skoylepa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Έχω το εξής ερώτημα : ΄΄Υπολογίστε το συνολικό χρόνο εκτέλεσης του προγράμματος (σε κύκλους ρολογιού) υποθέτοντας τα παρακάτω: (α) οι κύκλοι ρολογιού του επεξεργαστή (χωρίς να λάβετε υπόψη τις καθυστερήσεις λόγω της μνήμης) είναι αυτοί που υπολογίσατε στο Ερώτημα 1 (ii), (β) η μνήμη cache εντολών έχει συνολική χωρητικότητα 128 byte με χωρητικότητα block 16 byte (για τον υπολογισμό του ρυθμού αστοχίας), (γ) η ποινή αστοχίας για κάθε αστοχία τόσο στη cache εντολών όσο και στη cache δεδομένων είναι 100 κύκλοι και (δ) μια ευστοχία στην cache (δεδομένων ή εντολών) δεν απαιτεί κάποιον επιπλέον κύκλο ρολογιού και ο επεξεργαστής «παγώνει» μόνο όταν συμβαίνει μια αστοχία.΄΄ Οι κύκλοι ρολογιού είναι 1770. Έχω την υποψία ότι εφαρμόζεται ο τύπος ΑΜΑΤ = χρόνος ευστοχίας L1+ ποσοστό αστοχίας L1*(χρόνος ευστοχίας L2+ ποσοστό αστοχίας L2+ ποινή αστοχίας L2)
gon1332 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 23/6/2020 στις 11:44 ΜΜ, skoylepa είπε Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Έχω το εξής ερώτημα : ΄΄Υπολογίστε το συνολικό χρόνο εκτέλεσης του προγράμματος (σε κύκλους ρολογιού) υποθέτοντας τα παρακάτω: (α) οι κύκλοι ρολογιού του επεξεργαστή (χωρίς να λάβετε υπόψη τις καθυστερήσεις λόγω της μνήμης) είναι αυτοί που υπολογίσατε στο Ερώτημα 1 (ii), (β) η μνήμη cache εντολών έχει συνολική χωρητικότητα 128 byte με χωρητικότητα block 16 byte (για τον υπολογισμό του ρυθμού αστοχίας), (γ) η ποινή αστοχίας για κάθε αστοχία τόσο στη cache εντολών όσο και στη cache δεδομένων είναι 100 κύκλοι και (δ) μια ευστοχία στην cache (δεδομένων ή εντολών) δεν απαιτεί κάποιον επιπλέον κύκλο ρολογιού και ο επεξεργαστής «παγώνει» μόνο όταν συμβαίνει μια αστοχία.΄΄ Οι κύκλοι ρολογιού είναι 1770. Έχω την υποψία ότι εφαρμόζεται ο τύπος ΑΜΑΤ = χρόνος ευστοχίας L1+ ποσοστό αστοχίας L1*(χρόνος ευστοχίας L2+ ποσοστό αστοχίας L2+ ποινή αστοχίας L2) Η άσκηση ζητάει να υπολογίσεις ακριβώς τους κύκλους εκτέλεσης ενός προγράμματος. Λογικά σας δίνουν ένα πρόγραμμα με επαναληπτικές προσπελάσεις στη μνήμη. Από αυτό πρέπει να εντοπίσεις το pattern προσπελάσεων της μνήμης και σε συνδυασμό με την οργάνωση των cache να υπολογίσεις τους κύκλους ακριβώς. Επίσης θα πρέπει να σου δίνει την οργάνωση της Data Cache. Ο τύπος που ζητάει είναι o: Κύκλοι εκτέλεσης = Κύκλοι εκτέλεσης CPU + Κύκλοι καθυστέρησης στις μνήμες Κύκλοι καθυστέρησης στις μνήμες = Εντολές/Πρόγραμμα * Αστοχία/Εντολή * Ποινή αστοχίας σε κύκλους. Το AMAT σου υπολογίζει το μέσο χρόνο προσπέλασης της μνήμης ανά εντολή. Λογικά θα το ζητάει σε άλλο ερώτημα ή καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα