Tambas91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Kαλησπέρα και από εμένα μετά από μια 12ετία+ ήρθε η ώρα να πάρω καινούργια tv. Aλλά ας περάσω κατευθίαν στο ψητό.... είμαι ανάμεσα σε αυτές της 2... LG 49NANO866NA και LG OLED48CX6LA. Η χρήση τις τηλεόρασης είναι κατά 90% ως monitor για pc και θέλω οπωσδήποτε hdmi2.1 γι αυτό έχω καταλήξει σε αυτές τις 2.... να διευκρινίσω κάποια πράγματα δε πάω σε μεγαλύτερη γιατί δεν έχω χώρο... θέλω μια tv που θα κρατήσει στο χρόνο γιατί με βλέπω για αναβάθμιση μετά από 10 χρονια πάλι (γι αυτό θέλω και hdmi2.1 ώστε να είναι future proof),τη tv που έχω τώρα στο pc την αφήνω και παίζει αρκετές ώρες σα background (την έχω σα δεύτερη ,δεν έχει στάνταρ ώρες μέσα στη μέρα είναι μέρες που δεν ανοίγει καν είναι μέρες που παίζει και 12 ώρες συνεχόμενα), και εδώ έρχεται το ερώτημα...: αξίζει να ρισκάρω περνώντας την oled που σίγουρα θα έχει καλυτερη εικόνα? η πάω στα σίγουρα και τσιμπάω τι nanoled που στην ουσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά εκτος από g-sync?ποσο χειρότερη εικόνα μπορεί να έχει η led μιλάμε για ένα μοντέλο του 20 που κάνει 1000+ euro....δεν με νοιάζει τόσο η διαφορα στη τιμή παρόλο που η μια έχει διπλάσια τιμή γιατί όπως προείπα η tv θα μείνει για πολλά χρονια...αν έχει κανεις άλλος να προτείνει κάτι μέρχι 2k με hdmi2.1 ας πει τι γνώμη του....ευχαρίστω
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, Tambas91 είπε Kαλησπέρα και από εμένα μετά από μια 12ετία+ ήρθε η ώρα να πάρω καινούργια tv. Aλλά ας περάσω κατευθίαν στο ψητό.... είμαι ανάμεσα σε αυτές της 2... LG 49NANO866NA και LG OLED48CX6LA. Η χρήση τις τηλεόρασης είναι κατά 90% ως monitor για pc και θέλω οπωσδήποτε hdmi2.1 γι αυτό έχω καταλήξει σε αυτές τις 2.... να διευκρινίσω κάποια πράγματα δε πάω σε μεγαλύτερη γιατί δεν έχω χώρο... θέλω μια tv που θα κρατήσει στο χρόνο γιατί με βλέπω για αναβάθμιση μετά από 10 χρονια πάλι (γι αυτό θέλω και hdmi2.1 ώστε να είναι future proof),τη tv που έχω τώρα στο pc την αφήνω και παίζει αρκετές ώρες σα background (την έχω σα δεύτερη ,δεν έχει στάνταρ ώρες μέσα στη μέρα είναι μέρες που δεν ανοίγει καν είναι μέρες που παίζει και 12 ώρες συνεχόμενα), και εδώ έρχεται το ερώτημα...: αξίζει να ρισκάρω περνώντας την oled που σίγουρα θα έχει καλυτερη εικόνα? η πάω στα σίγουρα και τσιμπάω τι nanoled που στην ουσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά εκτος από g-sync?ποσο χειρότερη εικόνα μπορεί να έχει η led μιλάμε για ένα μοντέλο του 20 που κάνει 1000+ euro....δεν με νοιάζει τόσο η διαφορα στη τιμή παρόλο που η μια έχει διπλάσια τιμή γιατί όπως προείπα η tv θα μείνει για πολλά χρονια...αν έχει κανεις άλλος να προτείνει κάτι μέρχι 2k με hdmi2.1 ας πει τι γνώμη του....ευχαρίστω Γενικά δεν είμαι τόσο υπερβολικός με το OLED burn in αλλά OLED + monitor = όχι ποτέ . Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια OLED σαν full monitor σε ένα pc (το λένε και οδηγίες). Οπότε αν θες να την έχεις κ σαν monitor να πας σε Led/qled λόγο του ότι θα την έχεις πάντα στο πσ.
Tambas91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Dark_Beast_John_Gr είπε Γενικά δεν είμαι τόσο υπερβολικός με το OLED burn in αλλά OLED + monitor = όχι ποτέ . Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια OLED σαν full monitor σε ένα pc (το λένε και οδηγίες). Οπότε αν θες να την έχεις κ σαν monitor να πας σε Led/qled λόγο του ότι θα την έχεις πάντα στο πσ. και εγώ αυτό σκεφτόμουν γι αυτό δεν έχω παραγγείλει ακόμα την oled... βεβαια σαν λάτρεις τον καλών single player και ιδιαιτερα τύπου resident evil 7...δε ξέρω πόση διαφορα θα έχουν μεταξύ τους οι 2 τηλεοράσεις... δε θέλω να τιν πάρω και μετά να σκέφτομαι μήπως να είχα πάρει καλυτερα την άλλη κατάλαβες τι θέλω να πω... βεβαια έχω δει διαφορους που χρησιμοποιούν oled ακόμα και σα βασική οθόνη για pc έχοντας κριμένα τα bar και αλλα τέτοια κόλπα... δε ξέρω ίσως άμα κάποιος το έχει κάνει να μου πει την εμπειρία του
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Στις 24/6/2020 στις 4:58 ΜΜ, Tambas91 είπε και εγώ αυτό σκεφτόμουν γι αυτό δεν έχω παραγγείλει ακόμα την oled... βεβαια σαν λάτρεις τον καλών single player και ιδιαιτερα τύπου resident evil 7...δε ξέρω πόση διαφορα θα έχουν μεταξύ τους οι 2 τηλεοράσεις... δε θέλω να τιν πάρω και μετά να σκέφτομαι μήπως να είχα πάρει καλυτερα την άλλη κατάλαβες τι θέλω να πω... βεβαια έχω δει διαφορους που χρησιμοποιούν oled ακόμα και σα βασική οθόνη για pc έχοντας κριμένα τα bar και αλλα τέτοια κόλπα... δε ξέρω ίσως άμα κάποιος το έχει κάνει να μου πει την εμπειρία του OLED είναι ότι καλύτερο δεν υπάρχει ανταγωνισμός και στα παιχνίδια εγώ όταν άλλαξα σε OLED δεν πίστευα τι έβλεπα. Το qled είναι απλό led απλά η Samsung το ονόμασε έτσι για να διαφέρει (marketing) δεν ξέρω τι κόλπα κάνουν για OLED σε monitor και η κατασκευαστές λένε να μην τής χρησιμοποιούμε σαν monitor
tosser Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Στις 24/6/2020 στις 12:33 ΠΜ, Tambas91 είπε Kαλησπέρα και από εμένα μετά από μια 12ετία+ ήρθε η ώρα να πάρω καινούργια tv. Aλλά ας περάσω κατευθίαν στο ψητό.... είμαι ανάμεσα σε αυτές της 2... LG 49NANO866NA και LG OLED48CX6LA. Η χρήση τις τηλεόρασης είναι κατά 90% ως monitor για pc και θέλω οπωσδήποτε hdmi2.1 γι αυτό έχω καταλήξει σε αυτές τις 2.... να διευκρινίσω κάποια πράγματα δε πάω σε μεγαλύτερη γιατί δεν έχω χώρο... θέλω μια tv που θα κρατήσει στο χρόνο γιατί με βλέπω για αναβάθμιση μετά από 10 χρονια πάλι (γι αυτό θέλω και hdmi2.1 ώστε να είναι future proof),τη tv που έχω τώρα στο pc την αφήνω και παίζει αρκετές ώρες σα background (την έχω σα δεύτερη ,δεν έχει στάνταρ ώρες μέσα στη μέρα είναι μέρες που δεν ανοίγει καν είναι μέρες που παίζει και 12 ώρες συνεχόμενα), και εδώ έρχεται το ερώτημα...: αξίζει να ρισκάρω περνώντας την oled που σίγουρα θα έχει καλυτερη εικόνα? η πάω στα σίγουρα και τσιμπάω τι nanoled που στην ουσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά εκτος από g-sync?ποσο χειρότερη εικόνα μπορεί να έχει η led μιλάμε για ένα μοντέλο του 20 που κάνει 1000+ euro....δεν με νοιάζει τόσο η διαφορα στη τιμή παρόλο που η μια έχει διπλάσια τιμή γιατί όπως προείπα η tv θα μείνει για πολλά χρονια...αν έχει κανεις άλλος να προτείνει κάτι μέρχι 2k με hdmi2.1 ας πει τι γνώμη του....ευχαρίστω Καλημέρα φίλε μου , είναι ένα από τα μόνιτορ που σκέφτομαι να αγοράσω, ήδη οι πρώτες αναφορές είναι πολύ θετικές, ιδανικός συνδυασμός οθόνης και τηλεόρασης. Το LA είναι στα 1599 ευρώ σε ευρωπαικά καταστήματα και το LB πάλι στις 48 ίντσες από ελληνικά καταστήματα είναι στα 1999 ευρώ.
Tambas91 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, tosser είπε Καλημέρα φίλε μου , είναι ένα από τα μόνιτορ που σκέφτομαι να αγοράσω, ήδη οι πρώτες αναφορές είναι πολύ θετικές, ιδανικός συνδυασμός οθόνης και τηλεόρασης. Το LA είναι στα 1599 ευρώ σε ευρωπαικά καταστήματα και το LB πάλι στις 48 ίντσες από ελληνικά καταστήματα είναι στα 1999 ευρώ. Σε πιο αναφέρεσαι στο led? εγώ γενικά μετά από πολύ ψάξιμο κλείνω στο oled πολλοί έχουν τι c9 ως κύριο monitor και δεν έχω διαβάσει πουθενά για burn in λογικά τα cx μοντέλα που είναι και πιο καινούργια θα είναι κάπως καλύτερα... γενικά θέλει λίγο ψάξιμο να κρύψεις το task bar να βάλεις dark mode και γενικά να παίζει sreen saver και κάτι τέτοια κολπάκια Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από Tambas91
tosser Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/6/2020 στις 12:05 ΠΜ, Tambas91 είπε Σε πιο αναφέρεσαι στο led? εγώ γενικά μετά από πολύ ψάξιμο κλείνω στο oled πολλοί έχουν τι c9 ως κύριο monitor και δεν έχω διαβάσει πουθενά για burn in λογικά τα cx μοντέλα που είναι και πιο καινούργια θα είναι κάπως καλύτερα... γενικά θέλει λίγο ψάξιμο να κρύψεις το task bar να βάλεις dark mode και γενικά να παίζει sreen saver και κάτι τέτοια κολπάκια Για την OLED 48CX λέω , έχει μια λειτουργία η LG στα νεότερα μοντέλα με "μετακίνηση " της εικόνας ανά λίγα πίξελ για burn in. OLED λοιπόν και τα δύο μοντέλα 48CX LA k LB δεν έχω ψάξει όμως τη διαφορά τους. Γενικά από ότι έχω δει έχει καλές κριτικές Reddit, YouTube. Κι εγώ ήθελα να δω λίγο τη συμπεριφορά της προηγούμενης σειράς στο burn in που λες αλλά δεν το έχω ψάξει με λεπτομέρεια λόγω δουλειάς. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από tosser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα