Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα σας , Εχω ενα πιανακα στο EXCEL και θελω να κανω το παρακατω , αν ξερεις κανεις να δοσει μια βοηθεια . Εχω 4 στηλες (2 + 2 ) και θελω να βρισκει το id απο την στηλη Α και να ψαχνει αν υπαρχει στην στηλη Γ αν υπαρχει να συγκρίνει το νουμερο της στηλης Β με την Δ Και να βγαζει την διαφορά στην στήλη Ε. Ποσο εφικτό ειναι αυτο ;
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Λογικά με vlookup θα δουλέψει. Στην στήλη Ε στην πρώτη γραμμή (ή σε όποια γραμμή, αλλά θα αλλάζεις το νούμερο (1)) θα βάλεις: =Β1 - vlookup(A1;Γ:Δ;2;0)
eMike Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 VLOOKUP μέσα σε μια IF Αν βάλεις ένα παράδειγμα στο δίνουμε και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 A B C D E 009566 10 8567 8 Αποτέλεσμα διαφοράς b με d 008567 8 9566 9 Αποτέλεσμα διαφοράς b με d 2 πράγματα σημαντικά : Στην στήλη Α στην γραμμή 1 έχουμε τον Χ κωδικό , αυτός ο κωδικός όπως θα δείτε και στο παράδειγμα μπορεί να είναι σε διαφορετική γραμμή από την 1 . θέλω να βρίσκει την αντίστοιχη γραμμή την στήλης C και να βγάζει το αποτέλεσμα στην στήλη Ε στην γραμμή 1 Υπάρχει περίπτωση το id της μιας στήλης με την άλλη να διαφέρει Στήλη Α 009566 - Στήλη Β 9566 Μπορεί να δουλέψει ; επίσης τι συνάρτηση βάζω στην E Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια.
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Αυτό που σου έγραψα το βάζεις στο Ε, ναι, αλλά αν Α και C δεν είναι ίδια, δε θα τα αναγνωρίζει. Πρέπει και τα δύο να είναι είτε κείμενο, είτε αριθμός. Πάντως αν μετατρέψεις τη στήλη Α σε αριθμούς θα δουλέψει. 1
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Αυτό που σου έγραψα το βάζεις στο Ε, ναι, αλλά αν Α και C δεν είναι ίδια, δε θα τα αναγνωρίζει. Πρέπει και τα δύο να είναι είτε κείμενο, είτε αριθμός. Πάντως αν μετατρέψεις τη στήλη Α σε αριθμούς θα δουλέψει. =Β1 - VLOOKUP(A2;C2:D2;2;0) Δεν μου το αναγνωρίζει , βγαζει ONOMA? Επίσης δοκίμασα να το κάνω τιμή και δεν άλλαξε
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, Nikos55x είπε =Β1 - VLOOKUP(A2;C2:D2;2;0) Δεν μου το αναγνωρίζει , βγαζει ONOMA? Επίσης δοκίμασα να το κάνω τιμή και δεν άλλαξε Δοκίμασε αντί για ; να βάλεις , (κόμμα). Αυτό είναι ανάλογα τις ρυθμίσεις σου. και βάλε: =Β2 - VLOOKUP(A2,C:D,2,0), αν τη βάζεις στη 2η γραμμή. 1
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 39 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Δοκίμασε αντί για ; να βάλεις , (κόμμα). Αυτό είναι ανάλογα τις ρυθμίσεις σου. και βάλε: =Β2 - VLOOKUP(A2,C:D,2,0), αν τη βάζεις στη 2η γραμμή. Παλι δεν μου δουλευει , εκει που λετε C & D παιρνει την τιμη του πεδιου ;
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, Nikos55x είπε Παλι δεν μου δουλευει , εκει που λετε C & D παιρνει την τιμη του πεδιου ; Όχι, C:D δηλώνει ότι θα κοιτάξει όλα τα κελιά στις στήλες. Αν δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο να το κοιτάξω. Αλλιώς, δοκίμασε να εισάγεις τη συνάρτηση vlookup με τη βοήθεια του Excel με τα πεδία που έχουμε πει. 1
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Όχι, C:D δηλώνει ότι θα κοιτάξει όλα τα κελιά στις στήλες. Αν δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο να το κοιτάξω. Αλλιώς, δοκίμασε να εισάγεις τη συνάρτηση vlookup με τη βοήθεια του Excel με τα πεδία που έχουμε πει. ITEM.xlsx
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Βρήκα το λάθος - το Β1 μου ήταν ελληνικό. Σου ανεβάζω το αρχείο με τη φόρμουλα και τα αποτελέσματα. Τα 2 πρώτα έπρεπε να τα αλλάξω σε νούμερα, για να τα βρίσκει. Ελπίζω να είναι αυτό που χρειάζεσαι. Copy of ITEM.xlsx 1
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, kiko33gr είπε Βρήκα το λάθος - το Β1 μου ήταν ελληνικό. Σου ανεβάζω το αρχείο με τη φόρμουλα και τα αποτελέσματα. Τα 2 πρώτα έπρεπε να τα αλλάξω σε νούμερα, για να τα βρίσκει. Ελπίζω να είναι αυτό που χρειάζεσαι. Copy of ITEM.xlsx 9 kB · 3 downloads Καταρχήν ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Τώρα όσο αναφορά το αρχείο το αποτέλεσμα που φανερώνει το Ε είναι με βάσει την στήλη Α (Απλά επιβεβαίωση) Τώρα όσο αναφορά το εξής: Αν στην στήλη C δεν υπάρχουν κάποιοι κωδικοί από την στήλη Α , βγάζει το αποτέλεσμα #Δ/Υ που σημαίνει δεν υπάρχει ;
kiko33gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, Nikos55x είπε Καταρχήν ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Τώρα όσο αναφορά το αρχείο το αποτέλεσμα που φανερώνει το Ε είναι με βάσει την στήλη Α (Απλά επιβεβαίωση) Τώρα όσο αναφορά το εξής: Αν στην στήλη C δεν υπάρχουν κάποιοι κωδικοί από την στήλη Α , βγάζει το αποτέλεσμα #Δ/Υ που σημαίνει δεν υπάρχει ; Ναι, σωστά, ψάχνει το αντίστοιχο από Α στη Β. Σωστό και αυτό - είτε δεν υπάρχει το ίδιο, είτε η μορφοποίηση δεν είναι ίδια. Δυστυχώς το Excel βλέπει το 001 και το 1 ως διαφορετικά. 1
Nikos55x Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 29 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Ναι, σωστά, ψάχνει το αντίστοιχο από Α στη Β. Σωστό και αυτό - είτε δεν υπάρχει το ίδιο, είτε η μορφοποίηση δεν είναι ίδια. Δυστυχώς το Excel βλέπει το 001 και το 1 ως διαφορετικά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ . μπορεί να κλείσει το θέμα !
flik Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Μπορείς να γράψεις πάντως και μια άλλη συνάρτηση ώστε αν βλέπει μπροστά 0νικά να τα αφαιρεί για να διαβα΄ζει το ίδιο. Ή αντίστοιχα να προσθέτει 0νικά στο 4ψήφιο για να γίνεται 6ψήφιο (γενικά κάτι ώστε να βεβαιώνει το εξελ οτι θα τα μετατρέψει όλα σε μια κοινή μορφοποίηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα