Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 hours ago, nick10000 said:

Δε ξερω αν εισαι μελος του hlektronika.gr η αν εινασι τυχαιο, αλλα αυτο το "ιοντισμος" ειναι η δευτερη φορα που υπωνεται μεσα σε 2-3 μερες...

Παιδια δε με νοιαζει αν ειναι σωστοτερο ετσι και αν βγαινει απ το "το ιον του ιοντος" κτλ αλλα ΙΟΝΙΣΜΟ το μαθαμε, ιονισμο το γραφαν ολα τα εκπαιδευτικα και μη βιβλια, ιονισμο το λεγαν οι καθηγητες και ιονισμο το λενε ολοι. Τωρα αν ο Μπαμπινιοτης εχει αντηρηση και θα επρεπε να λεγεται ιοντισμος δε με ενδιαφερει, απ τη στιγμη που ολοι καταλαβαινουμε για τι μιλαμε και αναφερομαστε στο ιδιο φαινομενο, ε ας ακολουθησουμε και τον ορισμο που δινει η συντριπτικη πλειοψηφια εστω κι αν ειναι γλωσσολογικα λαθος.

Στα υπολοιπα φυσικα συμφωνουμε 

Και στα bold καταλάβαμε τι λες αλλά καλύτερα να γράφεις "ειπώνεται" 😋

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Και στα bold καταλάβαμε τι λες αλλά καλύτερα να γράφεις "ειπώνεται" 😋

23 ώρες πριν, nick10000 είπε

Δε ξερω αν εισαι μελος του hlektronika.gr η αν εινασι τυχαιο, αλλα αυτο το "ιοντισμος" ειναι η δευτερη φορα που υπωνεται μεσα σε 2-3 μερες...

Παιδια δε με νοιαζει αν ειναι σωστοτερο ετσι και αν βγαινει απ το "το ιον του ιοντος" κτλ αλλα ΙΟΝΙΣΜΟ το μαθαμε, ιονισμο το γραφαν ολα τα εκπαιδευτικα και μη βιβλια, ιονισμο το λεγαν οι καθηγητες και ιονισμο το λενε ολοι. Τωρα αν ο Μπαμπινιοτης εχει αντηρηση και θα επρεπε να λεγεται ιοντισμος δε με ενδιαφερει, απ τη στιγμη που ολοι καταλαβαινουμε για τι μιλαμε και αναφερομαστε στο ιδιο φαινομενο, ε ας ακολουθησουμε και τον ορισμο που δινει η συντριπτικη πλειοψηφια εστω κι αν ειναι γλωσσολογικα λαθος.

Στα υπολοιπα φυσικα συμφωνουμε 

Και η ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας την λέει ιοντίζουσα. Δεν ξέρω αν συνεργάζονται με τον μπαμπινιώτη :D

https://eeae.gr/με-μια-ματιά/μαθαίνουμε-για-τις-ακτινοβολίες/μη-ιοντίζουσα-ακτινοβολία

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, MikeKata είπε

βλακιες

κανε ησυχια.

εισαι εκτος θεματος κ την γνωμη σου την γραφω.

4 ώρες πριν, nick10000 είπε

Φυσικα και εχεις, οπως εχω καθε δικαιωμα να γελαω με αυτη σου τη γνωμη.

γελας με την οθονη σου οχι με μενα. τον εαυτο σου κοροιδευεις βασικα. αλλα σε παρακαλεσα να σταματησουμε.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά προκειται για συσκευή του 2017. Τώρα θυμήθηκαν να το αποσύρουν που έτσι και αλλιώς κανένας δεν θα το αγόραζε? Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

κανε ησυχια.

εισαι εκτος θεματος κ την γνωμη σου την γραφω.

γελας με την οθονη σου οχι με μενα. τον εαυτο σου κοροιδευεις βασικα. αλλα σε παρακαλεσα να σταματησουμε.

Εσύ ο ίδιος εξοστρακισες το θέμα εξαρχής. Όσο για το γεγονός ότι δεν απάντησες σε τίποτα από τα παραπάνω, το περίμενα. Φαίνεται το επίπεδο "γνώσεων" σου πάνω στο θέμα...

Επίσης, το γεγονός ότι μπήκες στον κόπο να κάνεις Edit το quote μου και να γράψεις "βλακιες" (με "Ι" ρε φίλε;) αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα και δεδομένα δείχνει κάτι. Αφήνω τους υπόλοιπους, όπως και τους διαχειριστές να υποθέσουν τι ακριβώς. Όπως βλέπεις εδώ μέσα και οι υπόλοιποι γελάνε με αυτά που γράφεις, όχι μόνο εγώ. Δε βρέχει... 

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 12:50 ΜΜ, johncorfas είπε

Για μέγιστη ασφάλεια: σπηλιά, φωτιά και έξοδο ΜΟΝΟ βράδυ...Για κυνήγι..

Φωτιά;;;

Τι είπες τώρα;;

Και τα αιωρούμενα σωματίδια από την καύση; Ξέρεις πόσοι και πόσοι πρόγονοι μας πήγαν αδιάβαστοι από κάτι τέτοια; μιλάμε για προ τσιγάρου, προ καυσαερίων, προ βιομηχανικής επανάστασης, όταν ο αέρας ήταν καθαρός και η φύση "ολίγον" παρθένα.

Υ.Γ.

Διάβασα θέμα και σχόλια, αλλά το ταμπελάκι Intel δεν κατάλαβα που κολλάει.

677397075_.png.8948f47ae79412eb7075f2068f9636f1.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Αύξηση του μέσου προσδόκιμου ζωής κατα 20 χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες. ...............

Μόνο χειρονακτική εργασία και τηλεόραση να βλέπεις. 

Ολα αυτα ισχυουν μονο στον δυτικο κοσμο κ κομματι της Κινας/Βραζιλιας. Παντου αλλου ειναι οπως ηταν ανεκαθεν (σε καποια μερη κ χειροτερα).

Κατα τον ιδιο τροπο θα μπορουσαμε να πουμε---

Κατακορυφη αυξηση θανατων απο τροχαια.

Μαστιγα ναρκωτικων.

Τρομαχτικη μεταδοση αφροδισιων κ εμφανιση νεων που ειναι θανατηφορα.

Καινουργιες επιδημιες- πολλες τεχνητα φτιαγμενες.

Καινουργιες μορφες πολεμου κ καινουργια οπλα ασυγκρητα πιο αποτελεσματικα (+ΟΜΚ που δεν υπηρχαν ποτε πριν).

Ψυχολογικα νοσηματα που δεν υπηρχαν ποτε πριν κ ποσοστα τετοιων παθησεων σε επιπεδα ρεκορ.

Κ ο καταλογος θα μπορουσε να συνεχισει επ αοριστον (οπως κ ο δικος σου). Η τεχνολογια χρησιμοποιειται πρωτιστως για την παραγωγη θανατου (πολεμου). Μετα ολα τ αλλα (κ το ιντερνετ για τις ενοπλες δυναμεις της αμερικης ξεκινησε, ασχετα αν επεσε ο τειχος του Βερολινου κ κατεληξε εμπορικο).  Η εξυμνηση της τεχνολογιας για την τεχνολογια δεν ειναι οτι καλυτερο. Την στιγμη που αποδεδειγμενα οι ηγεσιες χρησιμοποιουν αυτην για παραγωγη οπλων πρωτα (κ οι εταιριες για κερδος) δεν νομιζω οτι γινεται ποτε να πουμε οτι κατι τεχνολογικο ειναι "καλο". Να μου πεις οτι καποιοι χρησιμοποιουν μια τεχνολογια για καλο σκοπο, ναι γινεται. Αλλα τεχνολογια καλη (απ την στιγμη που θα γινει εκμεταλευσιμη για θανατο/κερδος) δεν υπαρχει. 

Γι αυτο κ προσπαθω να τοποθετηθω στην μεση οσον αφορα τα κινητα. Μου ειναι αδιανοητο να υποστηριξω οτι γνωριζουμε τις επιδρασεις τους. Κατα την γνωμη μου ειμαστε νυχτωμενοι βαθυα ακομα οσον αφορα τις μακροπροθεσμες επιπτωσεις που θα εχουν στις ζωες μας. Μακαρι να μην κανουν τιποτα. Αλλα οταν βλεπω αυτους τους λιγους που παρουσιαζουν αυξημενη ευαισθησια σε αυτες τις ακτινοβολιες κ αναγκαζονται να ζουν κλεισμενοι σε διαμερισματα, η σε σπιτια σε βουνα, δεν μπορω παρα να αμφιβαλω.

18 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Εσύ ο ίδιος εξοστρακισες το θέμα εξαρχής. Όσο για το γεγονός ότι δεν απάντησες σε τίποτα από τα παραπάνω, το περίμενα. Φαίνεται το επίπεδο "γνώσεων" σου πάνω στο θέμα...

Επίσης, το γεγονός ότι μπήκες στον κόπο να κάνεις Edit το quote μου και να γράψεις "βλακιες" (με "Ι" ρε φίλε;) αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα και δεδομένα δείχνει κάτι. Αφήνω τους υπόλοιπους, όπως και τους διαχειριστές να υποθέσουν τι ακριβώς. Όπως βλέπεις εδώ μέσα και οι υπόλοιποι γελάνε με αυτά που γράφεις, όχι μόνο εγώ. Δε βρέχει... 

stfu

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Ολα αυτα ισχυουν μονο στον δυτικο κοσμο κ κομματι της Κινας/Βραζιλιας. Παντου αλλου ειναι οπως ηταν ανεκαθεν (σε καποια μερη κ χειροτερα).

Μαστιγα ναρκωτικων.

Καινουργιες μορφες πολεμου κ καινουργια οπλα ασυγκρητα πιο αποτελεσματικα (+ΟΜΚ που δεν υπηρχαν ποτε πριν).

Ψυχολογικα νοσηματα που δεν υπηρχαν ποτε πριν κ ποσοστα τετοιων παθησεων σε επιπεδα ρεκορ.

Κ ο καταλογος θα μπορουσε να συνεχισει επ αοριστον (οπως κ ο δικος σου). Η τεχνολογια χρησιμοποιειται πρωτιστως για την παραγωγη θανατου (πολεμου). Μετα ολα τ αλλα (κ το ιντερνετ για τις ενοπλες δυναμεις της αμερικης ξεκινησε, ασχετα αν επεσε ο τειχος του Βερολινου κ κατεληξε εμπορικο).  Η εξυμνηση της τεχνολογιας για την τεχνολογια δεν ειναι οτι καλυτερο. Την στιγμη που αποδεδειγμενα οι ηγεσιες χρησιμοποιουν αυτην για παραγωγη οπλων πρωτα (κ οι εταιριες για κερδος) δεν νομιζω οτι γινεται ποτε να πουμε οτι κατι τεχνολογικο ειναι "καλο". Να μου πεις οτι καποιοι χρησιμοποιουν μια τεχνολογια για καλο σκοπο, ναι γινεται. Αλλα τεχνολογια καλη (απ την στιγμη που θα γινει εκμεταλευσιμη για θανατο/κερδος) δεν υπαρχει. 

Γι αυτο κ προσπαθω να τοποθετηθω στην μεση οσον αφορα τα κινητα. Μου ειναι αδιανοητο να υποστηριξω οτι γνωριζουμε τις επιδρασεις τους. Κατα την γνωμη μου ειμαστε νυχτωμενοι βαθυα ακομα οσον αφορα τις μακροπροθεσμες επιπτωσεις που θα εχουν στις ζωες μας. Μακαρι να μην κανουν τιποτα. Αλλα οταν βλεπω αυτους τους λιγους που παρουσιαζουν αυξημενη ευαισθησια σε αυτες τις ακτινοβολιες κ αναγκαζονται να ζουν κλεισμενοι σε διαμερισματα, η σε σπιτια σε βουνα, δεν μπορω παρα να αμφιβαλω.

stfu

Με το συμπάθιο και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις... έχεις σκεφτεί να γίνεις σεναριογράφος σε καθημερινή σειρά???

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Μαστιγα ναρκωτικων.

stfu

Μήπως θες να σου απαριθμήσω όλα τα λάθη στο σχόλιο σου ή να αφήσω κάποιον άλλον να γελάσει μιας και θα με πεις προκατειλημμενο; Έχεις πάρει όλες τις θεωρίες συνωμοσίας παραμαζωμα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Με το συμπάθιο και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις... έχεις σκεφτεί να γίνεις σεναριογράφος σε καθημερινή σειρά???

Δεν σε καταλαβαινω. Ειλικρινα. Απαριθμησε το παλικαρι καποια προτερηματα της τεχνολογικης εποχης κ του αντιπαραθεσα καποια μειονεκτηματα. Κ με ρωτας αν θελω να γινω σεναριογραφος? Ενταξει. Δεν ξερω τι συμβαινει κ προφανως δεν παω καλα. 

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Μήπως θες να σου απαριθμήσω όλα τα λάθη στο σχόλιο σου ή να αφήσω κάποιον άλλον να γελάσει μιας και θα με πεις προκατειλημμενο; Έχεις πάρει όλες τις θεωρίες συνωμοσίας παραμαζωμα. 

ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ !!! 

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ !!!!

Παραιτουμαι κ γεια χαρα!!! Ζητω το 5G κ η τεχνολογια!!!! Ολα ειναι πανεμορφα κ οι ουρανοι πεντακαθαροι!!!

Συνχαρητηρια, ω, φανταστηκε υπερασπιστη της προοδου κ υπερασπιστη της αληθειας απο τα ψεματα της συνομοσιολογιας!!!

Τρομαχτικε ευγενικε εκλεπτισμενε γιγαντα του διαδικτυου !!!

Συνχαρητηρια !!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Και η ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας την λέει ιοντίζουσα. Δεν ξέρω αν συνεργάζονται με τον μπαμπινιώτη :D

https://eeae.gr/με-μια-ματιά/μαθαίνουμε-για-τις-ακτινοβολίες/μη-ιοντίζουσα-ακτινοβολία

Υπόψιν οτι διάφορες λέξεις απο το χώρο της φυσικής όπως "ιόντα", "ηλεκτρόνιο" κτλ μοιάζουν αλλά δέν είναι ελληνικές.

Επινοήθηκαν απο ξένους επιστήμονες έτσι ωστε να μοιάζουν ελληνικές, αλλά δέν είναι λέξεις που υπήρχαν στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να υπενθυμίσω ότι γράφουμε σε μια δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα τεχνολογικού περιεχομένου

άρα αποδεχόμαστε τα θαύματα της τεχνολογίας που υποτίθεται βελτιώνουν την ζωή μας

σαφώς και αν υπάρχουν καταχρήσεις θα υπάρχουν και οι ανάλογες επιπτώσεις ακόμα και στην υγεία μας

το λέω καθώς μετακινούμε καθημερινά με τα ΜΜΜ και είμαι ο μοναδικός που δεν ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο (smartphone) από την ώρα που θα μπω στο όχημα μέχρι που θα κατέβω όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με αυτό είτε μιλάνε είτε στέλνουν μηνύματα είτε κοιτάνε βίντεο στο youtube / netflix ή ακούνε μουσική μέσω ραδιοφώνου ή μέσω spotify 

άρα αν έχουν το κινητό τους στο κεφάλι τους με τον οποιοδήποτε τρόπο τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν τους φταίει το κινητό τους αλλά το κεφάλι τους για ότι πάθουν

ούτε φυσικά φταίει η τεχνολογία

όλες οι συσκευές που μας περιβάλουν έχουν κάποια όρια στην χρήση τους

να συμπληρώσω ότι αυτά τα όρια έχουν θεσπιστεί από τους αρμόδιους φορείς

αυτοί κρίνουν αν κάποια συσκευή είναι επικίνδυνη και τότε την αποσύρουν από την κυκλοφορία

και δεν αναφέρομαι μόνο στην συσκευή του τίτλου υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές εκεί έξω στην αγορά...

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Παίδες βρήκαμε και δεύτερο!

Είναι πολλοί αλλά δεν ασχολούνται συνήθως γιατί δεν έχει νόημα για αυτούς. Είμαστε χαμένοι...

3 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Υπόψιν οτι διάφορες λέξεις απο το χώρο της φυσικής όπως "ιόντα", "ηλεκτρόνιο" κτλ μοιάζουν αλλά δέν είναι ελληνικές.

Επινοήθηκαν απο ξένους επιστήμονες έτσι ωστε να μοιάζουν ελληνικές, αλλά δέν είναι λέξεις που υπήρχαν στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Ναι, αλλά το πως παράχθηκε η λέξη ιοντισμός έγινε με ελληνικούς κανόνες γραμματικής :)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...