ZahosDoganos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 42 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Νομιζω πως αυτο εχει γινει ηδη. Εγω βλεπω πως καποια στιγμη θα παψουν να υπαρχουν compact μηχανες και φτηνες dslr και θα μεινουν μονο πολυ ακριβες μηχανες που θα προοριζονται για το κοινο που ανεφερες. Το δεύτερο είναι ήδη καθ οδον, μιας και οι 3 μεγάλοι ( canon , Sony, Nikon) κάνουν φοκους σε full frame και το apsc δείχνει να πεθαίνει σιγά σιγά και αυτό. Εγώ πχ που το έχω σαν χόμπυ βλέπω ότι σε λίγο δεν θα έχω επιλογή για κροπ και αναγκαστικά θα πάω σε full frame
Haldol Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Την Olympus την έφαγε το κόμπλεξ με τα 4/3. Δηλαδή, η εμμονή να βγάζει ΜΟΝΟ τέτοις μηχανές. Αυτή την κατηγορία λογικό είναι να την καταβροχθίσει η διείσδυση των smartphones. Εάν ασχολιόταν και με άλλες κατηγορίες μηχανών, σίγουρα δε θα 'χε αυτή την κατάληξη. 3
spectaculator Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, georgerapp είπε Το smartphone αντικατέστησε τις ερασιτεχνικές μηχανες , τοσο απλα , οι χομπυστες ειναι η ιδια πίτα η και αυξάνει και οι επαγγελματίες , αυτοί θα εχουν μηχανή . Πολλες εταιρείες ζουσαν και ανθούσαν πέρα απο τους χομπυστες επαγγελματίες . Οσες δε ειχαν τα περισσότερα κέρδη απο τον απλο κοσμο θα πεθάνουν. Ποσοι θέλουν να εχουν φακούς μαζι τους ; Ποσοι εχουν γνωση στα modes και στο edit ; Έφτιαξε smartphone και η Pepsi ένα φεγγάρι . Αφου βασίζονταν στον απλο κοσμο να μπαινανε στα smartphone , πριν μπει κάθε καρυδιάς καρύδι μεσα στην τώρα κορεσμένη αγορά . Εδω η sammy έφυγε ενω είχε φτιάξει τις πιο πρωτοποριακές μηχανες από πλευράς συνδεσιμότητας με το δίκτυο και τα social . Και αυτο διοτι ειδε οτι ακομα και android και specs να ριξεις σε ένα σώμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΠΗΣ . ο κοσμος δε θελει να κουβαλάει . Ποτε δεν ηθελε . Έτσι είναι. Με το κινητό, μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ακόμα και να μην είναι καλής ποιότητας οι φωτογραφίες, οι mainstream καταναλωτές με ένα απλό κινητό στα χέρια, που δεν τους νοιάζει και τόσο η ποιότητα (ή δεν έχουν και πολύ ιδέα), που δεν θέλουν ή δεν έχουν να ξοδέψουν και για φωτογραφική, ή που δεν θέλουν να κουβαλούν τίποτα πέρα από το κινητό δεν το φιλοσοφούν για φωτογραφική μηχανή. Άλλαξαν οι καιροί κι από κει που και η κουτσή μαρία ήθελε μια kodak της πλάκας για να έχει και καμια φωτό, τώρα όλοι, ακόμα και τα παιδιά έχουν ένα κινητό που το κάνει και αυτό. (κάτι ανάλογο του Video killed the radio star...) 3
Adrastus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Το δεύτερο είναι ήδη καθ οδον, μιας και οι 3 μεγάλοι ( canon , Sony, Nikon) κάνουν φοκους σε full frame και το apsc δείχνει να πεθαίνει σιγά σιγά και αυτό. Εγώ πχ που το έχω σαν χόμπυ βλέπω ότι σε λίγο δεν θα έχω επιλογή για κροπ και αναγκαστικά θα πάω σε full frame Και το οποίο δεν είναι καθόλου κακό! Στην αγορά μεταχειρισμένων μπορείς να βρεις τρομερές ευκαιρίες και κακά τα ψέμματα, τις δυνατότητες ενος καλού FF σώματος και ενός 50άρι φακού που used βρίσκεις με κανά 50αρικό δε τις βλέπουν ούτε με κυάλια ακόμα και οι ναυαρχίδες κινητά των 1000+ ευρώ. Για σκοτάδι και πλάνα με μεγάλο