Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Στο μπαλκόνι έχω μία φωλίτσα με δύο αυγά και δύο επισκέπτες, περιστεράκια, ένα καφέ και ένα γκρι που κάθονται απάνω. Έχω κάτι σακούλες με χώμα εκεί και μάλλον τα βόλεψε να αφήσουν τα ξυλαράκια τους και να φτιάξουν την φωλιά.

Μου φαίνεται λίγο παράξενο το ότι είναι δύο διαφορετικά που τα κλωσάνε - τουλάχιστον τόσα έχω παρατηρήσει εγώ. Επίσης μου έχουν καρακαταχέσει το μπαλκόνι που να τα πάρει ο διάολος αλλά αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο.

Τι να τα ταϊζω; Έδωσα κάτι σκουληκάκια , λίγη φρυγανιά και κάτι αποξηραμένα άνθη που είχα σε ένα μπολ και θα δω αν θα φάνε, γιατί εμένα δε με αφήνουν να τα πλησιάσω.

Συνήθως σε πόσο καιρό σκάνε τα αυγά; Παίζει όταν γεννηθούν τα μικρά να μου τα παρατήσουν εδώ; Και αν ναι τι πρέπει να κάνω για να μην ψοφήσουν;

Δημοσ.

Ιδανικά αν δουλεύεις ψάξε απο τώρα να βρεις baby sitter για το καλοκαίρι και μετά για Σεπτέμβρη παιδικό σταθμό. Αν είναι δύο πιο δύσκολο να βρείς θέση, αλλά αν ξεκινήσεις το ψάξιμο απο τώρα νομίζω comple.

• Like 2
Δημοσ.

άστα να μεγαλώσουν τα μωρά και μετά πάρε μέτρα προστασίας να μην ξαναέρθουν, αλλιώς θα έχεις για πάντα χεσμένο μπαλκόνι :P    

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GRat είπε

Ιδανικά αν δουλεύεις ψάξε απο τώρα να βρεις baby sitter για το καλοκαίρι και μετά για Σεπτέμβρη παιδικό σταθμό. Αν είναι δύο πιο δύσκολο να βρείς θέση, αλλά αν ξεκινήσεις το ψάξιμο απο τώρα νομίζω comple.

Ρε παιδιά μη με τρολλάρετε έτσι, να μην ψοφήσουν θέλω μέχρι να τσακιστούν και να φύγουν, δεν έχω σκοπό να τα γράψω και στο μπαλέτο (ή αν βγουν αγόρια στο καράτε)

Επεξ/σία από KrTikker
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε ένα σπίτι που ζούσα είχε άπειρα στο μπαλκόνι. Έβγαινα με σουσάμι στη παλάμη και με το που έστηνα το χέρι να φάνε γινόταν κυριολεκτικά πόλεμος ποιο θα προλάβει. Έχουν πλάκα, θα τα άφηνα εκεί προσωπικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι δύο γιατί είναι ζευγάρι, και κλωσάνε εναλλάξ ώστε το ένα να ξεκουράζεται και να πηγαίνει να φάει. Το θηλυκό κλωσάει περισσότερες ώρες από το αρσενικό.

Από την ώρα που βγήκαν τα αβγά μέχρι να σκάσουν θέλει περίπου 20 μέρες.

Υπάρχει περίπτωση τα αβγά να είναι κλούβια (αγονιμοποίητα) οπότε όταν το πάρουν χαμπάρι οι γονείς, θα παρατήσουν τα αβγά. Υπάρχει περίπτωση η φωλιά να δεχτεί επίθεση από τρωκτικό ή φίδι ή άλλο μεγάλο πουλί (κίσσα, καρακάξα) και να φάει τα αβγά. Αυτά τα λέω για να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Η φωλιά που θα εγκαταλειφθεί, πιθανώς στο μέλλον να ξαναχρησιμοποιηθεί από τα ίδια περιστέρια.

Στο τι να τα ταΐσεις, ίσως δεν είναι απαραίτητο αλλά γενικά νομίζω τρώνε σπόρια και διάφορα τέτοια όπως βλέπουμε να ρίχνουν στις πλατείες.

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Σε ένα σπίτι που ζούσα είχε άπειρα στο μπαλκόνι. Έβγαινα με σουσάμι στη παλάμη και με το που έστηνα το χέρι να φάνε γινόταν κυριολεκτικά πόλεμος ποιο θα προλάβει. Έχουν πλάκα, θα τα άφηνα εκεί προσωπικά. 

φαντάζομαι ξέρεις πως μεταδίδουν άνετα αρρώστιες αυτά τα πουλιά

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lazkalai είπε

φαντάζομαι ξέρεις πως μεταδίδουν άνετα αρρώστιες αυτά τα πουλιά

Αυτό δεν το ήξερα αλλά μου άρεσε η παρέα τους

Δημοσ.

Ελπίζω να γίνει και εδώ ότι γίνεται σε άλλες μεγάλες ευρωπαικές πόλεις, δηλαδή όποιον πιάσουν να ταίζει τους "αρουραίους του αέρα" (περιστέρια) να επισύρει ποινή φυλάκισης.

