Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Η ιστορία μου είναι η εξής. Κάτοχος iPhone 11 Pro (256GB) από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το κινητό το είχα στη δερμάτινη θήκη της Apple, χωρίς τζαμάκι πρόσθετο. Πριν ένα μήνα, έκανα ντουζ και το είχα αφήσει δίπλα στο πλυντήριο. Χτύπησε μήνυμα, το πήρα στα χέρια μου να διαβάσω το μήνυμα και το ξανακούμπησα πίσω. Να έφαγε 2-3 σταγόνες; Μέχρι εκεί. ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΝΕΡΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. Το μπάνιο είχε υδρατμους λόγω ζεστού νερού, αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα. Μετά από καμιά ώρα συνειδητοποιώ ότι δεν αναγνωρίζει το Face ID, και μετά βλέπω ότι οι φακοί (μπρος-πισω) είχαν θαμπώσει. Σαν αν είχε πάρει νερό. Περίμενα λίγο, το έβαλα μες στο ρύζι όλο το βράδυ (μεταξυ σοβαρου και αστείου). Την επόμενη μέρα ήταν εντάξει οι φακοί αλλά το Face ID δεν έπαιξε ποτέ. Μετά από διάβασμα, κατάλαβα ότι το πρόβλημα όταν σοβαρούτσικο, οπότε πήγα στον Κωτσόβολο από όπου το είχα αγοράσει 5 μήνες πριν.

Το ευτυχές είναι ότι είχα αγοράσει και την έξτρα εγγύηση του Κωτσόβολου. Τέλος πάντων, το πηγαίνω και μου λένε ότι θα το στείλουν να δουν τι έχει, αλλά αυτή η διαδικασία θα πάρει τουλάχιστον 20 μέρες (είμαι και επαρχία) και φυσικά δεν μου δίνουν κινητό να έχω στο ενδιάμεσο. Πέρα από την ξενέρα την γενική, το χρειάζομαι το κινητό και στην δουλειά μου. Το πάω σε ένα κατάστημα irepair και μου λένε οτι δεν αναλαμβάνουν και με συμβούλεψαν να απευθυνθώ στην Apple τηλεφωνικά και να το στείλω σε έναν από τους 3 επίσημους αντιπροσώπους, μα έτσι κι αλλιώς εκεί τα στέλνει ο Κωτσόβολος και έτσι θα κέρδιζα χρόνο. 

Αφού μίλησα με την Apple τηλεφωνικά και συνδέθηκαν με το κινητό μου μέσω απόστασης, πιστοποίησαν το πρόβλημα και μου είπαν να το στείλω σε μία από τις 3 συνεργαζόμενες εταιρίες. Εγώ επέλεξα την Document γιατί μου μίλησαν πολύ ευγενικά στο τηλέφωνο και μου δώσανε και τον λιγότερο χρόνο επισκευής/αντικατάστασης. Το έστειλα με κουριερ και μετα απο 2 μέρες μου έστειλαν μήνυμα και φωτογραφίες ότι ο δείκτης υγρασίας του κινητού είναι ενεργοποιημένος, άρα δεν καλύπτεται από την εγγύηση και αν θέλω να δώσω 680 ευρώ για αντικατάσταση και το παλιό κινητό το κρατάει η Apple.

Φαντάζεστε πώς ένιωσα να μου ζητάνε 680 ευρώ για ένα καινούριο κινητό, που είχα δώσει 1400 ευρώ μόλις πριν 5 μήνες, και ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Άντε φυσικά να αποδείξεις ότι δεν το κακομεταχειρίστηκα. Σκέφτηκα τότε ότι καλύτερα να μου το επιστρέψουν και να το πάω στον Κωτσόβολο, επειδή η έξτρα εγγύηση τους, περιλαμβάνει 50% έκπτωση σε ζημιά από υγρα. Πενήντα τοις εκατό ποιού ποσού βέβαια; Τέλος πάντων, μου το έστειλαν πίσω, πλήρωσα ~50 ευρώ (25 ευρώ η εργασία τους + τα 2 κούριερ) και το πήγα στον Κωτσόβολο όπου το παρέλαβαν και τώρα θα περιμένω τηλέφωνό τους να μου πουν τι θα συμβεί.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ να αποδείξω ότι δεν το έβαλα ποτέ στο νερό; 

2) Υπάρχει περίπτωση να μου πει ο Κωτσόβολος ότι το κινητό έχει ανοιχτεί οπότε να μην με καλύψει καμία εγγύηση; Βέβαια το ρώτησα αυτό στην Document και που είπε ότι από την στιγμή που το άνοιξε πιστοποιημενος συνεργάτης δεν υπάρχει πρόβλημα, και μου έστειλαν και τα αντίστοιχα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

3) Υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα του τι μπορώ ή μπορούσα να κάνω;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το αστείο με το ρύζι πρέπει κάποια στιγμή -μετά και απο τόσα χρόνια- να σταματήσει. Δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως.

Στα υπόλοιπα, έπρεπε εξ'αρχής να μιλήσεις με κάποιο απο τα εξουσιοδοτημένα.

Έχεις εγγύηση και τρέχεις σε καταστήματα τύπου repair? Γιατί να το κάνεις αυτό?

Οι συσκευές πάλι δεν είναι αδιάβροχες. Απλά έχουν πιστοποίηση αντοχής στο νερό (IP68).

Εσύ απλά τώρα έπεσες στη περίπτωση να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

Δυστυχώς λόγω των παραπάνω, συμβαίνει. Ειδικά όταν ο αισθητήρας έχει εν/ποιηθεί.

Πλέον ο,τι καταφέρεις με τον Κώτσο και την επέκταση που έχεις κάνει.

EDIT. Είναι ψιλογνωστό θέμα το Face iD στα Pro, που καμία (μάλλον) σχέση δεν έχει με τον αισθητήρα.

Επεξ/σία από nikosgnr
Δημοσ.

Πήγα σε μαγαζι τυπου irepair για να πάρω μία δεύτερη γνώμη και όντως τα παιδιά με κατατοπίσανε. 
Εντάξει δεν θα το ξανακάνω αυτό με το ρύζι.

Δημοσ.

Εγώ το δικό μου το κάνω και μπάνιο που και που αλλά δεν έχω θέμα μέχρι στιγμής.

Μετά απ αυτό που διάβασα, ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tierney είπε

Πήγα σε μαγαζι τυπου irepair για να πάρω μία δεύτερη γνώμη και όντως τα παιδιά με κατατοπίσανε. 
Εντάξει δεν θα το ξανακάνω αυτό με το ρύζι.

Αν θέλεις να έχεις συσκευή στο τέλος, με τους συγκεκριμένους δε μπλέκεις..

Ακόμα και αν είσαι εκτός εγγύησης.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι πολύ συνηθισμένο, υγρασία στο fid που φτάνει το flood illuminator μέσω του ακουστικού. 

Πολλές φορές δε, κάνει και bootloop  με error 4013 σε ενδεχόμενο update/restore

Ελπίζω να βρεις άκρη με τον Κωτσόβολο εάν όχι επικοινώνησε μαζί μου. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, HateMe είπε

Εγώ το δικό μου το κάνω και μπάνιο που και που αλλά δεν έχω θέμα μέχρι στιγμής.

Μετά απ αυτό που διάβασα, ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ.

Μα κι εγώ όσα iPhones ήταν αδιάβροχα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αυτό που το πρόσεχα και παραπάνω και δεν το έβαλα, την έπαθε τη ζημιά. 

Οπότε ΜΑΚΡΙΑ απο νερό και υδρατμούς να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας......

12 λεπτά πριν, Zenor είπε

Το πρόβλημα είναι πολύ συνηθισμένο, υγρασία στο fid που φτάνει το flood illuminator μέσω του ακουστικού. 

Πολλές φορές δε, κάνει και bootloop  με error 4013 σε ενδεχόμενο update/restore

Ελπίζω να βρεις άκρη με τον Κωτσόβολο εάν όχι επικοινώνησε μαζί μου. 

Σε ευχαριστώ. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tierney είπε

Μα κι εγώ όσα iPhones ήταν αδιάβροχα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αυτό που το πρόσεχα και παραπάνω και δεν το έβαλα, την έπαθε τη ζημιά. 

Οπότε ΜΑΚΡΙΑ απο νερό και υδρατμούς να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας......

Σε ευχαριστώ. 

Και τα galaxy που είχα τα έπλενα που και που και δεν έπαθαν ποτέ τίποτα :P 

Παράξενο.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, HateMe είπε

Και τα galaxy που είχα τα έπλενα που και που και δεν έπαθαν ποτέ τίποτα :P 

Παράξενο.

Στο τηλέφωνο με την Apple, μού είπαν ότι μάλλον να ήταν ελαττωματική η συσκευή. Βέβαια ελαττωματική και να μην την καλύπτει η εγγύηση ειναι τόσο οξύμωρο.
Από την άλλη, από αυτά που διαβάζω ότι είναι σύνηθες και γνώριμο το πρόβλημα. Τι να πω...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tierney είπε

Στο τηλέφωνο με την Apple, μού είπαν ότι μάλλον να ήταν ελαττωματική η συσκευή. Βέβαια ελαττωματική και να μην την καλύπτει η εγγύηση ειναι τόσο οξύμωρο.
Από την άλλη, από αυτά που διαβάζω ότι είναι σύνηθες και γνώριμο το πρόβλημα. Τι να πω...

Και εγώ αυτό σκεφτόμουν. 

Προσοχή από δω και πέρα.

Δημοσ.

Γενικά, ασχέτως της έκβασης της υπόθεσης,  σε όλες τις συσκευές είτε αυτή λέγεται κινητό, είτε ακριβό ή φθηνό ρολόι μην τα βαζετε στο μπανιο. τα σκοτώνουν οι υδρατμοί. Το ίδιο πχ ρολόι που αντέχει κατάδυση στη θάλασσα δεν αντέχει τον υδρατμό. Μπορεί να μην πάθει κατι με την πρώτη, αλλά πίστεψε με το έμαθα με τον άσχημο (και ακριβό) τρόπο το μαθημα για τους υδρατμούς

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

αυτο ειναι οντως σπαστικο.

να εχεις δωσει τοσα λεφτα και να ξενερωνεις ετσι. γκαντεμια παντως γιατι το δικο μου το 8 plus καταφερα και το εριξα δυο φορες μεσα στην λεκανη της τουαλετας.

βεβαια την πρωτη φορα το αρπαξα την στιγμη που εσκαγε μεσα στο νερο.

την δευτερη εκανε μπανιο κανονικα.

αλλα το στεγνωσα με πετσετα το απολυμανα και ολα καλα.

ευχομαι να βρεις ακρη στο θεμα σου.

Δημοσ.
Just now, Antilogos1975 said:

αυτο ειναι οντως σπαστικο.

να εχεις δωσει τοσα λεφτα και να ξενερωνεις ετσι. γκαντεμια παντως γιατι το δικο μου το 8 plus καταφερα και το εριξα δυο φορες μεσα στην λεκανη της τουαλετας.

βεβαια την πρωτη φορα το αρπαξα την στιγμη που εσκαγε μεσα στο νερο.

την δευτερη εκανε μπανιο κανονικα.

αλλα το στεγνωσα με πετσετα το απολυμανα και ολα καλα.

ευχομαι να βρεις ακρη στο θεμα σου.

ειναι αυτό ακριβώς που είπα, το νερό θα το αντέξει, τον υδρατμό όχι και τόσο 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, marmagia είπε

ειναι αυτό ακριβώς που είπα, το νερό θα το αντέξει, τον υδρατμό όχι και τόσο 

εχω να πω οτι μαλλον ειναι σωστο αυτο.

τοση υγρασια μεσα στο μπανιο την βλεπεις στον καθρεφτη ...οποτε σιγουρα παει και μεσα στα κινητα/ρολογια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Antilogos1975 είπε

εχω να πω οτι μαλλον ειναι σωστο αυτο.

τοση υγρασια μεσα στο μπανιο την βλεπεις στον καθρεφτη ...οποτε σιγουρα παει και μεσα στα κινητα/ρολογια

Συμφωνώ σε όλα. Αλλά επειδή έχω μόνο iPhone όλα αυτά τα χρόνια (αγόρασα το 1ο iPhone, μία εβδομάδα μετά την πρώτη κυκλοφορία στην Αμερική to 2007), και σχεδόν πάντα τα άφηνα στο μπάνιο δίπλα στο πλυντήριο. Κακώς, ναι, αλλά 13 χρόνια δεν είχαν πάθει τίποτα. Ακόμα και πριν την αδιαβροχοποίηση. Πόσο μάλλον εν έτει 2019 με συσκευή "Pro"... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...