Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Για να μην πλατειαζω, ΝΑΙ

Θα σου ευχηθώ να βάλουν μια κεραία πολύ κοντά στο σπίτι σου, και άλλη μια κοντά στην δουλειά σου, για να έχεις μεγάλες ταχύτητες.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, petasis είπε

Θα σου ευχηθώ να βάλουν μια κεραία πολύ κοντά στο σπίτι σου, και άλλη μια κοντά στην δουλειά σου, για να έχεις μεγάλες ταχύτητες.

Ευχαριστώ. Τουλάχιστον θα είμαι ακόμα πιο κοντά στη βιβλιοθήκη γνώσεων (διαδίκτυο). Αν ήσουν κι εσύ, θα γνώριζες τα υλικά που μπλοκάρουν ακτινοβολίες του ίδιου μήκους κύματος με αυτές του 5G

• Like 4
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Η ακτινοβολία από τα κινητά δεν είναι ιοντίζουσα η οποία αφαιρεί ηλεκτρόνια από τα άτομα και προκαλεί ιοντισμό (άτομα με θετικό φορτίο, επειδή έχουν λιγότερα ηλεκτρόνια) που μπορεί να προκαλέσει χημικές μεταβολές. Δεν καταστρέφει λοιπόν το DNA η μη ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Όμως ζεσταίνει τους ιστούς όπως ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει το φαγητο. Για αυτό νιώθεις  να ζεστένεται το κεφάλι σου. Το να ζεσταθεί ο ιστός δεν είναι τόσο επικίνδυνο όπως ο ιοντισμός των ατόμων. Όπως ξέρουμε η θερμοκρασία είναι στην πραγματικότητα η ταχύτητα κίνησης των ατόμων. Όταν ζεστένεται το κεφάλι σου, τα άτομα κινούνται πιο γρήγορα και έχουμε μεγαλύτερες και περισσότερες συγκρούσεις (αλληλεπιδράσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αν θες γιατί πραγματικές συγκρούσεις έχουμε στην πυρηνική σχάση). Αυτό προκαλεί φλεγμονή η οποία και αυτή είναι εν μέρη αθώα. Και λέω εν μέρη γιατί έχει αποδειχθεί ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Οπότε θα πρέπει η ακτινοβολία των κινητών να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και θα πρέπει να προσπαθούμε να μην μιλάμε πολύ ώρα. Φυσικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάθεις καρκίνο. Ίσως αν είσαι ένας από αυτούς που τους βλέπεις να μιλάνε ώρες στο κινητό για χρόνια λόγω δουλειάς. Ένας απλός χρήστης δεν ανταπτύσει επικίνδυνες θερμοκρασίες στους ιστούς.

Ήταν που ήταν μπερδεμένος τώρα τον έκανες κομμάτια τον άνθρωπο. :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nick10000 είπε

καμια σχεση, τι να μοιρασουμε? επαγγελματιας ηλεκτρονικος ειμαι, εχω ασχοληθει και ασχολουμε διαρκως με πιστοποιησεις και ελεγχους σε πολυ πιο περιεργα περιβαλλοντα απο αυτο μιας πολης και ΞΕΡΩ, απλα οι θεωριες συννομωσιας συνηθως πανε πακετο, κανεις δε πιστευει μονο μια και το απεδειξες λεγοντας για ψεκασμους και εμβολια, αρα δεν επεσα και εξω (ειπα 4 και υποστηριζεις τις 2... αν ελεγα 20 ισως υποστηριζες τις 10... κανα τριγωνο βερμουδων πχ, καμια εναλλακτικη λυση 3, τιποτα δρακονιανους που ζουν αναμεσα μας κτλ κτλ κτλ )

Εχεις την γνωμη σου κ καλα κανεις. Πιστευεις οτι τα 5G ειναι μια χαρα. Καποιοι δεν συμφωνουν μαζι σου. Δικαιωμα τους δεν ειναι? Επαγγελματιας ηλεκτρονικος ισως να εισαι, αλλα σιγουρα βιολογος, η γιατρος δεν εισαι φιλε. Μπορεις να μου πεις οτι γνωριζεις οτι ενα κινητο, η μια κεραια, εχουν απιστευτα μικρη εκπομπη. Κ θα εισαι σωστος. Το τι κανουν χιλιαδες τετοιες εκπομπες ταυτοχρονα κ που χτυπαν στον οργανισμο δεν το γνωριζουν πολυ πιο εξυπνοι απο εσενα, αρα πως να το ξερεις εσυ? Κ ακομα κ αν ξερεις την δυναμη της εκπομπης μιας κεραιας, σε ποια σχολη πηγες που σου καναν παραλληλα μαθηματα νευροβιολογιας κ επιδραση μικροκυματικης ακρινοβολιας στο νευρικο συστημα? (δλδ πηρες ενα παλιοχαρτο που λεει οτι ξερεις ηλεκτρονικα κ τωρα εχεις γνωμη επι παντος επιστητου... αν κ εγω δεν θα σε χαρακτηρισω τιποτα, εδω καποιοι δεν θα σε λεγαν ελληναρα? για σκεψου το...)

Η συζητηση ειναι ατελειωτη. Σε παγκοσμιο επιπεδο ακουγονται πολλες αποψεις. Το γνωριζεις. Οπως ακριβως γνωριζεις οτι δεν ειχαμε ποτε τον χρονο να κανουμε πουθενα μακροχρονιες ερευνες σε ΜΑΖΙΚΗ χρηση 5G (η οποιου αλλου δικτυου) πανω σε ανθρωπους. Ουτε η τεχνολογια ειναι τοσο παλαια, ουτε νομιζω θα βρισκοταν καποιος να εδινε αδεια για κατι τετοιο (χωρις πολλα θυματα προηγουμενως τουλαχιστον).

Αρα η αληθεια ειναι οτι ουτε εσυ ξερεις (ο "επαγγελματιας" ηλεκτρονικος/ ασχετος με βιολογια/ αλλα πανεξυπνος κατα τ αλλα), ουτε εγω (που απλα υποστηριξα οτι δεν εμπιστευομαι τις "αρχες" που μας λενε οτι ολα ειναι οκ"). ΞΕΡΕΙΣ ομως (τα κεφαλαια δικα σου εδω) οτι ειμαστε συνομωσιολογοι, κ σαν σουπερ ηλεκτρονικος-ψυχολογος που εισαι, καταλαβες οτι πιστευουμε σε flat earth, moon landings, lizards, AS3 κλπ κλπ.... Με την διαφορα οτι οτι κ αν σου αναφερα ειναι αποτελεσμα ερευνας σε πανεπιστημια. Ολα τα λινκ που σου εβαλα ειναι απο σχολες. Κ η βασικη εργασια ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ειναι επισης απο ακαδημια. 

Αρα φιλε δεν μπορουμε να μιλαμε. Το μονο που κανεις ειναι να με προσβαλεις κ να μου πουλας υφακι χωρις καν να με ξερεις. Δεν καταλαβαινω γιατι το κανεις αλλα δεν με νοιαζει κ ολας. Πιστευε οτι θες κ ασε με στην ησυχια μου σε παρακαλω.

7 ώρες πριν, MikeKata είπε

Βλέπω όσον αφορά τις θερμοκρασίες το κάναμε ντρίπλα και δεν απαντήσαμε, ε; Πιάσαμε τους ψεκασμούς; Ω, γίνεται ακόμα καλύτερο. Εκτός κι αν μιλάς για ψεκασμούς καλλιεργειών ή έρευνα ελέγχου νεφών κλπ, ειμαι προετοιμασμενος να γελάσω πολύ. Για στείλε μου λοιπόν ΕΝΑ paper που να εμφανίζει "μέταλλα" συστηματικά στον αέρα που αναπνέεις. Ειδικά βαριο που είναι το αγαπημένο σας. Ανυπομονώ, μιας και συγκεκριμένα η πτυχιακή μου στην ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν. Αλλά όχι, εσύ πιστεύεις και στους ψεκασμούς, οπότε φαντάζομαι μπορείς να με διαφωτίσεις, ε; ......................

Επίσης. ΚΑΝΈΝΑ από τα geoengineering links που έδωσες δε μιλάει για ψεκασμούς. ΔΙΆΒΑΣΕ ΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Απλά έκανες Google search geoengineering και ποσταρες ό,τι βρήκες. Έλεος πια. Geoengineering είναι και η αποξήρανση της λιμνης σε μια περιοχή για δημιουργία καλλιεργειών. Μάθε πρώτα τους ορισμούς. 

Λες οτι το βαριο ειναι το αγαπημενο "μας". Το "μας" τι ειναι? Ποιοι ειμαστε? Σου ειπα οτι ανηκω καπου κ δεν το ηξερα? Λεω την αυστηρα προσωπικη μου γνωμη. Οχι μιας ομαδας.

Κ γιατι ειναι το βαριο "αγαπημενο" σε καποιους (κ μενα)? Μεχρι στιγμης ειχα το σουβλακι. Εχω λογω να προτιμω το βαριο? Κ γιατι καποιοι αλλοι γουσταρουν το βαριο? Ταιριαζει καλυτερα με το τζατζικι? (στο θεμα μας)

Ποιος σου μιλησε για μεταλλα? Μιλησα εγω για μεταλλα καπου? (στο θεμα μας)

Ποια κλιματικη αλλαγη αναφερεις? Μιλησα για climate change καπου κ το ξεχναω παλι? (στο θεμα μας)

Αρα, εδω μιλας κ οχι μονο βαζεις λεξεις/φρασεις που δεν ειπα (στο θεμα μας), αλλα συμπληρωνεις τα λεγομενα μου με τα κατα-φαντασιαν δικα σου, βγαζεις ενα (επιστημονικοτατο) συμπερασμα κ τελικα με κρινεις επ αυτου!!! χαχαχα!!!

Μηπως εδω σκεφτεσαι με στερεοτυπα κ προκαταλυψη? Απλη απαντηση κ ολοφανερη. Ναι, φιλε μου. Δυστυχως.... Χωρις να ξερεις καν τι κανω, τι πιστευω, ποσο χρονων ειμαι, που βρισκομαι, τιποτα βασικα, με χαρακτηρισες, ξερεις τι σκεφτομαι, τι θα πω, ποια τα επιχειρηματα μου κ τι αλλο παραπερα νομιζω επι ολων των αλλων θεματων.... Αν αυτο δεν ειναι παροπηδες, τι ειναι? (λυσε μου την απορια φιλε). Ουτε με ξερεις, ουτε σε ξερω, αλλα κατα τ αλλα, εσυ ο "σωστος" επιστημονας, με κατατασεις σε μια φανταστικη ομαδα που εφτιαξες στο μυαλο σου, μονο κ μονο για να επιβεβαιωσεις αυτα που ηδη πιστευεις χωρις καμια αποδειξη για το ατομο μου.....

Γελα οσο θες φιλε μου. Αν κ φαινεται απο μακρυα ο αντι-επιστημονικος τροπος σκεψης κ η βαθια ελλειψη διαλογου που διακατεχει τα λεγομενα σου.  Βαθια μεροληψια δειχνει ο τροπος που μου απευθυνεσαι, τιποτε αλλο. Ουτε θα εδινες ενα δευτερολεπτο για να ακουσεις τι εχω να πω. Η γνωμη σου ειναι προ-κατασκευασμενη κ αρα δεν υπαρχει διαλογος. Γιατι λοιπον μου μιλας? Τι προσπαθεις να αποδειξεις? Το υψηλο σου ΙQ? Κ που αυτο? Μεσα στο insomnia?

Λαθος εκανες που ανοιξες το στομα σου. Εδω ειναι μερος για ανταλλαγη αποψεων- οχι υβρεων, η προσβολων (αν κανω λαθος, διορθωσε με σε παρακαλω). Αμα, λοιπον, εχεις καταληξει απο πριν σε συμπερασματα, γιατι δεν τα διατυπωνεις απλα, να μας διαφωτησεις (αφου ξερεις καλυτερα), κ δεν αφηνεις στην ακρη τα τσιτατα του στυλ "το εκανες ντρινπλα" κ "ωδη στην ημιμαθεια"? (απ οτι θυμαμαι ουτε σε προσβαλα, ουτε ξεκινησα να σου πεταω τσιτατα, για να πεις οτι σου απηυθηνα τον λογο).

Ωραια, ας δεχτουμε οτι γνωριζεις καλυτερα για αυτα που μιλας (που σε οποια επιστημονικη κοινοτητα κ αν ανοιγες το στομα σου με αυτο τον τροπο οπως μου μιλησες, θαχες φαει αυτοματα ακυρο, αλλα ας υποθεσουμε...), γιατι δεν μας δινεις εσυ εργασιες να μας δειξεις οτι αυτο που εμεις οι κοινοι θνητοι λεμε "ψεκασμους" ειναι για καλο? Την βρισκεις να προσβαλεις τους συνομιλητες σου πρωτα? Νοιωθεις καλυτερα δλδ? Ενταξει, εγω ο ημιμαθης δεν ξερω τι λεω κ πεταω σαχλαμαρες στους συνομιλητες μου. Εσυ που το σπουδασες το πραγμα κ τιμας το σχολειο σου, το πτυχιο σου, τους καθηγητες σου κ την επιστημη σου, γιατι δεν μας (μου) δειχνεις εστω κατι τρανταχτο που δεν γνωριζουμε, να δωσεις το φως κ να σε ευχαριστησουμε? Το θεωρεις αναγκη πρωτα να υποβιβασεις το συνομιλητη σου? ΟΚ. Κ μετα γιατι δεν αναφερεις κατι? Γιατι μενεις μονο στην υποτιμηση του αλλου? Εισαι τοσο "χαι" που δεν αξιζει να μας πεις κατι? (ρωταω)

Το μονο που ειπα φιλε ειναι οτι δεν πιστευω καμια κυβερνηση, οτι κ να μου λεει οτι η ακτινοβολια των κινητων δεν βλαπτει. Τιποτε αλλο. Εσυ πες μου τωρα-

ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΜΩΜΗΣ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?????

Επεξ/σία από SilverMachine
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2020 στις 4:15 ΜΜ, 777andreas777 είπε

Για μέγιστη ασφάλεια την ακτινοβολία αήττητων σαν και εσένα πρέπει αν αποφεύγει κάποιος.
Για αυτά που υπάρχει κίνδυνος υπάρχουν προειδοποιήσεις για την χρήση τους όπως για τον φούρνο μικροκυμάτων, την έκθεση στον ήλιο που έχει γεμίσει σποτ το ίντερνετ για να σώσουμε ένα Δανό, αλλά από την στιγμή που μπαρούφες σαν αυτές που γράφεις φαίνονται αστείες σε αρκετούς, καταλαβαίνει κανείς για τι επίπεδο συζήτησης και λογικής μιλάμε.

Το δικό μου σχόλιο ήταν πως δεν γίνεται να λες ότι θέλει μέτρο η χρήση κινητών αλλά δεν είναι βλαβερό και όχι να καταργηθούν τα κινητά ή ότι άλλο γράφει ο "εγκέφαλός" σου.
Αλλά εσύ και άλλες ιδιοφυΐες συγκρίνανε τα ντεπόν, το αμάξι, τα ΜΜΜ, τις λάμπες, τις σόμπες, την έξοδο το βράδυ ΜΟΝΟ και άλλες εξυπνάδες του κώλου.

Πραγματικά παραδίδεις μαθήματα πολιτισμου δάσκαλε...

που δίδασκες...

Αρχικά να σου πω ότι έκανα πλάκα. Για αποφυγή παρεξήγησης έβαλα και τη φατσουλα, αλλά δεν το κατάλαβες. Αν δεν αντέχεις το χιούμορ, φιλική συμβουλή : σταμάτα να μπαινεις σε δημόσιο φόρουμ. Θα σε "χαλάσει" άσχημα. Το ίδιο ισχυει και για την κριτική.

Για τα υπόλοιπα που γραφεις, χωρίς παραδειγματα, θα στο συνοψίσω σε μια φράση: όλα όσα κάνεις στη ζωή σου, χωρίς μετρο, βλάπτουν.

Σε προκαλώ να μου γράψεις 2-3 πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά και ανεξελεγκτα και να μην πάθεις ποτέ τιποτα. Αυτό προσπαθουν να σου πουν και οι υπόλοιποι με τα παραδείγματα.

Επεξ/σία από johncorfas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Εχεις την γνωμη σου κ καλα κανεις. Πιστευεις οτι τα 5G ειναι μια χαρα. Καποιοι δεν συμφωνουν μαζι σου. Δικαιωμα τους δεν ειναι? Επαγγελματιας ηλεκτρονικος ισως να εισαι, αλλα σιγουρα βιολογος, η γιατρος δεν εισαι φιλε. Μπορεις να μου πεις οτι γνωριζεις οτι ενα κινητο, η μια κεραια, εχουν απιστευτα μικρη εκπομπη. Κ θα εισαι σωστος. Το τι κανουν χιλιαδες τετοιες εκπομπες ταυτοχρονα κ που χτυπαν στον οργανισμο δεν το γνωριζουν πολυ πιο εξυπνοι απο εσενα, αρα πως να το ξερεις εσυ? Κ ακομα κ αν ξερεις την δυναμη της εκπομπης μιας κεραιας, σε ποια σχολη πηγες που σου καναν παραλληλα μαθηματα νευροβιολογιας κ επιδραση μικροκυματικης ακρινοβολιας στο νευρικο συστημα? (δλδ πηρες ενα παλιοχαρτο που λεει οτι ξερεις ηλεκτρονικα κ τωρα εχεις γνωμη επι παντος επιστητου... αν κ εγω δεν θα σε χαρακτηρισω τιποτα, εδω καποιοι δεν θα σε λεγαν ελληναρα? για σκεψου το...)

Η συζητηση ειναι ατελειωτη. Σε παγκοσμιο επιπεδο ακουγονται πολλες αποψεις. Το γνωριζεις. Οπως ακριβως γνωριζεις οτι δεν ειχαμε ποτε τον χρονο να κανουμε πουθενα μακροχρονιες ερευνες σε ΜΑΖΙΚΗ χρηση 5G (η οποιου αλλου δικτυου) πανω σε ανθρωπους. Ουτε η τεχνολογια ειναι τοσο παλαια, ουτε νομιζω θα βρισκοταν καποιος να εδινε αδεια για κατι τετοιο (χωρις πολλα θυματα προηγουμενως τουλαχιστον).

Αρα η αληθεια ειναι οτι ουτε εσυ ξερεις (ο "επαγγελματιας" ηλεκτρονικος/ ασχετος με βιολογια/ αλλα πανεξυπνος κατα τ αλλα), ουτε εγω (που απλα υποστηριξα οτι δεν εμπιστευομαι τις "αρχες" που μας λενε οτι ολα ειναι οκ"). ΞΕΡΕΙΣ ομως (τα κεφαλαια δικα σου εδω) οτι ειμαστε συνομωσιολογοι, κ σαν σουπερ ηλεκτρονικος-ψυχολογος που εισαι, καταλαβες οτι πιστευουμε σε flat earth, moon landings, lizards, AS3 κλπ κλπ.... Με την διαφορα οτι οτι κ αν σου αναφερα ειναι αποτελεσμα ερευνας σε πανεπιστημια. Ολα τα λινκ που σου εβαλα ειναι απο σχολες. Κ η βασικη εργασια ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ειναι επισης απο ακαδημια. 

Αρα φιλε δεν μπορουμε να μιλαμε. Το μονο που κανεις ειναι να με προσβαλεις κ να μου πουλας υφακι χωρις καν να με ξερεις. Δεν καταλαβαινω γιατι το κανεις αλλα δεν με νοιαζει κ ολας. Πιστευε οτι θες κ ασε με στην ησυχια μου σε παρακαλω.

Λες οτι το βαριο ειναι το αγαπημενο "μας". Το "μας" τι ειναι? Ποιοι ειμαστε? Σου ειπα οτι ανηκω καπου κ δεν το ηξερα? Λεω την αυστηρα προσωπικη μου γνωμη. Οχι μιας ομαδας.

Κ γιατι ειναι το βαριο "αγαπημενο" σε καποιους (κ μενα)? Μεχρι στιγμης ειχα το σουβλακι. Εχω λογω να προτιμω το βαριο? Κ γιατι καποιοι αλλοι γουσταρουν το βαριο? Ταιριαζει καλυτερα με το τζατζικι? (στο θεμα μας)

Ποιος σου μιλησε για μεταλλα? Μιλησα εγω για μεταλλα καπου? (στο θεμα μας)

Ποια κλιματικη αλλαγη αναφερεις? Μιλησα για climate change καπου κ το ξεχναω παλι? (στο θεμα μας)

Αρα, εδω μιλας κ οχι μονο βαζεις λεξεις/φρασεις που δεν ειπα (στο θεμα μας), αλλα συμπληρωνεις τα λεγομενα μου με τα κατα-φαντασιαν δικα σου, βγαζεις ενα (επιστημονικοτατο) συμπερασμα κ τελικα με κρινεις επ αυτου!!! χαχαχα!!!

Μηπως εδω σκεφτεσαι με στερεοτυπα κ προκαταλυψη? Απλη απαντηση κ ολοφανερη. Ναι, φιλε μου. Δυστυχως.... Χωρις να ξερεις καν τι κανω, τι πιστευω, ποσο χρονων ειμαι, που βρισκομαι, τιποτα βασικα, με χαρακτηρισες, ξερεις τι σκεφτομαι, τι θα πω, ποια τα επιχειρηματα μου κ τι αλλο παραπερα νομιζω επι ολων των αλλων θεματων.... Αν αυτο δεν ειναι παροπηδες, τι ειναι? (λυσε μου την απορια φιλε). Ουτε με ξερεις, ουτε σε ξερω, αλλα κατα τ αλλα, εσυ ο "σωστος" επιστημονας, με κατατασεις σε μια φανταστικη ομαδα που εφτιαξες στο μυαλο σου, μονο κ μονο για να επιβεβαιωσεις αυτα που ηδη πιστευεις χωρις καμια αποδειξη για το ατομο μου.....

Γελα οσο θες φιλε μου. Αν κ φαινεται απο μακρυα ο αντι-επιστημονικος τροπος σκεψης κ η βαθια ελλειψη διαλογου που διακατεχει τα λεγομενα σου.  Βαθια μεροληψια δειχνει ο τροπος που μου απευθυνεσαι, τιποτε αλλο. Ουτε θα εδινες ενα δευτερολεπτο για να ακουσεις τι εχω να πω. Η γνωμη σου ειναι προ-κατασκευασμενη κ αρα δεν υπαρχει διαλογος. Γιατι λοιπον μου μιλας? Τι προσπαθεις να αποδειξεις? Το υψηλο σου ΙQ? Κ που αυτο? Μεσα στο insomnia?

Λαθος εκανες που ανοιξες το στομα σου. Εδω ειναι μερος για ανταλλαγη αποψεων- οχι υβρεων, η προσβολων (αν κανω λαθος, διορθωσε με σε παρακαλω). Αμα, λοιπον, εχεις καταληξει απο πριν σε συμπερασματα, γιατι δεν τα διατυπωνεις απλα, να μας διαφωτησεις (αφου ξερεις καλυτερα), κ δεν αφηνεις στην ακρη τα τσιτατα του στυλ "το εκανες ντρινπλα" κ "ωδη στην ημιμαθεια"? (απ οτι θυμαμαι ουτε σε προσβαλα, ουτε ξεκινησα να σου πεταω τσιτατα, για να πεις οτι σου απηυθηνα τον λογο).

Ωραια, ας δεχτουμε οτι γνωριζεις καλυτερα για αυτα που μιλας (που σε οποια επιστημονικη κοινοτητα κ αν ανοιγες το στομα σου με αυτο τον τροπο οπως μου μιλησες, θαχες φαει αυτοματα ακυρο, αλλα ας υποθεσουμε...), γιατι δεν μας δινεις εσυ εργασιες να μας δειξεις οτι αυτο που εμεις οι κοινοι θνητοι λεμε "ψεκασμους" ειναι για καλο? Την βρισκεις να προσβαλεις τους συνομιλητες σου πρωτα? Νοιωθεις καλυτερα δλδ? Ενταξει, εγω ο ημιμαθης δεν ξερω τι λεω κ πεταω σαχλαμαρες στους συνομιλητες μου. Εσυ που το σπουδασες το πραγμα κ τιμας το σχολειο σου, το πτυχιο σου, τους καθηγητες σου κ την επιστημη σου, γιατι δεν μας (μου) δειχνεις εστω κατι τρανταχτο που δεν γνωριζουμε, να δωσεις το φως κ να σε ευχαριστησουμε? Το θεωρεις αναγκη πρωτα να υποβιβασεις το συνομιλητη σου? ΟΚ. Κ μετα γιατι δεν αναφερεις κατι? Γιατι μενεις μονο στην υποτιμηση του αλλου? Εισαι τοσο "χαι" που δεν αξιζει να μας πεις κατι? (ρωταω)

Το μονο που ειπα φιλε ειναι οτι δεν πιστευω καμια κυβερνηση, οτι κ να μου λεει οτι η ακτινοβολια των κινητων δεν βλαπτει. Τιποτε αλλο. Εσυ πες μου τωρα-

Στο χωριό μου λένε μια παροιμία. "Οι γνώμες είναι σαν τις (δε μου επιτρέπεται από τους κανόνες του forum η λέξη). Ο καθένας έχει από μια". 

Είναι άλλο το δικαίωμα της γνώμης και άλλο η αξία της γνώμης. Το να έχεις καταλήξει σε γνώμη και άποψη έχοντας διαβάσει ΕΡΕΥΝΕΣ και επιστημονικά δεδομένα, είναι το σωστό και το πρέπον. Μόνο τότε η γνώμη σου έχει επιστημονική βάση και αξία. Όταν όμως μπαίνεις σε ένα forum και εκφέρεις άποψη με ύφος χιλίων καρδιναλκων (αναφέρομαι στο 1ο σεντόνι) χωρίς να έχεις ΙΔΈΑ για τι μιλάς, είναι αναμενόμενο ότι η γνώμη σου δε θα έχει καμία επιστημονική αξία. Ειδικά όταν τη λες με ύφος γνωστη, τη στιγμή που όλο σου το σχόλιο το διακατέχει η ημιμάθεια. Σε έθιξε ο όρος "ημιμάθεια"; Δεν είναι προσβλητικός. Χαρακτηριστικό αυτών που γράφεις είναι. Ευκαιρία να πας να κατεβάσεις papers που σου ζητάω από την αρχή και να μας παρουσιάσεις για όλα όσα λες. ΤΌΤΕ θα έχει αξία η γνώμη σου. 

Δε μίλησες για climate change; Αλήθεια; Τις "θερμοκρασιες" που ανεβαίνουν που πουλάνε "φούμαρα" οι επιστήμονες τις ξέχασες όταν το έγραφες; Μήπως τους "αεροψεκασμους" που μου ποσταρεις link από geoengineering όπου μέσα έλεγε επί λεξει "geoengineering is an effort to mitigate the effects of climate change"; Όχι; Μήπως πήρες χαμπάρι ότι στα links που ποσταρες δεν αναφέρονται ΠΟΥΘΕΝΆ ψεκασμοι; Όχι, ε; Πάμε παρακάτω. 

Μιλάς για "αντιεπιστημονικό" τρόπο συζήτησης και "αν πας σε συνέδρια θα γελάνε με αυτά που λες". Για αρχή, με οποιονδήποτε επιστήμονα να μιλήσεις, από οποιονδήποτε κλάδο, έχει καταλήξει στη γνώμη ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ και έχοντας δεδομένα να στηρίξει την άποψη του και γνωρίζοντας τη θεωρία και τους μηχανισμούς πίσω από το ζήτημα που εξετάζεται. Μην προσπαθείς να ανυψώσεις τη γνώμη σου έτσι, εσύ έχεις κάνει το ακριβώς αντίθετο όλων αυτών, οπως γίνεται κατανοητό από τα γραφόμενα σου. Επίσης, ΚΑΝΈΝΑΣ επιστήμονας, δε θα καθίσει να πετάξει ένα κάρο συνωμοσιολογικες γελοιότητες όπως εσύ, και μετά να κρυφτεί πίσω από το "δικαίωμα της γνώμης" χωρίς να ποσταρει ΠΗΓΕΣ όπως εσύ (εκτός κι αν θεωρείς το τυχαρπαστο site για τα εμβόλια που ποσταρες, πηγή, ή τα άσχετα courses για geoengineering που ποσταρες και τα συνεδεσες με αεροψεκασμους). Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω καταλήξει σε συμπέρασμα έχοντας πέντε γνώσεις για το αντικείμενο και έχοντας διαβάσει έρευνα, όχι ό,τι γράφει το κάθε τυχαίο blog. 

Κατάλαβες τώρα γιατί τα έχεις όλα αχταρμά; Γιατι ναι μεν δεν έχεις ιδέα ούτε πως δουλεύουν τα εμβόλια, ούτε πώς δουλεύει η ακτινοβολία, ούτε από παγκόσμιες θερμοκρασίες κλπ, αλλά θες να έχεις και άποψη, και μάλιστα να έχει και βάρος αυτή η άποψη. Δικαίωμα σου, αλλά δικαίωμα και όσων γνωρίζουμε 5 πράγματα από το αντικείμενο (έτυχε το δικό μου να απαιτεί ευρύ πεδίο γνώσεων) να τη θεωρούμε γελοία από επιστημονικής βάσεως. 

Υ.Γ "Εσείς" είστε όσοι πιστεύετε σε αεροψεκασμους. Νομίζω σε κάλυψα. Δε μου έχεις αναφέρει όμως ακόμα κάποιο paper με δεδομένα ατμοσφαιρικής ρύπανσης όπου θα φαίνονται "σωματίδια που προκύπτουν από αεροψεκασμους". Περιμένω. 

Όχι τίποτα άλλο, έτσι που κατέληξε το post (που ξεκίνησε από το σεντόνι σου), θα φάμε και ban για εκτροχιασμό θέματος... 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Στο χωριό μου λένε μια παροιμία. "Οι γνώμες είναι σαν τις (δε μου επιτρέπεται από τους κανόνες του forum η λέξη). Ο καθένας έχει από μια". 

-----------

Υ.Γ "Εσείς" είστε όσοι πιστεύετε σε αεροψεκασμους. Νομίζω σε κάλυψα. Δε μου έχεις αναφέρει όμως ακόμα κάποιο paper με δεδομένα ατμοσφαιρικής ρύπανσης όπου θα φαίνονται "σωματίδια που προκύπτουν από αεροψεκασμους". Περιμένω. 

Όχι τίποτα άλλο, έτσι που κατέληξε το post (που ξεκίνησε από το σεντόνι σου), θα φάμε και ban για εκτροχιασμό θέματος... 

Λες ανοησιες. Το μονο που ηθελα να πω ηταν για τα κινητα κ την ακτινοβολια τους. Ουτε σε ξερω (επαναλαμβανω) ουτε σου μιλησα εσενα προσωπικα. Ουτε υφακι πουλησα σε κανενα. Αν εχεις αντιρηση για τα συμπερασματα μου για την πατριδα μας.... πιες ξυδι, τι να σου κανω.... Ισως αυτο ηταν το μονο που ημουν "εκτος θεματος". Αν ανεφερα θερμοκρασιες ΣΥΓΝΩΜΗ που ειπα μια λεξη πανω σε κατι που εισαι παντογνωστης.

Εσυ φιλαρακι μπηκες κουρδισμενος λες κ μολις βγηκα απτην κρεβατοκαμαρα σου λεγοντας--> So many mistakes, so little time... Θα βάλω υπενθύμιση όταν γυρίσω από τη δουλειά να σου απαντήσω γιατί το "σεντόνι" σου ήταν μια ωδή στην ημιμάθεια, τον αχταρμά και το "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω". Και όταν μιλάω για ημιμάθεια, δεν το λέω προσβλητικά, μιλάω για όσα μου δείχνουν αυτά που γράφεις. Το ότι έγραψες σεντόνι, δεν το κάνει έγκυρο... Να ποιος πουλησε υφακι ξερολα κ ποιος εκανε προσωπικη επιθεση. Ουτε γνωμη αντεκρουσες ουτε τπτ. Ουτε ενα επιχειρημα δεν δινεις. Σκετο υφακι.

Κ πραγματι οταν γυρισες τι εκανες? Μια απ τα ιδια-- φίλε προσπαθώ να κρατηθώ αλλά όλο και με τσιγκλάς. Μιας και είμαι μηχανικός περιβάλλοντος, για εξήγησέ μας τα "φούμαρα με τη θερμοκρασία του πλανήτη" γιατί κάτι μπορεί να μη μας έμαθαν στη σχολή. Για δείξε μας τα papers για τα "αστήρικτα" στοιχεία. Μπορείς να βάλεις και υποψηφιότητα για Nobel αν καταρρίψεις θεωρίες δεκαετιών. Περιμένω. Α, και επειδή το έχεις πει 2 φορές, άλλο "μόλυνση", άλλο "ρύπανση". Ας αρχίσουμε μαθαίνοντας τη διαφορά, έτσι; Λες κ σου χρωσταω να σου βαζω λινκς αλλοιως πρεπει να μας πουλας μουρη...... Παλι φυσικα δεν δινεις κανενα επιχειρημα περα απο λεκτικα παιχνιδακια για κανα πιθανο γραμματικο μου λαθος....

Who gives a monkeys αν εισαι μηχανικος περιβαλοντος σε ενα θεμα για ακτινοβολια κινητων τηλεφωνων? Αλλα τοσο σχετικος εισαι...... Εκει, να επιμεινεις να φανεις, να δειξεις οτι πηρες πτυχιο κ συ.... Αμ, στο χωριο σου ξερεις τι αλλο λενε? Το παλικαρι απ το χωριο μπορεις να το παρεις, το χωριο απ το παλικαρι ομως ποτε.... 

Κ εγω σου απανταω οτι μιλαω για κινητα, κ δωστου εσυ παλι πισω στα φουμαρα περι καιρου!! χαχαχα!!!! (εισαι απιστευτος μιλαμε! σοου σκετο!)--- Βλέπω όσον αφορά τις θερμοκρασίες το κάναμε ντρίπλα και δεν απαντήσαμε, ε; Πιάσαμε τους ψεκασμούς; Ω, γίνεται ακόμα καλύτερο. Εκτός κι αν μιλάς για ψεκασμούς καλλιεργειών ή έρευνα ελέγχου νεφών κλπ, ειμαι προετοιμασμενος να γελάσω πολύ. Για στείλε μου λοιπόν ΕΝΑ paper που να εμφανίζει "μέταλλα" συστηματικά στον αέρα που αναπνέεις. Ειδικά βαριο που είναι το αγαπημένο σας. Ανυπομονώ, μιας και συγκεκριμένα η πτυχιακή μου στην ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν. Αλλά όχι, εσύ πιστεύεις και στους ψεκασμούς, οπότε φαντάζομαι μπορείς να με διαφωτίσεις, ε;  Εκει να χτυπιεσαι να κατσω τωρα εγω βραδυατικα να βρω κ να κανω λινκ στον καθε απιστευτο που εχει κολησει για τους ψεκασμους.... Να εισαι σιγουρος.... Τωρα ερχεται.... (παλι κανενα πραγματικο επιχειρημα- σκετη επιθεση μονο).

Κ στα καπακια δωστου παλι η μοστρα-μουρη για πτυχια κ τιτλους---  Επίσης, έχεις μπλέξει το geoengineering που είναι επί λεξει "a method to offset effects of Climate change" και είναι ΚΑΛΌ με το "ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΘΆΝΟΥΜΕ". Για αυτό μίλησα για έλεγχο νεφών, αλλά σιγά μην κάτσεις να διαβάσεις πέρα από τους τίτλους, ε; Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε climate change; Μη φάσκεις και αντιφάσκεις. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός του geoengineering όπως σου λέει και το link του Arizona που ποσταρες. Την επόμενη φορά διάβασε αυτά που ανεβάζεις.  Επίσης. ΚΑΝΈΝΑ από τα geoengineering links που έδωσες δε μιλάει για ψεκασμούς. ΔΙΆΒΑΣΕ ΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Απλά έκανες Google search geoengineering και ποσταρες ό,τι βρήκες. Έλεος πια. Geoengineering είναι και η αποξήρανση της λιμνης σε μια περιοχή για δημιουργία καλλιεργειών. Μάθε πρώτα τους ορισμούς. Δωστου κ αλλο μοστρα οτι κατι μαθαμε κ μεις για το κλιμα, δωστου παλι να προσπαθουμε να γυρισουμε το θεμα απο κινητα τηλεφωνα σε ψεκασμους... Κ δωστου να βαζουμε λεξεις στο στομα του αλλου, κ δωστου να του κολλαμε ταμπελιτσες για να βγουμε απο πανω εμεις οι "επιστημονες"...

Φυσικα, συνομοσιολογος οποιος μιλα για αυτα κ δεν εχει post graduate degree!!! Μονο οι θεοι που ετυχε να σπουδασουν το θεμα επιτρεπεται να μιλανε!!! (αν πιστεψουμε οτι εχεις παει σχολειο, γιατι σοβαρα εισαι τοσο εκτος, τοσο τζαζ με την παρτουκλα σου, που ειλικρινα δεν θα ηταν εκπληξη αν καποιος που σε ηξερε μου ελεγε οτι ολα τα περι πτυχιου ειναι σκετη μουφα). Α, κ btw, λες λες λες για papers (εσυ ο μορφωμενος!) κ ακομα δεν μας εχεις δωσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1!!!) !! Μονο εξυπναδα κ τσαμπα λογια.... Εσυ που σου ειναι τοσο ευκολο κ τα εχεις τοσο μπροστα σου, μια κ τα διαβαζεις καθημερινα...

Απ οτι καταλαβαινεις, μπορεις να σωπασεις τωρα. Τη γνωμη σου την γραφω εκει που εχεις γραμμενη την δικια μου, αρα δεν υφισταται λογος συνεχειας της κουβεντας (αφου δεν το εχεις καταλαβει εδω κ 5 ποσταρισματα...). Μιλα σε καναν αλλο κ πες του τις ιστοριες σου περι climate change κ πτυχιακης. Αν σε νευριαζει η γνωμη μου... κολοκυθοπιτα !! (κ ολα αυτα σε ενα θεμα -επαναλαμβανω- για κινητα τηλεφωνα..... θα κοψω καμια φλεβα... ελεος....)

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Φυσικα, συνομοσιολογος οποιος μιλα για αυτα κ δεν εχει post graduate degree!!! Μονο οι θεοι που ετυχε να σπουδασουν το θεμα επιτρεπεται να μιλανε!!! (αν πιστεψουμε οτι εχεις παει σχολειο, γιατι σοβαρα εισαι τοσο εκτος, τοσο τζαζ με την παρτουκλα σου, που ειλικρινα δεν θα ηταν εκπληξη αν καποιος που σε ηξερε μου ελεγε οτι ολα τα περι πτυχιου ειναι σκετη μουφα). Α, κ btw, λες λες λες για papers (εσυ ο μορφωμενος!) κ ακομα δεν μας εχεις δωσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1!!!) !! Μονο εξυπναδα κ τσαμπα λογια.... Εσυ που σου ειναι τοσο ευκολο κ τα εχεις τοσο μπροστα σου, μια κ τα διαβαζεις καθημερινα...

Ισχυρισμούς εσύ έκανες στο αρχικό σεντόνι, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, όχι εγώ. "Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό". Δεν το γνωρίζουμε, έτσι; Μιας και μίλησες για papers ενώ τόση ώρα σου ζητάω να ποσταρεις για να στηρίξεις ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ισχυρισμούς, ακόμα περιμένω. Θες paper από μένα; Ζήτα μου πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και θα σου το δώσω. Συνεχίζεις να προσπαθείς να κάνεις υπεράσπιση του ήθους σου αντί όσων λες ("δε με ξέρεις" κλπ). Αυτό σου λέω τόση ώρα. Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με έναν επιστημονικό κλάδο δε θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. Θα ποσταρε απλά τα ΔΕΔΟΜΈΝΑ και τα PAPERS. Αλλά συνεχίζεις να μην το κάνεις και να διαλέγεις την τακτική των υπεκφυγων. 

29 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Φυσικα, συνομοσιολογος οποιος μιλα για αυτα κ δεν εχει post graduate degree!!! Μονο οι θεοι που ετυχε να σπουδασουν το θεμα επιτρεπεται να μιλανε!!!

Θα το ξαναπώ. Ναι. Όταν δεν έχεις ιδέα για ένα ζήτημα, καλύτερα να διαμορφώνεις άποψη ακούγοντας αυτούς που έχουν και όχι να βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου όπως εσύ. Δε σε κάνει έξυπνο η τακτική αυτή. 

31 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Κ δωστου να βαζουμε λεξεις στο στομα του αλλου, κ δωστου να του κολλαμε ταμπελιτσες για να βγουμε απο πανω εμεις οι "επιστημονες"...

Πλάκα κάνεις;;;;!!! Εσύ δε μίλησες για αεροψεκασμους και για να στηρίξεις το επιχείρημα σου ποσταρες links από geoengineering; Εσύ δε μίλησες για "θερμοκρασίες" και "φούμαρα"; Εσύ δε μίλησες για εμβόλια; Ποιος τα έκανε όλα αυτά; Εγώ; Εγώ απάντησα σε όσα εσύ ισχυρίζεσαι. Στην κυριολεξία ο ορισμός του συνωμοσιολογου. Και σου φταίνε οι υπόλοιποι μετά; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αύξηση του μέσου προσδόκιμου ζωής κατα 20 χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες. 

Μείωση της παιδικής και βρεφικης θνησιμότητας στο ελάχιστο. Παλιά έλεγαν είχα 10 αδέρφια και τα 3-4 πέθαναν σαν κάτι φυσιολογικό.

Αύξηση του πληθυσμού της γης σαν αποτέλεσμα των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης ή καλύτερα επιβίωσης.

Καταπολέμηση των περισσότερων ασθενειών που παλιότερα θέριζαν κόσμο. Το ίδιο θα γίνει και με τον κορονοιό.

Ελεύθερη πληροφορία-γνώση-εκπαίδευση μέσω διαδικτύου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ότι έχει αυξηθεί ο καρκίνος κτλ, έ απο κάτι πρέπει να ταξιδεύουμε κιόλας. Στα πόσα θες να πάμε δηλαδη? Ή μήπως δε γνωρίζεις ανθρώπους που δε κάπνιζαν, δεν έπιναν, δεν έτρωγαν και έφυγαν απο καρκίνο? Γιατί εγώ ξέρω και συγγενείς μου.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι οι κακοί επιστήμονες θα σου εισάγουν καρκινογόνο 5G, επειδή θα τους πληρώσει ο κακός και δολοπλόκος επιχειρηματίας, τότε πρέπει να αμφιβάλλεις για τα πάντα.

Σταμάτα να χρησιμοποιείς και το wifi γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Και το κινητό γιατί εκπέμπει. Και το αυτοκίνητο του σατανά γιατί ρυπαίνει. Μην τρως γιατι εχει φυτοφάρμακα. Και το νερό έχει δηλητήρια. Και το κυριότερο μη κάνεις sex γιατί οι κακοί επιστημονες έχουν ρίξει μεταδιδόμενα.

Μόνο χειρονακτική εργασία και τηλεόραση να βλέπεις. 

Επεξ/σία από gorilas13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, johncorfas είπε

Πραγματικά παραδίδεις μαθήματα πολιτισμου δάσκαλε... που δίδασκες...

Αρχικά να σου πω ότι έκανα πλάκα. Για αποφυγή παρεξήγησης έβαλα και τη φατσουλα, αλλά δεν το κατάλαβες. Αν δεν αντέχεις το χιούμορ, φιλική συμβουλή : σταμάτα να μπαινεις σε δημόσιο φόρουμ. Θα σε "χαλάσει" άσχημα. Το ίδιο ισχυει και για την κριτική.

Για τα υπόλοιπα που γραφεις, χωρίς παραδειγματα, θα στο συνοψίσω σε μια φράση: όλα όσα κάνεις στη ζωή σου, χωρίς μετρο, βλάπτουν.

Σε προκαλώ να μου γράψεις 2-3 πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά και ανεξελεγκτα και να μην πάθεις ποτέ τιποτα. Αυτό προσπαθουν να σου πουν και οι υπόλοιποι με τα παραδείγματα.

Χιούμορ με ειρωνίες και επίδειξη "εξυπνάδας" πουλάει ο Σεφερλής στα δίποδα στο Δελφινάριο. Για το δημόσιο φόρουμ το ίδιο ισχύει και προς εσένα.
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα καθημερινά και ανεξέλεγκτα συνήθως γνωρίζοντας το κόστος καθώς έχουν προειδοποιήσεις επάνω.

Μερικά παραδείγματα που στέκουν και όχι μπαρούφες που βαφτίζονται πλάκα με φατσούλα μετά:
Το Depon έχει οδηγίες χρήσης και ο φαρμακοποιός σου δίνει οδηγίες, το τσιγάρο έχει εικόνες πλέον πάνω, ο φούρνος μικροκυμμάτων έχει προειδοποιήσεις επάνω, στους δρόμους υπάρχουν νόμοι και σύμανση να μην τρέχεις (και εκκλησάκια στο Ελλαδιστάν σε κάθε στροφή με "έξυπνους" χουμορίστες που συγκρίνουν οτι τους κατέβει). 
Τώρα επειδή εσύ είσαι ικανός να μου βάλεις τα πιτόγυρα του Κυρ Μήτσου για παράδειγμα, αν φας να σκάσεις θα πάρεις προειδοποίηση είτε από το στομάχι σου είτε από το αποχετευτικό σύστημα, και αν είσαι 200 κιλά σε προειδοποιεί ο οργανισμός πολύ πριν σταματήσει η καρδιά σου ή φτάσεις τα 200 κιλά. Το ίδιο ισχύει και για το τρέξιμο, άθληση και οτιδήποτε άλλο καθώς έχει "αποτελέσματα" πάνω στον άνθρωπο.

Οπότε, αν τα κινητά είναι έστω και σε ελάχιστο βαθμό επιβλαβή, κυρίως στον εγκέφαλο- όπως και ο διάλογος σε δημόσιο φόρουμ από ότι φαίνεται- που οι ασθένειες εκεί δεν έχουν καν θεραπεία και συνήθως δεν ξέρει κανείς από που προέρχονται, πρέπει να έχουν προειδοποίηση γιατί δεν φαίνεται ο άμεσος κίνδυνος. Aν για την "ανάπτυξη" και την μη επιστροφή στα σπήλαια, δεν πρέπει να γίνει αυτό για μην χάσουν τίποτα δις η Apple με την Samsung και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και πέσουν τα ΑΕΠ τότε εντάξει.

Άντε να το ξαναγράψω γιατί αυτό ήταν το αρχικό μου σχόλιο πριν το "χιούμορ".
Αν δεν είναι επιβλαβή, δεν μπορείς να λες πρέπει να κάνεις ορθή χρήση ταυτόχρονα.
 Ή είναι επιβλαβή και πρέπει να το ξέρει ο καταναλωτής και να κάνει ορθή χρήση ή δεν είναι.

Επεξ/σία από 777andreas777
Δημοσ.
8 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Φυσικα και εχεις, οπως εχω καθε δικαιωμα να γελαω με αυτη σου τη γνωμη.

• Like 1
Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση υψηλού SAR ... Στο δρόμο που χάραξαν apple / Samsung. 

Τέλος δεν ξέρω γιατί θέλω να το πω (που φαίνεται ανόητο αλλά ας το πω)...

Νερό: σε νορμάλ δόση= πηγή ζωής. Σε υπερβολική δόση = μπορεί να σε σκοτώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, 777andreas777 είπε

Χιούμορ με ειρωνίες και επίδειξη "εξυπνάδας" πουλάει ο Σεφερλής στα δίποδα στο Δελφινάριο. Για το δημόσιο φόρουμ το ίδιο ισχύει και προς εσένα.
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα καθημερινά και ανεξέλεγκτα συνήθως γνωρίζοντας το κόστος καθώς έχουν προειδοποιήσεις επάνω.

Μερικά παραδείγματα που στέκουν και όχι μπαρούφες που βαφτίζονται πλάκα με φατσούλα μετά:
Το Depon έχει οδηγίες χρήσης και ο φαρμακοποιός σου δίνει οδηγίες, το τσιγάρο έχει εικόνες πλέον πάνω, ο φούρνος μικροκυμμάτων έχει προειδοποιήσεις επάνω, στους δρόμους υπάρχουν νόμοι και σύμανση να μην τρέχεις (και εκκλησάκια στο Ελλαδιστάν σε κάθε στροφή με "έξυπνους" χουμορίστες που συγκρίνουν οτι τους κατέβει). 
Τώρα επειδή εσύ είσαι ικανός να μου βάλεις τα πιτόγυρα του Κυρ Μήτσου για παράδειγμα, αν φας να σκάσεις θα πάρεις προειδοποίηση είτε από το στομάχι σου είτε από το αποχετευτικό σύστημα, και αν είσαι 200 κιλά σε προειδοποιεί ο οργανισμός πολύ πριν σταματήσει η καρδιά σου ή φτάσεις τα 200 κιλά. Το ίδιο ισχύει και για το τρέξιμο, άθληση και οτιδήποτε άλλο καθώς έχει "αποτελέσματα" πάνω στον άνθρωπο.

Οπότε, αν τα κινητά είναι έστω και σε ελάχιστο βαθμό επιβλαβή, κυρίως στον εγκέφαλο- όπως και ο διάλογος σε δημόσιο φόρουμ από ότι φαίνεται- που οι ασθένειες εκεί δεν έχουν καν θεραπεία και συνήθως δεν ξέρει κανείς από που προέρχονται, πρέπει να έχουν προειδοποίηση γιατί δεν φαίνεται ο άμεσος κίνδυνος. Τώρα αν για την "ανάπτυξη" και την μη επιστροφή στα σπήλαια, δεν πρέπει να γίνει αυτό για μην χάσουν τίποτα δις η Apple με την Samsung και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και πέσουν τα ΑΕΠ τότε εντάξει.

Άντε να το ξαναγράψω γιατί αυτό ήταν το αρχικό μου σχόλιο πριν το "χιούμορ".
Αν δεν είναι επιβλαβή, δεν μπορείς να λες πρέπει να κάνεις ορθή χρήση ταυτόχρονα.
 Ή είναι επιβλαβή και πρέπει να το ξέρει ο καταναλωτής και να κάνει ορθή χρήση ή δεν είναι.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάνεις τεράστιο λάθος. Όταν εκθέτεις τη γνώμη σου δημόσια πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα αυτά. Αν δεν σου αρέσει, τότε κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου και κανείς δε θα σε κρίνει ή ειρωνευτεί. Αν θεωρείς ότι καταστρέφει τον εγκέφαλό σου η κριτική ή ο διάλογος, τότε μην διαλέγεσαι με κανένα.