13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τι αρρώστιες μεταδίδουν?

Η τροφή τους είναι κυρίως σκουπίδια και αστικά απόβλητα και οι κουτσουλιές έχουν ενοχοποιηθεί για μυκητώδεις μολύνσεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επρεπε να πάρεις μέτρα προτού φωλιάσουν. Αν έβαζες ένα αλουμινόχαρτο ή ένα καθρεφτάκι στην φωλιά θα είχαν φύγει γιατί τα τρομάζει η αντανάκλαση.

Είναι από τα πιο ενοχλητικά και αντιπαθητικά ζώα. μεταφέρουν ότι βρωμιά υπάρχει ενός οι κουτσουλιές τους είναι πολύ διαβρωτικές.

Μια φορά είχα λυπηθεί ένα που ήταν ζαλισμένο στο μπαλκόνι μου και δεν έφευγε. Το τάισα και το πότισα.  Σε 20 λεπτά είχε γεμίσει κουτσουλιές το μπαλκόνι και τελικά κατάφερα ευτυχώς να το διώξω.

8 λεπτά πριν, l337 είπε

Ελπίζω να γίνει και εδώ ότι γίνεται σε άλλες μεγάλες ευρωπαικές πόλεις, δηλαδή όποιον πιάσουν να ταίζει τους "αρουραίους του αέρα" (περιστέρια) να επισύρει ποινή φυλάκισης.

Η τροφή τους είναι κυρίως σκουπίδια και αστικά απόβλητα και οι κουτσουλιές έχουν ενοχοποιηθεί για μυκητώδεις μολύνσεις.

στην θεσσαλονίκη το έχουν τερματίσει. Στις πλατείες πουλάνε τροφή για περιστέρια-δεκαοκτούρες, για τους τουρίστες και τα παιδιάκια που θέλουν να παίξουν.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, The_Judas είπε

στην θεσσαλονίκη το έχουν τερματίσει. Στις πλατείες πουλάνε τροφή για περιστέρια-δεκαοκτούρες, για τους τουρίστες και τα παιδιάκια που θέλουν να παίξουν.

Θέμα έλλειψης παιδείας είναι αρχικά και ύστερα άγνοιας. Και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αρχικά ο εκάστωτε Δήμος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Επρεπε να πάρεις μέτρα προτού φωλιάσουν. Αν έβαζες ένα αλουμινόχαρτο ή ένα καθρεφτάκι στην φωλιά θα είχαν φύγει γιατί τα τρομάζει η αντανάκλαση.

Είναι από τα πιο ενοχλητικά και αντιπαθητικά ζώα. μεταφέρουν ότι βρωμιά υπάρχει ενός οι κουτσουλιές τους είναι πολύ διαβρωτικές.

Μια φορά είχα λυπηθεί ένα που ήταν ζαλισμένο στο μπαλκόνι μου και δεν έφευγε. Το τάισα και το πότισα.  Σε 20 λεπτά είχε γεμίσει κουτσουλιές το μπαλκόνι και τελικά κατάφερα ευτυχώς να το διώξω.

Στην Αθήνα δηλαδή, στο Σύνταγμα, δεν πουλάνε πλέον τροφή για τα περιστέρια στους τουρίστες και τα παιδάκια για να παίζουν?

Πότε το απαγόρεψαν?

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχει περίπτωση τα αβγά να είναι κλούβια (αγονιμοποίητα) οπότε όταν το πάρουν χαμπάρι οι γονείς, θα παρατήσουν τα αβγά. Υπάρχει περίπτωση η φωλιά να δεχτεί επίθεση από τρωκτικό ή φίδι ή άλλο μεγάλο πουλί (κίσσα, καρακάξα) και να φάει τα αβγά. Αυτά τα λέω για να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Αυτό δεν το ήξερα.Δεν έχουμε περιστέρια αλλά έχει κάτι 18ούρες στη γειτονιά και κάθε τόσο έρχονται καρακάξες και αναρωτιόμουν γιατί γίνεται χαμός από τις κραυγές τους. Ενδεχομένως  να  θέλουν να τα διώξουν από τη φωλιά να φάνε τα αυγά;;;;;;

Όσο για φαγητό τα περιστέρια τρελαίνονται  για το ψημένο σουσάμι από το ψωμί , για  τρίματα από φυλλαράκι από τυρόπιτας. Για αυτό όπου υπάρχει φούρνος και κουλουράδικο είναι στρατοπαιδευμένα απέξω.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Τάισε τα καλά και μετά υπάρχουν πολλές συνταγές στο ίντερνετ... :P

Περιστέρια και ριζότο με μπιζέλια.
Περιστέρια γεμιστά.
Περιστεράκια ροτί σε κρούστα αλατιού
Περιστέρια στιφάδο.
Περιστέρια με χυλοπίτες στην γάστρα κτλ κτλ

Περαστικά και καλά ξεμπερδέματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...