Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Google ανακοίνωνε τη λειτουργία αυτόματης διαγραφής του ιστορικού αναζήτησης, τοποθεσίας και browsing για το λογαριασμό κάθε χρήστη.

Η λειτουργία που είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, δεν είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού, με τον χρήστη που επιθυμεί κάτι τέτοιο, να πρέπει να ψαχτεί ανάμεσα στα μενού και τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του. Όμως με ανακοίνωση του Sundar Pichai, CEO της Google, η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ιδιωτικότητα και στον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων κάθε χρήστη, κάνοντας την αυτόματη διαγραφή των στοιχείων αυτών μια προκαθορισμένη ενεργοποιημένη λειτουργία. Παράλληλα η λειτουργία αφορά και άλλες υπηρεσίες της Google χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να γνωρίζει καν την παρουσία της. Έτσι η Google θα διαγράφει αυτόματα μετά από 3 ή 18 μήνες, τα δεδομένα τοποθεσίας, αναζήτησης και φωνητικής δραστηριότητας, καθώς και τη δραστηριότητά του χρήστη στο YouTube.

Αν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το Location History και το Web & App Activity, η Google δεν θα αλλάξει τις ρυθμίσεις, επιλέγοντας να ενημερώσει μέσω του συστήματος ειδοποιήσεων κάθε υπηρεσίας αλλά και μέσω email, έχοντας ξεκινήσει ήδη την αποστολή τους σε χιλιάδες λογαριασμούς. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματη διαγραφή ανά 3 ή 18 μήνες, για τις παραπάνω υπηρεσίες όμως αυτό δεν θα ισχύει για το Gmail, το Drive και το Photos, καθώς τα προιόντα αυτά «έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν και να προστατεύουν με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία, για όσο θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά.»

O CEO της Google καταλήγει ότι «όπως πάντα δεν εμπορευόμαστε τα στοιχεία σας και δεν χρησιμοποιούμε για διαφημιστικούς σκοπούς στοιχεία σε εφαρμογές όπου κυρίως αποθηκεύετε προσωπικό περιεχόμενο - όπως το Gmail, το Drive, το Calendar και το Photos.» ενώ «σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας στα προϊόντα μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη δημιουργία κατάλληλης νομοθεσίας, σε σχέση με τα δεδομένα, σε όλον τον κόσμο.»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"όμως αυτό δεν θα ισχύει για το Gmail, το Drive και το Photos, καθώς τα προιόντα αυτά «έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν και να προστατεύουν με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία, για όσο θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτά.»" 

Άρα τα υπόλοιπα προϊόντα τους ΔΕΝ έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν και να προστατεύουν με ασφάλεια τα προσωπικά μας στοιχεία, για όσο θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά; 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν εμπορευομαστε και δεν χρησιμοποιούμε για διαφημιστικούς σκοπούς είναι διαφορετικό από το ΔΕΝ δίνουμε σε ΚΑΝΈΝΑ. Διότι όπως είναι γνωστό στη χώρα αυτή υπάρχουν και άλλες...υπηρεσιες...που ενδιαφέρονται για αυτά τα δεδομένα και τα παίρνουν και νόμιμα. Μετά τι γίνονται αυτά τα δεδομένα;

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ που θέλω κάποιες σελίδες να υπάρχουν στο ιστορικό (κυρίως του Youtube) τι θα κάνω; Θα γεμίσω με σελιδοδείκτες και like; Μου μυρίζεται ότι ξέμεινε από αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εγώ που θέλω κάποιες σελίδες να υπάρχουν στο ιστορικό (κυρίως του Youtube) τι θα κάνω; Θα γεμίσω με σελιδοδείκτες και like; Μου μυρίζεται ότι ξέμεινε από αποθηκευτικό χώρο.

κράτα playlist απόρρητες στο λογαριασμό σου και τις βλέπεις όποτε θες (true story).

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

κράτα playlist απόρρητες στο λογαριασμό σου και τις βλέπεις όποτε θες (true story).

Θα πρέπει να φτιάξω λογαριασμό γι' αυτό, σωστά;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Θα πρέπει να φτιάξω λογαριασμό γι' αυτό, σωστά;

δεν χρειάζεται καν, κάνεις Login με το gmail σου που έχεις ούτως η άλλως στις android συσκευές (=google account)

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σημαντικές υποχωρήσεις στο θέμα της ιδιωτικότητας από τη Google....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

1) Η ρύθμιση είναι προαιρετική.

2) Με μια αξιοπρεπή ταξινόμηση και οι σελιδοδείκτες κάνουν την δουλειά τους + η ιδέα του pokemon640 στην οποία συμφωνώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Ανοίγεις φάκελο, του δίνεις όνομα, ανοίγεις word του δίνεις το ίδιο όνομα και βάζεις τα λινκ που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasosv1 είπε

Ανοίγεις φάκελο, του δίνεις όνομα, ανοίγεις word του δίνεις το ίδιο όνομα και βάζεις τα λινκ που σε ενδιαφέρουν.

Αυτό το είχα κάνει πριν 5 χρόνια που ένα format. Από τότε δε τους ξαναχρησιμοποίησα 🤔

Δημοσ.

Εύλογος συμβιβασμός. Δίνει στον εαυτό της επαρκή χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα χρήσης προκειμένου να βελτιώσει τις τεχνολογίες της και κατόπιν καταστρέφει το ιστορικό χρήσης που πλέον δε χρειάζεται, ώστε να έχει την ευθύνη προστασίας μικρότερου όγκου δεδομένων.

Επίσης γίνεται πιο συμβατή με τις ανά τον κόσμο νομοθεσίες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΥΓ. Πάλι καλά αγαπητέ Sundar που δε μας διαγράφεις αρχεία και emails. Να πάθουμε εγκεφαλικό καμιά μέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...