Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, jacksfr είπε

Η ταινία γυρίστηκε με πανάκριβες αναλογικές κάμερες (φιλμ) και φακούς που κάνουν όσο 500 gopro ο ένας και σε κάποια σημεία χρησιμοποίησαν πανάκριβες ψηφιακές κάμερες επίσης με πανακριβους φακούς.. 

https://www.imdb.com/title/tt1010048/technical?ref_=tt_dt_spec

Μην κοιτάτε στο ελληνικό Wikipedia ειδικά για τέτοια θέματα..

Edit: Αν είστε από κινητό δε σας πάει στη σελίδα που έβαλα, πρέπει να πατήσετε στη σελίδα που έβαλα view full site και μετά να πάτε τέρμα κάτω εκεί που λέει Full technical specs. Οπότε το βάζω εδώ για αυτούς που βαριούνται! 

Showing all 10 technical specifications
Runtime 2 hr (120 min)
Sound Mix SDDS | Dolby Digital | DTS
Color Color
Aspect Ratio 2.35 : 1
Camera Arricam LT, Zeiss Ultra Prime and Angenieux Optimo Lenses
Arricam ST, Zeiss Ultra Prime and Angenieux Optimo Lenses
Arriflex 235, Zeiss Ultra Prime and Angenieux Optimo Lenses
Arriflex 35 BL4, Zeiss Ultra Prime and Angenieux Optimo Lenses
Canon EOS-1D Mark III
Silicon Imaging SI-2K MINI, Zeiss Ultra Prime, Angenieux Optimo, Century, Canon, Cooke and Linos Lenses
Laboratory Kodak Cinelabs, Mumbai, India (laboratory: India)
Technicolor, London, UK
Film Length 3.286 m (Sweden)
3.318 m (Portugal, 35 mm)
Negative Format 35 mm (Fuji Super F-64D 8522, Eterna Vivid 160T 8543, Eterna 250D 8563, Eterna 500T 8573, Reala 500D 8592)
Digital
Video (HDTV)
Cinematographic Process CineForm RAW (2K) (source format)
Digital Intermediate (2K) (master format)
Digital Stills (source format)
Super 35 (3-perf) (source format)
Printed Film Format 35 mm (anamorphic) (Kodak Vision 2383)

Ε ναι Arri θα ήταν, όχι GoPro να πούμε (του τότε κιόλας, τώρα έχει τίμια εικόνα,την ημέρα)

• Like 2
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντα θυμάμαι με νοσταλγία την πρώτη μου ψηφιακή, την Olympus C720 Ultra Zoom και σίγουρα δεν συγκρίνεται με τα σύγχρονα smartphones.

Θα ομολογήσω βέβαια ότι τότε το dial ήταν κολλημένο στο Auto και επρόκειτο περισσότερο για snapshots (βλέπε κινητά) παρά για φωτογράφιση. 

Μην τρελαίνεστε όμως και συγκρίνετε φωτογραφικές με τηλέφωνα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zodiacskipper είπε

Τα κινητά καλύπτουν τον απλό κοσμακι που θέλει κάτι μικρό σε μέγεθος να τραβήξει τα παιδιά του ή τις διακοπές του.. 

Κανείς δεν αγοράζει φωτογραφική μηχανή .. ακόμα και οι επαγγελματίες δεν μπορούν κάθε χρόνο να παίρνουν καινούργια μηχανή 

Κ από εμένα ναι στο πρώτο όχι στο δεύτερο. Είμαι ερασιτέχνης κ η φωτογραφική μου είναι του 2014 (Nikon D750). Κανένα κινητό δεν την ξεπερνάει κ δεν πρόκειται να την ξεπεράσει. Κ φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω παρά μόνο επενδύω σε φακούς κ λοιπό εξοπλισμό. Αυτό κάνουν κ οι περισσότεροι επαγγελματίες. Δεν έχουν λόγο να αλλάζουν μηχανή κάθε χρόνο. 

10 ώρες πριν, imperialplay3r είπε

Και  η dslr στην ουσία έχουν τελειώσει το μέλλον είναι mirrorless για πολλούς λόγους.

Όχι δεν ισχύει για πολλούς λόγους.

5 ώρες πριν, tsarouc είπε

Κάνε όνειρα. Περίμενε τις εξελίξεις και θα δεις. Η τεχνολογία θα τα σαρώσει όλα αργά η γρήγορα. Σε λίγο θα βλέπουμε ταινίες τραβηγμένες με κινητά και εξώφυλλα περιοδικών με φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητά. Αν και στο θέμα φωτογραφίας υπάρχουν ήδη περιοδικά με περιεχόμενο από κινητά. 

Σε λίγο canon ίσως  μετά nikon και πάει λέγοντας. Κινητά μόνο θα μείνουν. Οι επαγγελματίες με γιγαπιξελ κινητά 5-10 χιλιάδων ευρώ και εμείς οι φτωχοί με 100-500 μεγαπιξελ των 500-1000 ευρώ. 

Το μέλλον κανείς μας δεν το ξέρει και ο καθένας λέει την άποψη του. Η δική μου είναι βασισμένη στην εξέλιξη που μας έχει διδάξει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί τίποτε να την σταματήσει. 

Αχ να δω σε Ολυμπιακούς Αγώνες να τραβάνε με κινητά κ τι άλλο στον κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sakis_colt είπε

Κ από εμένα ναι στο πρώτο όχι στο δεύτερο. Είμαι ερασιτέχνης κ η φωτογραφική μου είναι του 2014 (Nikon D750). Κανένα κινητό δεν την ξεπερνάει κ δεν πρόκειται να την ξεπεράσει. 

Ναι, αλλά εσύ έχεις το θεριό το ανήμερο. Μπορεί όντως τα κινητά να μην πλησιάσουν ποτέ την D750 ή όποια άλλη αντίστοιχη (είπαμε, φυσική...) αλλά οι προτάσεις της Olympus δεν έπαιξαν ποτέ σ' αυτή την κατηγορία (εξού και η έκφρασή μου "κόμπλεξ με τα 4/3"). Σε λίγο θα μπουν στο στόμα του λύκου και οι APS-C μηχανές (λόγω μειωμένου κόστους και μεγέθους των FF), οι 4/3 θα γλίτωναν; 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Ναι, αλλά εσύ έχεις το θεριό το ανήμερο. Μπορεί όντως τα κινητά να μην πλησιάσουν ποτέ την D750 ή όποια άλλη αντίστοιχη (είπαμε, φυσική...) αλλά οι προτάσεις της Olympus δεν έπαιξαν ποτέ σ' αυτή την κατηγορία (εξού και η έκφρασή μου "κόμπλεξ με τα 4/3"). Σε λίγο θα μπουν στο στόμα του λύκου και οι APS-C μηχανές (λόγω μειωμένου κόστους και μεγέθους των FF), οι 4/3 θα γλίτωναν; 

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες αλλά το thread έχει φύγει από το θέμα του κ πλέον είναι κινητά vs φωτογραφικές. Την Olympus την έφαγε το 4/3 όπως είπες. Τώρα για aps-c το είπα κ σε άλλο πόστ ότι τα entry level μοντέλα θα τα σταματήσουν θεωρώ. Αλλά όταν θα βρω κινητό να έχει ταχύτερο φοκους από την D500 θα φάω το ποκοφον κ θα το πάρω asap

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Haldol είπε

και η έκφρασή μου "κόμπλεξ με τα 4/3"

Εγώ πάλι μια χαρά βγάζω το ψωμάκι μου με την GH5 και τους φακούς της Olympus (σε βίντεο κυρίως,αλλά και σε φωτογραφίες, απλά δεν είναι για billboard οι εκτυπώσεις - βέβαια τώρα πια με τα ΑΙ upscaling προγράμματα είναι, αλλά αυτά για άλλο νήμα).

Το μεγάλο ατού του 4/3 είναι οι πολύ φθηνοί και μή ογκώδεις φακοί και φυσικά οι σταθεροποιητές σώματος. Είχα και A7iii, χρυσή και άγια αλλά σε run & gun καταστάσεις δεν..η σταθεροποίηση του σώματος της μήν πω.. θα μου πεις έχει βγάλει και η Pana μεγαθήρια FF με IBIS αλλά με καλύπτει το 4/3,λόγω κόστους.κυριως.

Δεν θα εξαφανιστεί το 4/3,για κάποια χρόνια θα υπάρχει ακόμη,για βίντεο πιο πολύ - αναμένουμε κ την GH6 φέτος που θα τα γ.... όλα λογικά σαν τον προκάτοχό της.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, alexxkidd31 είπε

Εγώ πάλι μια χαρά βγάζω το ψωμάκι μου με την GH5 και τους φακούς της Olympus (σε βίντεο κυρίως,αλλά και σε φωτογραφίες, απλά δεν είναι για billboard οι εκτυπώσεις - βέβαια τώρα πια με τα ΑΙ upscaling προγράμματα είναι, αλλά αυτά για άλλο νήμα).

Το μεγάλο ατού του 4/3 είναι οι πολύ φθηνοί και μή ογκώδεις φακοί και φυσικά οι σταθεροποιητές σώματος. Είχα και A7iii, χρυσή και άγια αλλά σε run & gun καταστάσεις δεν..η σταθεροποίηση του σώματος της μήν πω.. θα μου πεις έχει βγάλει και η Pana μεγαθήρια FF με IBIS αλλά με καλύπτει το 4/3,λόγω κόστους.κυριως.

Δεν θα εξαφανιστεί το 4/3,για κάποια χρόνια θα υπάρχει ακόμη,για βίντεο πιο πολύ - αναμένουμε κ την GH6 φέτος που θα τα γ.... όλα λογικά σαν τον προκάτοχό της.

Δεν είναι "κακά" τα 1/2.3", 1", 4/3, APS-C, FF ή MF (και ούτε έχει νόημα να κάνουμε τη συζήτηση 4/3 vs ...). Κακό είναι η εμμονή (= κόμπλεξ) με ένα πρότυπο. Γιατί; Διότι απλά δε γίνεται ένα πρότυπο να καλύψει τους πάντες. Γι' αυτό υπάρχουν και πολλά. Η Olympus έχασε το παιχνίδι επειδή στοιχημάτισε τόσο πολύ στο 4/3 και ασχολήθηκε μόνο με αυτό.

Άμεσα, όχι, δε θα εξαφανιστεί. Αλλά όσο περιορίζεται το αγοραστικό κοινό των μικρότερων αισθητήρων (λόγω πίεσης από κινητά κλπ) τόσο πιο πιθανό είναι να μας χαιρετήσει κάποιο πρότυπο. Ήδη οι πολύ μικροί αισθητήρες (π.χ 1/2.3" ) τείνουν να εξαλειφθούν.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Η Olympus έχασε το παιχνίδι επειδή στοιχημάτισε τόσο πολύ στο 4/3 και ασχολήθηκε μόνο με αυτό

Καλά αυτό σίγουρα ισχύει,γ αυτό κ η Pana βγάζει κ δυνατά FF πια, παίζει σε πολλά ταμπλό.

Έτσι όπως το βλέπω,το 4/3 κάποια στιγμή θα πέσει αλλά την θέση του θα πάρει το aps-c, λόγω μεγέθους κ κόστους, όταν αποκτήσει τα καλούδια του 4/3 (IBIS, φτηνοί φακοί κλπ).

