Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Παλιότερα συνεργαζόμουν με κάποιον δικηγόρο, ως πελάτης, σε διάφορες υποθέσεις. Όταν έκλεισαν οι υποθέσεις χάσαμε επαφή. Τώρα έχω εκ νέου κάποια θέματα και αναζητώντας τον έμαθα οτι έχει αποσυρθεί (ήταν ήδη ηλικιωμένος και πλεόν πάσχει απο alzheimer). Θα ήθελα λοιπόν να πάρω το αρχείο μου με κάποιον τρόπο και να απευθυνθώ σε άλλον δικηγόρο. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα αρχεία δικηγόρων που αποσύρονται? 

Δημοσ.

Δεν είναι σαν τους συμβολαιογράφους πάντως αν εννοείς αυτό, άρα το τι θα γίνει εξαρτάται από τον δικηγόρο ή τους κληρονόμους του. Μπορεί να τα έχει δώσει σε άλλον δικηγόρο, μπορεί να τα έχει κρατήσει και ο ίδιος (ή και όχι....)

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι περίπου αυτό εννοούσα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πως θα μπορούσα να μάθω τι έχει γίνει? Θα το αναλάμβανε φαντάζομαι ο νέος δικηγόρος, απλά δεν έχω επιλέξει κάποιον ακόμα και πριν απευθυνθώ κάπου θα ήθελα να διαβάσω το πληρες αρχείο να έχω θυμηθώ τις υποθέσεις. Αν το έχει δώσει σε άλλον δικηγόρο φαντάζομαι δεν θα αρνηθεί αυτός να μου το δώσει, έστω και έναντι κάποιας αμοιβής. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μιλάς με αυτόν απευθείας. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει νόμος που να δεσμεύει έναν δικηγόρο να κρατάει αρχείο μετά την σύνταξη του.

Δημοσ.
2 hours ago, JohnGTA said:

Μιλάς με αυτόν απευθείας. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει νόμος που να δεσμεύει έναν δικηγόρο να κρατάει αρχείο μετά την σύνταξη του.

Με αυτόν είναι δύσκολο πλέον λόγω της κατάστασής του. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Με αυτόν είναι δύσκολο πλέον λόγω της κατάστασής του. 

Καμιά πρώην γραμματέας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αρχείο δικηγόρου νομίζω ότι είναι κάτι σαν πνευματική του ιδιοκτησία. Υποτίθεται ότι σε αφορούν σου τα έχει επιδόσει.Τα υπόλοιπα είναι δικά του  και αν θέλει τα δίνει 

Δε νομίζω όμως ότι θα κάνει κάτι τέτοιο γιατί εκεί υπάρχουν σημειώσεις, του ενδεχομένως και κάτι που δεν πρέπει να λάβει γνώση άλλος για αυτό δεν τα δίνουν.Μίλα πάντως με κάποιο κληρονόμο έστω και θα δεις τις κάνεις.Εγώ μια φορά που  τα ζήτησα γιατί άλλαξα δικηγόρο δεν μου έδωσε τίποτε αν και επανηλειμένα μου υποσχέθηκε ότι θα μου τα δώσει.

Δεν νομίζω πως είχε να κάνει με την αλλαγή δικηγόρου γιατί και αυτός ήταν σύμφωνος αλλά με αυτά που λέω παραπάνω.

Μπορείς να πάρεις μόνο ότι έχει κατατεθεί επίσημα σε δικαστήρια ανακριτές δικογραφίες κ.λ.π.αν είσαι πολιτικώς ενάγων ή κατηγορούμενος.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο την γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ήταν μέλος (υποχρεωτικά). Αν ο σύλλογος είναι μικρός, ενδεχομένως να γνωρίζουν αν υπάρχει συνέχεια στο γραφείο του, με την έννοια ύπαρξης συνεργατών του αποσυρθέντος ή τέκνων-συγγενών αυτού που ακολούθησαν την δικηγορία.

Αν μπορείς να μας αναφέρεις τον Σύλλογο, ίσως μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω καθότι τυγχάνω δικηγόρος.

• Like 1
Δημοσ.
On 26/06/2020 at 13:18, camel555 said:

Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο την γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ήταν μέλος (υποχρεωτικά). Αν ο σύλλογος είναι μικρός, ενδεχομένως να γνωρίζουν αν υπάρχει συνέχεια στο γραφείο του, με την έννοια ύπαρξης συνεργατών του αποσυρθέντος ή τέκνων-συγγενών αυτού που ακολούθησαν την δικηγορία.

Αν μπορείς να μας αναφέρεις τον Σύλλογο, ίσως μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω καθότι τυγχάνω δικηγόρος.

Καλημέρα, και ευχαριστώ πολύ. Στο σύλλογο Αθηνών ήταν γραμμένος. Θυμάμαι μάλιστα οτι καμάρωνε οτι ο αριθμός μητρώου του ήταν απο τους πρώτους του συλλόγου (δεν θυμάμαι αν μου έλεγε διψήφιο ή τριψήφιο). 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, didaskalop είπε

Καλημέρα, και ευχαριστώ πολύ. Στο σύλλογο Αθηνών ήταν γραμμένος. Θυμάμαι μάλιστα οτι καμάρωνε οτι ο αριθμός μητρώου του ήταν απο τους πρώτους του συλλόγου (δεν θυμάμαι αν μου έλεγε διψήφιο ή τριψήφιο). 

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΣ Αθηνών, εξήγησέ τους την περίπτωσή σου για να σου πουν τι να κάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά που κρατάς και μένουνε είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων τις οποίες στις στέλνουν με κλητηρα στο σπιτι σου, αν δεν εχεις τίποτα από αυτά πηγαίνεις στο δικαστήριο και ζητάς να λάβεις αντίγραφο, γενικά ότι είναι να σου δώσει ο δικηγόρος που αφορά εσένα στο δίνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...