Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα λέτε λάθος όλα. 

Λοιπόν υπερεργασια είναι η πρώτη ώρα που θα κάτσεις στην δουλειά....σε πληρώνει 2-3 ευρώ για την πρώτη ώρα. 

Μετά την πρώτη ώρα αρχίζει η υπερωρία που σε πληρώνει 4-5 ευρώ. 

Στην περίπτωση μου είναι αλλού το πρόβλημα όμως όπως έγγραφα πιο πάνω. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Μήπως ως υπερεργασια εννοει να κάνει περισσότερα πράγματα ο εργαζόμενος με το ίδιο ωράριο; 

υπερεργασια ειναι να δουλεψεις μεσα στη βδομαδα καποιες ωρες παραπανω απ οτι στο κανονικο ωραριο. αλλα οτι εισαι υποχρεωμενος να το δεχτεις δε το πιστευω. στη τελικη οι περισσοτεροι με χαρα θα το δουλεψουν γιατι πληρωνεται και παραπανω η ωρα, αλλα οταν ο αλλος δε μπορει σημαινει δε μπορει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

υπερεργασια ειναι να δουλεψεις μεσα στη βδομαδα καποιες ωρες παραπανω απ οτι στο κανονικο ωραριο. αλλα οτι εισαι υποχρεωμενος να το δεχτεις δε το πιστευω. στη τελικη οι περισσοτεροι με χαρα θα το δουλεψουν γιατι πληρωνεται και παραπανω η ωρα, αλλα οταν ο αλλος δε μπορει σημαινει δε μπορει.

Εμάς μας τα είπε αντίθετα πάντως ο υπεύθυνος μας... 

Ότι η υπερωρία πληρώνεται παραπάνω. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δεν υπαρχει περιπτωση να λεει αυτο το πραμα ο νομος, και αν το λεει δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι εφαρμοσιμο. δηλαδη ο γονιος να παρατησει το παιδι στο σχολειο επειδη του αλλουνου του καπνισε να σου βαλει υπερεργασια?

Για να ξερεις τι υπαρχει περιπτωση να λεει ο νομος πρεπει να τον εχεις διαβασει ή εστω να βρεις ενα αρθρο καποιου εργατολογου να τον εξηγει. Εστω να ξερεις τι οριζεται ως υπερεργασια και τι ως υπερωρια. Η ειρωνεια ειναι πως αν ηθελες να "τσεκαρεις" τι γραφω και τι ισχυει, δεν χρειαζεσαι παραπανω απο 3 κλικ. Και χωρις να τα κανεις, σπευδεις να μας γραψεις με τροπο απολυτο το πώς φανταζεσαι εσυ, στη δικη σου κοσμοθεωρια τις σχεσεις εργασιας οπως "θα επρεπε" (κατα την αποψη σου) να τις οριζει ο νομος. Το θεμα ειναι οτι στο παρον τοπικ δε λεμε αποψεις για τις εργασιακες σχεσεις, αλλα το τι ισχυει βαση νομου. Που συνεπαγεται οτι δεν γραφουμε και αυθαιρετες υποθεσεις για τι νομιζουμε οτι ισχυει.

Η υπερεργασια ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο, οριζεται ρητα απο το νομο. Και ρητα οριζεται επισης, οτι οταν το αφεντικο ζητησει υπερεργασια ο εργαζομενος οφειλει να την παρεχει. Στο παραδειγμα με τον γονιο που αναφερεις δεν αλλαζει κατι, πλην της καλης πιστεως απο την μερια του αφεντικου που ειναι στη διακριτικη του ευχερεια να την επιδειξει. ΑΝ δεν την επιδειξει ομως, ο εργαζομενος υποχρεουται δια νομου να προσφερει υπερεργασια.

Επαναλαμβανω, δεν ειναι τι λεω εγω, ουτε ποιος εχει τα παραπανω likes και dislikes, αλλά το τι λεει ο νομος ρητα και ξεκαθαρα.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Για να ξερεις τι υπαρχει περιπτωση να λεει ο νομος πρεπει να τον εχεις διαβασει ή εστω επιδερμικα να εχεις κανει μια αναγνωση για να βρεις ενα αρθρο καποιου εργατολογου να τον εξηγει. Εστω να ξερεις τι οριζεται ως υπερεργασια και τι ως υπερωρια. Η ειρωνεια ειναι πως αν ηθελες να "τσεκαρεις" τι γραφω και τι ισχυει, δεν χρειαζεσαι παραπανω απο 3 κλικ. Και χωρις να τα κανεις, σπευδεις να μας γραψεις με τροπο απολυτο το πώς φανταζεσαι εσυ, στη δικη σου κοσμοθεωρια τις σχεσεις εργασιας οπως της οριζει ο νομος.

Η υπερεργασια ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο, οριζεται ρητα απο το νομο. Και ρητα οριζεται επισης, οτι οταν το αφεντικο ζητησει υπερεργασια ο εργαζομενος οφειλει να την παρεχει. Στο παραδειγμα με τον γονιο που αναφερεις δεν αλλαζει κατι, πλην της καλης πιστεως απο την μερια του αφεντικου που ειναι στη διακριτικη του ευχερεια να την επιδειξει. ΑΝ δεν την επιδειξει ομως, ο εργαζομενος υποχρεουται δια νομου να προσφερει υπερεργασια.

Επαναλαμβανω, δεν ειναι τι λεω εγω, ουτε ποιος εχει τα παραπανω likes και dislikes, αλλά το τι λεει ο νομος ρητα και ξεκαθαρα.

Δηλαδή τι μπορεί να σου κάνει αν δεν μπορείς να μείνεις; 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Δηλαδή τι μπορεί να σου κάνει αν δεν μπορείς να μείνεις; 

Ρητορικο ειναι το ερωτημα σου φανταζομαι. Εκτος αν οντως ρωτας τι μπορει να κανει ο εργοδοτης σε εναν εργαζομενο που παραβιαζει τη νομοθεσια.

Η απαντηση ειναι. Με καλη πιστη και καλη καρδια τιποτα (αλλα απο τα γραφομενα στο παρον τοπικ δεν βλεπω να εχουν καλλιεργηθει τετοιες συνθηκες αναμεσα σας, ουτε και να επιδιωκονται, οποτε καλα ειναι να μην πονταρεις σε καλη πιστη γιατι ισως να βρεθεις προ εκπληξεων).

Χωρις καλη καρδια, οτι συνεπαγεται η παραβιαση της εργατικης νομοθεσιας. Οπως αλλωστε γλαφυρα τα περιγραψατε και για τον εργοδοτη του τι μπορειτε να του κανετε αν παραβιασει την ιδια νομοθεσια.

Η συμβουλη μου λοιπον ειναι, να διαχωρισεις στο μυαλο σου ποτε σου ζητα υπεργασια και ποτε υπερωρια (ειναι πολυ ευκολος ο διαχωρισμος των) και να πορευθεις νομιμως.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Για να ξερεις τι υπαρχει περιπτωση να λεει ο νομος πρεπει να τον εχεις διαβασει ή εστω να βρεις ενα αρθρο καποιου εργατολογου να τον εξηγει. Εστω να ξερεις τι οριζεται ως υπερεργασια και τι ως υπερωρια. Η ειρωνεια ειναι πως αν ηθελες να "τσεκαρεις" τι γραφω και τι ισχυει, δεν χρειαζεσαι παραπανω απο 3 κλικ. Και χωρις να τα κανεις, σπευδεις να μας γραψεις με τροπο απολυτο το πώς φανταζεσαι εσυ, στη δικη σου κοσμοθεωρια τις σχεσεις εργασιας οπως "θα επρεπε" (κατα την αποψη σου) να τις οριζει ο νομος.

ξερεις φανταζομαι πως το συνταγμα ειναι πανω απ τους νομους ε?

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-22/

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ρητορικο ειναι το ερωτημα σου φανταζομαι. Εκτος αν οντως ρωτας τι μπορει να κανει ο εργοδοτης σε εναν εργαζομενο που παραβιαζει τη νομοθεσια.

Η απαντηση ειναι. Με καλη πιστη και καλη καρδια τιποτα (αλλα απο τα γραφομενα στο παρον τοπικ δεν βλεπω να εχουν καλλιεργηθει τετοιες συνθηκες αναμεσα σας, ουτε και να επιδιωκονται, οποτε καλα ειναι να μην πονταρεις σε καλη πιστη γιατι ισως να βρεθεις προ εκπληξεων).

Χωρις καλη καρδια, οτι συνεπαγεται η παραβιαση της εργατικης νομοθεσιας. Οπως αλλωστε γλαφυρα τα περιγραψατε και για τον εργοδοτη του τι μπορειτε να του κανετε αν παραβιασει την ιδια νομοθεσια.

Η συμβουλη μου λοιπον ειναι, να διαχωρισεις στο μυαλο σου ποτε σου ζητα υπεργασια και ποτε υπερωρια (ειναι πολυ ευκολος ο διαχωρισμος των) και να πορευθεις νομιμως.

Σιγά μην κάθεται να σου κάνει ανάλυση τι ζητάει. Αυτός ζητάει να μείνεις δεν τον νοιάζει... ( βλάχος). 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ξερεις φανταζομαι πως το συνταγμα ειναι πανω απ τους νομους ε?

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-22/

Ναι και πανω απο το Συνταγμα ειναι και τα ανθρωπινα δικαιωματα. Παραμενεις τελειως εκτος θεματος, τοπου, χρονου, διοτι αυτο που παραθετεις δεν λεει τιποτα περισσοτερο απο το οτι οι σχεσεις εργασιας οριζονται με ειδικο νομο. Για αυτον τον "ειδικο νομο" μιλαμε εδω: Την εργατικη νομοθεσια.

7 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Σιγά μην κάθεται να σου κάνει ανάλυση τι ζητάει. Αυτός ζητάει να μείνεις δεν τον νοιάζει... ( βλάχος). 

Φυσικα και δε θα σου κανει αναλυση το τι σου ζηταει. Οριζει ο νομος αυτο που σου ζηταει, εσυ επρεπε να ξερεις αν ειναι υπερεργασια ή υπερωρια το "κατσε αλλη μια ωρα σημερα". Αυτος, παροτι βλαχος οπως λες, αν χρειαστει να το μαθει (δηλαδη αν εσυ τον φερεις σε αυτο το σημειο), θα το μαθει. Κι εσυ παντως που σαι απο πολη και μη βλαχος, δε σε βλεπω να γνωριζεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Ναι και πανω απο το Συνταγμα ειναι και τα ανθρωπινα δικαιωματα. Παραμενεις τελειως εκτος θεματος, τοπου, χρονου.

Φυσικα και δε θα σου κανει αναλυση το τι σου ζηταει. Οριζει ο νομος αυτο που σου ζηταει, εσυ επρεπε να ξερεις αν ειναι υπερεργασια ή υπερωρια το "κατσε αλλη μια ωρα σημερα".

Ναι άλλη 1 ώρα η οποία φίλε πάντα γίνεται 1μιση και σου γράφει 1...17 χρόνια τα ίδια κ τα ίδια άστο. 

Δεν είναι όμως το θέμα μου αυτό, κάθομαι όσο θέλει αν με πάει στο πραγματικό αντρικό μισθολόγιο.

Με παιδικό μισθό θα κάνω δεύτερη δουλειά τέλος. 

Επίσης μην μαλωνετε μεταξύ σας θα κλείσουν το θέμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε

Ναι άλλη 1 ώρα η οποία φίλε πάντα γίνεται 1μιση και σου γράφει 1...17 χρόνια τα ίδια κ τα ίδια άστο. 

Δεν είναι όμως το θέμα μου αυτό, κάθομαι όσο θέλει αν με πάει στο πραγματικό αντρικό μισθολόγιο.

Με παιδικό μισθό θα κάνω δεύτερη δουλειά τέλος. 

Εγω δεν εχω διαθεση να σου υποδειξω τι να κανεις ή αν εχεις δικιο κι αδικο εσυ ή το αφεντικο σου. Η διαθεση μου ειναι συμβουλευτικη για να μη βρεθεις προ εκπληξεων. Εξ'ου και εθεσα το θεμα υπερεργασιας γιατι οπως ειπα ηδη, ειναι πολλοι αυτοι που δεν γνωριζουν την υπαρξη της και την συγχεουν με την υπερωρια, ενω ειναι δυο διαφορετικα πραγματα, με διαφορετικες υποχρεωσεις-προυποθεσεις-δικαιωματα και για τις δυο πλευρες μιας εργασιακης σχεσης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Εγω δεν εχω διαθεση να σου υποδειξω τι να κανεις ή αν εχεις δικιο κι αδικο εσυ ή το αφεντικο σου. Η διαθεση μου ειναι συμβουλευτικη για να μη βρεθεις προ εκπληξεων. Εξ'ου και εθεσα το θεμα υπερεργασιας γιατι οπως ειπα ηδη, ειναι πολλοι αυτοι που δεν γνωριζουν την υπαρξη της και την συγχεουν με την υπερωρια, ενω ειναι δυο διαφορετικα πραγματα, με διαφορετικες υποχρεωσεις-προυποθεσεις-δικαιωματα και για τις δυο πλευρες μιας εργασιακης σχεσης.

Κατάλαβα απόλυτα οκ. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ναι και πανω απο το Συνταγμα ειναι και τα ανθρωπινα δικαιωματα. Παραμενεις τελειως εκτος θεματος, τοπου, χρονου, διοτι αυτο που παραθετεις δεν λεει τιποτα περισσοτερο απο το οτι οι σχεσεις εργασιας οριζονται με ειδικο νομο. Για αυτον τον "ειδικο νομο" μιλαμε εδω.

Φυσικα και δε θα σου κανει αναλυση το τι σου ζηταει. Οριζει ο νομος αυτο που σου ζηταει, εσυ επρεπε να ξερεις αν ειναι υπερεργασια ή υπερωρια το "κατσε αλλη μια ωρα σημερα". Αυτος, παροτι βλαχος οπως λες, αν χρειαστει να το μαθει (δηλαδη αν εσυ τον φερεις σε αυτο το σημειο), θα το μαθει. Κι εσυ παντως που σαι απο πολη και μη βλαχος, δε σε βλεπω να γνωριζεις.

χαιρομαι που καταλαβαινεις. οποτε παμε πισω σ αυτο που ελεγα πως ο νομος αυτος δεν ειναι εφαρμοσιμος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...