Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση αντικαταστάτη της μοντέλου 2016 LG 43UH610V (σκοτεινή εικόνα, μπλε σκιές στο λευκό, μάλλον θέλει αλλαγή των led)

Το επιθυμητό budget είναι μέχρι 600 ευρώ. Μπορώ ίσως να το πουσάρω και μέχρι 700 με δόσεις.

Μέγεθος από 42" μέχρι 55" (ιδανικά όμως όχι πάνω από 50). Μεγαλύτερο μέγεθος από 55, θα χρειαστεί σίγουρα να την κρεμάσω και ίσως να μετακινήσω έπιπλα και δεν θέλω να μπω σε τέτοιες διαδικασίες.

Θέλω να παίζει 4K H265 + HDR, και από ήχο να μπορεί να αναπαράγει τα πάντα (Dolby TrueHD (ιδανικά και Atmos) και DTS-HD MA), χωρίς να χρειάζεται κάποιο remuxing ή εξωτερικό receiver/soundbar. Το streaming θα γίνεται από το χαμηλών επιδόσεων NAS μου (C2D) οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για on-the-fly transcoding/remuxing.

Έχω βρει την TCL 55C715 στα 549 ευρώ στο Mediamarkt. Ελπίζω να φέρουν και το αντίστοιχο μοντέλο των 50 ιντσών (λογικό να μην το έχουν ακόμα γιατί είναι καινούρια σειρά) σε καλύτερη τιμή.
Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο καλύπτει τις απαιτήσεις μου? Έχω μπερδευτεί λίγο με τα διαφορετικά HDR φορματ, και sound formats.
Και εφόσον ναι, γενικά νομίζετε είναι καλή αγορά?

Από την άλλη επίσης στο Mediamarkt βλέπω κάποιες nanocell της LG (μοντέλα 2019, 49 SM 8600 PLA, 49SM8050PLC ,49 SM 8200 PLA ) που φαίνεται ίσως να μπορούν να παίξουν ήχο Dolby TrueHD αλλά είναι λίγο θολό το τοπίο, σε τιμές από 600-700 ευρώ.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στα Mediamarkt, σαν starting point τα αναφέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jumpmaster είπε

Είμαι σε αναζήτηση αντικαταστάτη της μοντέλου 2016 LG 43UH610V (σκοτεινή εικόνα, μπλε σκιές στο λευκό, μάλλον θέλει αλλαγή των led)

Το επιθυμητό budget είναι μέχρι 600 ευρώ. Μπορώ ίσως να το πουσάρω και μέχρι 700 με δόσεις.

Μέγεθος από 42" μέχρι 55" (ιδανικά όμως όχι πάνω από 50). Μεγαλύτερο μέγεθος από 55, θα χρειαστεί σίγουρα να την κρεμάσω και ίσως να μετακινήσω έπιπλα και δεν θέλω να μπω σε τέτοιες διαδικασίες.

Θέλω να παίζει 4K H265 + HDR, και από ήχο να μπορεί να αναπαράγει τα πάντα (Dolby TrueHD (ιδανικά και Atmos) και DTS-HD MA), χωρίς να χρειάζεται κάποιο remuxing ή εξωτερικό receiver/soundbar. Το streaming θα γίνεται από το χαμηλών επιδόσεων NAS μου (C2D) οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για on-the-fly transcoding/remuxing.

Έχω βρει την TCL 55C715 στα 549 ευρώ στο Mediamarkt. Ελπίζω να φέρουν και το αντίστοιχο μοντέλο των 50 ιντσών (λογικό να μην το έχουν ακόμα γιατί είναι καινούρια σειρά) σε καλύτερη τιμή.
Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο καλύπτει τις απαιτήσεις μου? Έχω μπερδευτεί λίγο με τα διαφορετικά HDR φορματ, και sound formats.
Και εφόσον ναι, γενικά νομίζετε είναι καλή αγορά?

Από την άλλη επίσης στο Mediamarkt βλέπω κάποιες nanocell της LG (μοντέλα 2019, 49 SM 8600 PLA, 49SM8050PLC ,49 SM 8200 PLA ) που φαίνεται ίσως να μπορούν να παίξουν ήχο Dolby TrueHD αλλά είναι λίγο θολό το τοπίο, σε τιμές από 600-700 ευρώ.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στα Mediamarkt, σαν starting point τα αναφέρω.

Για να έχεις Dolby TrueHD , Atmos και DTS-HD MA , DTS X πρέπει η τηλεόραση να έχει hdmi 2.1 και ένα 7.1 σύστημα για Dolby TrueHD , DTS-HD, MA ,DTS X και ενα 7.1.2 για Atmos  με τον  av reciever να πρέπει να έχει hdmi 2.1 και στο arc ένα ethernet hdmi 2,1

Η ποιο φθηνή tv hdmi 2.1 ξεκινά στα ~950€ και η περισσότερες ειναι oled και 55ich +

συμπληρωσε και αυτήν την φόρμα :

Spoiler

Διαθέσιμο budget:

Απόσταση και γωνία θέασης:

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]:

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "):

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων:

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά):

•  

εδώ γίνετε μια καλή κουβέντα στο περίπου σχετικά με το πως να στήσεις ενα atmos

Επεξ/σία από Dark_Beast_John_Gr
Δημοσ.

Μάλλον παρεξηγήθηκα. Δεν με ενδιαφέρει καν ο πολυκάναλος ήχος.
Απλώς θέλω η τηλεόραση να μπορεί να παίξει ότι τυχόν αρχεία της στριμάρω χωρίς να χρειάζεται να συνδέσω κάτι επιπλέον.

π.χ. αυτή που έχω ήδη (LG 43UH610V) αναπαράγει μια χαρά αρχεία με DTS-HD ήχο, αλλά όχι με Dolby TrueHD

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jumpmaster είπε

Μάλλον παρεξηγήθηκα. Δεν με ενδιαφέρει καν ο πολυκάναλος ήχος.
Απλώς θέλω η τηλεόραση να μπορεί να παίξει ότι τυχόν αρχεία της στριμάρω χωρίς να χρειάζεται να συνδέσω κάτι επιπλέον.

π.χ. αυτή που έχω ήδη (LG 43UH610V) αναπαράγει μια χαρά αρχεία με DTS-HD ήχο, αλλά όχι με Dolby TrueHD

δεν μπορείς να έχεις αληθινό  DTS-HD , MA , DTS X , Dolby TrueHD , Atmos από ηχεία τηλεόρασης θέλεις αναγκάστηκα surround

Δημοσ.

Ναι είμαι εγκληματίας και βλέπω ταινίες με ανοιχτά φώτα και από crappy στερεο ηχεία της τηλεόρασης :-)
So? Στο θέμα μου ψάχνω απάντηση για να μην τρέχω με στικάκια στα μαγαζιά να δοκιμάζω εν μέσω πανδημίας και να με κοιτάνε παράξενα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jumpmaster είπε

Ναι είμαι εγκληματίας και βλέπω ταινίες με ανοιχτά φώτα και από crappy στερεο ηχεία της τηλεόρασης :-)
So? Στο θέμα μου ψάχνω απάντηση για να μην τρέχω με στικάκια στα μαγαζιά να δοκιμάζω εν μέσω πανδημίας και να με κοιτάνε παράξενα.

Δεν είπα ότι είσαι εγκληματίας απλά σου εξήγησα (για να βοηθήσω να καταλάβεις και να ξεκαθαρίσουμε τι ακούς και αγοράζεις) ότι δεν μπορείς να έχεις Dolby και DTS formats από ηχεία τηλεόρασης όπου αυτό που παράγουν είναι απλά stereo και όχι Dolby ή DTS.

Επίσης υπάρχουν τηλεόρασης , άλλες δείχνουν καλά σε σκοτάδι και άλλες δείχνουν καλά σε φωτισμένο περιβάλλον.

Άμα δεν θέλεις συμβουλές από τα παιδιά στο site πήγαινε στα μαγαζιά για να σου προτείνουν αυτό που θες να ακούσεις και θέλουν να σου πουλήσουν (αλλιώς διάβασε κάνε έρευνα αγοράς και προχωρά μόνος σου σε αγορά).

Καλή συνέχεια ελπίζω να βρείς αυτό που ψάχνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...