Προς το περιεχόμενο

4g modem για χώρο εστίασης

flawless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, 

Σε καλοκαιρινό μαγαζί που εξυπηρετεί πάνω από 100 άτομα αλλά είναι σε περιοχή με πολύ χαμηλές ταχύτητες ADSL θα κάνουμε χρήση των νέων προγραμμάτων της VODAFONE GIGA Wifi που είναι σε πολύ καλή τιμή. Όμως ο εξοπλισμός θα αγοραστεί ξεχωριστά. Στο μαγαζί υπάρχει αυτή τη στιγμή
1. ένα TP-LINK EAP225 access point και ίσως μπει και δεύτερο αν χρειαστεί.
2. Ένα μικρό unmanaged switch (1gigabit) πάνω στο οποίο πέφτουν το access point (για το wifi των πελατών), το POS, o PDA server και ένα laptop
3. Το modem/router της COSMOTE πάνω στο οποίο συνδέεται το switch. DHCP είναι το modem/router αυτή τη στιγμή.

Το μόνο πρόβλημα είναι η χαμηλή ταχύτητα (~4mbps) και γι'αυτό πάμε σε 4g λύση που πιάνει γύρω στα 30/10 mbps (d/u).

Το ερώτημα είναι: Tι modem να πάρω;
- Με καλύπτει το https://www.skroutz.gr/s/19434772/TP-LINK-TL-MR6400-v4.html ?
Ταχύτητα LAN: 100Mbps, Ταχύτητα Wireless: 300Mbps
 Έχει 100άρι LAN αλλά αφού το 4g δεν φτάνει καν τα 50, θεωρώ ότι δεν θα είναι bottleneck αυτό. Μόνο το gigabit switch θα πέσει στη μια ethernet port

- Θα ήταν καλό να το "ξεφορτώσω" από το DHCP και να το κάνει το access point; Πάντως με το Huawei της COSMOTE δεν είχα πρόβλημα στη διαχείριση πολλών clients.

- Θα πρέπει να στραφώ σε ποιο δυνατό modem και τι θα μου έδινε παραπάνω; Πχ το https://www.skroutz.gr/s/13645121/TP-LINK-Archer-MR400-v1.html με Ταχύτητα LAN: 100Mbps, Ταχύτητα Wireless: 1350Mbps
Τι θα μου προσφέρει το υψηλότερο Wireless (αν θα μου προσφέρει);

Κάθε ιδέα/σκέψη δεκτή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλυτερο wireless δεν θα σου προσφερει τιποτα εφοσον εχεις access points. ενα access point για 100 ατομα δεν φτανει και θα εβαζα καi αλλο. αν τωρα θες να αφησεις και το 4g gia wireless  ειναι αλλη ιστορια αλλα εγω θα το αφηνα για 4g και για dhcp. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...