δυναμικό εύρος, για την ώρα προφανώς, οι σένσορες των κινητών απλά δεν ανταποκρίνονται. Ντάξει, αν τώρα πάει ο άλλος και συγκρίνει τη ναυαρχίδα iphone, σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού με την entry dslr, ε χαίρω πολύ. Πιστεύω το μεγαλύτερο "κακό" το κάνει το Instagram και γενικά η κατανάλωση περιεχομένου σε μικρές οθόνες κινητών. Προφανώς σε μια οθόνη του μεγέθους της παλάμης σου όλα τα θέματα της φωτογραφίας του xiaomi, ακόμα και ενός top tier μοντέλου θα κρυφτούν. Για βάλε την ίδια φωτογραφία σε καμιά καλή 1440-4Κ IPS οθόνη/tv όμως ή δοκίμασε καμία εκτύπωση σε μεγαλύτερο μέγεθος από το τυπικό 10Χ15 και ετοιμάσου να σε πονέσουν τα μάτια σου. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από Adrastus 8
Lanike71 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Οπότε αυτή που έχω θα γίνει συλλεκτική σε λίγα χρόνια; Κάποτε οι απλές αναλογικές, με φιλμ δηλαδή, είχαν ποιότητα χειρότερη από τα σημερινά κινητά. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος.
nzeppos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Άρα το ηθικό δίδαγμα είναι ότι όλες αυτές οι εταιρίες δεν ζουν από τους επαγγελματίες ή έστω από τους χομπίστες, αλλά από το συνηθισμένο καταναλωτικό κοινό που ψάχνει το value for money και όχι την τελειότητα. Οπότε όσες αντιρρήσεις και να έχουν οι πρώτοι, μάλλον αυτές καταλήγουν στο πηγάδι. 2
ZahosDoganos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Adrastus είπε Και το οποίο δεν είναι καθόλου κακό! Στην αγορά μεταχειρισμένων μπορείς να βρεις τρομερές ευκαιρίες και κακά τα ψέμματα, τις δυνατότητες ενος καλού FF σώματος και ενός 50άρι φακού που used βρίσκεις με κανά 50αρικό δε τις βλέπουν ούτε με κυάλια ακόμα και οι ναυαρχίδες κινητά των 1000+ ευρώ. Για σκοτάδι και πλάνα με μεγάλο δυναμικό εύρος, για την ώρα προφανώς, οι σένσορες των κινητών απλά δεν ανταποκρίνονται. Ντάξει, αν τώρα πάει ο άλλος και συγκρίνει τη ναυαρχίδα iphone, σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού με την entry dslr, ε χαίρω πολύ. Πιστεύω το μεγαλύτερο "κακό" το κάνει το Instagram και γενικά η κατανάλωση περιεχομένου σε μικρές οθόνες κινητών. Προφανώς σε μια οθόνη του μεγέθους της παλάμης σου όλα τα θέματα της φωτογραφίας του xiaomi, ακόμα και ενός top tier μοντέλου θα κρυφτούν. Για βάλε την ίδια φωτογραφία σε καμιά καλή 1440-4Κ IPS οθόνη/tv όμως ή δοκίμασε καμία εκτύπωση σε μεγαλύτερο μέγεθος από το τυπικό 10Χ15 και ετοιμάσου να σε πονέσουν τα μάτια σου. Όχι δεν είναι τόσο κακό και τώρα αρχίζουν και βγάζουν FF με 900-1000 ευρώ (βλέπε κανον rp) . Απλά σαν κάτοχος μιας Sony a6500 μαζί με κάποιους prime των 400 ευρώ που σε FF θα ήθελα 900 να τους πάρω και σε συνδιασμό με το πιο μικρό βάρος με έχει βολεψει κάπως ( βέβαια σε FF θα πήγαινα κάποια στιγμή έτσι και αλλιώς για το κάτι παραπάνω ) Καλά προφανώς για το άλλο με τη ποιότητα δεν τίθεται θέμα. 2κ οθόνη έχω και μια 4κ TV μόλις βάλω να δω φωτό από hawei p20 pro (που θεωρούταν τοπ όταν βγήκε) είναι μαύρο χάλι. Εκτύπωση ούτε καν μπαίνω στο κόπο με κινητό, ξέρω τι θα πάρω... 3
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Τελικα το ονομα vaio τι εχει γινει δεν το βλεπω πουθενα σε καποιο προιον. 1
YoungHOV Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Κρίμα... Όντας εντελώς ερασιτεχνικός φωτογράφος (αλλά λάτρης του αντικειμένου), πάντα μου άρεσε το look and feel (build) καθώς και τα "χρώματα" (photo) των Olympus. Δύσκολο να πιστέψω τέτοια εταιρεία μετά από τόσα χρόνια να αποχωρεί... Μάλλον πριν 5-6 χρόνια κάτι ήξερε η Samsung και επένδυσε στα κινητά, κλείνοντας τον τομέα των DSLR της. Η Ιαπωνική, γενικά, τεχνολογική βιομηχανία έχει σίγουρα δει καλύτερα χρόνια... 1
Hannibal_Lector Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Κρίμα, αν και δεν κλείνει ως εταιρεία το τμήμα που πουλάει είναι που την έκανε παγκόσμια γνωστή. Olympus συνώνυμο της φωτογραφικής μηχανής (σαν επωνύμια, φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν και άλλες εταιρείς με κορυφαίες κατασκευές). Θα συμφωνήσω με την άποψη της ευκολίας και του ότι δεν θέλουμε να κουβαλάμε συσκευή για συγκεκριμένη χρήση, πολύ καλύτερα να τα κάνει όλα μία συσκευή ... αλλά αυτό έχει και τον συμβιβασμό της ποιότητας. Αν και δεν είμαι φανατικός της φωτογραφίας με λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά, όπως και να το κάνουμε άλλη smartphone (όσο καλή φωτογραφική και να έχει) και άλλο DSLR. Η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphones έχει βελειωθεί πολύ αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη στο να φτάσει αυτό που θέλουμε να "αποθανατίσουμε" την στιγμή όπως την βλέπουν τα μάτια μας. Αυτό απαιτεί συνολικά εξέλιξη σε επεξεργαστές, software, φακούς, και αυτό απαιτεί ανταγωνισμό που τα κάνει όλα να γίνονται πιο γρήγορα. Δυστυχώς η τεχνολογία στον δρόμο της προόδου "καταβροχθίζει" και εξαφανίζει μικρά κομμάτια της με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. Αν δεν υπάρχει ζήτηση σε κάτι αυτό απλά γίνεται γίνεται ιστορία. Η επιλογή της ευκολία μας έχει τα καλά αλλά και τις συνέπειες του συμβιβασμού.
kirileman Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μπορώ να πω ότι μια θλίψη την αισθάνομαι... 4
czarjuly Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Αν βγεις στο δρομο με μια dslr σε κοιτανε ολοι περιεργα ,με ενα κινητο στο χερι δεν σου δινει κανεις σημασια Μπορει σε λιγα χρονια να δουμε και κανονια απο Nikon -Canon οι οποιες εξοπλιζουν τα φθηνα τους μοντελα με το σταγονομετρο σε επιδοσεις Το κινητο εχει καθιερωθει ως φωτογραφικη μηχανη στην καθημερινοτητα του κοσμου και ειναι παντα φορτισμενο κι εκει που το χρειαζεσαι... 3 1
Adrastus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Όχι δεν είναι τόσο κακό και τώρα αρχίζουν και βγάζουν FF με 900-1000 ευρώ (βλέπε κανον rp) . Απλά σαν κάτοχος μιας Sony a6500 μαζί με κάποιους prime των 400 ευρώ που σε FF θα ήθελα 900 να τους πάρω και σε συνδιασμό με το πιο μικρό βάρος με έχει βολεψει κάπως ( βέβαια σε FF θα πήγαινα κάποια στιγμή έτσι και αλλιώς για το κάτι παραπάνω ) Καλά προφανώς για το άλλο με τη ποιότητα δεν τίθεται θέμα. 2κ οθόνη έχω και μια 4κ TV μόλις βάλω να δω φωτό από hawei p20 pro (που θεωρούταν τοπ όταν βγήκε) είναι μαύρο χάλι. Εκτύπωση ούτε καν μπαίνω στο κόπο με κινητό, ξέρω τι θα πάρω... Καλά ναι, απλά ανέφερα τα second hand ως μια επιλογή για τους μη επαγγελματίες και γενικά γι'αυτούς που φέρνουν και το επιχείρημα του κόστους στο τραπέζι. Μια 6D πχ με έναν 50mm 1.8 μπορείς να τα βρεις και με κάτω από 500Ε σε άριστη κατάσταση και κάνουν σκουπίδια κινητά των 1000+ ευρώ. Ομολογουμένως τα συστήματα FF της Sony κατ'εμέ στην κατηγορία τους είναι ό,τι καλύτερο αλλά εκεί το κόστος ανεβαίνει σημαντικά... Γενικά πάντως η "διαμάχη" κινητών vs dedicated καμερών μου φέρνει λίγο στο μυαλό τα console vs pc wars Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από Adrastus
udroxoos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 38 λεπτά πριν, Hannibal_Lector είπε Η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphones έχει βελειωθεί πολύ αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη στο να φτάσει αυτό που θέλουμε να "αποθανατίσουμε" την στιγμή όπως την βλέπουν τα μάτια μας. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω σ' αυτό, ότι τα κινητά αποθανατίζουν τη στιγμή (αιωνία της η μνήμη...) ενώ οι DSLR την απαθανατίζουν.
Adrastus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 53 λεπτά πριν, Hannibal_Lector είπε Κρίμα, αν και δεν κλείνει ως εταιρεία το τμήμα που πουλάει είναι που την έκανε παγκόσμια γνωστή. Olympus συνώνυμο της φωτογραφικής μηχανής (σαν επωνύμια, φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν και άλλες εταιρείς με κορυφαίες κατασκευές). Θα συμφωνήσω με την άποψη της ευκολίας και του ότι δεν θέλουμε να κουβαλάμε συσκευή για συγκεκριμένη χρήση, πολύ καλύτερα να τα κάνει όλα μία συσκευή ... αλλά αυτό έχει και τον συμβιβασμό της ποιότητας. Αν και δεν είμαι φανατικός της φωτογραφίας με λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά, όπως και να το κάνουμε άλλη smartphone (όσο καλή φωτογραφική και να έχει) και άλλο DSLR. Η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphones έχει βελειωθεί πολύ αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη στο να φτάσει αυτό που θέλουμε να "αποθανατίσουμε" την στιγμή όπως την βλέπουν τα μάτια μας. Αυτό απαιτεί συνολικά εξέλιξη σε επεξεργαστές, software, φακούς, και αυτό απαιτεί ανταγωνισμό που τα κάνει όλα να γίνονται πιο γρήγορα. Δυστυχώς η τεχνολογία στον δρόμο της προόδου "καταβροχθίζει" και εξαφανίζει μικρά κομμάτια της με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. Αν δεν υπάρχει ζήτηση σε κάτι αυτό απλά γίνεται γίνεται ιστορία. Η επιλογή της ευκολία μας έχει τα καλά αλλά και τις συνέπειες του συμβιβασμού. Από ένα σημείο και μετά απλά είναι θέμα hardware και όχι software. Ένας ff σένσορας διαστάσεων 36X24mm που να χωρέσει σε ένα τυπικό smartphone? Και υπόψη, παράγει και σημαντικά ποσά θερμότητας που εδώ οι κουμούτσες dslr δυσκολεύονται να διαχειριστούν και κλέινουν αν τραβάς βίντεο για παραπάνω από κανά 10λεπτο. Αυτή η τεχνολογία έχει μείνει πρακτικά στάσιμη εδώ και δεκαετίες ή καλύτερα απλά εξελίσεται με πάρα πολύ μικρά βήματα. Οι φακοί δε, ναι μεν βγαίνουν με όλο και περισσότερα features και ηλεκτρονικά, αλλά τα κρύσταλα, οι αποστάσεις μεταξύ τους κλπ (Η ουσία κοινώς) είναι επίσης σταθερά εδώ και δεκαετίες, είναι απλά θέμα οπτικής/φυσικής που θέτει τα όρια. Αυτά τα θέματα, όσο και να προχωρήσει το software, δε τα λύνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα