Nighthunter Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Είμαι στη wind και έχω και το συγκεκριμένο ρουτερ με vdsl τα τελευταία χρόνια. Είναι μάλιστα το δεύτερο tp-link που έχω και ποτέ δεν είχα θέμα με πόρτες. Είχα σετάρει κάποιες για χρήση με sonarr, radarr κλπ και dyndns και όλα δούλευαν μια χαρά. Από χθες η γραμμή μου γύρισε σε adsl κι από τότε δεν μπορώ να ανοίξω καμιά πόρτα. Έχω δοκιμάσει και factory reset και στήσιμο από την αρχή αλλά τίποτα. Με λίγο ψάξιμο μιας και δεν το πολυκατέχω με τα δίκτυα είδα πως ίσως να είναι πρόβλημα ότι η δημόσια ip μου ξεκινάει από 176. Ισχύει όντως; Πρέπει να μιλήσω με wind να κάνουν κάτι;
m4is Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, μπες στον router και δες τι IP παίρνει στο WAN, αν ξεκινάει από 100. τότε αυτό είναι το πρόβλημα και στο λύνει η Wind. Η 176. είναι όντως public, η 100. δεν είναι.
Nighthunter Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Στο ρουτερ ξεκινάει από 10. κλπ Αν μπω σε "find my ip" σελίδες μου βγάζει από 176.
m4is Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Αυτή η IP που είδες στο router (10.) είναι στο LAN, εμείς θέλουμε στο WAN.
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο WAN είναι και αυτή. Έχει μπει πίσω από SGNAT και γι' αυτό παίρνει ο Router ως WAN μία ΙΡ από το εσωτερικό δίκτυο της Wind, ενώ βγαίνει στο διαδίκτυο με μία κανονική δημόσια ΙΡ, αλλά τώρα την μοιράζεται με εκατοντάδες άλλους πελάτες της εταιρείας. Τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και αίτημα να βγει από το ΝΑΤ και να του δώσουν κανονική δημόσια ΙΡ, αναφέροντας ότι τρέχει στο εσωτερικό δίκτυο δικές του υπηρεσίες στις οποίες δεν έχει πρόσβαση απ' έξω. Ας γίνει πρώτα δοκιμή2-3 φορές, μήπως με επανεκκίνηση πάρει κανονική ΙΡ. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από jkoukos 2 1
Nighthunter Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι στο wan είναι. Το ανέφερα στην τεχνική υποστήριξη της wind χθες και περιμένω απάντηση. Thanks Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2020 από Nighthunter
m4is Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Στις 26/6/2020 στις 11:15 ΠΜ, jkoukos είπε Στο WAN είναι και αυτή. Έχει μπει πίσω από SGNAT και γι' αυτό παίρνει ο Router ως WAN μία ΙΡ από το εσωτερικό δίκτυο της Wind, ενώ βγαίνει στο διαδίκτυο με μία κανονική δημόσια ΙΡ, αλλά τώρα την μοιράζεται με εκατοντάδες άλλους πελάτες της εταιρείας. Τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και αίτημα να βγει από το ΝΑΤ και να του δώσουν κανονική δημόσια ΙΡ, αναφέροντας ότι τρέχει στο εσωτερικό δίκτυο δικές του υπηρεσίες στις οποίες δεν έχει πρόσβαση απ' έξω. Ας γίνει πρώτα δοκιμή2-3 φορές, μήπως με επανεκκίνηση πάρει κανονική ΙΡ. Α νόμιζα μόνο 100-άρες εδίναν στο CGN, ενδιαφέρον.
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Οποιαδήποτε μπορούν να χρησιμοποιήσουν από αυτές που είναι Private (10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12 και 192.168.0.0/16)., μα συνήθως γίνεται χρήση της πρώτης. Απλά επειδή ενδέχεται η ΙΡ που έχει αποδώσει ως WAN ο πάροχος, να είναι στο ίδιο εύρος με την LAN του πελάτη, οπότε πιθανότατα θα υπάρχουν προβλήματα με το ΝΑΤ ή και μερικά router δεν το επιτρέπουν, η ΙΑΝΑ έχει ορίσει (από το 2012 λόγω έλλειψης των IPv4 διευθύνσεων) και άλλο ένα Private υποδίκτυο (100.64.0.0/10) γι' αυτήν ακριβώς την χρήση και κατ' αποκλειστικότητα από του παρόχους (χωρίς ωστόσο να τους υποχρεώνει.) και όχι για δική μας χρήση σε LAN. 1
Nighthunter Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, για την ιστορία λύθηκε το θέμα από τη wind (με δυσκολία...). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα