Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε οκ Εχεις δίκιο το Ε9 του 2020 περιλαμβάνει τις μεταβολές του 2019 οι οποίες μπορούσαν να δηλωθούν μέχρι και 31 Μαίου 2020. Αλλά το Ε9 του 2021 που περιλαμβάνει τις μεταβολές του 2020 είναι ενεργό για τις μεταβολές από 1/1/2020 έως 31/12/2020 και οι οποίες μπορούν να δηλωθούν μέχρι και τον Μάιο του 2021! Πριν μερικές ημέρες ρώτησα την λογίστρια πότε μπορώ να κάνω μια αλλαγή στο Ε9, και συγκεκριμένα να διαγράψω έναν αριθμό παροχής από ένα ακίνητο που είχε μπει κατά λάθος μια και δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ. Μου απάντησε ότι αν κάνω την αλλαγή τώρα στο Ε9 του 2020 θα έχει πρόστιμο γιατί η προθεσμία ήταν μέχρι 31/05, και πως καλύτερα να την κάνω στο Ε9 του 2021 από Γενάρη. Έτσι μου έμεινε η εντύπωση ότι του 2021 δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά τώρα μόλις που το κοίταξα όντως η δημιουργία δήλωσης 2021 φαίνεται διαθέσιμη, ίσως και να αφήνει να κάνεις μεταβολές από τώρα. Καλού κακού πάντως εγώ προς το παρόν θα το αφήσω, και θα το κάνω αρχές 2021.
giannisa1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για λογαριασμο γνωστου μου, του εκανε η μανα του μια πραξη στη συμβολαιογραφο που λεγεται ''πραξη εμφανισης και δηλωσεων '' για να μπορεσει να δηλωσει ενα χωραφι( που θα του αφηνε κανονικα) στον αναδασμο ωστε ο τιτλος που θα προκυψει απο τον αναδασμο να εκδοθει απευθειας στο ονομα του.Το εκανε για να γλιτωσει τυχον φορο κληρονομιας στο μελλον. Το θεμα ειναι δηλωνεται στο ε9?Οταν ειναι πχ μεταβιβαση η γονικη παροχη πρεπει να δηλωθει, αλλα αυτο το χαρτι δεν το ειχα ξαναακουσει πιο πριν, θεωρειται τιτλος ιδιοκτησιας? Δηλαδη αλλαξε χερια το χωραφι με αυτη τη πραξη?Προφανως οταν βγει το χωραφι του αναδασμου θα το δηλωσει αυτος στο ε9 του και θα διαγραφει το χωραφι απο το ε9 της μανας του αλλα μεχρι να βγει νεος τιτλος απο τον αναδασμο ισως παρει και 2 χρονια Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από giannisa1
giannisa1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2022 Στις 1/1/2022 στις 11:27 ΠΜ, giannisa1 είπε Για λογαριασμο γνωστου μου, του εκανε η μανα του μια πραξη στη συμβολαιογραφο που λεγεται ''πραξη εμφανισης και δηλωσεων '' για να μπορεσει να δηλωσει ενα χωραφι( που θα του αφηνε κανονικα) στον αναδασμο ωστε ο τιτλος που θα προκυψει απο τον αναδασμο να εκδοθει απευθειας στο ονομα του.Το εκανε για να γλιτωσει τυχον φορο κληρονομιας στο μελλον. Το θεμα ειναι δηλωνεται στο ε9?Οταν ειναι πχ μεταβιβαση η γονικη παροχη πρεπει να δηλωθει, αλλα αυτο το χαρτι δεν το ειχα ξαναακουσει πιο πριν, θεωρειται τιτλος ιδιοκτησιας? Δηλαδη αλλαξε χερια το χωραφι με αυτη τη πραξη?Προφανως οταν βγει το χωραφι του αναδασμου θα το δηλωσει αυτος στο ε9 του και θα διαγραφει το χωραφι απο το ε9 της μανας του αλλα μεχρι να βγει νεος τιτλος απο τον αναδασμο ισως παρει και 2 χρονια γνωριζει καποιος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα