Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Μένω σε ένα διαμέρισμα το οποίο είναι σε  ένα συγκρότημα 8 διαμερίσματων εδώ και 12 χρόνια και μέχρι τωρα δεν είχα αντιμετώπιση κάποιο πρόβλημα.. Δεν είχαμε κάνει από τότε συμβόλαιο αλλά έπαιρνε ο άνθρωπος κανονικά κάθε μήνα το ενοίκιο του.. Έχει εδώ και κάποιο καιρό αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα ο ιδιοκτήτης και απόφασισε να ενοικιάσει το συγκρότημα αυτό σε μια εταιρία. Από τα 8 διαμερίσματα οι 4  είχαμε κάνει ηλεκτρονικο συμβόλαιο στην εφορία για να έχουμε δικό μας ρεύμα στη ΔΕΗ. Το δικό μου  το συμβόλαιο έχει λήξη τον προηγούμενο μήνα των άλλων τριών λήγουν αργότερα.. Οι υπόλοιποι 4 δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο. Ήρθε τώρα ο καινούριος που τα ενοίκιασε και μας λέει ότι πρέπει να φύγουμε με το έτσι θέλω για να τα κάνει ανακαίνιση και καλά.. Νομικά τι ισχύει ρε παιδιά σε αυτή τη περίπτωση; μπορεί να γίνει ενοίκιο στο ενοίκιο; μπορεί ο καινούριος να μας πετάξει έξω με το έτσι θέλω μετά από 12 χρόνια; έχω 2 παιδιά και σύζυγο ΑΜΕΑ κοντεύω να σκάσω πραγματικά.. 

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Καταρχάς κανείς δεν έχει συμβόλαιο ενοικίασης? Όλοι είστε με μαύρα?

Edit: το ξαναδιάβασα και κατάλαβα. Καταρχάς ο ιδιοκτήτης τι ακριβώς έχει νοικιάσει στην εταιρία? Όλα τα διαμερίσματα? Αυτό είναι παράνομο γιατί κάποια έχουν ήδη συμβόλαιο ενοικίασης και θα πρέπει να διαβάσετε τα συμβόλαια να δείτε αν απαγορεύεται η υπενοικιαση. 

Επεξ/σία από zx1234r
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν κατάλαβα όλες τις λεπτομέρειες που είπες, αλλά από την στιγμή που έχει λήξει το συμβόλαιο τότε ναι, μπορεί να σου πει να φύγεις. Δεν ξέρω ακριβώς με τι χρόνους προειδοποίησης κλπ αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Βέβαια είναι λίγο παράξενο να σου ζητάει έτσι απλά να φύγεις. Λογικά θα έχει βρει να το δώσει αλλού με υψηλότερο νοίκι, αλλά θα μπορούσε έστω να σου πει να μείνεις με μεγαλύτερο νοίκι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απάντα πρώτα στα εξής:

1. Έχεις εσύ συμβόλαιο;
  2. Λήγει το συμβόλαιο ή έχει ανανεωθεί;
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Καταρχάς κανείς δεν έχει συμβόλαιο ενοικίασης? Όλοι είστε με μαύρα?

Edit: το ξαναδιάβασα και κατάλαβα. Καταρχάς ο ιδιοκτήτης τι ακριβώς έχει νοικιάσει στην εταιρία? Όλα τα διαμερίσματα? Αυτό είναι παράνομο γιατί κάποια έχουν ήδη συμβόλαιο ενοικίασης και θα πρέπει να διαβάσετε τα συμβόλαια να δείτε αν απαγορεύεται η υπενοικιαση. 

Εμενα μου λέει τώρα να ξηλωσω το ρολόι της ΔΕΗ και να πληρώνω σε αυτόν. Είχα συμβόλαιο ηλεκτρονικα που το είχα κάνει και έληξε πριν ένα μήνα. Αυτό το συμβόλαιο ισχυει; είναι σαν τον χειρόγραφο που γράφαμε;  τι ακριβώς έχει ενοικιάσει στην εταιρία είναι λίγο στον αέρα και δε μας τ έχει ξεκαθαρίσει καλά και μας λέει θα έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα με τον καινούριο ιδιοκτήτη 

25 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν κατάλαβα όλες τις λεπτομέρειες που είπες, αλλά από την στιγμή που έχει λήξει το συμβόλαιο τότε ναι, μπορεί να σου πει να φύγεις. Δεν ξέρω ακριβώς με τι χρόνους προειδοποίησης κλπ αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Βέβαια είναι λίγο παράξενο να σου ζητάει έτσι απλά να φύγεις. Λογικά θα έχει βρει να το δώσει αλλού με υψηλότερο νοίκι, αλλά θα μπορούσε έστω να σου πει να μείνεις με μεγαλύτερο νοίκι

Δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο όταν ληγει το συμβόλαιο;  και πως μπορεί να με πετάξει έξω απτη στιγμή που πληρώνω κανονικά τόσα χρόνια και έχω αποδείξεις; 

9 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Απάντα πρώτα στα εξής:

1. Έχεις εσύ συμβόλαιο;
  2. Λήγει το συμβόλαιο ή έχει ανανεωθεί;

Εγώ το μοναδικό που έχω είναι ένα συμβόλαιο ηλεκτρονικό στην εφορία το οποίο έγινε πέρυσι και ήταν για ένα χρόνο. Μεταξύ μας δεν είχαμε κάποιο άλλο συμβόλαιο εδώ και 12 χρόνια αλλά έχω όλες τις αποδείξεις που πλήρωμα τόσα χρόνια 

Δημοσ.

Τα συμβόλαιο από τον νόμο έχουν ελάχιστη διάρκεια τα 3 χρόνια, ακόμα και αν τα κάνατε για λιγότερο χρόνο.

Οπότε έτσι όπως τα γράφεις τώρα, έχεις άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και δεν μπορεί να σε πετάξει έξω με τίποτα

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Εμενα μου λέει τώρα να ξηλωσω το ρολόι της ΔΕΗ και να πληρώνω σε αυτόν. Είχα συμβόλαιο ηλεκτρονικα που το είχα κάνει και έληξε πριν ένα μήνα. Αυτό το συμβόλαιο ισχυει; είναι σαν τον χειρόγραφο που γράφαμε;  τι ακριβώς έχει ενοικιάσει στην εταιρία είναι λίγο στον αέρα και δε μας τ έχει ξεκαθαρίσει καλά και μας λέει θα έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα με τον καινούριο ιδιοκτήτη 

Δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο όταν ληγει το συμβόλαιο;  και πως μπορεί να με πετάξει έξω απτη στιγμή που πληρώνω κανονικά τόσα χρόνια και έχω αποδείξεις; 

Εγώ το μοναδικό που έχω είναι ένα συμβόλαιο ηλεκτρονικό στην εφορία το οποίο έγινε πέρυσι και ήταν για ένα χρόνο. Μεταξύ μας δεν είχαμε κάποιο άλλο συμβόλαιο εδώ και 12 χρόνια αλλά έχω όλες τις αποδείξεις που πλήρωμα τόσα χρόνια 

Η ηλεκτρονική μίσθωση δεν αποτελεί συμβόλαιο. 

Αρμοδια είναι τα αστικά δικαστήρια. Μόνο δικηγόρος μπορεί να το επιλύσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Τα συμβόλαιο από τον νόμο έχουν ελάχιστη διάρκεια τα 3 χρόνια, ακόμα και αν τα κάνατε για λιγότερο χρόνο.

Οπότε έτσι όπως τα γράφεις τώρα, έχεις άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και δεν μπορεί να σε πετάξει έξω με τίποτα

Αυτό που έχω δλδ το ηλεκτρονικό συμβόλαιο που έκανα στην εφορία που λέει όλα τα στοιχεία μας και την τιμή ενοικίου είναι σε ισχύ κανονικά; είναι το ίδιο πράγμα με το χειρόγραφο συμφωνητικό συμβόλαιο; 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gemis XTX είπε

Αυτό που έχω δλδ το ηλεκτρονικό συμβόλαιο που έκανα στην εφορία που λέει όλα τα στοιχεία μας και την τιμή ενοικίου είναι σε ισχύ κανονικά; είναι το ίδιο πράγμα με το χειρόγραφο συμφωνητικό συμβόλαιο; 

Aυτο που θεωρεις ως "ηλεκτρονικο συμβολαιο" δεν ειναι παρα μια αναγγελια της μισθωσης στην εφορια και μονον για φορολογικους λογους. Δεν περιλαμβανει κανεναν ορο της μισθωσης, μπορει φυσικα να αποδειξει οτι εσυ κατοικεις εκει κι ενοικιαζεις αλλα κατα ολα τα υπολοιπα, τα οποια και ειναι πολλα ή μπορει να ειναι και αφανταστα περισσοτερα λογω λεπτομερειων, εισαι στον "αερα" που λεμε.

Σταματας λοιπον αμεσα να ρωτας δεξια κι αριστερα τον καθε ασχετο με την περιπτωση και το προβλημα σου, γιατι εχεις οντως προβλημα και οχι απλη ενοχληση, και απευθυνεσαι σε δικηγορο για να σε κατευθυνει.

• Like 9
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Αν πράγματι είναι έτσι όπως το περιγράφεις, δηλαδή δήλωση νέας μίσθωσης στο taxis, τότε για 2 χρόνια δε σε κουνάει κανένας. Ούτε μπορεί να σε υποχρεώσει να ξηλώσεις μετρητές κτλ.

Το αν είναι νέα μίσθωση ή ανανέωση θα το δεις στην απόδειξη υποβολής, αν είναι ανανέωση θα έχει τίτλο "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ", αν είναι νέα θα έχει τίτλο "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ".

Επίσης το ενοίκιο για να το δώσεις στον νέο ιδιοκτήτη, θα πρέπει πρώτα να σου δείξει το συμβόλαιο από τα οποία προκύπτει ότι πρέπει να το πληρώνεις σε αυτόν. Αν δεν το κάνει, τότε συνεχίζεις να καταθέτεις το ενοίκιο στον παλιό ιδιοκτήτη.

11 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Όχι, αυτό που αναφέρεις ως "ηλεκτρονικό συμβόλαιο" δεν είναι καν συμβόλαιο, είναι απλά η δήλωση της μίσθωσης στην εφορία. Όμως από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έκανε τη δήλωση και εσύ την αποδέχτηκες, είναι μια χαρά αποδεικτικό και για το ότι υπάρχει συμφωνία μίσθωσης, και για τους βασικούς όρους όπως διάρκεια και ύψος μισθώματος.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου δυστυχώς υπάρχουν πολλές λεπτομερειες που δεν μας λες γιατί μάλλον δεν στου τις λένε και σένα. Η κατάσταση είναι σημαντική και πρέπει να βρεις άμεσα δικηγόρο. Και μέχρι τότε να μην έχει κανένας πάρε δώσε με κανέναν για να μην πείτε ή σας πουν πράγματα που δεν ισχύουν.

Έτσι όπως το βλέπω ερασιτεχνικα και από τα λίγα στοιχεία που μας έδωσες, δεν υπάρχει περίπτωση να σε διώξουν. Αν τώρα υπάρχει και κάτι περισσότερο στην υπόθεση δυστυχώς δεν το γνωρίζω.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε, τα έχεις πει από μόνος σου. Η σύμβαση μίσθωσής σου, είναι άτυπη, δηλαδή δεν έχει συνταχθεί έγγραφο μισθωτήριο (δεν είναι απαραίτητο άλλωστε) και έχει διαρκέσει η μίσθωση μέχρι σήμερα 12 έτη. Συνεπώς, έχοντας περάσει το χρονικό διάστημα των τριών ετών, που είναι εκ του νόμου η ελάχιστη νόμιμη διάρκεια, η άτυπη σύμβαση μίσθωσής σου έχει καταστεί εδώ και χρόνια αορίστου χρόνου. Ήτοι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση των μερών για τη χρονική της διάρκεια και ουσιαστικά θεωρείται ότι ανανεώνεται σιωπηρά κάθε μήνα με την καταβολή του ενοικίου και την αποδοχή του από τον ιδιοκτήτη χωρίς άλλη εναντίωσή του.

Ως αορίστου χρόνου μπορεί να καταγγελθεί χωρίς ειδική προθεσμία και χωρίς ειδικό λόγο από οποιαδήποτε συμβαλλόμενο μέρος, δηλαδή είτε από εσένα είτε από τον εκμισθωτή - ιδιοκτήτη. Όπως και εσύ έχεις δικαίωμα, αφού περάσει το ελάχιστο νόμιμο χρονικό διάστημα των τριών ετών, να φύγεις από ένα σπίτι χωρίς αποζημίωση για να νοικιάσεις ένα άλλο, αντίστοιχο δικαίωμα έχει και ο ιδιοκτήτης που θέλει να νοικιάσει το σπίτι αλλού ή να το κάνει ό,τι θέλει (περιουσία του είναι άλλωστε). Είσαι εξασφαλισμένος μόνο αν έχεις υπογράψει ανανέωση της μίσθωσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το "ηλεκτρονικό" μισθωτήριο, που αναφέρεις, δεν είναι μισθωτήριο και παραπέμπω σε όσα σου έχουν αναφέρει οι υπόλοιποι παραπάνω. Κατά τα λοιπά, αφενός καλό είναι να είσαι πάντα τυπικός με την υπογραφή συμβάσεων, προκειμένου να αποδεικνύεις και να προστατεύεις εύκολα τις αξιώσεις σου, όπως εδώ, και αφετέρου καλό είναι να συμβουλεύεσαι ένα δικηγόρο για να μην βρίσκεσαι προ εκπλήξεων.

Επεξ/σία από lamargos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλά ακαταλαβίστικα...

πχ ο τίτλος και ο ts αναφέρει σε κάποια σημεία «καινούριο ιδιοκτήτη»
σε άλλα σημεία «ο καινούριος που τα ενοίκιασε»
ΟΚ έστω

αλλού «συμβόλαιο ηλεκτρονικό στην εφορία το οποίο έγινε πέρυσι και ήταν για ένα χρόνο.» 
«να ξηλωσω το ρολόι της ΔΕΗ και να πληρώνω σε αυτόν» κοκ

ας προσσπαθήσει ο ts να αποσαφηνίσει την κατάστασή του,
γιατί όποιον και να συμβουλευθεί εκτός φόρουμ,
αν δεν τα εξηγήσει όπως είναι, θα δυσκολευθεί κ να λάβει απαντήσεις

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, KoreanW είπε

πολλά ακαταλαβίστικα...

πχ ο τίτλος και ο ts αναφέρει σε κάποια σημεία «καινούριο ιδιοκτήτη»
σε άλλα σημεία «ο καινούριος που τα ενοίκιασε»
ΟΚ έστω

αλλού «συμβόλαιο ηλεκτρονικό στην εφορία το οποίο έγινε πέρυσι και ήταν για ένα χρόνο.» 
«να ξηλωσω το ρολόι της ΔΕΗ και να πληρώνω σε αυτόν» κοκ

ας προσσπαθήσει ο ts να αποσαφηνίσει την κατάστασή του,
γιατί όποιον και να συμβουλευθεί εκτός φόρουμ,
αν δεν τα εξηγήσει όπως είναι, θα δυσκολευθεί κ να λάβει απαντήσεις

Φίλε μου δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι ακριβώς όπως την γράφεις... Ακαταλαβιστικα μου είναι και εμένα όταν στον ίδιο άνθρωπο έχω δώσει μέχρι τώρα 35000 ευρώ σε ενοίκια ξαφνικά μου λέει στα π@π@ρι@ μου από εδώ και πέρα θα έχεις να κάνεις με την "εταιρία" φάντασμα που ακόμα δεν τον εχω δει εγώ προσωπικά.. 

Δημοσ.

Τι εννοείς το έχει νοικιάσει σε εταιρεία;

Εχει παραχωρήσει τα δικαιώματα σε εταιρεία που θα τα κάνει όλα airbnb... ή είναι μια εταιρεία η οποία θα στεγαστεί και θα έχει ως έδρα αυτό τον χώρο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...