Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι το μέσο χρήστη τον υπερκαλύπτει το κινητό του.

Επίσης αδυνατούν να καταλάβουν ότι το ανθρώπινο μάτι, δεν έβλεπε πολλές διαφορές σε φωτο 10Χ15, με φιλμ ή με κινητό.

Δε συζητάμε για φωτο τύπου γάμος,βάφτιση κλπ. Μιλάμε με την απλή συσκευή των 100 ευρώ που είχε ο καθένας σπίτι του.

Κάποτε δεν υπήρχε σπίτι χωρίς φωτογραφική μηχανή...Τώρα ελάχιστα ξέρω. Μην πω ότι ήμουν από τους πολύ λίγους που κουβαλούσα σε εκδηλώσεις...

• Like 2
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gr.mac είπε

θα διαφωνήσω ελαφρώς.... είναι προφανές ότι με αυτή τη τεχνολογία ΔΕΝ είναι εφικτό να υποκαταστήσουν τα οπτικά και τους μεγάλους αισθητήρες... αλλιώς ΟΛΑ τα στούντιο και οι φωτογράφοι των σπορ ή της άγριας φύσης θα είχαν από ένα σούπερ κινητό... είναι επίσης προφανές ότι όταν μία φωτογραφική 10ετίας τραβάει σε 14bit χρώμα τα κινητά του 2020 σφυρίζουν ΑΔΙΑΦΟΡΑ... πρόσφατα μάλιστα ο χρωματικός χώρος μιας D850 έφτιαξε το wallpaper του θανάτου μια που τα σύγχρονα κινητά δεν φαντάστηκαν ότι θα χρειαστούν να φτάσουν την ποιότητα σε αυτό το επίπεδο... και ΔΕΝ χρειάζεται ...Η συντριπτική πλειοψηφία θα τραβήξει και θα δει τις φωτό στο κινητό ... μέχρι και ταινίες τραβηγμένες με RED κάμερες.... και για αυτό το κοινό είναι υπερ υπερ αρκετό... όπως το mp3 περισσεύει για το σύνολο σχεδόν των ακροατών και το jpg είναι το βασικό format των καμερών.... !!! Ότι πει η ΜΑΖΑ !!!! A ναι και όσον αφορά την Olympus... M4/3 ...όταν σχεδόν ΟΛΟΙ επενδύουν στα καλά και ακριβά Full frame μοντέλα όπου και το χρήμα και η δυνατότητα να βγάλεις κάτι ... Πήγαν να γίνουν οι compact των digital cameras αλλά μάλλον πόνταραν σε λάθος άλογο αφού το premium που έπρεπε να πληρώσεις ήταν πια στα χωράφια των full frame .. best of luck στις νέες δραστηριότητές τους...

Εγώ δεν μίλησα για τώρα. Υπομονή ένα δύο χρόνια και θα δούμε. Όλα τα στούντιο τώρα έχουν dslr δεν διαφωνώ. Σε λίγο καιρό θα έχουν μικρά κουτάκια που θα αποθηκεύουν terabytes από βίντεο με αισθητήρες 500 mp και καπάκι θα αρχίσουμε να μετράμε gpixels. Έτσι πάει η τεχνολογία το θέλουμε η όχι. 

Θα μικραίνουν τα μεγέθη και θα μεγαλώνουν οι αισθητήρες και νέες τεχνολογίες με τρομερή ευαισθησία και λογισμικό καθώς και ταχύτητες πέραν της φαντασίας και τέλος οι εναλλαξιμοι φακοί και οι DSLR.

Τα κινητά και αυτά θα δυναμώσουν και άλλο και σε κάνα 2 χρόνια θα δούμε και εκεί gpixels και πάει λέγοντας. 

Η τεχνολογία τα παίρνει όλα σβαρνα. Τέλος ο ρομαντισμός πάρτε το απόφαση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, basilis5 είπε

Κριμα πραγματικα

εχεις δει τις φωτογραφιες που τραβανε τελευταια τα κινητα; Χτυπανε dslr entry για πλακα.

την διαφορα την κανει ο φωτογραφος. 9/10 που δεν νιωθουν τραβανε καλυτερα απο κινητο, και με τον 1/10 που νιωθει δεν επιζουν εταιριες τυπου olympus.

Έλα τώρα, τί χαζομάρες είναι αυτές, αν είναι δυνατόν.. προφανώς και ο φωτογράφος έχει σημασία, η κάμερα είναι το μέσο, αλλά μην τρελαθουμε κιόλας, κάνει μπαμ η ψευτιά του κινητού, καταρχάς από το άθλιο bokeh και το hdr και κατά δεύτερον με τέτοιου μεγέθους σενσορες και χωρίς δυνατότητα αλλαγής φακών - γιατί Ο ΦΑΚΟΣ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ πιο πολύ από την ίδια την κάμερα - δεν πάμε πουθενά. καλό το computational αλλά για καθημερινά πράγματα. Αμφιβάλλω αν πολλοί χρήστες φωτογραφίας κινητού κάθονται και τραβούν σε manual mode & RAW

3 ώρες πριν, Gr.mac είπε

A ναι και όσον αφορά την Olympus... M4/3 ...όταν σχεδόν ΟΛΟΙ επενδύουν στα καλά και ακριβά Full frame μοντέλα όπου και το χρήμα και η δυνατότητα να βγάλεις κάτι ... Πήγαν να γίνουν οι compact των digital cameras αλλά μάλλον πόνταραν σε λάθος άλογο αφού το premium που έπρεπε να πληρώσεις ήταν πια στα χωράφια των full frame ..

Καλά υπερβολές, για φωτογραφία μπορεί δεν ξέρω, για βίντεο ούτε καν. Η GH5 ακόμη είναι αξεπέραστη. Στο βίντεο δεν παίζει τόσο ρόλο το μέγεθος του σενσορα. 

3 ώρες πριν, Gr.mac είπε

11 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Εγώ δεν μίλησα για τώρα. Υπομονή ένα δύο χρόνια και θα δούμε. Όλα τα στούντιο τώρα έχουν dslr δεν διαφωνώ. Σε λίγο καιρό θα έχουν μικρά κουτάκια που θα αποθηκεύουν terabytes από βίντεο με αισθητήρες 500 mp και καπάκι θα αρχίσουμε να μετράμε gpixels. Έτσι πάει η τεχνολογία το θέλουμε η όχι. 

Θα μικραίνουν τα μεγέθη και θα μεγαλώνουν οι αισθητήρες και νέες τεχνολογίες με τρομερή ευαισθησία και λογισμικό καθώς και ταχύτητες πέραν της φαντασίας και τέλος οι εναλλαξιμοι φακοί και οι DSLR.

Τα κινητά και αυτά θα δυναμώσουν και άλλο και σε κάνα 2 χρόνια θα δούμε και εκεί gpixels και πάει λέγοντας. 

Η τεχνολογία τα παίρνει όλα σβαρνα. Τέλος ο ρομαντισμός πάρτε το απόφαση. 

Ποιος ρομαντισμός ρε άνθρωπε, λες και οι αμιγώς φωτογραφικές μηχανές είναι με φιλμ ακόμα. Τεχνολογία εργαλεία είναι και κάνουν παπάδες με νέες τεχνολογίες. Τα κινητά είναι τεχνικά αδύνατον να φτάσουν ποτέ μια καλή φωτογραφική. Αυτό που κάνουν καλά είναι να τις μιμούνται με αλγορίθμους και ψευτιες (με την καλή έννοια). Όσο για την κατάργηση των φακών, δεν σχολιάζω προφανώς, εξάλλου μια φωτογραφική δεν είναι πιο σημαντική από τον φακό. Άσε πια που έχουν βγει πια και αμιγώς αναμορφικοι κινηματογραφικοί φακοί κάτω από χιλιάρικο. Δεν πάνε πουθενά, μην ανησυχείς. Όλα τα εργαλεία καλά είναι κ εξελίσσονται. Τώρα η Olympus τα βροντηξε γιατί δεν ασχολιόταν σοβαρά καιρό τώρα, είχε χρόνια να βγάλει κάποια δυνατή κάμερα.

