Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην υπερεργασια είσαι υποχρεωμένος αλλά στην υπερωρία όχι. 

Σωστά; 

Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

χαιρομαι που καταλαβαινεις. οποτε παμε πισω σ αυτο που ελεγα πως ο νομος αυτος δεν ειναι εφαρμοσιμος.

Επειδή σας έχασα, τι ακριβώς λες εσύ κ τι ισχύει σύμφωνα με τον νόμο; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

χαιρομαι που καταλαβαινεις. οποτε παμε πισω σ αυτο που ελεγα πως ο νομος αυτος δεν ειναι εφαρμοσιμος.

Δεν παμε πουθενα. Τα αυθαιρετα συμπερασματα που προκαλει η ημιμαθεια καλα ειναι να τα διατηρεις για τον εαυτο σου.

Η εργασιακη νομοθεσια εφαρμοζεται σε καθημερινη βαση σε ολη την επικρατεια. Κι εκει που δεν εφαρμοζεται υπαρχουν οι αναλογες ποινες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Δεν παμε πουθενα. Τα αυθαιρετα συμπερασματα που προκαλει η ημιμαθεια καλα ειναι να τα διατηρεις για τον εαυτο σου.

Η εργασιακη νομοθεσια εφαρμοζεται σε καθημερινη βαση σε ολη την επικρατεια. Κι εκει που δεν εφαρμοζεται υπαρχουν οι αναλογες ποινες.

Ρέ παιδιά μην το πάτε σε κόντρα. 

Δεν έχει νόημα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Στην υπερεργασια είσαι υποχρεωμένος αλλά στην υπερωρία όχι. 

Σωστά; 

Στην υπερεργασια σιγουρα εισαι υποχρεωμενος να παραμεινεις στην εργασια σου. Ειναι ξεκαθαρη η νομοθεσια.

Στην υπερωρια λιγο που διαβασα τωρα (δεν ειχα ποτε θεμα αρνησης υπερωριας οποτε δεν ειμαι ο καταλληλος να σου απαντησει απολυτα),  αναφερεται σε καλη πιστη ο νομος. Οτι δηλαδη αν ο εργοδοτης σου ζητησει να εργαστεις υπερωριακα πρεπει να το κανεις βασιζομενος σε καλη πιστη. Η καλη πιστη δεν συνιστα υποχρεωση βεβαιως, αρα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ λεω οτι πιθανως δεν υποχρεουσαι να δουλεψεις υπερωριακα αν δεν συμφωνεις και αν πραγματι δεν εργαστεις, τοτε ΠΙΘΑΝΩΣ ο εργοδοτης δεν μπορει να κινηθει εναντιον σου επι τουτου. Αυτο για να μη σε παρω στο λαιμο μου (αν και το επιχειρουν αλλοι αυτο αντι για μενα στο παρον τοπικ...).

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Κανενας εργαζόμενος δεν σχολαει στην ωρα του.Ολοι τρωμε τουλαχιστον ενα μισαωρο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ το οποιο φυσικα δεν πληρωνει ποτε ο εργοδοτης.Βαζοντας την ωρα παραπανω και θα πληρωθω και θα φυγω ΑΚΡΙΒΩΣ στην ωρα μου με το νομο.

Για αυτο και δεν εφαρμοζεται και ποτε το μετρο........Γιατι το τσαμπα εινα καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε

Κανενας εργαζόμενος δεν σχολαει στην ωρα του.Ολοι τρωμε τουλαχιστον ενα μισαωρο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ το οποιο φυσικα δεν πληρωνει ποτε ο εργοδοτης.Βαζοντας την ωρα παραπανω και θα πληρωθω και θα φυγω ΑΚΡΙΒΩΣ στην ωρα μου με το νομο.

Για αυτο και δεν εφαρμοζεται και ποτε το μετρο........Γιατι το τσαμπα εινα καλυτερο.

Σωστός γιαυτό κ εγώ δεν θέλω να χαρίζω συνέχεια. Ας μου χαρίσει μια φορά αυτός. 

1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Στην υπερεργασια σιγουρα εισαι υποχρεωμενος να παραμεινεις στην εργασια σου. Ειναι ξεκαθαρη η νομοθεσια.

Στην υπερωρια λιγο που διαβασα αναφερεται σε καλη πιστη ο νομος. Οτι δηλαδη αν ο εργοδοτης σου ζητησει να εργαστεις υπερωριακα πρεπει να το κανεις βασιζομενος σε καλη πιστη. Η καλη πιστη δεν συνιστα υποχρεωση βεβαιος, αρα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ λεω οτι πιθανως δεν υποχρεουσαι να δουλεψεις υπερωριακα αν δεν συμφωνεις και αν πραγματι δεν εργαστεις, τοτε ΠΙΘΑΝΩΣ ο εργοδοτης δεν μπορει να κινηθει εναντιον σου επ'αυτου.

Ώραια άρα να περιμένω απόλυση οκ. 

Αν γίνει δικαστήριο όμως έχω κσι εγώ να πω :)

Βάλτε 17 χρόνια επί μισή ώρα κάθε μέρα πόσο βγαίνει; 

Λέτε να μην πιστέψει ο δικαστής;

Ας πάρω μόνο αυτό και απόλυση χωρίς αποζημίωση οκ δεκτό. 

Βγαίνει σχεδόν 2.000 ώρες... 

Καλό ακούγεται. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Σωστός γιαυτό κ εγώ δεν θέλω να χαρίζω συνέχεια. Ας μου χαρίσει μια φορά αυτός. 

Ώραια άρα να περιμένω απόλυση οκ. 

Αν γίνει δικαστήριο όμως έχω κσι εγώ να πω :)

Στα των δικαστηριων δεν φτανει να πεις την αληθεια σου. Πρεπει να εισαι σε θεση να την αποδειξεις. Εγγραφως η/και με μαρτυρες κι οχι με story-telling στους ενορκους.

Αν εσυ πας δικαστηριο να πεις προφορικα την αληθεια σου (και να εχεις ΟΛΟ το δικιο του κοσμου με το μερος σου, βαση νομου) και σου ρθει ο αρχιπαρανομος με εγγραφα που θα καλυπτουν νομικα αυτον κι οχι εσενα η εστω να δημιουργουν αμφιβολιες για οσα ισχυριζεσαι εσυ, τοτε δυστυχως για εσενα, ευτυχως για το δικαστηριο η υποθεση θα ειναι γρηγορη και πανευκολη: Υπερ του αλλου.

Ακομα και κανεις σας να μην εχει εγγραφες αποδειξεις ή μαρτυριες , πολυ δυσκολα θα καταφερεις κατι στο δικαστηριο, διοτι τοτε προκυπτουν οι λεγομενες "αμφιβολιες". Και τοτε η εγκληση παει περιπατο, κοινως ειναι σχεδον απιθανο να καταδικαστει καποιος ενω υπαρχουν αμφιβολιες.

Αν εχεις εγγραφα ή διαθεσιμους μαρτυρες που θεωρεις οτι κλειδωνουν την οποια εγκληση σκεφτεσαι να κανεις, τοτε προχωρα. Αν οχι, καλυτερα βγαλτο απο το μυαλο σου, ή ξεκινα να συλλεγεις τα στοιχεια εκεινα που θα καταθεσεις στο δικαστηριο...

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Στα των δικαστηριων δεν φτανει να πεις την αληθεια σου. Πρεπει να εισαι σε θεση να την αποδειξεις. Εγγραφως.

Αν εσυ πας δικαστηριο να πεις προφορικα την αληθεια σου (και να εχεις ΟΛΟ το δικιο του κοσμου με το μερος σου, βαση νομου) και σου ρθει ο αρχιπαρανομος με εγγραφα που θα καλυπτουν νομικα αυτον κι οχι εσενα, τοτε δυστυχως για το δικαστηριο η υποθεση θα ειναι απο τις ευκολοτερες που θα ειχε ποτε: Υπερ του αλλου που εχει τα αποδεικτικα εγγραφα.

Ακομα και κανεις σας να μην εχει εγγραφες αποδειξεις ή μαρτυριες , πολυ δυσκολα θα καταφερεις κατι στο δικαστηριο, διοτι τοτε προκυπτουν στο δικαστηριο οι λεγομενες "αμφιβολιες". Και οταν υπαρχουν αμφιβολιες τοτε η εγκληση παει περιπατο, κοινως δεν καταδικαζουν με αμφιβολιες.

Σε αυτό κάνεις λάθος. 

Συνάδελφος του πήρε 9.000 μόνο από άγραφες υπερωρίες. 

Είχε κ μάρτυρες δύο υπαλλήλους ο δικός μου...του είπε ο δικαστής κατά λέξη " σαν δεν ντρέπεσαι" 

Χωρίς μαρτυρά πήγε ο απολυμένος κ τους πήρε τα σωβρακα. 

Επίσης άλλη περίπτωση στην ίδια εταιρεία.... 

52.000 ευρώ γιατί απέλυσαν άτομο που χτύπησε μέσα στην εταιρία!!! 

Επίσης άλλη περίπτωση.... 

Έκανε επέμβαση αμύγδαλες και τον έδιωξε... Είχε χαρτί από ιατρο από το νοσοκομείο το άτομο. 

Πήγαν δικαστήρια και κέρδισε την αποζημίωση του.

Άστο έχω κατεβατό ολόκληρο. 

Ο νόμος γέρνει υπέρ του υπαλλήλου. 

Επεξ/σία από Boubis1411
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εξ'ου και εθεσα το θεμα υπερεργασιας γιατι οπως ειπα ηδη, ειναι πολλοι αυτοι που δεν γνωριζουν την υπαρξη της και την συγχεουν με την υπερωρια

Ποιος είναι ο ορισμός της υπερεργασιας; 

Επειδή τυχαίνει να κάνω team leading σε μια μικρή ομάδα και να είμαι ο manager (άσχημος τίτλος) τους, εγώ ως υπερεργασια αντιλαμβάνομαι το να ζητάς πιο πολλά πράγματα να γίνουν μέσα στα λογικά πλαίσια. Δλδ σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας σου και προφανώς το ωράριο τους. Αν ζητάς αφύσικες παπάδες είσαι υπολογος για πιθανή γκρίνια, παραιτήσεις ή μη τήρηση deadline στο δικό σου manager. Ή δουλεύεις εσύ δίπλα και τα προλαβαίνεις (ω ναι, εγώ όταν ξεκίνησα το πάθαινα συνέχεια). 

Η υπερωρια είναι το τελευταίο στάδιο και πρέπει να το ζητάς κατά την γνώμη μου ως ακραίο μέτρο και πολύ προσεκτικά αφού πρώτα δώσεις εσύ σαν "αφεντικό" ένα τρανταχτό παράδειγμα δικής σου πολύ σκληρής δουλειάς και υπερωριας.

Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το να σου φύγουν μαζικά οι εργαζόμενοι/συνεργάτες σου.... Εκεί κάθεσαι στον άξονα Ζ 100%

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα εργατικα δικαστηρια η αμφιβολιες ειναι παντα υπερ του εργαζομενου.Το θεμα ειναι μεχρι να γινει το δικαστηριο...........

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Τοτε για πες ποιος ειναι ο σκοπος των ορων μιας συμβασης; Κορνιζαρισμα;

Καθαρά τυπικός...στην πράξη...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

ευτυχως που εφαρμοζεται η εργασιακη νομοθεσια στην ελλαδα, και αν οχι υπαρχουν και ποινες.. ας μην επεκταθουμε.

στο θεμα μας τωρα, αυτο που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι πως απ τη στιγμη που ειναι αντισυνταγματικο δε μπορει να εφαρμοστει. στη τελικη δεν υπαρχει και λογος. απ το συνηθες που ειναι να δουλευεις παραπανω και να μη παιρνεις τιποτα με μεγαλη χαρα θα δεχτει ο οποιοσδηποτε να τσιμπησει καποιες ωρες παραπανω το μηνα (τσιμπαει και ενα 20% παραπανω). για να μη δεχτει καποιος σημαινει εχει καποιο λογο. οι περισσοτεροι εργοδοτες/διευθυντες θα καταλαβουν, κανενας δε θα σου βαλει μαχαιρι στο λαιμο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε

Σε αυτό κάνεις λάθος. 

Συνάδελφος του πήρε 9.000 μόνο από άγραφες υπερωρίες. 

Είχε κ μάρτυρες δύο υπαλλήλους ο δικός μου...του είπε ο δικαστής κατά λέξη " σαν δεν ντρέπεσαι" 

Χωρίς μαρτυρά πήγε ο απολυμένος κ τους πήρε τα σωβρακα. 

Επίσης άλλη περίπτωση στην ίδια εταιρεία.... 

52.000 ευρώ γιατί απέλυσαν άτομο που χτύπησε μέσα στην εταιρία!!! 

Επίσης άλλη περίπτωση.... 

Έκανα επέμβαση αμύγδαλες και τον έδιωξε... Είχε χαρτί από ιατρο από το νοσοκομείο το άτομο. 

Πήγαν δικαστήρια και κέρδισε την αποζημίωση του.

Άστο έχω κατεβατό ολόκληρο. 

Ο νόμος φέρνει υπέρ του υπαλλήλου. 

Δεν γινεται αυτες οι υποθεσεις να εκδικαστηκαν υπερ του εργαζομενου χωρις μαρτυριες ή εγγραφα που να αποδεικνυουν τους ισχυρισμους.

Ας πουμε , η αποζημιωση των 52.000 για χτυπημα σε εργαζομενο ειναι αδυνατο να επιδικαστηκε χωρις μαρτυριες, ή χωρις χαρτι γιατρου/νοσκομειου κλπ. Νομιζω πως ειτε τα εχεις μπερδεψει, ειτε ακους αστικους μυθους-αρβυλες .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε

Στα εργατικα δικαστηρια η αμφιβολιες ειναι παντα υπερ του εργαζομενου.

Ναι... Το παλικάρι πάνω όμως τα λέει αλλιώς. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ξερεις φανταζομαι πως το συνταγμα ειναι πανω απ τους νομους ε?

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-22/

Αυτή ακριβώς είναι η απάντηση κάποιου που δεν έχει ιδέα για νομική.

Το Σύνταγμα είναι το περίγραμμα των νόμων. Οι νόμοι καθ'αυτοί καθορίζονται από χιλιάδες επί χιλιάδων σελίδων γραφειοκρατικών πράξεων.
Είσαι τόσο έξυπνος και από τις 20 γραμμές των άρθρων του συντάγματος για την εργασία μπορείς να εξάγεις συμπέρασμα για την λεπτολογία μεταξύ υπερεργασίας-υπερωρίας που λέμε τώρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...