Είμαι αθεράπευτος άσε, λόγω GH5, 10-bit 4:4:4 in body,IBIS, ακόμα βαστάει, αθάνατη χεχε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakis_colt είπε

Κ από εμένα ναι στο πρώτο όχι στο δεύτερο. Είμαι ερασιτέχνης κ η φωτογραφική μου είναι του 2014 (Nikon D750). Κανένα κινητό δεν την ξεπερνάει κ δεν πρόκειται να την ξεπεράσει. Κ φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω παρά μόνο επενδύω σε φακούς κ λοιπό εξοπλισμό. Αυτό κάνουν κ οι περισσότεροι επαγγελματίες. Δεν έχουν λόγο να αλλάζουν μηχανή κάθε χρόνο. 

Όχι δεν ισχύει για πολλούς λόγους.

Αχ να δω σε Ολυμπιακούς Αγώνες να τραβάνε με κινητά κ τι άλλο στον κόσμο.

Κάνε λίγη υπομονή. 

Πάντως τους επόμενους δεν θα τους τραβήξουν με DSLR και λυπάμαι που σε στεναχωρώ.

5 ώρες πριν, alexxkidd31 είπε

Χρόνια τώρα τα βλέπουμε αυτά, και αυτό είναι υπέροχο. Πέρα του ότι οι ταινίες μπορεί να είναι καλές, και φυσικά μπορεί να είναι καλές γτ σημασία έχει το μάτι πίσω από την κάμερα, οπτικά δεν είναι. Είπαμε, φακός > σενσορας

Προς το παρόν..

σε λίγο καιρό δεν θα έχει τόση σημασία ο φακός.. θα καταλήξει να είναι κάποιο απλό γυαλί και το φως συλλέγετε απευθείας από τον αισθητήρα. Ο αισθητήριας είναι το μέλλον. Το λογισμικό σε δεύτερη μοίρα και σε τρίτη εκλιπούσα μελλοντικά εντελώς τα οπτικά...

Δημοσ.
54 minutes ago, tsarouc said:

θα καταλήξει να είναι κάποιο απλό γυαλί και το φως συλλέγεται απευθείας από τον αισθητήρα.

Χωρίς φακό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsarouc είπε

σε λίγο καιρό δεν θα έχει τόση σημασία ο φακός.. θα καταλήξει να είναι κάποιο απλό γυαλί και το φως συλλέγετε απευθείας από τον αισθητήρα. Ο αισθητήριας είναι το μέλλον. Το λογισμικό σε δεύτερη μοίρα και σε τρίτη εκλιπούσα μελλοντικά εντελώς τα οπτικά...

Seriously????

O αισθητήρας δλδ θα λειτουργεί ώς νοημων οντότητα, αλλά χωρίς να πολυέχει ανάγκη το λογισμικό; Γουάου!!! Μπράβο του βρε!!!!!! 

Και το φώς, θα είναι επίσης νοήμον....Με δική του πρωτοβουλία,  θα παρακάμπτει πλήρως τις αρχές τις οπτικής (ελα μωρε, σιγά τι να μας πεί τώρα η φυσική, έχουμε αισθητήρα...) και θα αποφασίζει να εστιάσει μόνο του (η με συνεννόηση με τον επίσης νοήμονα αισθητήρα) ....  

Και φώς και αισθητήρες θα αποφασίζουν μαζί και για το βάθος πεδίου, όπως γουστάρουν, και θα παράγουν και σούπερ bokeh, και θα εστιάζουν όπου θέλουν εκείνα, και θα ρυθμίζουν μόνα τους τη φωτεινότητα, θα αποφασίζουν πόσο σφιχτό θα είναι το κάδρο...κλπ κλπ 

Τι  τα θελουμε μωρέ τα οπτικά τώρα....!!!!  Έχουμε έξυπνους αυτοδιαχειριζόμενους αισθητηρες που δεν πολυέχουν ανάγκη το λογισμικό και φώς που είναι τρισυπόστατο (σωματίδιο, κύμα και νοημοσύνη μαζί...τρία σε ένα)!!!!!

Hans Moleman Simpsons GIF by kinjiro

Επεξ/σία από mchatz
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Μιλάς λες και η τεχνολογία εξελίσσεται μόνο στα κινητά και σε οτιδήποτε άλλο που αφορά imaging μένει στάσιμη. 

έχεις την εντύπωση ότι σε λίγο καιρό θα κρατάς κινητό 500mp και θα τραβάς εκεί στα 50mm portrait mode και τσουπ μετά θα κροπαρεις φουλ και θα πιάνεις τον αετό καμπάνα εν κίνηση ας πούμε? 

Κάτι στατικό τραβάς σε τέλειες συνθήκες και στο 100% κροπ είναι σκατα λόγο των οπτικών. 

Πάμε πάλι

Δεν είπα τίποτε από αυτά που λες φίλε. Δεν στέκουν αυτά που λες. (τώρα).

Δεν έχει νόημα αλλά θα προσπαθήσω λίγο ακόμη.

Σε λίγο καιρό όπως μας έχει δείξει η εξέλιξη και όπως πάνε τα πράγματα, ένα καλό κινητό θα βάζει κάτω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ DSLR σημερινής τεχνολογίας. Επαναλαμβάνω. ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά σε λίγο καιρό. 

Οι DSLR θα πάψουν να υπάρχουν σαν κουμούτσες που είναι τώρα και οι φακοί θα καταργηθούν. Η θα μικρύνουν σε μεγάλο βαθμό. Με τεράστιους σε μέγεθος, σε πυκνότητα πίξελ και σε ευαισθησία αισθητήρες δεν χρειάζεται να έχεις φακούς. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Έχω μια Kodak DCS-14N και δεν συγκρίνεται ούτε με το xiaomi note 9s. Για mate 30 / s20 ultra / iphone κλπ δεν θα σχολιάσω ΚΑΝ.

Παρόλο που βάζεις οποιονδήποτε εναλλάξιμο φακό οπότε έχεις κέρδος στο ζουμ όταν ζουμάρεις την εικόνα στο 100% είναι απλά ΑΘΛΙΑ. Τότε ήταν όνειρο. Αλλά ΤΟΤΕ. Όχι τώρα που έχουν συνηθίσει τα μάτια μας σε άλλες εικόνες.

Τα "σκατά" που λες ίσχυαν σε παλιές συσκευές 1-2 χρόνια... Μαζί σου. ΤΩΡΑ ΟΧΙ... κροπάρεις 100% και η εικόνα ξεγελάει ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... και όταν σου λέω ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δεν εννοοώ γάμους βαπτίσια κλπ αλλά ακόμη και ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ αναγνωρισμένους. Τυπώνεις σε Α6 και δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να πει με σιγουριά με τι έχει τραβήξει ο άλλος. Τυπώνεις σε Α4 επίσης... Από εκεί και πάνω πρέπει να είναι έμπειρο το μάτι αλλά την παίρνει χαμπάρι.

Οπότε ξεκολλάτε. Σε λίγα χρόνια Με αισθητήρες τεράστιους και το κατάλληλο λογισμικό δεν θα χρειάζονται καν τα καλά οπτικά. 

Τα καλά οπτικά που χρειάζονται άραγε? Στους ξεπερασμένους αισθητήρες που έχουν οι DSLR χρειάζονται. Αν μια σημερινή DSLR είχε αισθητήρα / επεξεργαστή / λογισμικό σημερινής ναυαρχίδας κινητού τότε απλά με ένα μικρό φακό AIO θα ήταν κομπλέ και για σοβαρούς επαγγελματίες. Δεν το κάνουν για μάρκετινγκ, κόστος και για να μην θάψουν κυρίως τα μοντέλα που έχουν αυτή τη στιγμή στοκ.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεται εσείς οι ρομαντικοί της φωτογραφίας?

2 ώρες πριν, mchatz είπε

Seriously????

O αισθητήρας δλδ θα λειτουργεί ώς νοημων οντότητα, αλλά χωρίς να πολυέχει ανάγκη το λογισμικό; Γουάου!!! Μπράβο του βρε!!!!!! 

Και το φώς, θα είναι επίσης νοήμον....Με δική του πρωτοβουλία,  θα παρακάμπτει πλήρως τις αρχές τις οπτικής (ελα μωρε, σιγά τι να μας πεί τώρα η φυσική, έχουμε αισθητήρα...) και θα αποφασίζει να εστιάσει μόνο του (η με συνεννόηση με τον επίσης νοήμονα αισθητήρα) ....  

Και φώς και αισθητήρες θα αποφασίζουν μαζί και για το βάθος πεδίου, όπως γουστάρουν, και θα παράγουν και σούπερ bokeh, και θα εστιάζουν όπου θέλουν εκείνα, και θα ρυθμίζουν μόνα τους τη φωτεινότητα, θα αποφασίζουν πόσο σφιχτό θα είναι το κάδρο...κλπ κλπ 

Τι  τα θελουμε μωρέ τα οπτικά τώρα....!!!!  Έχουμε έξυπνους αυτοδιαχειριζόμενους αισθητηρες που δεν πολυέχουν ανάγκη το λογισμικό και φώς που είναι τρισυπόστατο (σωματίδιο, κύμα και νοημοσύνη μαζί...τρία σε ένα)!!!!!

Hans Moleman Simpsons GIF by kinjiro

Μην ειρωνεύεσαι φίλε γιατί γελοιοποιείσαι.

2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Χωρίς φακό;

Ο φακός δεν είναι σύμπλεγμα γυαλιών? Έγραψα ξεκάθαρα. Ένα απλό γυαλί.

Και ένα λινκ για τους ρομαντικούς που δεν κατάφεραν να γίνουν διάσημοι φωτογράφοι και κατέληξαν χομπίστες που αγοράζουν κάθε χρόνο καινούρια μηχανή :P

https://www.jorishermans.com/blog/the-future-of-photography-is-not-mirrorless

Με απλά λόγια. Δώσε σε ένα καλιτέχνη ένα καλό κινητό και οι φωτογραφίες που θα βγάλει δεν θα έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία διαφορά με τις φωτογραφίες που θα έβγαζε με βαρύ εξοπλισμό. Η φωτογραφία είναι τέχνη.. μπορείς να δημιουργήσεις (αν το έχεις φυσικά) με οτιδήποτε ... ακόμη και με παλιά φιλμάτη μηχανή που βρίσκεις μεταχειρισμένη με 50 ευρώ...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsarouc είπε

Κάνε λίγη υπομονή. 

Πάντως τους επόμενους δεν θα τους τραβήξουν με DSLR και λυπάμαι που σε στεναχωρώ.

Προς το παρόν..

Οι Ολυμπιακοι ηταν φετος να γινουν κ εαν κ πηραν ενα χρονο παραταση θελω να μου πεις ποιοι επαγγελματιες εχουν δωσει μοντελα οπως η d5 και 1dxii και με ποιες ml τις εχουν αντικαταστησει (η ιδεα οτι ειναι κινητα κ οχι φωτογραφικες ειναι απλα αστεια κ δεν μου περναει καν απο το μυαλο) Επισης ποιες ml ειναι καλυτερες στον τομεα σπορ απο τα προαναφερθεντα μοντελα ( για να μην σου πω την d3 του 2007 ;) )

34 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Τι ακριώς δεν καταλαβαίνεται εσείς οι ρομαντικοί της φωτογραφίας?

Το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν εχεις καμια απολυτως επαφη με τον χωρο της φωτογραφιας. Ο Nikon 200mm f/2 του 1977 (δεν ξερω εαν ειδες την ημερομηνια θα το ξαναγραψω 1977 ειναι ενας τεραστιος κ βαρυς φακος γκουμουτσαρα ο οποιος ειναι ακομα πανακριβος , ελαχιστοι τον πουλανε και θεωρειται εδω και 43 χρονια ο βασιλιας του bokeh. Ξερεις γιατι;  φυσικα κ οχι γιατι εισαι ασχετος με την φωτογραφια. Η απαντηση ειναι ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΕΣ. Kαι ξερεις γιατι κρυσταλλα κ λεπιδες; ΦΥΣΙΚΗ. Ελα κ πολυ το κουρασαμε. Ραντεβου του χρονου τετοια εποχη να δουμε πoσες dslr θα εχουν καταργηθει απο ml και κινητα.

Επεξ/σία από sakis_colt
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, sakis_colt είπε

Οι Ολυμπιακοι ηταν φετος να γινουν κ εαν κ πηραν ενα χρονο παραταση θελω να μου πεις ποιοι επαγγελματιες εχουν δωσει μοντελα οπως η d5 και 1dxii και με ποιες ml τις εχουν αντικαταστησει (η ιδεα οτι ειναι κινητα κ οχι φωτογραφικες ειναι απλα αστεια κ δεν μου περναει καν απο το μυαλο) Επισης ποιες ml ειναι καλυτερες στον τομεα σπορ απο τα προαναφερθεντα μοντελα ( για να μην σου πω την d3 του 2007 ;) )

Το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν εχεις καμια απολυτως επαφη με τον χωρο της φωτογραφιας. Ο Nikon 200mm f/2 του 1977 (δεν ξερω εαν ειδες την ημερομηνια θα το ξαναγραψω 1977 ειναι ενας τεραστιος κ βαρυς φακος γκουμουτσαρα ο οποιος ειναι ακομα πανακριβος , ελαχιστοι τον πουλανε και θεωρειται εδω και 43 χρονια ο βασιλιας του bokeh. Ξερεις γιατι;  φυσικα κ οχι γιατι εισαι ασχετος με την φωτογραφια. Η απαντηση ειναι ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΕΣ. Kαι ξερεις γιατι κρυσταλλα κ λεπιδες; ΦΥΣΙΚΗ. Ελα κ πολυ το κουρασαμε. Ραντεβου του χρονου τετοια εποχη να δουμε πoσες dslr θα εχουν καταργηθει απο ml και κινητα.

Ναι εγώ είμαι άσχετος... και εντάξει μη βιάζεσαι για του χρόνου.. Δεν είπα και σε ένα χρόνο.. .είπα σε κάνα 2 χρόνια... λίγη υπομονή :D

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsarouc είπε

Πάμε πάλι

Δεν είπα τίποτε από αυτά που λες φίλε. Δεν στέκουν αυτά που λες. (τώρα).

Δεν έχει νόημα αλλά θα προσπαθήσω λίγο ακόμη.

Σε λίγο καιρό όπως μας έχει δείξει η εξέλιξη και όπως πάνε τα πράγματα, ένα καλό κινητό θα βάζει κάτω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ DSLR σημερινής τεχνολογίας. Επαναλαμβάνω. ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά σε λίγο καιρό. 

Οι DSLR θα πάψουν να υπάρχουν σαν κουμούτσες που είναι τώρα και οι φακοί θα καταργηθούν. Η θα μικρύνουν σε μεγάλο βαθμό. Με τεράστιους σε μέγεθος, σε πυκνότητα πίξελ και σε ευαισθησία αισθητήρες δεν χρειάζεται να έχεις φακούς. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Έχω μια Kodak DCS-14N και δεν συγκρίνεται ούτε με το xiaomi note 9s. Για mate 30 / s20 ultra / iphone κλπ δεν θα σχολιάσω ΚΑΝ.

Παρόλο που βάζεις οποιονδήποτε εναλλάξιμο φακό οπότε έχεις κέρδος στο ζουμ όταν ζουμάρεις την εικόνα στο 100% είναι απλά ΑΘΛΙΑ. Τότε ήταν όνειρο. Αλλά ΤΟΤΕ. Όχι τώρα που έχουν συνηθίσει τα μάτια μας σε άλλες εικόνες.

Τα "σκατά" που λες ίσχυαν σε παλιές συσκευές 1-2 χρόνια... Μαζί σου. ΤΩΡΑ ΟΧΙ... κροπάρεις 100% και η εικόνα ξεγελάει ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ... και όταν σου λέω ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δεν εννοοώ γάμους βαπτίσια κλπ αλλά ακόμη και ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ αναγνωρισμένους. Τυπώνεις σε Α6 και δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να πει με σιγουριά με τι έχει τραβήξει ο άλλος. Τυπώνεις σε Α4 επίσης... Από εκεί και πάνω πρέπει να είναι έμπειρο το μάτι αλλά την παίρνει χαμπάρι.

Οπότε ξεκολλάτε. Σε λίγα χρόνια Με αισθητήρες τεράστιους και το κατάλληλο λογισμικό δεν θα χρειάζονται καν τα καλά οπτικά. 

Τα καλά οπτικά που χρειάζονται άραγε? Στους ξεπερασμένους αισθητήρες που έχουν οι DSLR χρειάζονται. Αν μια σημερινή DSLR είχε αισθητήρα / επεξεργαστή / λογισμικό σημερινής ναυαρχίδας κινητού τότε απλά με ένα μικρό φακό AIO θα ήταν κομπλέ και για σοβαρούς επαγγελματίες. Δεν το κάνουν για μάρκετινγκ, κόστος και για να μην θάψουν κυρίως τα μοντέλα που έχουν αυτή τη στιγμή στοκ.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεται εσείς οι ρομαντικοί της φωτογραφίας?

Μην ειρωνεύεσαι φίλε γιατί γελοιοποιείσαι.

Ο φακός δεν είναι σύμπλεγμα γυαλιών? Έγραψα ξεκάθαρα. Ένα απλό γυαλί.

Και ένα λινκ για τους ρομαντικούς που δεν κατάφεραν να γίνουν διάσημοι φωτογράφοι και κατέληξαν χομπίστες που αγοράζουν κάθε χρόνο καινούρια μηχανή :P

https://www.jorishermans.com/blog/the-future-of-photography-is-not-mirrorless

Με απλά λόγια. Δώσε σε ένα καλιτέχνη ένα καλό κινητό και οι φωτογραφίες που θα βγάλει δεν θα έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία διαφορά με τις φωτογραφίες που θα έβγαζε με βαρύ εξοπλισμό. Η φωτογραφία είναι τέχνη.. μπορείς να δημιουργήσεις (αν το έχεις φυσικά) με οτιδήποτε ... ακόμη και με παλιά φιλμάτη μηχανή που βρίσκεις μεταχειρισμένη με 50 ευρώ...

Η φωτογραφία φίλε μου είναι όντως τέχνη, αλλά τυγχάνει να είναι και επάγγελμα με εντελώς διαφορετικές ανάγκες στους διάφορους τομείς του (σπορ, μαγειρική, μόδα κτλ).. Όχι ένα κινητό δεν θα αντικαταστήσει τις DSLR/mirrorless. Θα εξελιχθούν και αυτές όπως είναι φυσικό, αλλά δεν θα αντικατασταθούν απο τα κινητά. Το κινητό αντικατέστησε τις φωτογραφικές στους χομπίστες (σε μεγάλο μέρος τους δηλαδή) που θα έπαιρναν κατα βάση compact, και δεν είχαν, σε μεγάλο τους ποσοστό, καμια απαίτηση απο τις φωτογραφίες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...