Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να χρησιμοποιώ το λαπτοπ την ώρα που φορτίζεται;

neggo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, atheatos είπε

Ως τώρα δεν έχω δει κανένα manual και οδηγίες χρήσης κανενός λαπτοπ να γράφει να βγάζουμε την μπαταρία ακόμα και όταν αυτή είναι αποσπώμενη. Ούτε έχω δει γραπτές  οδηγίες να λένε να μην το έχουμε στην πρίζα με γεμάτη μπαταρία. 

Οταν εχει HP φορητο ρυθμιση στο BIOS που σου λεει οτι θα κραταει την μπαταρια στο 80% , ή οταν στο lenovo vantage (βοηθητικο προγραμμα στα lenovo) εχει το conservation mode που κραταει την μπαταρια στο 55-60% , τι αλλο θες να κανουν για να παρεις το μηνυμα ? Ανακοινωθεν στις ειδησεις των 9 ?

3 ώρες πριν, atheatos είπε

Πηρα μια ιμιτασιόν και εδώ και 3 χρόνια με την χρήση που κάνω με σχεδόν μόνιμα στην πρίζα η μπαταρία δείχνει σε πολύ κατάσταση κρατώντας μέχρι 4 ώρες όταν δεν είναι στην πρίζα.

Δεν μου λεει τιποτα αυτο. Βαλε καποιο προγραμμα στυλ hwinfo και δες το wear level. Στα mac θα υπαρχουν αναλογα προγραμματα ή τροπος να δεις το health της μπαταριας. Στην ουσια να δεις την μεγιστη θεωρητικη χωρητικοτητα της μπαταριας και την μεγιστη χωρητικοτητα στην οποια πρακτικα φορτιζει. Ετσι ουσιαστικα μετριεται το wear level.

Τεσπα , επαναλαμβανομαστε , ας κανει ο,τι τον φωτισει ο θεος.

• Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί κάποιος να πάρει το μυνημα στραβά και να κάνει αυτό το οποιο περιέγραψα, βγάζοντας την μπαταρία ή μην έχοντας  τον φορτιστή επάνω όταν δουλεύει στο full. Φαντάζομαι έδωσες όλο σου το χιούμορ μόνο σε ορισμένα σημεία από αυτά που έγραψα και αγνόησες πως μπορεί να κανείς χειρότερη ζημιά στην μπαταρία ή στο laptop .

Αν εσυ καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να έχω στην πρίζα το laptop εξαιτίας της μπαταριας τότε λυπάμαι. Η τεχνολογια και αυτοί  που φτιάχνουν τα laptop δεν τόσο χαζά ωστε να μην το γράφουν έστω κάπου αυτό που εσυ νομίζεις.

Ειμαστε στο 2020 και μάθαμε ότι δεν είναι σε θέση το λαπτοπ να ελέγχει την φόρτιση και θα πρέπει να το κάνουμε εμείς με το χέρι...

ΥΓ. 95% health λεει το istats και οτι μπορει να βγαλει 3:30 ωρες. Δεν ειναι ασχημα για 3+ χρονων imitation  μπαταρια με χρηση που της κανω...

Επεξ/σία από atheatos

29 λεπτά πριν, atheatos είπε

Αν εσυ καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να έχω στην πρίζα το laptop εξαιτίας της μπαταριας τότε λυπάμαι.

Εγω λυπαμαι που ενω μιλαμε την ιδια γλωσσα , δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε.Ποτε δεν ειπα τετοιο πραγμα εγω.Εγω ειπα οτι οι μπαταριες φθειρονται οταν ειναι στην πριζα και μενουν μονιμως στο 100%. Και αυτο το καταλαβαινουμε απο το γεγονος οτι οι εταιριες εχουν παρει μετρα εναντιον αυτου του φαινομενου.Μην ξαναγραψουμε ποια μετρα ειναι αυτα.
Αν καποιος λοιπον εχει φορητο που δεν εχει προνοησει η κατασκευαστρια εταιρια να διαθετει τετοια μεσα (δεν τα υποστηριζει το hardware δηλ) ειναι στην διακριτικη ευχερεια του χρηστη πως θα ενεργησει για να παρατεινει την ζωη της μπαταριας.
Θελει να βγαζει την μπαταρια και να την βαλει στην αποθηκη εφοσον μιλαμε για αποσπωμενη μπαταρια? Ας το κανει. Θελει να το κατσαβιδιασει και να αποσυνδεσει το καλωδιο που συνδεει την μπαταρια απο την μητρικη αν μιλαμε για ενσωματωμενη ? Ας το κανει. Θελει να απενεργοποιησει την μπαταρια τελειως απο το BIOS (νομιζω γινεται σε καποια φορητα) ? Ας το κανει.
 Θελει να το εχει στην πριζα και να ειναι μονιμως στο 100% η μπαταρια με ο,τι αυτο συνεπαγεται ? Ας το κανει.Θελει να βαλει προγραμματακια (υπαρχουν) που φορτιζουν και αποφορτιζουν την μπαταρια σε συγκεκριμενα ποσοστα σε συγκεκριμενες ωρες και μερες ? Ας το κανει.

Ειδες να εγραψα εγω πουθενα , μην το εχετε στην πριζα οταν δουλευετε το φορητο στο full ? Εδω κραζω ανθρωπους σε αλλα νηματα , που παιρνουν gaming laptops και θελουν να παιζουν παιχνιδια εχοντας το φορητο εκτος πριζας...
Αυτο που εγραψα ειναι οτι ΠΡΟΦΑΝΩΣ , κρινοντας απο τα διαφορα utilities/ρυθμισεις που παρεχουν οι εταιριες , το να ειναι μονιμως στο ρευμα και στο 100% η μπαταρια , αυτη φθειρεται.Πως θα ενεργησει ο καθενας μετα , με αυτο το δεδομενο , ειναι δικο του θεμα.

37 λεπτά πριν, atheatos είπε

Ειμαστε στο 2020 και μάθαμε ότι δεν είναι σε θέση το λαπτοπ να ελέγχει την φόρτιση και θα πρέπει να το κάνουμε εμείς με το χέρι...

Δεν ξερω που εγραψα κατι που υποδηλωνει αυτο που γραφεις εδω. Αν το βρεις καντο μια παραθεση. Το "πρεπει" ειναι δικη σου εικασια.Τιποτα δεν πρεπει να κανουμε με το χερι.Ολα ειναι θεμα επιλογων και αποφασεων του χρηστη. Το "ελεγχει την φορτιση" δεν ξερω πως το εννοεις.Εννοεις οτι οταν φτασει στο 100% και ειναι στην πριζα το συστημα φορτισης παυει να φορτιζει την μπαταρια? Αν ισχυει κατι τετοιο , δηλ αν το εχω στην πριζα για 1 χρονο συνεχομενα και η μπαταρια μενει στο 100% , αυτο πως γινεται ? Μετα απο ενα χρονο η μπαταρια δεν θα επρεπε να εχει αποφορτιστει εστω και κατα ενα μικρο ποσοστο ? Ανακαλυψαμε την απειρη ενεργεια ? Δεν νομιζω Τακη. Το συστημα φορτισης (οσο ειναι στην πριζα) , "ψιλοφορτιζει" την μπαταρια και για αυτο μενει στο 100% μια ζωη...

43 λεπτά πριν, atheatos είπε

ΥΓ. 95% health λεει το istats και οτι μπορει να βγαλει 3:30 ωρες. Δεν ειναι ασχημα για 3+ χρονων imitation  μπαταρια με χρηση που της κανω...

5% wear level ... μια χαρα ειναι , υπαρχουν και χειροτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...