Επεξ/σία από alexxkidd31
  • Like 3
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olympus, Yasuo Takeuchi, είπε ότι η πώληση του τμήματος των φωτογραφικών μηχανών δεν ήταν θέμα που εξεταζόταν

RePoRt YaSuO ... !!!

Δημοσ.

Η μάζα πρέπει να υποστηρίξει τον εναν σκασμό λεφτά που δίνει κάθε χρόνο για κινητά και αφου το μαρκετινκ έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην φωτογραφία αφου ξαφνικά ολοι βγάζουν σελφι για το ινσταγκραμ και το φατσοβιβλίο λογικό μου φαινεται να διαβάζω εδω μέσα για κινητά με επαγγελματικά αποτελέσματα στην φωτογραφία !! Αστεία πράγματα δλδ αλλά οτι του ποτίσεις του καταναλωτή θα το πιστεψει και θα το υποστηρίξει.

Για να είμαστε εντός θέματος η Olympus θα έκλεινε ακόμα και αν τα κινητά σήμερα δεν βγάζανε καθόλου φωτογραφίες . Στο θέμα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή απο την αρχη που εμφανίστηκε αυτη η τεχνολογία (η ψηφιακή) είχε μείνει πίσω και είχε και κάποια κολλήματα. Είναι κάτι αντίστοιχό με τα κινητά Nokia οταν βγήκαν τα κινητά με οθόνης αφής, ετσι και η Nokia είχε κολλήματα και δεν ακολούθησε την τάση της εποχής.  

• Like 2
Δημοσ.

Τα κινητά καλύπτουν τον απλό κοσμακι που θέλει κάτι μικρό σε μέγεθος να τραβήξει τα παιδιά του ή τις διακοπές του.. 

Κανείς δεν αγοράζει φωτογραφική μηχανή .. ακόμα και οι επαγγελματίες δεν μπορούν κάθε χρόνο να παίρνουν καινούργια μηχανή 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zodiacskipper είπε

Τα κινητά καλύπτουν τον απλό κοσμακι που θέλει κάτι μικρό σε μέγεθος να τραβήξει τα παιδιά του ή τις διακοπές του.. 

Κανείς δεν αγοράζει φωτογραφική μηχανή .. ακόμα και οι επαγγελματίες δεν μπορούν κάθε χρόνο να παίρνουν καινούργια μηχανή 

Ναι στο πρώτο, όχι στο δεύτερο, οι επαγγελματίες μπορούν να μείνουν, και να δουλέυουν, με μια μόνο μηχανή για 5+ χρόνια με δυο-τρεις φακούς. Οι φακοί μετράνε πρώτα κ μετά είναι οι μηχανές. Για κινητά δεν υπάρχουν  φακοί απλά - εκτός από κανα δυο anamorphic για βίντεο οι οποίοι είναι συμπαθητικοί για β πλάνα , έχω δουλέψει έναν, αλλά ο μέσος κ βάλε χρήστης ούτε καν θα μπεί στην διαδικασία αυτή

Δημοσ.
5 ώρες πριν, basilis5 είπε

Κριμα πραγματικα

εχεις δει τις φωτογραφιες που τραβανε τελευταια τα κινητα; Χτυπανε dslr entry για πλακα.

την διαφορα την κανει ο φωτογραφος. 9/10 που δεν νιωθουν τραβανε καλυτερα απο κινητο, και με τον 1/10 που νιωθει δεν επιζουν εταιριες τυπου olympus.

Είχα στα χέρια μου galaxy, iPhone που διαφημίζουν παρα πολυ την δυνατότητα της κάμερας τους, τα έβαλα διπλα διπλα με μια entry dslr με ένα πολύ καλό φακο για πορτραίτα και η διαφορά ήταν η μερα με την νύχτα, μην μιλήσω για ζουμ που όταν πήγα να κάνω με το κινητό ήταν λες και είχε ξεβαψει το δέρμα στο κινητο και ουτε texture δεν είχε. Επίσης αν πούμε ότι το καλύτερο κινητο κάνει 1300 ευρώ στο περίπου μια entry dslr με εναν πολυ καλο φακο (δεν εννοώ τον καλύτερο) θα σου πάρει 1000, 300-350 το body και ας πούμε 700 ο φακός και το αποτέλεσμα και η διαφορά είναι ξεκάθαρη και την μέρα και την νύχτα. Σημασια έχει ο φωτογράφος που λες αλλά η σύγκριση είναι άκυρη entry dslr vs κινητού 

Μην βλέπω τέτοια συγκρίσεις πραγματικα αν ήταν έτσι όλοι θα ήμασταν με ένα κινητό και θα λέγαμε ειμαι φωτογράφος,  για κάποιον ερασιτέχνη εννοειται θα του έλεγα παρε dslr ή mirrorless ενώ για έναν που θελει να τραβάει που και που βγάζει το κινητο και το κάνει. Απλα πράγματα

• Like 1
Δημοσ.

Πριν από 5 μήνες ακριβώς αγόρασα την Olympus omd e-m 10 III 

Με το σετ των δύο φακών. Και πιο πριν είχα την E-500 πάλι με τους δύο φακούς. 

Αυτό που έχω να πω σαν χομπίστας φωτογράφος ότι δεν πιστεύω ότι θα πάψουν να υπάρχουν καλές φωτογραφικές μηχανές για τους χομπίστες. Απλά ο κόσμος δεν θα τις προτιμά γιατί όπως είπαν και οι φίλοι πιο πριν το να κουβαλάς πράγματα μαζί σου κανείς δεν το θέλει . Βέβαια κατά την γνώμη μου μια φωτογραφία από dslr είναι πάντα καλύτερη από οποιοσδήποτε φωτό από κινητό. Ποιος όμως στις μέρες μας εκτυπώνει φωτογραφίες??? Οι περισσότεροι από εμάς τις κρατάμε στο κινητό και στην καλύτερη περίπτωση σε κανεναν εξωτερικό σκληρό. Προσωπικά είμαι λάτρης του άλμπουμ και των δυνατοτήτων που έχουν οι dslr μηχανές . Σημαντικό τέλος είναι να βγάζουμε όμορφες φωτογραφίες και όχι σελφι στην τουαλέτα ενός κλάμπ (έλεος). Οι νέοι θα δείξουν που πάει η ιστορία με την φωτογραφία καθώς πέντε δέκα λάτρεις της φωτογραφίας δεν μπορούν να κρατήσουν την κάθε εταιρεία. Ο πολύς κόσμος κάνει την αγορά και κινείται και αυτή τη στιγμή όλοι ασχολούνται με τα κινητά. Κινητά που το κόστος τους είναι πάνω από την δική μου φωτογραφική μηχανή.

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, alexxkidd31 είπε

Έλα τώρα, τί χαζομάρες είναι αυτές, αν είναι δυνατόν.. προφανώς και ο φωτογράφος έχει σημασία, η κάμερα είναι το μέσο, αλλά μην τρελαθουμε κιόλας, κάνει μπαμ η ψευτιά του κινητού, καταρχάς από το άθλιο bokeh και το hdr και κατά δεύτερον με τέτοιου μεγέθους σενσορες και χωρίς δυνατότητα αλλαγής φακών - γιατί Ο ΦΑΚΟΣ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ πιο πολύ από την ίδια την κάμερα - δεν πάμε πουθενά. καλό το computational αλλά για καθημερινά πράγματα. Αμφιβάλλω αν πολλοί χρήστες φωτογραφίας κινητού κάθονται και τραβούν σε manual mode & RAW

Καλά υπερβολές, για φωτογραφία μπορεί δεν ξέρω, για βίντεο ούτε καν. Η GH5 ακόμη είναι αξεπέραστη. Στο βίντεο δεν παίζει τόσο ρόλο το μέγεθος του σενσορα. 

Ποιος ρομαντισμός ρε άνθρωπε, λες και οι αμιγώς φωτογραφικές μηχανές είναι με φιλμ ακόμα. Τεχνολογία εργαλεία είναι και κάνουν παπάδες με νέες τεχνολογίες. Τα κινητά είναι τεχνικά αδύνατον να φτάσουν ποτέ μια καλή φωτογραφική. Αυτό που κάνουν καλά είναι να τις μιμούνται με αλγορίθμους και ψευτιες (με την καλή έννοια). Όσο για την κατάργηση των φακών, δεν σχολιάζω προφανώς, εξάλλου μια φωτογραφική δεν είναι πιο σημαντική από τον φακό. Άσε πια που έχουν βγει πια και αμιγώς αναμορφικοι κινηματογραφικοί φακοί κάτω από χιλιάρικο. Δεν πάνε πουθενά, μην ανησυχείς. Όλα τα εργαλεία καλά είναι κ εξελίσσονται. Τώρα η Olympus τα βροντηξε γιατί δεν ασχολιόταν σοβαρά καιρό τώρα, είχε χρόνια να βγάλει κάποια δυνατή κάμερα.

Κάνε όνειρα. Περίμενε τις εξελίξεις και θα δεις. Η τεχνολογία θα τα σαρώσει όλα αργά η γρήγορα. Σε λίγο θα βλέπουμε ταινίες τραβηγμένες με κινητά και εξώφυλλα περιοδικών με φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητά. Αν και στο θέμα φωτογραφίας υπάρχουν ήδη περιοδικά με περιεχόμενο από κινητά. 

Σε λίγο canon ίσως  μετά nikon και πάει λέγοντας. Κινητά μόνο θα μείνουν. Οι επαγγελματίες με γιγαπιξελ κινητά 5-10 χιλιάδων ευρώ και εμείς οι φτωχοί με 100-500 μεγαπιξελ των 500-1000 ευρώ. 

Το μέλλον κανείς μας δεν το ξέρει και ο καθένας λέει την άποψη του. Η δική μου είναι βασισμένη στην εξέλιξη που μας έχει διδάξει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί τίποτε να την σταματήσει. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδελφε tsarouc λες για το μέλλον και θα νικήσει την φυσική των μεγαλων αισθητήρων και των φακων που μερικοί εχουν εξαιρετικά γυαλιά και τεχνολογία μεσα τους .

Εδω θα σου πω εγω κατι μιας και ξέρω ερασιτεχνικά να καδραρω να αντιλαμβάνομαι το φως και να κάνω edit .

Εχω στο σπιτι το galaxy s3 σε ένα συρτάρι , ειναι του 12 ; Αν δεν κανω λαθος .

Σου βγάζω  στο 50% των περιπτώσεων καλύτερο αποτέλεσμα απο εναν με σημερινό σούπερ κινητό snapshotακια .

Αρα για πιο άλμα ; 

Αυταπαταστε και το λεω με φιλικό τροπο , δε στην λέω .

Μη σας πουλάνε διαστημική τεχνολογία , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!

Επεξ/σία από georgerapp
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Κάνε όνειρα. Περίμενε τις εξελίξεις και θα δεις. Η τεχνολογία θα τα σαρώσει όλα αργά η γρήγορα. Σε λίγο θα βλέπουμε ταινίες τραβηγμένες με κινητά και εξώφυλλα περιοδικών με φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητά. Αν και στο θέμα φωτογραφίας υπάρχουν ήδη περιοδικά με περιεχόμενο από κινητά. 

Σε λίγο canon ίσως  μετά nikon και πάει λέγοντας. Κινητά μόνο θα μείνουν. Οι επαγγελματίες με γιγαπιξελ κινητά 5-10 χιλιάδων ευρώ και εμείς οι φτωχοί με 100-500 μεγαπιξελ των 500-1000 ευρώ. 

Το μέλλον κανείς μας δεν το ξέρει και ο καθένας λέει την άποψη του. Η δική μου είναι βασισμένη στην εξέλιξη που μας έχει διδάξει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί τίποτε να την σταματήσει. 

Μιλάς λες και η τεχνολογία εξελίσσεται μόνο στα κινητά και σε οτιδήποτε άλλο που αφορά imaging μένει στάσιμη. 

έχεις την εντύπωση ότι σε λίγο καιρό θα κρατάς κινητό 500mp και θα τραβάς εκεί στα 50mm portrait mode και τσουπ μετά θα κροπαρεις φουλ και θα πιάνεις τον αετό καμπάνα εν κίνηση ας πούμε? 

Κάτι στατικό τραβάς σε τέλειες συνθήκες και στο 100% κροπ είναι σκατα λόγο των οπτικών. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια εταιρία τεχνολογίας έπεσε θύμα λέει της τεχνολογίας. Μάλιστα....

Ε και; 

Σιγά μην κρεμάσουμε και πλερέζες. Καλός ο ρομαντισμός αλλά πάμε παρακάτω. Την φωτογραφία που τραβούσε ο super duper φωτογράφος με τον super Abs elc 24 καρατίων φακό πριν μια εικοσαετία, την δημιουργεί τώρα ο πιτσιρικάς με μια μηχανή περιπτέρου και το Photoshop. 

Και η commodore και η amstrad και η spectrum και η Atari μια μέρα έσβησαν. Έσβησε ο κόσμος; Πήγε πίσω η "ποιότητα"; Έσβησε η ποιότητα επειδή εγώ σταμάτησα να πληκτρολιφγ run "disk" αφού έβαζα την δισκέτα η την κασέτουλα στο drive; Tα δεδομένα αλλάζουν στην τεχνολογία.

Όλα είναι απλά νοσταλγία και προφανώς ευχάριστες αναμνήσεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, snips είπε

Μια εταιρία τεχνολογίας έπεσε θύμα λέει της τεχνολογίας. Μάλιστα....

Ε και; 

Σιγά μην κρεμάσουμε και πλερέζες. Καλός ο ρομαντισμός αλλά πάμε παρακάτω. Την φωτογραφία που τραβούσε ο super duper φωτογράφος με τον super Abs elc 24 καρατίων φακό πριν μια εικοσαετία, την δημιουργεί τώρα ο πιτσιρικάς με μια μηχανή περιπτέρου και το Photoshop. 

Και η commodore και η amstrad και η spectrum και η Atari μια μέρα έσβησαν. Έσβησε ο κόσμος; Πήγε πίσω η "ποιότητα"; Έσβησε η ποιότητα επειδή εγώ σταμάτησα να πληκτρολιφγ run "disk" αφού έβαζα την δισκέτα η την κασέτουλα στο drive; Tα δεδομένα αλλάζουν στην τεχνολογία.

Όλα είναι απλά νοσταλγία και προφανώς ευχάριστες αναμνήσεις. 

Σωστά όλα αυτά ,αλλά όχι, ο πιτσιρικάς δεν τραβάει καλύτερο υλικό, είναι φυσικά αδύνατο, και φαίνεται από την ψευτιά του bokeh κ από πολλά άλλα. Είναι θέμα οπτικών. Εδώ βλέπεις φακούς.50 ετών και βάλε να προσαρμόζονται σε σύγχρονες mirrorless και να κάνουν παπάδες.

Επίσης πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω πως τεχνολογία δεν είναι μόνο τα κινητά αλλά και οι κάμερες κ μάλιστα με αλματώδεις εξελίξεις.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...