Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
42 minutes ago, skiabox said:

Ακριβώς. Ευκαιρία να αρχίσουν να περπατάνε οι Έλληνες και να πέσουν τα προκυλια.

Αλήθεια εσύ στη Λάρισα δεν μένεις? 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dvs είπε

Μην τα λες εμενα.... πες τα σε αυτους που ελπιζουν  σε επιστροφη των νεων ζευγαριων στο κεντρο.

Κάποιοι τρέφεστε από τη μιζέρια ή γεννηθήκατε γέροι. Δεν εξηγείται αλλιώς η απέχθεια σας στο να αλλάξει οτιδήποτε.

Ποδήλατο δεν παίρνετε επειδή φοβάστε. Δίκυκλο δεν παίρνετε γιατί φοβάστε.

ΜΜΜ δεν παίρνετε γιατί κολλάνε στην κίνηση. Με τα πόδια δεν πάτε γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Τι να είναι άραγε αυτό που φοβάστε πως θα σας σκοτώσει , αυτό που φρακάρει τα ΜΜΜ και καταλαμβάνει τα πεζοδρόμια;

Είναι το αυτοκίνητο που παίρνετε για να πάτε παντού.

Και μετά γκρινιάζετε όταν πάει να γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια για να αναπνεύσει η πόλη από δαύτα.

Κι εμείς που το έχουμε δει να δουλεύει όπου επιχειρήθηκε αυτή η αλλαγή στον πλανήτη γιατί τον έχουμε ταξιδέψει, είμαστε ονειροπόλοι, ουτοπικοί ή χίπστεράδες.

Εσείς που πάτε κάθε μέρα με τον κουβά σας στην ίδια διαδρομή, ξέρετε καλύτερα πως η συνταγή για να βελτιωθεί η ζωή μας είναι να μην αλλάξει τίποτα.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 11:41 ΜΜ, margaritagr είπε

Πολυ κακό timing, πολυ πρόχειρη υλοποίηση.

Πολυ μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. 

Ελπιζω να το τελειώσουν σύντομα. 

Καλύτερο timing δεν υπήρχε. 

Οι οδηγοί ταλαιπωρούν τους πάντες συνεχώς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε όλο το κέντρο πρέπει να γίνει δια παντός

Κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Εσυ ελπίζεις για να κυκλοφορείς  κέντρο με το αυτοκίνητο ξανά;

Έλεος! 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, punky είπε

Κάποιοι τρέφεστε από τη μιζέρια ή γεννηθήκατε γέροι. Δεν εξηγείται αλλιώς η απέχθεια σας στο να αλλάξει οτιδήποτε.

ΜΜΜ δεν παίρνετε γιατί κολλάνε στην κίνηση. Με τα πόδια δεν πάτε γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Τι να είναι άραγε αυτό που φοβάστε πως θα σας σκοτώσει , αυτό που φρακάρει τα ΜΜΜ και καταλαμβάνει τα πεζοδρόμια;

Και μετά γκρινιάζετε όταν πάει να γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια για να αναπνεύσει η πόλη από δαύτα.

Κι εμείς που το έχουμε δει να δουλεύει όπου επιχειρήθηκε αυτή η αλλαγή στον πλανήτη γιατί τον έχουμε ταξιδέψει, είμαστε ονειροπόλοι, ουτοπικοί ή χίπστεράδες.

Εσείς που πάτε κάθε μέρα με τον κουβά σας στην ίδια διαδρομή, ξέρετε καλύτερα πως η συνταγή για να βελτιωθεί η ζωή μας είναι να μην αλλάξει τίποτα.

Ότι πεις. Πιανεις μια προταση και γράφεις αρλουμπες.

Αν δεις παραπανω γραφω οτι στο κέντρο κατεβαίνω με μετρό. Και ποδήλατο κάνω αλλα οχι στην Αθήνα.

Ουτε παίρνω το αμαξι για να π'αω στο περίπτερο.

Καλοί οι πεζόδρομοι και το κέντρο να πεζοδρομηθηεί πλήρως κοκ  αλλα οχι εκεί που έχει ήδη 30μ πεζοδρόμιο να προσθέσεις αλλα 10μ μπουκωνοντας  μια κεντρική λεωφόρο που θα παρασύρει και τις υπόλοιπες...

