Προς το περιεχόμενο

Crucial mx500 health 91%

badasszoro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα..είχα πει να μην ανοίξω θέμα αλλά πλέον έχω αρχίσει να αγχώνομαι..Έχω έναν crucial mx500 500gb..αγοράστηκε Μάρτιο του 19..φτιάχνω το pc, ούτε έγραφα πολλά πράγματα ούτε τίποτε..3 παιχνίδια έβαλα apex legends,devil may cry 5 και pro evolution soccer..δεν είχα κατεβάσει το λειτουργικό του ssd για αρκετό καιρό..και ανά 2 ή 3 μέρες μου έβγαζε ένα error στο log του hdsentinel ότι τα bad sector γίναν από 0->1 και από κάτω από 1->0..μετά από αυτό κατέβαινε και 1% το health..αυτό γινόταν για 2 μηνες μέχρι που έπεσε στο 93% όπου και έμεινε μέχρι φέτος πριν κανά μήνα που πήγε πάλι στο 92%..σήμερα ξύπνησα και είδα ότι πάλι έπεσε στο 91%..υποτίθεται ότι είναι ο "καλος" μου ο ssd έχω άλλο ένα σε ένα λάπτοπ patriot που δουλεύει απροβληματιστα περίπου 2 χρόνια..διάβασα κάτι ποστ στο reddit και κάποιοι λέγαν ότι οφείλεται στο firmware..έκανα update πάλι τα ίδια..έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Γνωρίζει κανείς αν είναι κάτι τόσο σημαντικό? Δεν ψήνομαι από την μια μέρα στην άλλη να χαλάσει και να σπάω το κεφάλι μου ενώ θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι γιατί πλέον το φαινόμενο υπάρχει..δεν είναι ότι έγινε μια φορά και τώρα σταμάτησε..παραθέτω φότο από το αρχείο log στο hdsentinel.ευχαριστω όποιον ασχοληθεί

15929108087011249297491.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

However, it’s important to realize what it means to reach 100 percent of projected lifetime – it does not mean that the drive is going to fail when that counter rolls over to 101 percent, only that your SSD may need to be replaced soon.

https://eu.crucial.com/support/articles-faq-ssd/ssds-and-smart-data Διάβασέ το όλο και χρησιμοποίησε αυτό https://eu.crucial.com/support/storage-executive για να δεις με ακρίβεια τα SMART attributes του δίσκου σου.

Έχεις bad sectors; Εμένα ο primary ΜΧ500 250GB είναι στο 86% και τον λειτουργώ 15 μήνες, αλλά δεν έχει bad sectors ή κανένα error. Γενικά είναι φυσιολογικό για Crucial δίσκο, αυτό έχω καταλάβει. Kαι να φτάσει δηλαδή το 0% (που θα το φτάσει σε 7 χρόνια περίπου) δεν σημαίνει ότι θα είναι άχρηστος ο δίσκος και το πιο πιθανό είναι να είναι 100% λειτουργικός. 

Βεβαιώσου επίσης ότι έχεις ενεργοποιημένο το TRIM function με το trimcheck master και ότι στο bios έχεις ενεργοποιημένο το AHCI support.

Επεξ/σία από tanasen01

1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

https://eu.crucial.com/support/articles-faq-ssd/ssds-and-smart-data Διάβασέ το όλο και χρησιμοποίησε αυτό https://eu.crucial.com/support/storage-executive για να δεις με ακρίβεια τα SMART attributes του δίσκου σου.

Έχεις bad sectors; Εμένα ο primary ΜΧ500 250GB είναι στο 86% και τον λειτουργώ 15 μήνες, αλλά δεν έχει bad sectors ή κανένα error. Γενικά είναι φυσιολογικό για Crucial δίσκο, αυτό έχω καταλάβει. Kαι να φτάσει δηλαδή το 0% (που θα το φτάσει σε 7 χρόνια περίπου) δεν σημαίνει ότι θα είναι άχρηστος ο δίσκος και το πιο πιθανό είναι να είναι 100% λειτουργικός. 

Βεβαιώσου επίσης ότι έχεις ενεργοποιημένο το TRIM function με το trimcheck master και ότι στο bios έχεις ενεργοποιημένο το AHCI support.

Φότο και από crucial storage executive τα smart

15929195618751770509672.jpg

8 λεπτά πριν, badasszoro είπε

Φότο και από crucial storage executive τα smart

15929195618751770509672.jpg

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δίσκος σου. Btw και γω Μάρτιο του 19 τον αγόρασα, άρα έχεις κάνει και καλύτερη χρήση. Αν δε νιώθεις σιγουριά επικοινώνησε με την Crucial, αλλά δε νομίζω να σου πουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που γράφουν στο site τους και δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για RMA.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο δίσκος σου. Btw και γω Μάρτιο του 19 τον αγόρασα, άρα έχεις κάνει και καλύτερη χρήση. Αν δε νιώθεις σιγουριά επικοινώνησε με την Crucial, αλλά δε νομίζω να σου πουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που γράφουν στο site τους και δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για RMA.

Αυτό που γίνεται στο log,που λέει current pending sector 0-> 1 και 1->0..(μπορεί να πω μαλ***α) ουσιαστικά δείχνει ότι πάει να δημιουργηθεί bad sector αλλά κάνει αυτόματα επιδιόρθωση με το που παρατηρηθεί? Ή απλά ούτε καν που δίνω σημασία γιατί οφείλεται στο firmware?Κατά τα άλλα κ γω δεν έχω παρατηρήσει κάτι που να κάνει μπαμ γι'αυτό και το άγχος γιατί ούτε πολλές εγγραφές έχει ούτε πολλές ώρες,αλλά λέω τι στα διαααλα μόνο σε μένα? Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...