Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πριν 2 χρόνια κληρονόμησα απο τον πατέρα μου το αγροτικό όχημα και έκανα αποδοχή κληρονομιάς αλλα κατέθεσα  τις πινακίδες γιατί δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Προχθές με πήρε ένας αγοραστής που το ήθελε και συμφωνήσαμε στην τιμή. Ξέρετε ποια είναι η διαδικασία για να το πουλήσω με κατατεθιμενες πινακίδες?, θς πρεπει να πληρώθουν τα τέλη του 2020 για να πάρω αυτό το χαρτί? 

Δημοσ.

Αρχικά φαντάζομαι ότι μετά την αποδοχή το πήρες στο όνομα σου. Από εκεί και έπειτα πρέπει να πας στην εφορία να πάρεις τις πινακίδες όπου επι τόπου πληρώνονται και τα τέλη του 2020 και μετά κάνεις τη μεταβίβαση κανονικά. Δεν μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να έχεις τις πινακίδες.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

Καλησπέρα σας, πριν 2 χρόνια κληρονόμησα απο τον πατέρα μου το αγροτικό όχημα και έκανα αποδοχή κληρονομιάς αλλα κατέθεσα  τις πινακίδες γιατί δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Προχθές με πήρε ένας αγοραστής που το ήθελε και συμφωνήσαμε στην τιμή. Ξέρετε ποια είναι η διαδικασία για να το πουλήσω με κατατεθιμενες πινακίδες?, θς πρεπει να πληρώθουν τα τέλη του 2020 για να πάρω αυτό το χαρτί? 

Μεταβίβαση στο όνομα σου έχεις κάνει? Αν όχι τότε πρώτα πρέπει να το μεταβιβάσεις στο όνομα σου, μόνο τότε θα μπορέσεις να το μεταβιβάσεις σε άλλον.

Η μεταβίβαση πάντως στα φορτηγά - σε αντίθεση με τα επιβατικά - γίνεται με το βιβλίο μεταβολών, και απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει είναι να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες.

Επίσης για να γίνει μεταβίβαση δεν χρειάζεται να πληρωθούν πρώτα τα τέλη του 2020, θα πρέπει να πληρωθούν όταν ο νέος ιδιοκτήτης θα πάει να βγάλει άδεια στο όνομα του.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και χωρίς ασφάλιση δεν παίρνεις πινακίδες ,και χωρίς κτέο δεν γίνεται μεταβίβαση.

Για τα φορτηγά ισχύουν άλλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταβίβαση έγινε κανονικά και έχω την άδεια ακινησιας στο όνομά μου και το κτεο λήγει το Νοέμβριο . Θα πρέπει να γίνει ταξινόμηση εκ μέρους μου για να πωληθεί? Οι πινακίδες είναι στο μηχανολογικο όχι στην εφορία. 

16 λεπτά πριν, G.bar είπε

Αρχικά φαντάζομαι ότι μετά την αποδοχή το πήρες στο όνομα σου. Από εκεί και έπειτα πρέπει να πας στην εφορία να πάρεις τις πινακίδες όπου επι τόπου πληρώνονται και τα τέλη του 2020 και μετά κάνεις τη μεταβίβαση κανονικά. Δεν μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να έχεις τις πινακίδες.

lockquote 

Επεξ/σία από ChristosFis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

Μεταβίβαση έγινε κανονικά και έχω την άδεια ακινησιας στο όνομά μου και το κτεο λήγει το Νοέμβριο . Θα πρέπει να γίνει ταξινόμηση εκ μέρους μου για να πωληθεί? Οι πινακίδες είναι στο μηχανολογικο όχι στην εφορία. 

Μην μπερδεύεσαι, "ταξινόμηση" είναι η διαδικασία που γίνεται ώστε ένα αυτοκίνητο να πάρει για πρώτη φορά πινακίδες, πως ακριβώς θα ταξινομήσεις κάτι που έχει ήδη ταξινομηθεί? :)

Επίσης δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ θα ζητηθεί από τον αγοραστή όταν αυτός θα πάει να βγάλει νέα άδεια στο όνομα του, στη μεταβίβαση δεν ζητάνε ΚΤΕΟ.

Δες το παρακάτω link για να πάρεις μια ιδέα ως προς τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά, ΦΠΑ στη δική σου περίπτωση δεν πληρώνεται, αντί αυτού πληρώνεται ένα παράβολο για μεταβίβαση. Καλύτερα όμως να πας στο μηχανολογικό που είναι ο φάκελος του αυτοκινήτου και κατατεθιμένες οι πινακίδες να σου πουν τι ακριβώς θα χρειαστούν.

https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/epagelmatika-oximata/metavivasi-fix-lix

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

Ναι από οσο θυμαμαι

Σιγούρεψέ το γιατί άλλη διαδικασία όπως σου ανέφεραν είναι για επαγγελματικά και άλλη για απλό αγροτικό ιδιωτικής χρήσης.

49 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

Θα πρέπει να γίνει ταξινόμηση εκ μέρους μου για να πωληθεί?

Αυτός που θα το αγοράσει το θέλει για επαγγελματικό ?

Τσέκαρέ τα , και ρώτα τα στο μηχανολογικό

Δημοσ.

http://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-fortigou-ix-mexri-4-tonous/ 

παιδια μολις βρηκα αυτο το μονο που με προβληματίζει είναι αν στην δου θα πρέπει να μου ζητλησουν να πληρωθουν τα τελη του 2020 για να πάρω το χαρτι περι μη οφειλης

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ChristosFis είπε
34 λεπτά πριν, korakios είπε

Είναι επαγγελματικό ?

Ναι από οσο θυμαμαι

Αγροτικό είχες γράψει στην αρχή...

Για θυμήσου καλύτερα, όταν μεταβιβάστηκε στο δικό σου όνομα ξαναπήρες τις πινακίδες βγάζοντας νέα άδεια στο όνομα σου, ή έχουν μείνει κατατεθιμένες ως τώρα? Και αν τις ξαναπήρες, με ποια ακριβώς ιδιότητα του έβγαλες άδεια? Ως αγρότης, ή εξασκούσες κάποιο επάγγελμα που δικαιολογούσε τη χρήση επαγγελματικού αυτοκινήτου?

Κάθε περίπτωση έχει και διαφορετική διαδικασία, και διαφορετικά κόστη.

3 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

http://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-fortigou-ix-mexri-4-tonous/ 

παιδια μολις βρηκα αυτο το μονο που με προβληματίζει είναι αν στην δου θα πρέπει να μου ζητλησουν να πληρωθουν τα τελη του 2020 για να πάρω το χαρτι περι μη οφειλης

Σε αυτό σου έχω απαντήσει ήδη:

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Επίσης για να γίνει μεταβίβαση δεν χρειάζεται να πληρωθούν πρώτα τα τέλη του 2020, θα πρέπει να πληρωθούν όταν ο νέος ιδιοκτήτης θα πάει να βγάλει άδεια στο όνομα του.

Φυσικά εννοείται πως το παραπάνω ισχύει εφόσον η κατάθεση άδειας/πινακίδων στο μηχανολογικό έγινε πριν το 2020.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αγροτικό είχες γράψει στην αρχή...

Για θυμήσου καλύτερα, όταν μεταβιβάστηκε στο δικό σου όνομα ξαναπήρες τις πινακίδες βγάζοντας νέα άδεια στο όνομα σου, ή έχουν μείνει κατατεθιμένες ως τώρα? Και αν τις ξαναπήρες, με ποια ακριβώς ιδιότητα του έβγαλες άδεια? Ως αγρότης, ή εξασκούσες κάποιο επάγγελμα που δικαιολογούσε τη χρήση επαγγελματικού αυτοκινήτου?

Κάθε περίπτωση έχει και διαφορετική διαδικασία, και διαφορετικά κόστη.

τώρα είδα την άδεια ακινησιας και γραφει φορτηγο ιδιωτικής χρήσεως. Απλώς στο μηχανολογικό οταν έιχα παρει δεν με άφησαν να πάρω πισω τις πινακίδες επειδή δεν είχα  αγροτικά εισοδήματα στην φορολογική δήλωση , ενω ο πατέρας ήταν παράλληλα δηλωμένος  ως δευτερο επαγγελμα αγρότης .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός αν κάποιος έτυχε και αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο θέμα δε θα βγάλεις άκρη εδώ.

Ρώτα πρώτα τον αγοραστή αν το θέλει ως αγρότης (και να μπορεί να το δικαιολογήσει) και μετά ρώτα στο μηχανολογικό ακριβώς τι χρειάζεται με μπλοκάκι και στυλό (ή στο κινητό!)

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...