Στο λένε και οι άλλοι οδηγοι, που λιώνουν στον δρόμο τωρα που η  κίνηση δεν είναι ουτε 50% της κανονικής. Χωρις όλες τις δουλειές ανοικτές, χωρις σχολεία, χωρις τουριστες....

Και επειδη εχεις ταξιδέψει πολυ αποτι λες, πάρε τους συγκοινωνιολογους να πάτε κανενα ταξιδάκι εξωτερικο να δειτε πως γίνεται η δουλεια.

Ακομα και η αντιγραφη σωστων μοντελων ίσως ειναι καλύτερη απο την προχειριοδουλειά.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν η Αθήνα χτίστηκε για τις ανάγκες του '50, και τώρα έχει ανάγκες 2020, αναμενόμενο είναι.

Όταν βλέπεις όλα τα κυβερνητικά κτίρια να είναι στο κέντρο, τεράστια νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ., είναι φυσικό, εκεί που κατέληξε η δουλειά.

Αλλά αφού δεν κόβεις με το μαλακό το αυτοκίνητο, θα το κόψεις με το άγριο. Απλά, θα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ και να καλύπτουν όλες τις περιοχές,  ώστε να μη χρειάζεται κάποιος να περπατάει πάνω από 10 λεπτά.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dvs είπε

Ότι πεις. Πιανεις μια προταση και γράφεις αρλουμπες.

Αν δεις παραπανω γραφω οτι στο κέντρο κατεβαίνω με μετρό. Και ποδήλατο κάνω αλλα οχι στην Αθήνα.

Ουτε παίρνω το αμαξι για να π'αω στο περίπτερο.

Καλοί οι πεζόδρομοι και το κέντρο να πεζοδρομηθηεί πλήρως κοκ  αλλα οχι εκεί που έχει ήδη 30μ πεζοδρόμιο να προσθέσεις αλλα 10μ μπουκωνοντας  μια κεντρική λεωφόρο που θα παρασύρει και τις υπόλοιπες...

Στο λένε και οι άλλοι οδηγοι, που λιώνουν στον δρόμο τωρα που η  κίνηση δεν είναι ουτε 50% της κανονικής. Χωρις όλες τις δουλειές ανοικτές, χωρις σχολεία, χωρις τουριστες....

Και επειδη εχεις ταξιδέψει πολυ αποτι λες, πάρε τους συγκοινωνιολογους να πάτε κανενα ταξιδάκι εξωτερικο να δειτε πως γίνεται η δουλεια.

Ακομα και η αντιγραφη σωστων μοντελων ίσως ειναι καλύτερη απο την προχειριοδουλειά.

Με είδες πουθενά να υπερασπίζομαι τη συγκεκριμένη υλοποίηση;

Το πρώτο μου post για το θέμα ανέφερε στην πρώτη πρόταση πως αν οι πρόχειροι ποδηλατόδρομοι που φτιάχνουν τώρα δεν ενωθούν με ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων που να οδηγεί στο κέντρο από τα προάστια, θα είναι αστοχία.

Υπερασπίζομαι την προσπάθεια να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου που φρακάρει, μολύνει, θορυβεί και καταλαμβάνει δυσανάλογα μεγάλο δημόσιο χώρο για να μετακινηθεί κάποιος.
Κι απαριθμώ τα οφέλη για την πόλη αν αυτό επιτευχθεί. Και φυσικά ένα από αυτά είναι να γίνει βιώσιμο το ευρύτερο κέντρο και να γίνει πάλι ελκυστικό για τα νέα ζευγάρια.

Πουθενά στον πλανήτη δεν το πέτυχαν αυτό χωρίς να γίνει πανάκριβο ή χρονοβόρο το να κινηθείς με αυτοκίνητο συγκριτικά με άλλο μέσο. Δηλαδή μη ελκυστικό.
Ίσως βέβαια να μην μπορείς και να καταλάβεις τα πράγματα που καταλαβαίνει ένας συγκοινωνιολόγος ή ένας οικονομολόγος, οπότε να σε αδικώ που περιμένω να τα καταλάβεις για να κάνουμε διάλογο κι όχι ανταλλαγή ειρωνειών. 

• Confused 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Lfc είπε

Καλύτερο timing δεν υπήρχε. 

Οι οδηγοί ταλαιπωρούν τους πάντες συνεχώς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε όλο το κέντρο πρέπει να γίνει δια παντός

Κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Εσυ ελπίζεις για να κυκλοφορείς  κέντρο με το αυτοκίνητο ξανά;

Έλεος! 

Ναι θα κάνω τη δουλειά μου με ηλεκτρικό πατίνι, δε το χα σκεφτεί! 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, punky είπε

Ίσως βέβαια να μην μπορείς και να καταλάβεις τα πράγματα που καταλαβαίνει ένας συγκοινωνιολόγος ή ένας οικονομολόγος, οπότε να σε αδικώ που περιμένω να τα καταλάβεις για να κάνουμε διάλογο κι όχι ανταλλαγή ειρωνειών. 

Oταν γραφεις τα παρακάτω πως περιμένεις ο άλλος να σου απαντήσει;

35 λεπτά πριν, punky είπε

Περιέγραψε μας τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου γιατι μας έχεις μπερδεψει λιγο... Ισως βεβαια να μην ειμαστε ικανοι να το καταλαβουμε.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αλήθεια εσύ στη Λάρισα δεν μένεις? 

Εκει   διαθετουν   αγροτικα   καγιεν.....:mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Αφου έχουν μιλησει όλοι οι "ειδικοί" ας μιλησω και εγώ με την ειδικότητα του "βλαχου απο την επαρχια που κανει εμετο με το που πατάει το πόδι του στην Αθηνα"

4 εκ ανθρωποι στριμωγμενοι σε μια εκταση, με πυκνοτητα 19000/τετ χλμ . Κανενας σεβασμος σε ΚΟΚ, βρωμια , σκουπιδια, πορειες 10 ατομων που κλεινουν κεντρικους δρομους για ωρες ολοκληρες. Εκανα το λαθος να παω με τα παιδια μου στην ακροπολη και για 50 μαλακες εφτυσα αιμα να βγω απο εκει μεσα. 

Γενικα την Αθηνα την αποφευγω οσο μπορω για τους παραπανω και αλλους τοσους λογους που δεν αφορουν κανεναν. 

Αλλα διαβαζοντας καποιους "ειδικους" εδω μεσα που κανουν συγκρισεις και προτασεις με βαση πολεις του εξωτερικου αναρωτιεμαι αν καποιος απο αυτους εχει περασει τα ορια του νομου αττικης. 

Εχω παει Μαδριτη, Βαρκελωνη, Ταλιν, Βερολινο, Αμστερνταμ, Αγία Πετρουπολη, Ρωμη. Σε τι να συγκριθουν οι παραπανω με το μπουρδελο που λεγεται Αθηνα? Που πηγατε και ειδατε τετοια ρυμοτομια και συγκρινεται με την Αθηνα που κοιτωντας απο ψηλα ειναι λες και ο καθενας εχτιζε οπου εβρισκε κενο? 

Υπομονη σε οσους ζουν εκει επειδη δεν εχουν επιλογη, μονο αυτο εχω να πω. Αυτο το πραγμα διορθωνεται μονο με ισοπεδωση και χτισιμο απο την αρχη, αρα δεν διορθωνεται. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, james9tito είπε

Αφου έχουν μιλησει όλοι οι "ειδικοί" ας μιλησω και εγώ με την ειδικότητα του "βλαχου απο την επαρχια που κανει εμετο με το που πατάει το πόδι του στην Αθηνα"

4 εκ ανθρωποι στριμωγμενοι σε μια εκταση, με πυκνοτητα 19000/τετ χλμ . Κανενας σεβασμος σε ΚΟΚ, βρωμια , σκουπιδια, πορειες 10 ατομων που κλεινουν κεντρικους δρομους για ωρες ολοκληρες. Εκανα το λαθος να παω με τα παιδια μου στην ακροπολη και για 50 μαλακες εφτυσα αιμα να βγω απο εκει μεσα. 

Γενικα την Αθηνα την αποφευγω οσο μπορω για τους παραπανω και αλλους τοσους λογους που δεν αφορουν κανεναν. 

Αλλα διαβαζοντας καποιους "ειδικους" εδω μεσα που κανουν συγκρισεις και προτασεις με βαση πολεις του εξωτερικου αναρωτιεμαι αν καποιος απο αυτους εχει περασει τα ορια του νομου αττικης. 

Εχω παει Μαδριτη, Βαρκελωνη, Ταλιν, Βερολινο, Αμστερνταμ, Αγία Πετρουπολη, Ρωμη. Σε τι να συγκριθουν οι παραπανω με το μπουρδελο που λεγεται Αθηνα? Που πηγατε και ειδατε τετοια ρυμοτομια και συγκρινεται με την Αθηνα που κοιτωντας απο ψηλα ειναι λες και ο καθενας εχτιζε οπου εβρισκε κενο? 

Υπομονη σε οσους ζουν εκει επειδη δεν εχουν επιλογη, μονο αυτο εχω να πω. Αυτο το πραγμα διορθωνεται μονο με ισοπεδωση και χτισιμο απο την αρχη, αρα δεν διορθωνεται. 

γενικά η αθήνα είναι μια πάρα πολύ ωραία πόλη με πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν

άμα δεν σ'αρέσει μείνε στο χωριό σου δεν σε υποχρεώνει κανείς να έρθεις άμα δεν σ'αρέσει

• Confused 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adrfinance είπε

γενικά η αθήνα είναι μια πάρα πολύ ωραία πόλη με πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν

άμα δεν σ'αρέσει μείνε στο χωριό σου δεν σε υποχρεώνει κανείς να έρθεις άμα δεν σ'αρέσει

Σε ευχαριστω , αυτο θα κανω θα μεινω στο χωριο μου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, james9tito είπε

Σε ευχαριστω , αυτο θα κανω θα μεινω στο χωριο μου. 

και καλά κάνεις, και εμένα μου αρέσουν τα χωριά. μου αρέσουν όμως και πολλά πράγματα στην Αθήνα

• Confused 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dvs είπε

Oταν γραφεις τα παρακάτω πως περιμένεις ο άλλος να σου απαντήσει;

Περιέγραψε μας τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου γιατι μας έχεις μπερδεψει λιγο... Ισως βεβαια να μην ειμαστε ικανοι να το καταλαβουμε.

Εκπροσωπείς πολλούς, κάτι σαν συνδικαλιστής των μπερδεμένων και χρησιμοποιείς πληθυντικό ή μόνο εσύ μπερδεύτηκες;

Δεν έχω κάτι παραπάνω να εξηγήσω εκτός από το προφανές. Πως όταν συζητάς καλόπιστα με κάποιον θα γίνει πολιτισμένη συζήτηση ενώ αν ειρωνεύεσαι τον άλλο θα εισπράξεις ειρωνεία.

Όσον αφορά τα παραδείγματα των πόλεων που έλυσαν το κυκλοφοριακό και με προτρέπεις να επισκεφθώ χωρίς να μας λες ποιες είναι αυτές, θα πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά μικρόνοος για να κοιτάζει το πως είναι σήμερα που οι πολίτες προσαρμόστηκαν στην αλλαγή ώστε να νομίζει πως οι αλλαγές εκεί έγιναν με το μαγικό ραβδί ένα βράδυ που κοιμόντουσαν όλοι και ξύπνησαν αίφνης στο Άμστερνταμ.

Ακόμη και σε αυτό το περιβόητο Άμστερνταμ που μας έχετε πρήξει πως δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ, απειλήθηκε η ζωή των τότε πολιτικών που εκτόπισαν το αυτοκίνητο και έκαναν τον πεζό και τον ποδηλάτη βασιλιά. Τα ίδια έλεγαν κι οι αυτοκινητιστές κι οι Ολλανδοί "μεροκαματιάρηδες" κι οι μαγαζάτορες για τους τζίρους τους, στην απαρχή του εγχειρήματος όταν αφαιρούσαν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων κι όταν έκλεισαν αυτοκινητόδρομους για να γίνουν παντού ποδηλατόδρομοι.

Δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν σήμερα το γιατί εμείς 50 (!) χρόνια μετά ακούμε αυτή τη γκρίνια και τη μιζέρια, ενώ οι Ολλανδοί κι οι Σουηδοί συζητάνε, μελετάνε και κάνουν οδικές παρεμβάσεις με στόχο τους μηδέν νεκρούς και τραυματίες από αυτοκίνητα από τη δεκαετία του '90. To λεγόμενο Vision Zero. Look it up.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, james9tito είπε

για το θεμα του τοπικ (Μεγαλος περιπατος της Αθηνας) εχεις κατι να πεις ή απλα εγραψες για να κραξεις;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...