Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και δεν έκλεισε το θέμα , 

Θέλω να ρωτήσω και το εξής αν γίνεται και ξέρετε φυσικά :

έχω εφαρμοστή το VLOOKUP με βάσει την βοήθεια του @kiko33gr  , Μετα επιλεγώ φίλτρο για να μου εμφανίσει μόνο τα αποτελέσματα που θέλω .!

Θέλω να κάνω τώρα το εξής : Μπορώ να κάνω ταξινόμηση και να μου φέρει σε ιδιά σειρά τα αποτελέσματα τις στήλης Α με την Β ;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα εκεί που έχει τα φίλτρα έχει και sort.

Αν εφαρμόσεις δηλαδή φίλτρα μπορείς εύκολα να κάνεις ταξινόμηση (πιάνει και αρθμητικά και αλφαριθμικά), η οποία θα αλλάξει την σειρά και στις άλελς στήλες ώστε να μην ανακτευτούν. Αυτό το επιβαιώνεις καλού κακού και μετά απο εφαρμόσεις το sortάρισμα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, flik είπε

Μα εκεί που έχει τα φίλτρα έχει και sort.

Αν εφαρμόσεις δηλαδή φίλτρα μπορείς εύκολα να κάνεις ταξινόμηση (πιάνει και αρθμητικά και αλφαριθμικά), η οποία θα αλλάξει την σειρά και στις άλελς στήλες ώστε να μην ανακτευτούν. Αυτό το επιβαιώνεις καλού κακού και μετά απο εφαρμόσεις το sortάρισμα.

Το έχω δοκιμάσει δεν κάνει δουλειά δυστυχώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2020 στις 2:46 ΜΜ, Nikos55x είπε

Καλησπέρα σας ,

Εχω ενα πιανακα στο EXCEL και θελω να κανω το παρακατω , αν ξερεις κανεις να δοσει μια βοηθεια .

Εχω 4 στηλες (2 + 2 ) και θελω να βρισκει το id απο την στηλη Α και να ψαχνει αν υπαρχει στην στηλη Γ αν υπαρχει να συγκρίνει το νουμερο της στηλης Β με την Δ Και να βγαζει την διαφορά στην στήλη Ε.

Ποσο εφικτό ειναι αυτο ;

Είναι πάρα πολύ εφικτό ΑΝ υπάρχει μια και μόνο φορά στη στήλη που θα ψάχνιες (Γ)

=INDEX(B:B;MATCH(A2;C:C;0))-INDEX(D:D;MATCH(A2;C:C;0))

image.png.5f8cc85447a62cf0ac082905c1515e1e.png

Στις 30/6/2020 στις 2:08 ΜΜ, Nikos55x είπε

Το έχω δοκιμάσει δεν κάνει δουλειά δυστυχώς

Μια χαρά κάνει δουλεια

αλλά όχι απλά πατώντας στη στήλη και κάνοντας sort καθως αυτή έχει αποτελεσματα μπορεί να μη κρατά τα σωστά references

θα πειλέξεις όλη τη περιοοχή που θες να  κάνεις sort (πχ τις στήλες ΟΛΕΣ που παίζουν στη φόρμουλα), και μετά θα πατήσεις θα πατήσεις sort επιλέγοντας τη στήλη με βάση που θα γίνει το σορτ

όχι απλα παντώντας το A-Zμε το βελάκι

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Μάλλον εγώ δεν έθεσα σωστά το ερώτημα μου :

Αυτό που θέλω είναι το εξής : αφού κάνει ταυτοποίηση η στήλη Γ με την αντιστοιχεί Ε και βρει το ίδιο αριθμό θέλω στην γραμμή ένα να μου φέρνει το part number έτσι ώστε να λέω για τον κωδικό π.χ. 0009546 το part number είναι το Part Number1

0009546 Dterl 4586418534 Klteore 4169807415 Part Number
0009547 Klteore 4169807415 Dterl 4586418534 Part Number1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Nikos55x είπε

Αυτό που θέλω είναι το εξής : αφού κάνει ταυτοποίηση η στήλη Γ με την αντιστοιχεί Ε και βρει το ίδιο αριθμό θέλω στην γραμμή ένα να μου φέρνει το part number έτσι ώστε να λέω για τον κωδικό π.χ. 0009546 το part number είναι το Part Number1

Αυτά τα δεδομένα (Part Number) τα έχεις στο ίδιο φύλλο ή κάπου αλλού;

Αν είναι κάπου αλλού, πάλι με μία vlookup θα μπορείς να τα φέρεις δίπλα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kiko33gr είπε

Αυτά τα δεδομένα (Part Number) τα έχεις στο ίδιο φύλλο ή κάπου αλλού;

Αν είναι κάπου αλλού, πάλι με μία vlookup θα μπορείς να τα φέρεις δίπλα.

Είναι στο ίδιο φύλλο , 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Nikos55x είπε

=INDEX(F:F;MATCH(C1;E:E;0))

image.png.2f7b251bc73accc672f0ecb22fd911b6.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nikos55x είπε

Είναι στο ίδιο φύλλο , 

Μάλλον καλύτερα θα είναι να δημιουργήσεις μία καινούρια στήλη, όπως δείχνει ο DrLo από πάνω.

Εγώ θα το έκανα με vlookup (αγαπημένη συνάρτηση) =vlookup(C1;E:F;2;0), αλλά και οι 2 θα κάνουν την ίδια δουλειά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kiko33gr είπε

Μάλλον καλύτερα θα είναι να δημιουργήσεις μία καινούρια στήλη, όπως δείχνει ο DrLo από πάνω.

Εγώ θα το έκανα με vlookup (αγαπημένη συνάρτηση) =vlookup(C1;E:F;2;0), αλλά και οι 2 θα κάνουν την ίδια δουλειά.

Η vlookup μου τη σπάει λίγο γιατί

- θελει πάντα τη περιοχή που χάνει αριστερά από αυτή που επιστρέφει ως απότελεσμα (υπάρχει νομίζω μια βελτιωμένη xlookup

- νομίζω παίζει μόνο με στήλες και όχι οριζόντια

- έχω την εντύπωση ότι "βαραίνει" αρκετά το φύλλο αν έχει μερικές χιλιάδες vlookups , ενώ με index/match μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ελαφριά επιλογή

Δημοσ.
9 ώρες πριν, DrLo είπε

Η vlookup μου τη σπάει λίγο γιατί

- θελει πάντα τη περιοχή που χάνει αριστερά από αυτή που επιστρέφει ως απότελεσμα (υπάρχει νομίζω μια βελτιωμένη xlookup

- νομίζω παίζει μόνο με στήλες και όχι οριζόντια

- έχω την εντύπωση ότι "βαραίνει" αρκετά το φύλλο αν έχει μερικές χιλιάδες vlookups , ενώ με index/match μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ελαφριά επιλογή

VLOOKUP = Vertical Lookup

HLOOKUP = Horizontal Lookup

Υπάρχει module, επίσης, για να μετράς την ταχύτητα υπολογισμού των συναρτήσεων, αλλά δε νομίζω ότι έχει αξία πλέον με την ύπαρξη των power query και power pivot όπου διαχειρίζονται τεράστια datasets πανεύκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, eMike είπε

VLOOKUP = Vertical Lookup

HLOOKUP = Horizontal Lookup

Υπάρχει module, επίσης, για να μετράς την ταχύτητα υπολογισμού των συναρτήσεων, αλλά δε νομίζω ότι έχει αξία πλέον με την ύπαρξη των power query και power pivot όπου διαχειρίζονται τεράστια datasets πανεύκολα.

υπαρχει και μια xlookup ... κάτι σαν "xtra-lookup" που σου πειτρέπει να μην είναι η 1η στήλη αυτή που ψάχνει , δε θυμάμαι αν είναι standard ή από κάποια add-in ... κάτι καλύτερο έκανε από vlookup ... δε θυμαμαι καλά , δε τις πολυχρησιμοποιώ

όντως, δεν είναι κα΄τι που χρειάζεται να κάνεις συχνά αλλά μου έχει τύχει να με βολέψει να βάλω χιλιάδες "vlookups" παρά κάποιο query ή pivot ... είτε γιατί έκανα κάτι κουφο έιτε γιατί - πιο συχνά - το  φύλλο θα το χηρσιμοποιούσε κάποιος που δεν έχει ιδέα από αυτά και δεν ήθελα να τον μπλέξω / να κάθομαι να του εξηγώ.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Η xlookup είναι πολύ καινούρια, στην τελευταία έκδοση του excel όπως και κάμποσες ακόμα νέες συναρτήσεις πολύ ωραίες.

Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά ,

Έχω άλλο εάν  θέμα το οποίο έχω "βρει" σχεδόν την λύση .

Έχω εάν πεδία Α καταχωρημένη μια ημερομηνία σε μορφή ημερομηνίας κανονικά , στην στήλη Β θέλω να βάλω ημέρες σε μορφή αριθμού π.χ. (60) στο κελί Γ θέλω να μου βγάζει την ημερομηνία μετρά από την "πρόσθεση" Α & Β και να μου βγάζει τελικό σε μορφή ημερομηνίας την τελική.

Την συνάρτηση που χρησιμοποίησα είναι η DAYS αλλά αντί να μου κάνει π.χ. 29/5/20 + 30 = 29/6/20 , μου έκανε 29/5/20 + 30 = 29/4/20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...