kyriakosk11 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Εχω ένα Renault Kangoo Maxi (7 θέσιο) το οποίο στην τρίτη σειρά καθισμάτων έχει παράθυρα που δεν ανοίγουν. Πλέον τα παιδία που κάθονται πίσω έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν επειδή δεν έχουν παράθυρο... Ψάχνω να βρω ένα τρόπο για να μπορέσω να αλλάξω το παράθυρο σε κάτι που να ανοίγει (μάλλον μόνο συρόμενο μπορεί να γίνει καθώς κάτω από τα παράθυρα είναι οι πίσω ρόδες οπότε δεν γίνεται να κατεβαίνουν με κάποιο τρόπο). Όπου και να έχω ρωτήσει κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει το κρύσταλλο με κάποιο που να ανοίγει καθώς η Renault δεν βγάζει σχετικό παράθυρο οπότε δεν υπάρχει καποιο έτοιμο για να το αντικατστήσουν. Το μόνο που έχω βρει είναι να βάλω παράθυρο αντίστοιχο με αυτά που έχουν σε τροχόσπιτα αλλά επειδη δεν υπάρχει ακριβώς για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου θα χρειαστεί αρκετή δουλειά (θα πρέπει να κόψουν λαμαρίνες, βάψιμο κλπ) και το ενδεικτικό κόστος για κάτι τέτοιο είναι πάνω από 800 Ευρώ για τα 2 παράθυρα!!! Αυτό που ψάχνω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι αν γνωρίζετε αν κάπου κατασκευάζουν σχετικά τζάμια αυτοκινήτου κατά παραγγελία ώστε να δω μήπως γλυτώσω το κόστος φαρνατζοδουλειάς κλπ. (Πέρα από το κόστος δε νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να κόβεις λαμαρίνες) Επίσης δεδομένης της ανάγκης μου για παράθυρα στην 3η σειρά καθισμάτων (λόγω των 4 παιδιών...) άρχισα να εξετάζω να πουλήσω το αυτοκίνητο αυτό, και να πάρω ένα άλλο (μεταχειρισμένο) που να έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά. Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω άλλα 7 θέσια και διαπίστωσα ότι κανένα δεν έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά καθισμάτων!!!!! (Το μόνο που βρήκα να έχει είναι το Ford Galaxy, του οποίου το παράθυρο δεν είναι συρόμενο αλλά ανοίγει σαν φιλιστρίνι 5 πόντους - δεν ξέρω πώς λέγεται αυτού του είδους το παράθυρο και δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα ) Ξέρει κανείς κάποιο άλλο?? Ευχαριστώ...
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 O πατερας μου ειχε ενα παλιο Fiat 3 πορτο που τα πισω παραθυρα ανοιγαν με λεβιε/κλιπ προς τα εξω. Βεβαια το αποτελεσμα ηταν απλα να μπαινει αερας και τιποτα φοβερο αλλα και αυτο κατι ηταν. Οπως και να εχει οπου και να πας υποψην πως πρεπει να γινει σωστη δουλεια, με λιγα λογια να κρατανε νερο εξω οταν βρεχει οποτε μην το πας σε κανεναν σφαχτη που θα σου παρει λιγα και θα κανει χαλια δουλεια (εγω στην θεση σου δεν θα τα πειραζα παντως). 1
TRILOBYTER Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Εκατσα πισω στο doblo του κολλητου σε ταξιδακι και χαλαστηκα πολυ που δεν εχει πισω το παραθυρο. Ισως το κανουν για να κοψουν το κοστος μιας και τουλαχιστον το doblo δεν ειναι ακριβο αμαξι. Αμα πας σε ψαγμενο σιδερα ισως σου κανει μια βαση κομπλε, θελει ψαξιμο και ειναι ρισκο..
bill999r Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πιο απλή λύση είναι να εξηγήσεις στα παιδιά σου ότι τα συγκεκριμένα παράθυρα δεν ανοίγουν και ότι μπορούν να κάθονται εκ περιτροπής στην μπροστινή σειρά ώστε όλα να απολαμβάνουν τα ανοιγμένα παράθυρα. Τώρα αν θες ντε κ καλά να ανοίγουν γίνεται με πατέντα. Αρχικά πρέπει να αφαιρεθεί το υπάρχον κρύσταλλο, να κοπεί, να μπει νέο λάστιχο στο παλιό πάτημα του κρύσταλλου και να προσαρμοστεί μηχανισμός οριζόντιου ανοίγματος(πάλι με πατέντα). Θα ανοίγει μόνο κατά 5 πόντους προς τα έξω αλλά νομίζω ότι είναι ότι πιο καλαίσθητο και οικονομικό. Δεν ξέρω και δεν νομίζω να σου αρέσει κάτι σαν αυτό. https://www.carbonmiata.com/shop/mazda-mx-5/nb-99-05-mazda-mx-5/exterior-parts-nb-99-05-mazda-mx-5-nb-99-05-mazda-mx-5/quarter-window-vent/quarter-window-vents-pair/ Άλλη σοβαρή λύση δεν υπάρχει. Όμως πρέπει να βρείς μάστορα, τζαμα, να ασχοληθεί και να κάνει πατέντα κάτι στο όποιο δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube σχετικά με car vent window όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα Διαφορετικά ίσως η λύση της αλλαγής αυτοκινήτου να είναι η πιο κοντινή στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από bill999r
sonikk Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 φιλε ταπεινη μου αποψη μην αλλαξεις αυτοκινητο.ειναι πεταμενα λεφτα.επενδυσε αυτα τα χρηματα πανω στα παιδακια σου καλυτερα. η λυση ειναι μια.γυρνα μερικα αξιοπιστα συνεργεια αυτοκινητων ή φαναρτζηδες που ομως δεν ειναι απατεωνες αλλα καλα παιδια και πες τους οτι θελεις να κανεις αυτη τη πατεντα στα πισω τζαμια με παραθυρο συρομενο. βρες εναν οικονομικο παικτη μαστορα καλο παιδια και παρε γνωμες.εγω αν ημουν στη θεση σου αυτο θα εκανα. για μενα αυτη η λυση πανω απο 250 δεν αξιζει. αλλη λυση ειναι να προτεινες σε καποιον μαστορα να σου εβγαζε τα ηδη υπαρχοντα τζαμια να στα εκοβε εκει που θελεις και να σου εκανε πατεντα με συρομενα παραθυρα. να χαιρεσαι τα παιδια σου. 4 ε? ηρωας πρεπει να εισαι! απορω πως τα βγαζεις περα οικονομικα! πρεπει να ειναι πολυ ζορι.αλλοι εχουν ενα και παιδευονται ασχημα με τα εξοδα.φανταζομαι τα 4 τι κοστος θα εχουν! αξιος και ηρωας! 1
papoys1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Έχω πάρει ένα fiataki strada φορτηγάκι για αγροτικές δουλειές μεταχειρισμένο. Άλλο strada δεν έχει αλλα το συγκεκριμένο έχει στη μέση από το παμπρίζ της πλάτης ένα τζάμι πλάτους 30 εκατοστών περίπου και ανοίγει συρόμενα.Το πιο πιθανό έχει αφαιρεθεί το παλιό και με βάση τοποθετήθηκαν δύο σταθερά δεξιά αριστερά και το συρόμενο στη μέση.Θα μπορούσες να ρωτήσεις κάπου αν βγάζοντας παλιό και λάστιχο θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια κατασκευή με ένα σταθερό και ένα συρόμενο.Το να κόψεις λαμαρίνες για μετατροπή και μένα με βρίσκει αντίθετο.
sargus Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Επουδενί να μην πειράξεις λαμαρίνες! Δεν ξέρεις τι συνέπειες θα έχει αυτό στην ακαμψία του αυτοκινήτου σου (τουλάχιστον σε εκείνη την περιοχή). Δε θέλεις να καρφώσει εκεί κανένα μηχανάκι (το πιο απλό) και να μπει μέσα όλη η λαμαρίνα... Τα παράθυρα για τα παιδιά δε χρειάζεται να ανοίγουν. Είναι επικίνδυνο για πολλούς λόγους. Έχω φίλο που σακάτεψε για πάντα το χέρι του επειδή το είχε έξω από το παράθυρο και κουτούλησε κάπου. Τα δικά μου παιδιά ξέρουν ότι τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Και δεν ανοίγουν ποτέ. Αυτό θα σε συμβούλευα.
Alxnks Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Το τι ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής θα παρέχει μια τέτοια πατέντα με συρόμενα κτλ το σκέφτεσαι; Εγώ δεν θα πείραζα τίποτα, τόσο για να μην αλλοιωθεί ο δομικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου σε περίπτωση σύγκρουσης, όσο και για να μην μπορεί να το ανοίξει κάποιος σαν κύριος. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Aσε το όπως είναι .πως θα προσέχεις τα παιδιά εκεί πίσω ότι δεν θα βγάλουν χέρι-δάχτυλα-πρόσωπο έξω απο το παράθυρο; 1
KoreanW Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, kyriakosk11 said: Εχω ένα Renault Kangoo Maxi (7 θέσιο) το οποίο στην τρίτη σειρά καθισμάτων έχει παράθυρα που δεν ανοίγουν. Πλέον τα παιδία που κάθονται πίσω έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν επειδή δεν έχουν παράθυρο... Ψάχνω να βρω ένα τρόπο για να μπορέσω να αλλάξω το παράθυρο σε κάτι που να ανοίγει (μάλλον μόνο συρόμενο μπορεί να γίνει καθώς κάτω από τα παράθυρα είναι οι πίσω ρόδες οπότε δεν γίνεται να κατεβαίνουν με κάποιο τρόπο). Όπου και να έχω ρωτήσει κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει το κρύσταλλο με κάποιο που να ανοίγει καθώς η Renault δεν βγάζει σχετικό παράθυρο οπότε δεν υπάρχει καποιο έτοιμο για να το αντικατστήσουν. Το μόνο που έχω βρει είναι να βάλω παράθυρο αντίστοιχο με αυτά που έχουν σε τροχόσπιτα αλλά επειδη δεν υπάρχει ακριβώς για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου θα χρειαστεί αρκετή δουλειά (θα πρέπει να κόψουν λαμαρίνες, βάψιμο κλπ) και το ενδεικτικό κόστος για κάτι τέτοιο είναι πάνω από 800 Ευρώ για τα 2 παράθυρα!!! Αυτό που ψάχνω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι αν γνωρίζετε αν κάπου κατασκευάζουν σχετικά τζάμια αυτοκινήτου κατά παραγγελία ώστε να δω μήπως γλυτώσω το κόστος φαρνατζοδουλειάς κλπ. (Πέρα από το κόστος δε νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να κόβεις λαμαρίνες) Επίσης δεδομένης της ανάγκης μου για παράθυρα στην 3η σειρά καθισμάτων (λόγω των 4 παιδιών...) άρχισα να εξετάζω να πουλήσω το αυτοκίνητο αυτό, και να πάρω ένα άλλο (μεταχειρισμένο) που να έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά. Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω άλλα 7 θέσια και διαπίστωσα ότι κανένα δεν έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά καθισμάτων!!!!! (Το μόνο που βρήκα να έχει είναι το Ford Galaxy, του οποίου το παράθυρο δεν είναι συρόμενο αλλά ανοίγει σαν φιλιστρίνι 5 πόντους - δεν ξέρω πώς λέγεται αυτού του είδους το παράθυρο και δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα ) Ξέρει κανείς κάποιο άλλο?? Ευχαριστώ... Θα μπορούσες επίσης να σκεφτόσουν εκτός από τζάμι και τη λύση του πλεξιγκλάς για πατέντες, τη λύση της πατέντας με χρήση μεντεσέδων του kangoo από τη μεσαία σειρά που έχει τη συρομενη, να ρωτούσες σε καταστήματα-μάστορες με τζάμια-παρμπρίζ (από τύπου carglass μέχρι ηλιοροφές), σε ανταλλακτικά αυτοκινήτου ακόμα και σε αντιπροσωπείες renault και όχι μόνο (για πατέντες με ανταλλακτικά), σε επισκευαστές-εμπόρους με λεωφορεία, τροχόσπιτα, πλεούμενα, συνεργεία/είδη αυτοκινήτου κλπ. Επειδή σε ενδιαφέρει το κόστος πάντα. Δεν είναι κάτι που δε γίνεται όμως. Ο σκελετός του τζαμιού μπορεί να αυξήσει και την «ακαμψία» αν δεν κόβει νεύρα της επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από KoreanW 1
tzampatzis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Αν έχεις 4 παιδιά μήπως σε ενδιαφέρει το Honda FR-V? https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&make=22&model=710 Υπάρχει πάντα και το Multipla...
KoreanW Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) κάνε αναζήτηση στο ίντερνετ «συρομενα παραθυρα σκαφων» ρώτα αρμοδίως αν για τη μετατροπή τυχόν θα έχεις πρόβλημα με ΚΤΕΟ κλπ κατά τα λοιπά, τα πάντα γίνονται Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από KoreanW
kyriakosk11 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 24 λεπτά πριν, tzampatzis είπε Αν έχεις 4 παιδιά μήπως σε ενδιαφέρει το Honda FR-V? https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&make=22&model=710 Υπάρχει πάντα και το Multipla... Δεν το γνώριζα αυτό, το μόνο 6θέσιο που ήξερα ήταν τo multipla (το οποίο όμως δεν μου αρέσει καθόλου....) , θα ρίξω μια ματιά στο Honda που λες thanks
babisskg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, kyriakosk11 είπε Εχω ένα Renault Kangoo Maxi (7 θέσιο) το οποίο στην τρίτη σειρά καθισμάτων έχει παράθυρα που δεν ανοίγουν. Πλέον τα παιδία που κάθονται πίσω έχουν αρχίσει και γκρινιάζουν επειδή δεν έχουν παράθυρο... Ψάχνω να βρω ένα τρόπο για να μπορέσω να αλλάξω το παράθυρο σε κάτι που να ανοίγει (μάλλον μόνο συρόμενο μπορεί να γίνει καθώς κάτω από τα παράθυρα είναι οι πίσω ρόδες οπότε δεν γίνεται να κατεβαίνουν με κάποιο τρόπο). Όπου και να έχω ρωτήσει κανείς δεν μπορεί να μου αλλάξει το κρύσταλλο με κάποιο που να ανοίγει καθώς η Renault δεν βγάζει σχετικό παράθυρο οπότε δεν υπάρχει καποιο έτοιμο για να το αντικατστήσουν. Το μόνο που έχω βρει είναι να βάλω παράθυρο αντίστοιχο με αυτά που έχουν σε τροχόσπιτα αλλά επειδη δεν υπάρχει ακριβώς για το μοντέλο του αυτοκινήτου μου θα χρειαστεί αρκετή δουλειά (θα πρέπει να κόψουν λαμαρίνες, βάψιμο κλπ) και το ενδεικτικό κόστος για κάτι τέτοιο είναι πάνω από 800 Ευρώ για τα 2 παράθυρα!!! Αυτό που ψάχνω και θα ήθελα τη βοήθειά σας, είναι αν γνωρίζετε αν κάπου κατασκευάζουν σχετικά τζάμια αυτοκινήτου κατά παραγγελία ώστε να δω μήπως γλυτώσω το κόστος φαρνατζοδουλειάς κλπ. (Πέρα από το κόστος δε νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να κόβεις λαμαρίνες) Επίσης δεδομένης της ανάγκης μου για παράθυρα στην 3η σειρά καθισμάτων (λόγω των 4 παιδιών...) άρχισα να εξετάζω να πουλήσω το αυτοκίνητο αυτό, και να πάρω ένα άλλο (μεταχειρισμένο) που να έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά. Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω άλλα 7 θέσια και διαπίστωσα ότι κανένα δεν έχει παράθυρα που να ανοίγουν στην 3η σειρά καθισμάτων!!!!! (Το μόνο που βρήκα να έχει είναι το Ford Galaxy, του οποίου το παράθυρο δεν είναι συρόμενο αλλά ανοίγει σαν φιλιστρίνι 5 πόντους - δεν ξέρω πώς λέγεται αυτού του είδους το παράθυρο και δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα ) Ξέρει κανείς κάποιο άλλο?? Ευχαριστώ... Ζήτημα ακαμψίας του αμαξώματος δεν τίθεται . Αυτό που ζητάτε είναι όχι ακριβώς παράδοξο , όμως καταλαβαίνετε και μόνος σας ότι το κόστος μετατροπής είναι δυσανάλογα υψηλό για μια τέτοια απαίτηση , αίτημα , χατίρι των παιδιών η όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε . Αν πάλι πάμε στην λύση με το στανιό , η αλλαγή του τζαμιού με προφανή την συρόμενη λύση , διότι κάτι άλλο δεν φαίνεται στον ορίζοντα , πρέπει να προσεχθεί στο κομμάτι τής στεγανοποίησης , όταν δλδ τοποθετηθούν τα νέα λάστιχα , για να αποφύγετε μετέπειτα προβλήματα με νερά που θα καταλήξουν άγνωστο που . Πολύ σωστά ειπώθηκε πως θα υπάρχει σχετική ευκολία στο να ανοίξει το αυτοκίνητο από κάποιον με διάθεση απαλλοτρίωσης . Επιπλέον να πούμε πως θα δημιουργηθεί μια σειρά από μικροθεματα , όπως στεγανότητας στα συρόμενα μέρη των τζαμιών , τριγμοί , αεροδυναμικοι θόρυβοι οι οποίοι μπορεί να γίνουν έως και πολύ ενοχλητικοί κλπ , τα οποία θα διευρύνονται με το πέρασμα του χρόνου , είτε πρόκειται για κανονικά τζάμια είτε για πλαστικά . Προσωπικά δεν βλέπω κάποια ουσία πίσω από μια τέτοια μετατροπή μόνο και μόνο για κάποιο καπρίτσιο και συγχωρέστε μου τον χαρακτηρισμό . Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να δω ένα αυτοκίνητο σαν κινούμενη παιδική χαρά κι' αυτό το λέω με κάθε κίνδυνο να παρεξηγηθω κάτι που είναι τελείως έξω από τις προθέσεις μου . Είμαι βέβαιος πως καταλαβαίνετε ότι από την θέση του οδηγού και όντας σε κίνηση , θα είναι δύσκολο να ελέγξετε στην τρίτη σειρά καθισμάτων δλδ δύο σειρές πιο πίσω από εσάς το κατά πόσο ένα από τα παιδιά έχει ανοίξει ένα παράθυρο και έχει βγάλει έξω το κεφάλι του η έχουν ανοίξει και τα δύο παράθυρα . Η προσοχή σας πλέον δεν θα είναι στην οδήγηση . Σκεφθειτε το !!! Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από babisskg 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα