Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bringmevictims είπε

Κάτσε γιατί με τσαντισες τώρα . Στο κάτω κάτω στη ταινία Slumdog Millionaire, γυρίστηκε όλη η ταινία με gopro !! Και πήρε και ένα σκασμό βραβεία ... κολωσανε οι Ινδοί ; Τους είπαν τίποτα αρνητικό ; Κάνανε επαγγελματική δουλειά ; Κατάλαβε κανεις ότι ήτανε GoPro ? Στα εξηγώ ωραία ; Μάθε μπαλίτσα 

Next

Που το είδες ότι όλη η ταινία γυρίστηκε με gopro;

• Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

αυτο ηθελα να το ρωτησω και εγω ...(περα απο το οτι ειναι φοβερη ταινια)

Δημοσ.

Ξέρετε παιζει η τέχνη του μάστορα .

Μια ταινία γυρίζετε και με κινητο και σε κανει να την θυμάσαι για πάντα .

Αλλο η ποιότητα σαν ποιότητα .

Μη τα γ@μ@τε ολα ρε παιδια , λεει ο ενας επανω στον αλλον και γίνεστε πωλος δίχως λόγο !!!!!

Δημοσ.

Ένας πάραγοντας που επίσης παίζει ρόλο είναι πως η εκτύπωση πλέον δεν είναι mainstream, μέγα σφάλμα κατ'εμέ. Πως εξηγείται? Οικονομικό το θέμα?
Το να κρατάς στα χέρια ένα έργο σου (όπου έργο = καλή φωτογραφία) και να το έχεις κάπου στο σπίτι σου να το βλέπεις και να σου φέρνει και τις ανάλογες αναμνήσεις κλπ, έχει λίγότερη αξία απ'το να τραβάς απλά 500 στραβές/κουνημένες/θολές φωτογραφίες, να τις καταχωνιάζεις σε ένα cloud/social media και να μη τις ξαναβλέπεις ποτέ?

• Like 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Adrastus είπε

Ένας πάραγοντας που επίσης παίζει ρόλο είναι πως η εκτύπωση πλέον δεν είναι mainstream, μέγα σφάλμα κατ'εμέ. Πως εξηγείται? Οικονομικό το θέμα?
Το να κρατάς στα χέρια ένα έργο σου (όπου έργο = καλή φωτογραφία) και να το έχεις κάπου στο σπίτι σου να το βλέπεις και να σου φέρνει και τις ανάλογες αναμνήσεις κλπ, έχει λίγότερη αξία απ'το να τραβάς απλά 500 στραβές/κουνημένες/θολές φωτογραφίες, να τις καταχωνιάζεις σε ένα cloud/social media και να μη τις ξαναβλέπεις ποτέ?

Για επαγγελματικούς λόγους είμαι συνδρομητής σε μερικά περιοδικά μόδας. Ε, το να κρατώ το περιοδικό με τη φωτογραφία δε συγκρίνεται με το να τη βλέπω στον υπολογιστή, ειδικά σε social media πετσοκομμένη ποιοτικά.

Δημοσ.

Εγω εκτυπώνω αλλα σε 10χ15 , εκει ο εκτυπωτής να ειναι καλος οχι η κάμερα .

Ποίο μεγάλες πόσοι εκτυπώνουν ; 

Κακα τα ψέματα χομπυστας θα παει σε κάμερα , να το αγαπάει .

Απο εκει και πέρα το κινητό είναι μπόμπα .

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nvel είπε

Κάπου θα το είδε και το πίστεψε.

The cinematography was handled by Anthony Dod Mantle, using mainly digital cinematography rather than traditional film cinematography. It was shot on a digital camera, the Silicon Imaging SI-2K video camera, in 2K resolution digital video. It was the first film to take full advantage of the SI-2K digital camera.

Πηγή

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε

Κάπου θα το είδε και το πίστεψε.

The cinematography was handled by Anthony Dod Mantle, using mainly digital cinematography rather than traditional film cinematography. It was shot on a digital camera, the Silicon Imaging SI-2K video camera, in 2K resolution digital video. It was the first film to take full advantage of the SI-2K digital camera.

Πηγή

Άσε που δεν είναι καν ινδική η ταινία αλλά βρετανική,του Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος είχε γυρίσει κ το 28 μέρες μετά με απλά early 00's digital camcorders. Με δυο λόγια οτι μέσο και να χρησιμοποιήσεις , αν είσαι καλός μετράει

Κρίμα, οι φακοί της είναι εκπληκτικοί στην GH5 μου. Είχε κάποια χρόνια να βγάλει βέβαια καλή κάμερα. Θα μου πεις κ η GH5 τριών ετών είναι,αλλά ακόμα είναι αξεπέραστη, έβγαλε κ τρομερές full frame στο ενδιάμεσο η Panasonic, θα βγάλει κ την GH6 φέτος, μια χαρά την παλεύει ακόμη, επειδή έγινε βάση στο βίντεο κομμάτι που τα σπάει εκεί. Ειδικά εκεί τα κινητά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, υπάρχουν πολλοί λίγοι custom φακοί κ κυρίως για iPhone.

Επεξ/σία από alexxkidd31
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένα κινητό -ακόμα- δε βγάζει φωτογραφίες μετά την δύση του ηλίου. Όσο οι σενσορες είναι σαν τις φακές και οι φακοί πλαστικοί μόνο οι αλγόριθμοι παίζουν ρόλο κι αυτοί μετά από κάποιο σημείο τα παρατάνε.  Πλέον η καθημερινότητα μας και η προβολή περιεχομένου σε μικρές οθόνες σκεπάζουν τις ατέλειες στις λήψεις κινητών την ημέρα, ενώ το βράδυ δίχως τα λεντοφλας o θόρυβος βγάζει μάτια. Ακόμα και η πιο φθηνή dslr με κιτ φακό βγάζει καλύτερες φώτο από κινητό διπλάσιας τιμής μέρα / νύχτα. Και μη βιαστεί κανένας iphoneακιας να διαμαρτυρηθεί...
Κι εγώ τραβάω με το κινητό (δεξί μου χέρι) άπειρες φώτο αλλά σε εκδηλώσεις, εξορμήσεις κλπ θα έχω μαζί μου ανάλογα την mirrorless/DX/FF.
Η φορητότητα και η ευκολία ειναι το μόνο που σώζει την κατάσταση με τα κινητά σε συνδυασμό με τα video που (στα ακριβά κινητά) ειναι αξιολογότατα.  Εν μέσω όλων αυτών οι compact πέθαναν και είναι λογικό πλέον να μην έχουν ρόλο ύπαρξης.

Όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά/επαγγελματικά/η έστω με ενθουσιασμό με την φωτογραφία παλιά αλλά και σήμερα ξέρουν τι θα πάρουν και από πού. Όλοι οι υπολοιποι που τραβάνε με κινητά αποκλειστικά, αν δεν υπήρχαν αυτά, το πολύ να είχαν κάποια compact. Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Όλοι ευχαριστημένοι είμαστε.

Κρίμα για την Olympus, το μονο σίγουρο οτι θα παραμείνει στην ιστορία απ τους πρωτοπόρους της αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας. 

ΥΣ μη ξεχνάμε οτι το μέσο από μόνο του δεν βγάζει τις φωτογραφίες... παίζει ρόλο και αυτός που κάνει το κλικ...

Επεξ/σία από pentraks
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

Μπες να διαβάσεις για την ταινία και θα το δεις ξεκάθαρα να αναγράφεται 

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Slumdog_Millionaire

1 ώρα πριν, Hellenicsun είπε

Ασχολούμαι με τη μόδα όποτε κλάιν.

Μη βάζεις τις λέξεις «επαγγελματικό αποτέλεσμα» και «smartphone» στην ίδια πρόταση - τίποτα περισσότερο.

Βαλε «εξαιρετικό», «πολύ καλό», «στα γούστα μου» ή ότι άλλο θες.

Εγώ θέλω επαγγελματικό . 👀😜

Επεξ/σία από bringmevictims
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bringmevictims είπε

Μην επιμένεις, κάνεις λάθος.. κάποιες σκηνές γυρίστηκαν, όχι όλες. Όπως λάθος έκανες και στο ότι είναι ινδική.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bringmevictims είπε

Εγώ θέλω επαγγελματικό . 👀😜

Σου έχω κι εγώ παραπάνω μια πηγή από Wikipedia στην οποία δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση GoPro.

Επίσης εμπεριέχει μακράν περισσότερες λεπτομέρειες για τη ταινία.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, bringmevictims είπε

εσύ μπες να διαβάσεις

https://en.wikipedia.org/wiki/Slumdog_Millionaire#Production

που και αυτό είναι λάθος, γιατί χρησιμοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές κάμερες

σοβαρά το πιστεύεις ότι μια τέτοια παραγωγή θα βασίζονταν μόνο σε go pro;

Δημοσ.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε ότι άλλο η τέχνη της φωτογραφίας και άλλο το κάνω ένα κλικ στο κινητό ή και στην DSLR στο auto και ότι βγήκε.

Σαν χρήστης m43 συστήματος (Lumix) και κάτοχος ναυαρχίδας (Iphone), είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνουμε αποτελέσματα. Ακόμη και η αρχαία Lumix GM1 που έχω, ακόμη και με kit φακό είναι αστείο να τη συγκρίνω με το iphone.

Μπορεί ο μέσος καταναλωτής να είναι οκ με το κινητό, αλλά πλέον η αγορά διψάει για φωτογραφία και βίντεο. Οπότε αναγκαστικά όταν θέλει κατι καλύτερο θα πάει σε κάμερα. Δε νομίζω τα χιλιάδες κανάλια στο YT να ειναι με κινητό.

Δε γίνεται να παρεις το zoom που δίνει το m43 σύστημα με κινητό. Ούτε με FF, εκτός και αν θες να κουβαλάς bazooka φακό μαζί σου.

Ας ελπίσουμε η Panasonic να βγάλει την GH6 και να κλείσει στόματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgerapp είπε

Εγω εκτυπώνω αλλα σε 10χ15 , εκει ο εκτυπωτής να ειναι καλος οχι η κάμερα .

Ποίο μεγάλες πόσοι εκτυπώνουν ; 

Κακα τα ψέματα χομπυστας θα παει σε κάμερα , να το αγαπάει .

Απο εκει και πέρα το κινητό είναι μπόμπα .

Ε το 10Χ15 είναι λίγο πολύ 90τιλα, υπάρχουν τόσα άλλα μεγέθη και τύποι (Δες καμβά πχ αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά καλό).

Απλά η οικιακή εκτύπωση φωτογραφιών είναι λίγο (πολύ) αγγούρι από πολλές απόψεις ακόμα και για τους πιο ενθουσιώδεις (Εδώ επαγγελματίες φωτογράφοι συνεργάζονται με εργαστήρια και δεν ασχολούνται οι ίδιοι με τις εκτυπώσεις). Εδώ θα μπορούσαν οι διάφοροι κατασκευαστές εκτυπωτών να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση από θέμα software και να ρίξουν και καμιά τιμή στα πιο high end μοντέλα και μελάνια ειδικά πχ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...