Προς το περιεχόμενο

Programming IDE's

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάω σε Linux. 
Η απορία μου είναι αν υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα για προγραμματισμό σε C/C++/C# παρόμοια με :

Visual Studio 2019
Intellij  IDEA & Rider
Postman

έχω βρει το Visual Studio Code προς το παρόν.

Δημοσ.

προτεινω να δεις vim ή emacs. το vim θεωρειται text editor αλλα με καταλληλο configuration μπορει να γινει IDE. τωρα το emacs αν και δεν εχω ασχοληθει πολυ, απο φιλους και απο λιγο ψαξιμο εχω καταλαβει πως προκειται για ενα "μινι" λειτουργικο. ειναι λιγο περιεργα στην αρχη αλλα με λιγη συνηθεια δεν θα θες να αλλαξεις.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα τα ide της jetbrains υπαρχουν για λινουξ, τρεχω τα ,pycharm-pro, intelij-pro, rubymine, php-storm, c-lion. Για c# δεν εχω ψαξει ποτε.

edit 

για c το netbeans συμπαθητικό είναι...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, xsperminator είπε

προτεινω να δεις vim ή emacs

Ο ανθρωπος δηλ θελει να ερθει στο λινουξ , και εσυ του προτεινεις ... vim και emacs...Δηλαδη βλεπει καποιος το vim και σκεφτεται "πω πω ποσο δυσχρηστο θεε μου" και του λες "κατσε να δεις και το emacs!" :)
Να φυγει δηλ απο τα ευχρηστα GUI εργαλεια του και να τον στειλουμε στο vim/emacs.Σαν τιμωρια ακουγεται :)

ΥΓ : Μην παρεξηγηθω , μια χαρα δυνατοτητες εχουν αυτα τα δυο , αλλα ειναι η προσωποποιηση της δυσχρηστιας :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Ο ανθρωπος δηλ θελει να ερθει στο λινουξ , και εσυ του προτεινεις ... vim και emacs...Δηλαδη βλεπει καποιος το vim και σκεφτεται "πω πω ποσο δυσχρηστο θεε μου" και του λες "κατσε να δεις και το emacs!" :)
Να φυγει δηλ απο τα ευχρηστα GUI εργαλεια του και να τον στειλουμε στο vim/emacs.Σαν τιμωρια ακουγεται :)

ΥΓ : Μην παρεξηγηθω , μια χαρα δυνατοτητες εχουν αυτα τα δυο , αλλα ειναι η προσωποποιηση της δυσχρηστιας :)

Σε ενα βαθμο ισχυει αυτο :lol: . Απλως σιγουρα μεσω του vim/gcc/gdb μαθαινεις καλυτερα τα λινουξ και τι δυνατοτηες εχουν αυτα. τωρα περι δυσχρηστιας διαφωνω . στην αρχη ειναι σαν να μαθαινεις ποδηλατο αλλα αφου το μαθεις ειναι σαν να μπορεις να οδηγησεις χιλιαρα μηχανη. προσωπικα οταν δουλευω σε αυτα τα εργαλεια τα χερια μου ειναι το 95% του χρονου μονο στο πληκτρολογιο με το ποντικι να χρησιμοποιειται μονο για browsing. τωρα εννοειται πως αμα δεν εχει τον χρονο και την ορεξη παει σε netbeans/clion κλπ (τα ετοιματζιδικα :P) .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ασχολούμαι με ενσωματωμένα συστήματα και σχεδιασμό πλακετών, γιαυτό C/C++.

Το Autodesk Eagle που σχεδιάζω υπάρχει σε linux και λέω να κάνω την μετάβαση.

Ίσως πάω στις λύσεις της jetbrains (IDEA) γιατί μου άρεσε όταν έγραφα λίγο nodejs σαν UI.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IntelliJ και Postman υπαρχουν για Linux και θεορουνται απ' τα καλυτερα εργαλεια, επισης και το VSCode ειναι πολυ δυνατο για all around.

Επεξ/σία από Αdmin
Δημοσ.
Στις 25/6/2020 στις 11:06 ΜΜ, RcManiac είπε

Ασχολούμαι με ενσωματωμένα συστήματα και σχεδιασμό πλακετών, γιαυτό C/C++.

Το Autodesk Eagle που σχεδιάζω υπάρχει σε linux και λέω να κάνω την μετάβαση.

Ίσως πάω στις λύσεις της jetbrains (IDEA) γιατί μου άρεσε όταν έγραφα λίγο nodejs σαν UI.

Απλά για C/C++ η Jetbrain έχει το CLion, το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη, τα σπάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/6/2020 στις 11:33 ΜΜ, RcManiac είπε

Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάω σε Linux. 
Η απορία μου είναι αν υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα για προγραμματισμό σε C/C++/C# παρόμοια με :

Visual Studio 2019
Intellij  IDEA & Rider
Postman

έχω βρει το Visual Studio Code προς το παρόν.

Η Intellij έχει όλα τα IDEs και για Linux. Επίσης, υπάρχει και το VSCode για Linux. Τέλος, υπάρχει και το παραδοσιακό μεγαθήριο, Eclipse. Τα έχω χρησιμοποιήσει τα περισσότερα, όσα έχουν free/community τα έχω λιώσει και τα άλλα, όσο επιτρέπει το evaluation period ή τα κλασικά 30 λεπτά επανεκκίνηση της IntelliJ. 

Σχετικά με Vim, θα σου πρότεινα και εγώ να το δεις, ασχέτως λειτουργικού που χρησιμοποιείς. Θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σου και θα απολαμβάνεις να γράφεις κώδικα. Από την έκδοση του Vim 8 και μετά, και με τα κατάλληλα plugins, δεν διαφέρει σε τίποτα από τα IDEs της IntelliJ. Όχι απλά δεν διαφέρει, αλλά είναι και καλύτερο, επειδή τρέχει σε terminal και άρα μπορείς να το έχεις σε όποιον υπολογιστή έχεις access, έστω και με terminal. Χώρια ότι είναι τελείως εύκολο να κάνεις ένα configuration και να έχεις παντού το ίδιο.  Βέβαια, θέλει να επενδύσεις λίγο χρόνο για να αρχίσεις να το ευχαριστιέσαι  

Λέγοντας αυτά, να σου πω και το ότι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς Vim για να «μάθεις τα Linux», είναι μία βλακεία και μισή. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...