Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Σύντομα αναμένεται να έχω στην κατοχή μου ένα παλαιό video το οποίο δεν διαθέτει scart για την έξοδο του σήματος πάρα μόνο το κλασσικό RF. Ηθελα να ρωτήσω κάποιον γνωστη που έχει δοκιμάσει αν θα δουλέψει η πρακτικη να χρησιμοποιήσω ένα δεύτερο video με scart που έχω, δηλαδή θα συνδέσω την RF έξοδο του πρώτου video με την RF είσοδο του δεύτερου video που κανονικα εκεί συνδεόταν η κεραία, οπότε λογικά συνδέοντας το scart από το δεύτερο video με το easy cap και αυτό σε υπολογιστή θα είναι σαν να έχω συνδεσει το δεύτερο video με την κεραία που προβάλει τα καναλια. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από Βασίλης_29
CheOnWeb Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μεγάλη ταρζανιά. Το video με το scart δεν κάνει playback να υποθέσω... Θα πρέπει να συντονίσεις τον δέκτη του video 2 στο κανάλι που εκπέμπει το video 1. Συνήθως είναι το 36 στα UHF. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει για grab αλλά από ποιότητα, ξέρεις τι να περιμένεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Αν κρίνω από το δικό μου μηχάνημα δεν θα γίνει δουλειά για τον εξής λόγο: Το RF IN του 2ου βίντεο λειτουργεί ως εξής: Δέχεται το σήμα από την κεραία και σε αυτό το σήμα "προσθέτει" σε μια συχνότητα την εικόνα του βίντεο, ώστε όταν συνδεθεί το RF OUT με την TV να μπορεί να αναπαραχθεί. Δεν μπορεί να μεταφέρει την εικόνα που δέχεται από RF IN μέσω SCART στην TV. Στην ουσία το μηχάνημα διαθέτει δύο διαφορετικές εξόδους της εικόνας που παίζει. Μία είναι το SCART και μία είναι το RF OUT (το RF IN υπάρχει για να συνεχίσει η τηλεόραση να βλέπει τα κανάλια).
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Αν κρίνω από το δικό μου μηχάνημα δεν θα γίνει δουλειά για τον εξής λόγο: Το RF IN του 2ου βίντεο λειτουργεί ως εξής: Δέχεται το σήμα από την κεραία και σε αυτό το σήμα "προσθέτει" σε μια συχνότητα την εικόνα του βίντεο, ώστε όταν συνδεθεί το RF OUT με την TV να μπορεί να αναπαραχθεί. Δεν μπορεί να μεταφέρει την εικόνα που δέχεται από RF IN μέσω SCART στην TV. Στην ουσία το μηχάνημα διαθέτει δύο διαφορετικές εξόδους της εικόνας που παίζει. Μία είναι το SCART και μία είναι το RF OUT (το RF IN υπάρχει για να συνεχίσει η τηλεόραση να βλέπει τα κανάλια). Στα 2 βίντεο που έχω ήδη, θυμάμαι ότι τα κανάλια που έπαιρνε το βίντεο από την κεραία τα έβγαζε τόσο στο RF out για την τηλεόραση όσο και από το scart. Όταν δηλαδή ενεργοποιουσα το βίντεο από το τηλεχειριστήριο μπορούσα να δω τα κανάλια που είχα ρυθμίσει μέσα από το βίντεο στο γνωστό AV η 0 της τηλεόρασης. 39 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Μεγάλη ταρζανιά. Το video με το scart δεν κάνει playback να υποθέσω... Θα πρέπει να συντονίσεις τον δέκτη του video 2 στο κανάλι που εκπέμπει το video 1. Συνήθως είναι το 36 στα UHF. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει για grab αλλά από ποιότητα, ξέρεις τι να περιμένεις... Ε λογικά δεν θα είναι καλή η ποιότητα δεν με νοιάζει τόσο να αντιγράψω κάτι σε dvd απλά να δω και να ακούσω κάποια στοιχειώδη εικόνα και ήχο, όλα τα βίντεο είναι πολύ παλιά χρησιμοποιημενα και έχουν υποστεί αρκετές φθορες και βλάβες στο παρελθόν, φέρναμε τεχνικό στο σπίτι να μας τα φτιάξει και κάποιες φορές τα πήγαινε στο εργαστηριο
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 35 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Στα 2 βίντεο που έχω ήδη, θυμάμαι ότι τα κανάλια που έπαιρνε το βίντεο από την κεραία τα έβγαζε τόσο στο RF out για την τηλεόραση όσο και από το scart. Όταν δηλαδή ενεργοποιουσα το βίντεο από το τηλεχειριστήριο μπορούσα να δω τα κανάλια που είχα ρυθμίσει μέσα από το βίντεο στο γνωστό AV η 0 της τηλεόρασης. Αν ισχύει αυτό, τότε είναι σωστή η σκέψη σου.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 10 hours ago, Βασίλης_29 said: Στα 2 βίντεο που έχω ήδη, θυμάμαι ότι τα κανάλια που έπαιρνε το βίντεο από την κεραία τα έβγαζε τόσο στο RF out για την τηλεόραση όσο και από το scart. Όταν δηλαδή ενεργοποιουσα το βίντεο από το τηλεχειριστήριο μπορούσα να δω τα κανάλια που είχα ρυθμίσει μέσα από το βίντεο στο γνωστό AV η 0 της τηλεόρασης. Απόλυτα λογικό. Έτσι έκαναν όλα τα video. Το θέμα είναι να φτάσει στο pc ένα σήμα που να έχει σωστή διαμόρφωση για να κάνεις grab. 10 hours ago, Βασίλης_29 said: δεν με νοιάζει τόσο να αντιγράψω κάτι σε dvd απλά να δω και να ακούσω κάποια στοιχειώδη εικόνα και ήχο Αν θες μόνο να δεις, γιατί δεν πας κατευθείαν απ' το RF στην TV? Δες το κι αυτό αν δεν δουλέψει στο PC.
micos000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Αν θες μόνο να δεις, γιατί δεν πας κατευθείαν απ' το RF στην TV? Δες το κι αυτό αν δεν δουλέψει στο PC. Αυτό ακριβώς. Και στήσε σε μια βάση το κινητό απέναντι και κάνε καταγραφή την οθόνη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Θα δουλέψει απευθειας το RF από το βίντεο στην τηλεόραση; Δεν νομίζω. Στο μεταξύ η οθονη μου δεν έχει υποδοχή scart αλλά μόνο τα βύσματα ξεχωριστά audio video κτλ, ειχα αγοράσει πέρυσι ένα adaptor scart σε RCA αλλά δεν δούλεψε στην οθόνη έχοντας φυσικά επιλέξει την σωστή είσοδο σήματος από το menu. Αν δούλευαν οι παλιές crt που έχω στο υπόγειο δεν θα είχα θέμα, έχουν καεί και οι δύο.....
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 30 minutes ago, Βασίλης_29 said: Θα δουλέψει απευθειας το RF από το βίντεο στην τηλεόραση; Δεν νομίζω. Γιατί όχι; Θα βάλεις στην TV να βλέπει αναλογικά κανάλια και θα συντονίσεις στα UHF 36 ή όπου άλλου «εκπέμπει» το vhs. 32 minutes ago, Βασίλης_29 said: ειχα αγοράσει πέρυσι ένα adaptor scart σε RCA αλλά δεν δούλεψε στην οθόνη Είσαι σίγουρος ότι είχες πάρει τον σωστό αντάπτορα; Είχε διακόπτη;
gamanos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Πού είσαι και για πόσο θες την τηλεόραση με scart? Πιθανώς να μπορώ να σου εξασφαλίσω μια αν βολεύει. Στείλε πμ
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Γιατί όχι; Θα βάλεις στην TV να βλέπει αναλογικά κανάλια και θα συντονίσεις στα UHF 36 ή όπου άλλου «εκπέμπει» το vhs. Είσαι σίγουρος ότι είχες πάρει τον σωστό αντάπτορα; Είχε διακόπτη; Ο αντάπτορας δεν έχει διακόπτη, είναι αυτός https://ibb.co/Q8LXBm5 Η τηλεόραση νομίζω δεν πιάνει αναλογικα καναλια, την αγόρασα πριν 2 έτη οταν μας κάηκε η 2η παλιά crt, είναι η LG 28TK430V-PZ.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Βασίλης_29 said: Ο αντάπτορας δεν έχει διακόπτη, είναι αυτός https://ibb.co/Q8LXBm5 Αυτός δεν ξέρεις αν έχει το OUT στο Scart και το IN στα RCA. Μπορεί να είναι το ανάποδο απ’ αυτό που θες. Ή θα πάρεις Scart σε 6 RCA και θα βρεις ποια είναι τα 3 σωστά (το Scart του έχει και IN και OUT) ή θα πάρεις τον αντάπτορα (όχι καλώδιο, σκέτος αντάπτορας) με τον διακόπτη που ορίζεις εσύ αν θες IN ή OUT. Μ’ αυτόν θα χρειαστείς και μια τριάδα RCA to RCA. 15 minutes ago, Βασίλης_29 said: Η τηλεόραση νομίζω δεν πιάνει αναλογικα καναλια, την αγόρασα πριν 2 έτη οταν μας κάηκε η 2η παλιά crt, είναι η LG 28TK430V-PZ. Αν δεν πιάνει αναλογικά δεν θα δουλέψει. ΥΓ. Στο Scart της φωτό λείπει η γείωση. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από CheOnWeb
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Εψαξα το manual και το menu, η τηλεόραση έχει επιλογή για είσοδο σηματος από AV και component, οπότε λογικά θα δέχεται αναλογικο από εκείνα, για την κεραία έχει μόνο ψηφιακό οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι με την. έξοδο rf του βίντεο, ο αντάπτορας από όσο θυμάμαι τον είχα επιλέξει για να έχει είσοδο το scart και έξοδο το RCA. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από Βασίλης_29
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 37 minutes ago, Βασίλης_29 said: ο αντάπτορας από όσο θυμάμαι τον είχα επιλέξει για να έχει είσοδο το scart και έξοδο το RCA. Αυτό με τα In-Out είναι λίγο πονεμένη ιστορία. Πότε δεν ξέρεις αν εννοεί ότι π.χ το Scart είναι In ή μπαίνει στο In (οπότε είναι out). Μόνο με τα 6 RCA ή το αντάπτορα με διακόπτη μπορείς να είσαι σίγουρος. AV φαντάζομαι εννοεί την Composite (ένα RCA εικόνας και δύο ήχου), γιατί Component απ’ το Scart είναι απίθανο να βγάλεις στο Scart. (99,9% δεν βγάζει καν το βίντεό σου component).
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε AV φαντάζομαι εννοεί την Composite (ένα RCA εικόνας και δύο ήχου), γιατί Component απ’ το Scart είναι απίθανο να βγάλεις στο Scart. (99,9% δεν βγάζει καν το βίντεό σου component). Ναι στο AV απεικονίζει στο menu τα τρία καλώδια άσπρο κίτρινο και κόκκινο. Στο Component απεικονίζει 6 καλώδια κόκκινου πρασίνου και μπλε χρώματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα