρι να βρεις νέο σπίτι.

2. Επειδή έχει αναφερθεί η 3ετία.

Ισχύει για πρώτο συμβόλαιο μόνο. Επίσης (πονηριά) ,αν για οποιοδήποτε λόγο ,πριν την τριετία γίνει νέο συμβόλαιο που λέει μίσθωση για 6 μήνες πχ , σπάει η τριετία και ισχύουν οι 6 μήνες

Το εγραψα και στον άλλο.
Το συμφωνητικο που ανεβαζεις στο taxisnet εχει μια χαρα ισχυ.
Το συντασει ο ιδιοκτητης και το αποδεχεται με τους ορους του ο μισθωτης.
Οριζεται ώς "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ"

Αν δεν εχει αυτο ισχυ τοτε τι έχει.

Εγω εχω αλλαξει 2 σπιτια τα τελευταια 3 χρονια και με κανεναν δεν εκανα το παλιο ιδιωτικο συμφωνητικο.
Κατευθειαν Online το καναμε και περιγραφει και μεσα και τους ειδικους όρους.

2 ώρες πριν, gemis XTX είπε

Το ότι το ενοικίαζε φθηνά δε φταίω εγώ ας μας έκανε την προβλεπόμενη αύξηση.. Να μας μιλούσε τουλάχιστον τι βλέψεις έχει.. Και όχι να πετάξει τους μισους έξω για να βάλει 4 αλβανούς μέσα και οι άλλοι μισοί να πληρώσουν 100 ευρώ παραπάνω ανεξαρτήτως ότι έχουν αυτό το χαρτί από το ταξιςνετ.  

Οι αποδείξεις που με έδινε τόσο καιρό δεν είναι τρυπημενες έχει όμως την σφραγίδα του επάνω με το αφμ του. Δεν ξέρω αν δήλωνε αυτός τόσα χρόνια στο ε1 του ότι το ενοικίαζε εγώ το δήλωνα κανονικα πάντως. 

Οι παρεμβάσεις έξω έγιναν με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Είναι και λίγο θέμα ανθρωπιάς ο καινούριος που τα ανέλαβε να τα δεχτεί για ακόμα 1 χρόνο που θέλω να μείνω εκεί.. 

Την Δευτέρα θα πάμε σε δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει όλους. Απλά άνοιξα εδώ αυτο το θέμα για να έχω μια εικόνα το τι ισχύει για να ξέρω τι να του πω όταν έρθει από εδώ αυτός μέχρι να πάμε εμείς στον δικηγόρο 

Οι αποδειξεις που σου έδινε ανεξαρτητα με τον αν ειναι τρυπημενες ισχυουν κανονικα.
Επίσης αν εσυ τις δηλωνες στην εφορια ώς όφειλες, τότε αυτος έχει το προβλημα και όχι εσυ.
Ακομα και αποδειξεις να μην σου εδινε, μπορουσες να δηλωσεις τα ενοικια που δινεις με υπευθυνη δήλωση στην εφορια, και πάλι αυτος θα ειχε το προβλημα αν δεν τα δηλωνε.

Καλη επιτυχια με τον δικηγορο, και πιστευω όλα θα πανε καλα.

Επεξ/σία από georgebou21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgebou21 είπε

Αυτο το ηλεκτρονικο συμφωτικο λοιπον εχει την ίδια αξια με ένα χειρογραφο, αφου μπαινεις με τους κωδικους taxisnet και το αποδεχεσαι, περιγραφει το διαστημα που εχεις ενοικιασει το σπίτι καθως και τους ορους που πρεπει να τηρουνται.

Εχει την ιδια αξια που εχει και ενα εκτυπωμενο εκαθαριστικο εφοριας, καθως και μια ηλεκτρονικη υπευθυνη δηλωση, ενα παραβολο πληρωμενο Online κλπ

Ο άλλος που αναφέρθηκε στο ιδιωτικό συμφωνητικό ως "συμβόλαιο" λέει μαλακίες και μπερδεύει τον κόσμο.

Εσύ όμως που βαφτίζεις "συμφωνητικό" τη δήλωση μίσθωσης δεν λες μαλακίες και δεν μπερδεύεις τον κόσμο...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνοψίζοντας
έχουμε έναν ιδιοκτήτη που επί 12 χρόνια διέθετε προς μίσθωση 8 διαμερίσματα,
χωρίς τυπικότητες όπως συμβόλαια, αυξήσεις κλπ 

δεν(;) δήλωνε τα μισθώματα στην εφορία αλλά παρείχε αποδείξεις είσπραξης στους ενοικιαστές (με σφραγίδα...) ,
ο ts ενοικιαστής κατά δήλωσή του εμφάνιζε στην εφορία αυτές τις πληρωμές ως έξοδά του

o ιδιοκτήτης αντί να διαθέτει ως όφειλε το καθένα διαμέρισμα με χωριστή παροχή ρεύματος
είχε κοινή παροχή ρεύματος για όλα τα διαμερίσματα στο δικό του όνομα
και εσωτερικούς μετρητές ρεύματος για καθένα από τα αυτά
βάση των οποίων οι ενοικιαστές εξοφλούσαν το μερίδιό τους στον έναν λογαριασμό που ερχόταν στο όνομα του ιδιοκτήτη

οι ενοικιαστές είχαν αποδεχθεί και συνεργαστεί με τον ιδιοκτήτη στην κατάσταση αυτή
και κάποια στιγμή που ο ιδιοκτήτης τσέπωσε τα λεφτά του ρεύματος και άφησε ανεξόφλητες οφειλές στον πάροχο,
ο πάροχος του ρεύματος διέκοψε την παροχή

ο ts ενοικιαστής απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει παροχή στο δικό του όνομα μετά από 11 χρόνια,
και για τη διευθέτηση προχώρησαν σε μια ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης προς την εφορία

μετά από 1 χρόνο
ο ιδιοκτήτης φέρεται να παραχώρησε προς εκμετάλλευση το συγκρότημα των ακινήτων σε «εταιρεία» με διαχειριστή αλλοδαπό
(καταλαβαίνω ότι ο τελευταίος ήταν γνωστό καλόπαιδο από χρόνια στη γειτονιά)
και ο φερόμενος ως νταβατζής (γιατί μόνο έτσι χαρακτηρίζεται)

απαιτεί

• να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση με την κοινή εγκατάσταση και τους εσωτερικούς μετρητές
  • να είναι εκείνος που θα εισπράττει ενοίκια και λογαριασμούς
  • να αυξηθούν τα ενοίκια 50%

και εκβιάζει

• όσοι δεν αποδεχθούν τα τετελεσμένα, θα είναι εκείνοι οι «4» που θα σηκωθούν να φύγουν

έτσι τα καταλαβαίνω

όποιος θέλει να μπλέξει, γίνεται
τώρα για έως 1 χρόνο που χρειάζεται ο ts, μπορεί ίσως να καθυστερήσει κάποια πράγματα
μπορεί όμως να προκύψουν και μεγαλύτερα μπλεξίματα

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Που φτωχός και η μοίρα του.........

Σιγά εσύ εισοδηματία. Ούτε την παροιμία σωστά, δεν μπορείς να γράψεις.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

απλά θα κάνω μια εικασία:

δεν υπάρχει καμία «εταιρεία» και καμία παραχώρηση ή τουλάχιστον με την ξεκάθαρη έννοια

το καλόπαιδο της γειτονιάς προσφέρει τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο

μια εικασία απλά

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgebou21 είπε

Το εγραψα και στον άλλο.
Το συμφωνητικο που ανεβαζεις στο taxisnet εχει μια χαρα ισχυ.
Το συντασει ο ιδιοκτητης και το αποδεχεται με τους ορους του ο μισθωτης.
Οριζεται ώς "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ"

Αν δεν εχει αυτο ισχυ τοτε τι έχει.

Εγω εχω αλλαξει 2 σπιτια τα τελευταια 3 χρονια και με κανεναν δεν εκανα το παλιο ιδιωτικο συμφωνητικο.
Κατευθειαν Online το καναμε και περιγραφει και μεσα και τους ειδικους όρους.

Οι αποδειξεις που σου έδινε ανεξαρτητα με τον αν ειναι τρυπημενες ισχυουν κανονικα.
Επίσης αν εσυ τις δηλωνες στην εφορια ώς όφειλες, τότε αυτος έχει το προβλημα και όχι εσυ.
Ακομα και αποδειξεις να μην σου εδινε, μπορουσες να δηλωσεις τα ενοικια που δινεις με υπευθυνη δήλωση στην εφορια, και πάλι αυτος θα ειχε το προβλημα αν δεν τα δηλωνε.

Καλη επιτυχια με τον δικηγορο, και πιστευω όλα θα πανε καλα.

Να σε καλά ρε φίλε μου με βοήθησες πάρα πολύ... Με έκανες λίγο να ηρεμήσω.   Σε ευχαριστώ! 

46 λεπτά πριν, KoreanW είπε

συνοψίζοντας
έχουμε έναν ιδιοκτήτη που επί 12 χρόνια διέθετε προς μίσθωση 8 διαμερίσματα,
χωρίς τυπικότητες όπως συμβόλαια, αυξήσεις κλπ 

δεν(;) δήλωνε τα μισθώματα στην εφορία αλλά παρείχε αποδείξεις είσπραξης στους ενοικιαστές (με σφραγίδα...) ,
ο ts ενοικιαστής κατά δήλωσή του εμφάνιζε στην εφορία αυτές τις πληρωμές ως έξοδά του

o ιδιοκτήτης αντί να διαθέτει ως όφειλε το καθένα διαμέρισμα με χωριστή παροχή ρεύματος
είχε κοινή παροχή ρεύματος για όλα τα διαμερίσματα στο δικό του όνομα
και εσωτερικούς μετρητές ρεύματος για καθένα από τα αυτά
βάση των οποίων οι ενοικιαστές εξοφλούσαν το μερίδιό τους στον έναν λογαριασμό που ερχόταν στο όνομα του ιδιοκτήτη

οι ενοικιαστές είχαν αποδεχθεί και συνεργαστεί με τον ιδιοκτήτη στην κατάσταση αυτή
και κάποια στιγμή που ο ιδιοκτήτης τσέπωσε τα λεφτά του ρεύματος και άφησε ανεξόφλητες οφειλές στον πάροχο,
ο πάροχος του ρεύματος διέκοψε την παροχή

ο ts ενοικιαστής απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει παροχή στο δικό του όνομα μετά από 11 χρόνια,
και για τη διευθέτηση προχώρησαν σε μια ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης προς την εφορία

μετά από 1 χρόνο
ο ιδιοκτήτης φέρεται να παραχώρησε προς εκμετάλλευση το συγκρότημα των ακινήτων σε «εταιρεία» με διαχειριστή αλλοδαπό
(καταλαβαίνω ότι ο τελευταίος ήταν γνωστό καλόπαιδο από χρόνια στη γειτονιά)
και ο φερόμενος ως νταβατζής (γιατί μόνο έτσι χαρακτηρίζεται)

απαιτεί

• να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση με την κοινή εγκατάσταση και τους εσωτερικούς μετρητές
  • να είναι εκείνος που θα εισπράττει ενοίκια και λογαριασμούς
  • να αυξηθούν τα ενοίκια 50%

και εκβιάζει

• όσοι δεν αποδεχθούν τα τετελεσμένα, θα είναι εκείνοι οι «4» που θα σηκωθούν να φύγουν

έτσι τα καταλαβαίνω

όποιος θέλει να μπλέξει, γίνεται
τώρα για έως 1 χρόνο που χρειάζεται ο ts, μπορεί ίσως να καθυστερήσει κάποια πράγματα
μπορεί όμως να προκύψουν και μεγαλύτερα μπλεξίματα

Έχεις καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.. Κάποιες διευκρινήσεις μόνο θα πω.. Δεν ξέρω αν δήλωνε αυτός στην εφορία αυτά που του πλήρωναμε.. Εγώ πάντως όπως και οι άλλοι λογικά κάθε χρόνο στην φορολογική δήλωση δήλωνα σαν πρώτη κατοικία αυτή με τόσο ενοίκιο. 

Από μόνος του μας επέβαλε να βάλουμε ξεχωριστό ρεύμα στη ΔΕΗ ο καθένας μας και εμείς συμφωνήσαμε εννοείτε.. Επειδή για το κάθε διαμέρισμα στοίχιζε κάπου στα 600 ευρώ να γίνει αυτή η διαδικασία έβαλε μόνο στα 4 από τα 8 διαμερίσματα ρολόγια για αυτό και έχουμε εμείς οι 4 συμβόλαια.. Και ευτυχώς που έγινε έτσι.. Πριν βάλουμε τα ρολόγια μας μας είχε κόψει η ΔΕΗ καμία 20αρια φορές το ρεύμα.. Τον παίρναμε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του λέγαμε το πράγματα είναι αυτά εμείς σε πληρώνουμε κανονικά το ρεύμα και έρχεται και μας το κόβει η ΔΕΗ; ερχότανε ο ίδιος έβαζε χέρι στον μετρητή και έδινε ρεύμα ξανά στο οίκημα.. 

25 λεπτά πριν, KoreanW είπε

απλά θα κάνω μια εικασία:

δεν υπάρχει καμία «εταιρεία» και καμία παραχώρηση ή τουλάχιστον με την ξεκάθαρη έννοια

το καλόπαιδο της γειτονιάς προσφέρει τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο

μια εικασία απλά

Φίλε μου έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τελικά.. Δεν έχει τα @@@ να τα διαχειριστεί και εβαλε τώρα έναν να μας εκβιάσει.. Ότι νανε.. Τι μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα ξαναέρθει από εδώ ο καινούριος και δε δείξει έγγραφα και χαρτιά και συμβόλαια και αποδείξεις ότι πλέον είναι δικό του έχω πάρει την αστυνομία να έρθει να τον μαζέψει και θα του κάνω και μήνυση.. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Από μόνος του μας επέβαλε να βάλουμε ξεχωριστό ρεύμα στη ΔΕΗ ο καθένας μας και εμείς συμφωνήσαμε εννοείτε.. Επειδή για το κάθε διαμέρισμα στοίχιζε κάπου στα 600 ευρώ να γίνει αυτή η διαδικασία έβαλε μόνο στα 4 από τα 8 διαμερίσματα ρολόγια για αυτό και έχουμε εμείς οι 4 συμβόλαια.. Και ευτυχώς που έγινε έτσι.. Πριν βάλουμε τα ρολόγια μας μας είχε κόψει η ΔΕΗ καμία 20αρια φορές το ρεύμα.. Τον παίρναμε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του λέγαμε το πράγματα είναι αυτά εμείς σε πληρώνουμε κανονικά το ρεύμα και έρχεται και μας το κόβει η ΔΕΗ; ερχότανε ο ίδιος έβαζε χέρι στον μετρητή και έδινε ρεύμα ξανά στο οίκημα.. 

Οι 4 που θέλει να διώξει είναι αυτοί που δεν έχουν δικούς τους μετρητές ΔΕΗ (και συμφωνητικά στο taxisnet) ;

Δημοσ.

Kαι με ολα αυτα, τις συμπαιγνιες, τις καθαρες συμπαιγνιες και απο κοινου εξαπατησεις του κρατους και των υπηρεσιων, απορουμε γιατι ειναι γεματα τα δικαστηρια και γιατι οι ποινες ( οχι μονον οι χρηματικες αλλα και οι ποινικες ) πεφτουν βροχη.

Και τελικα, μετα απο τα τελευταια και ακρως διαφωτιστικα μηνυματα οπως και με την πολυ ωραια συνοψη που κανει ο φιλος  KOREANW παραπανω, η ολη φαση μου θυμιζει σπειρα συνομοτων με τον καθενα να εχει τον δικο του ρολο, οπου καποια στιγμη και μοιραια οπως συμβαινει παντα, τα "σπασανε", τσακωθηκανε και τωρα θα τους τσιμπησει ολους μαζι το κρατος.

Ωραια πραματα.

ΥΓ

Οσο για τον αλλο παραπανω, αυτον με τις μαλακιες, μπορει να εχει παει τη σταμνα για νερο δυο φορες και να νομιζει πως ετσι ειναι τα πραματα, αλλα η παροιμια συνεχιζει και καταληγει πως τελικα μια φορα η σταμνα σπαζει. Και τοτε και νερο γιοκ αλλα και μειον τη σταμνα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gemis XTX said:

Φίλε μου έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τελικά.. Δεν έχει τα @@@ να τα διαχειριστεί και εβαλε τώρα έναν να μας εκβιάσει.. Ότι νανε.. Τι μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα ξαναέρθει από εδώ ο καινούριος και δε δείξει έγγραφα και χαρτιά και συμβόλαια και αποδείξεις ότι πλέον είναι δικό του έχω πάρει την αστυνομία να έρθει να τον μαζέψει και θα του κάνω και μήνυση.. 

μπορώ να φανταστώ τη συνεννόηση...

ο καλόπαιδος της γειτονιάς πιάστηκε σε κουβέντα με τον ιδιοκτήτη:
« -Τί τους έχεις αυτούς εκεί; Πόσα σου δίνουν; Μόνο αυτά βγάζεις; Αυξήσεις καλά τόσα χρόνια γιατί δε ζήτησες; Έχεις δυσκολίες. Άσε μου και θα σου τους κάνω εγώ να χορεύουν. Να μου δώσεις τόσα και μην ασχοληθείς, θα αναλάβω εγώ όλα. Καθαρίζω μόνος μου. »

Βεβαια κι εσύ από ό,τι καταλαβαίνω, αν ήσουν ο πρώτος από τους υπόλοιπους που αντέδρασες,
το έκανες μόλις άρχισαν τα φέσια και οι διακοπές με το ρεύμα.
Και στο ενδιάμεσο δεν είχατε κανένα θέμα, μόνο όταν παλαβώσατε 20 φορές με τις ρευματοκλοπές διακοπές και επανασυνδέσεις στη ζούλα.

Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά θα στο πει κι ο δικηγόρος (αν κι αυτός είναι αρκετά τίμιος για να στο πει για το συμφέρον σου και όχι για να βγάλει περισσότερη δουλειά):
πάτε για μαλλί και κινδυνεύετε όλοι να βγείτε κουρεμένοι.

Επεξ/σία από KoreanW
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...