Τη φατσούλα την έβαλα εξαρχής, δεν τη πρόσθεσα μετά για να το "παίξω πονηρός". Αν δεν μπορείς να τη μεταφράσεις είναι λόγω απειρίας δική σου. Τώρα ξέρεις...

Προσωπικά στο έγραψα χωρίς παράδειγμα στο ποστ που παραθέτεις, άρα όλη η ανάλυση περί "παραδειγμάτων" είναι άκυρη και άσχετη με την απάντηση προς εμένα. Ξαναρωτάω, λοιπόν:

μπορείς να μου γράψεις 2-3 πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά και ανεξέλεγκτα και να μη σε βλάψουν; Αν θέλεις μπορείς να μου γράψεις 2-3 πράγματα τα οποία κάνουν καλό στην υγεία μας και θα δεις ότι όλα τους βλάπτουν στην υπερβολή. Παρόλο που έγραψες ένα σωρό άσχετα πράγματα δε μου απάντησες ποτέ.

Στα "περί προειδοποιήσεων": κάθε κινητό έχει ξεχωριστό φυλλάδιο στο κουτί του, που αναφέρει τα όρια του SAR, από πιο βαθμό και πάνω είναι επιβλαβές και πόσο έχει μετρηθεί, στη μέγιστη τιμή του, στη συγκεκριμένη συσκευή. Οι περισσότερες εταιρείες το έχουν και στο site τους.

Όπως βλέπεις απαντώ ακριβώς σε αυτά που γράφει ο άλλος. Δεν γράφω άσχετα επειδή δε θέλω να απαντήσω. Θα παρακαλούσα να κάνεις το ίδιο.

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, bcck είπε

Very high-temperature objects and equipment, which emit a great deal of infrared radiation through black-body radiation causes cataracts after decades of exposure.(wiki)
Δηλαδή χρειάζονται πολύ μεγάλες ποσότητες υπεριώδους ακτινοβολίας (100 φόρες πιο ισχυρή από το πιο ισχυρό 5G(300ghz)) για δεκαετίες.

Η έκθεση σε πολύ εντόνη υπέρυθρη (όχι υπεριώδη) ακτινοβολία δέν είναι ο μόνος τρόπος να πάθεις καταρράκτη. Το διάφανο υγρό του φακού ασπρίζει απο οποιαδήποτε πηγή θερμότητας. Τοπική θέρμανση απο ακτινοβολία RF μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Και αν είναι συγκετρωμένη σε ένα σημείο λόγω τρόπου εκπομπής της κεραίας, αρκούν ελάχιστα Watt για να γίνει η ζημιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Η έκθεση σε πολύ εντόνη υπέρυθρη (όχι υπεριώδη) ακτινοβολία δέν είναι ο μόνος τρόπος να πάθεις καταρράκτη. Το διάφανο υγρό του φακού ασπρίζει απο οποιαδήποτε πηγή θερμότητας. Τοπική θέρμανση απο ακτινοβολία RF μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Και αν είναι συγκετρωμένη σε ένα σημείο λόγω τρόπου εκπομπής της κεραίας, αρκούν ελάχιστα Watt για να γίνει η ζημιά.

"ελαχιστα" κολοβατ αλλα οκ, εστω οτι εχουμε ενα beam 60,70, 80....150db ...500db? (αν δει τα νουμερα κανενας συναδελφος θα αναρρωτιεται αν ειμαι ηλιθιος η ασχετος) οποτε ναι ΕΣΤΩ με μερικα βαττ ισως προκαλεσει τοπικη θερμανση. 

Τωρα το ζητουμενο ειναι να φτιαξουμε αυτο το beam, γιατι να δημιουργηθει τυχαια ειναι Α Δ Υ Ν Α Τ Ο !  

Καλο να γνωριζει ο κοσμος τις θεωριες αλλα να τις γνωριζει ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, οχι μονο ενα κομματι τους, γιατι για να μαζεψεις σε τοσο στενη δεσμη και να φτιαξεις ενα ωραιοτατο beam που με μερικα watt να σου προκαλεσει καταρρακτη (δε ψαχνω καν αν γινεται, γιατι καλη η θερμοκρασια αλλα πρεπει να υπαρχει και η θερμανση, και επειδη ο οργανισμος μας εχει ομοιοσταση θεωρω πως  και παλι η θερμανση δε θα ειναι αρκετη, αλλα εστω -πολλα εστω αλλα τι να κανουμε? - ας πουμε πως ειναι). Ξερεις πως λειτουργει μια κεραια yagi? Πως υπολογιζονται τα στοιχεια, οι μεταξυ τους αποστασεις και ποσα στοιχεια θα χρειαζονταν για τετοια δεσμη? Το να συνεβαινε κατι τετοιο με τυχαιο τροπο, οχι κοντα στο κινητο σου αλλα σε οποιοδηποτε τυχαιο σημειο στο συμπαν και σε καμποσα παραλληλα συμπαντα εστω και μια φορα, και οχι για τη συχχνοτητα του κινητου σου αλλα για οποιαδηποτε ραδιοσυχνοτητα ειναι τοσο πιθανο οσο εσυ, ολο σου το σοι, και ολη η πολη που ζεις να ποιανατε το λοττο καθε βδομαδα για ...οσο θα υπαρχει λοττο! (ισως αυτο να ειναι πολυ ρεαλιστικοτερο αλλα τεσπα)

Αν ηταν καθε beam να τυφλωνει οσοι εχουμε δουλεψει με ρανταρ (10GHz 125Kw ΚΑΙ beam) θα ειμασταν τυφλοι

btw ετσι και φτιαξεις beam κεραια με τετοια απολαβη να πας να παρεις ενα νομπελ γιατι ακομα κι αν βαλεις τα στοιχεια ετσι οπως απαιτουνται (που ουτε αυτο γινεται γιατι απο ενα σημειο και μετα θα βρεθεις να μετρας νανομετρα και πικομετρα αλλα λεμε τωρα) παλι δε θα το παρεις για αλλους λογους εξασθενισης

Οποτε ναι, το να φτιαξεις με beam μια υψηλη θερμοκρασια καταλληλη να σε τυφλωσει γινεται (δε ξερω αν θα εχει και την καταλληλη θερμοτητα, υποθετω πως 99.9999% οχι, αλλα επειδη ειναι ηλιθιο τωρα να κατσω να ψαχνω και να υπολογιζω μια τοσο ανυποστατα θεωρητικη χαζομαρα εστω να καταπιω  πως την εχει), αυτο το beam ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ? 

Τωρα αν υπαρχει καμια εξωγηινη υπερτεχνολογια που κανει τετοια πραματα τοτε δε μιλαμε για τηλεπικοινωνιακες κεραιες αλλα για οπλο, και μαλιστα τεχνολογιας που δεν εχουμε τα μεσα να την φτιαξουμε (εδω μολις ειδαμε 14 νανομετρα δακρυσαμε απο συγκινηση, και ολοκληρη ιντελ δε μπορει να παει στα 9 νανομετρα κι εσυ θες κεραιες με beam 500db? 😆)

Επεξ/σία από nick10000
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...