Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, gthe είπε

Υπάρχει αυτή η μόνιμη κόντρα εργοδότη/εργαζομένων για τις ώρες εργασίας στην Ελλάδα που δεν αφήνει τελικά τίποτα να πάει μπροστά. Μόνιμος καυγάς και μόνιμες παράλογες απαιτήσεις και από τις 2 πλευρές. Η υπερωρία σαν όρος υπάρχει για να καλύψει "έκτακτες" ανάγκες εργασίας. Και ναι βάση νόμου ο εργοδότης μπορεί να την ζητήσει όποτε χρειάζεται και ο εργαζόμενος πρέπει να την κάνει εκτός αν δεν μπορεί. Υπάρχουν συμβάσεις που την πληρώνουν έξτρα και συμβάσεις που δεν την πληρώνουν.

Και πέρα λοιπόν από αυτό που λέει τυπικά ο νόμος ... έρχεται η ελληνική πραγματικότητα .... Ο εργοδότης ζητάει υπερωρία 2 ώρες ΚΑΘΕ μέρα, δλδ τελικά θέλει αύξηση ωραρίου και όχι έκτακτη υπερωρία ή εξωπραγματικές απαιτήσεις από κάθε υπαλληλο αφού οι μισές δουλειές λειτουργούν με έλλειψη προσωπικού. Ο υπάλληλος ζητάει να φεύγει 17.00 με το ρολόι και επειδή είναι και κακοπληρωμένος, κάνει σαν να του σκότωσαν την μάνα αν μείνει μέχρι 17.15, αν χρειαστεί 1-2 φορές το μήνα να μείνει όντως 2 ώρες παραπάνω. Ή όντως κάνει δεύτερη δουλειά (που προκύπτει σαν ανάγκη επειδή είναι κακοπληρωμένος στην πρώτη). Και επειδή βλέπει την ζωάρα στο δημόσιο ... γράφει στα τέτοια του τις δουλειές του ιδιωτικού τομέα με όνειρο να χωθεί και αυτός.

Εδώ πας σε εταιρία συνέντευξη στην Ελλάδα και σου λένε ... Α εμείς μέχρι 8 καθόμαστε, πριν ακόμα πιάσεις δουλειά! Μετά σου λένε ... α ο μισθός junior είναι :D Για αυτό όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι της χώρας που έχουν όρεξη να δουλέψουν και να ανταμειφθούν με την πρώτη ευκαιρία πάνε σε άλλη χώρα.

Και εγώ δουλεύω μέχρι τα μεσάνυχτα για την δουλειά μου αν χρειαστεί, αλλά δεν παίρνω ούτε μικρό μισθό, ούτε γίνεται κάθε μέρα. Και ούτε θα μου την πει κανένας αν αντίστοιχα μια άλλη μέρα πρέπει να λείψω 2 ώρες να κάνω μια έκτακτη δουλειά. Κανένα από τα 2 δεν γίνεται κατά κανόνα και έτσι δεν δημιουργούνται προβλήματα.

Έ ξέρεις πως πάει στη μέση ελληνική επιχείρηση...ο ένας κάνει οτι πληρώνει και ο άλλος κάνει οτι δουλεύει!

Λεφτά δεν παίρνει συχνά όποιος βγάζει δουλειά αλλά όποιος είναι φίλος/συγγενής του εργοδότη και η κατάντια διαιωνίζεται...

Μέχρι και τις πολυεθνικές που έχουν άλλου είδους νοοτροπία κοντεύουμε να χαλάσουμε σε αυτή τη χώρα!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Έ ξέρεις πως πάει στη μέση ελληνική επιχείρηση...ο ένας κάνει οτι πληρώνει και ο άλλος κάνει οτι δουλεύει!

Λεφτά δεν παίρνει συχνά όποιος βγάζει δουλειά αλλά όποιος είναι φίλος/συγγενής του εργοδότη και η κατάντια διαιωνίζεται...

Μέχρι και τις πολυεθνικές που έχουν άλλου είδους νοοτροπία κοντεύουμε να χαλάσουμε σε αυτή τη χώρα!

Το χειρότερο είναι ότι καταλήγουμε πως δεν ενδιαφέρεται καμία από τις 2 πλευρές τελικά να βγει σωστή και πολυ δουλειά ...
Δεν θεωρώ ποτέ ότι ένας υπάλληλος πρέπει να ενδιαφερθεί ενεργά για το μέλλον μιας εταιρίας που δεν του ανήκει. Αυτό είναι εξ ορισμού παράλογο.
Ο εργοδότης ενδιαφέρεται για την εταιρία του, θέλει αυτή να κάνει το βήμα παραπάνω και εκμεταλευεται (ναι αυτός είναι ο σωστός όρος, ακόμα και για τις καλές θέσεις) τους εργαζόμενους του για να το πετύχει. Αλλά πρέπει ρε διάολε να τους εκμεταλεύται και με παραγωγικό τρόπο. Ο εργαζόμενος ενδιαφέρεται για τις απολαβές του, να δικαιολογεί την θέση του, την πιθανή εξέλιξη του και την ανταμοιβή του.
Αν αυτά τα 2 δεν συμβαδίσουν δεν πάει μπροστά τίποτα. Για αυτό πάμε κατά διαόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, gthe είπε

Το χειρότερο είναι ότι καταλήγουμε πως δεν ενδιαφέρεται καμία από τις 2 πλευρές τελικά να βγει σωστή και πολυ δουλειά ...
Δεν θεωρώ ποτέ ότι ένας υπάλληλος πρέπει να ενδιαφερθεί ενεργά για το μέλλον μιας εταιρίας που δεν του ανήκει. Αυτό είναι εξ ορισμού παράλογο.
Ο εργοδότης ενδιαφέρεται για την εταιρία του, θέλει αυτή να κάνει το βήμα παραπάνω και εκμεταλευεται (ναι αυτός είναι ο σωστός όρος, ακόμα και για τις καλές θέσεις) τους εργαζόμενους του για να το πετύχει. Αλλά πρέπει ρε διάολε να τους εκμεταλεύται και με παραγωγικό τρόπο. Ο εργαζόμενος ενδιαφέρεται για τις απολαβές του, να δικαιολογεί την θέση του, την πιθανή εξέλιξη του και την ανταμοιβή του.
Αν αυτά τα 2 δεν συμβαδίσουν δεν πάει μπροστά τίποτα. Για αυτό πάμε κατά διαόλου.

Όταν οι εργοδότες στην Ελλάδα κατέληξαν να βγάζουν υπερκέρδη την πρώτη περίοδο της κρίσης πετσοκόβοντας μισθούς με την δικαιολογία οτι θα πέσει η αγορά και οτι πρέπει να φανούμε ανταγωνιστικοί νομίζω οτι χάθηκε η όποια σύμπνοια μπορεί να υπήρχε με εργαζόμενους που έβαζαν (και θα έβαζαν) πλάτη στα δύσκολα με την απόδοση τους...

Και φυσικά αρκετοί από αυτούς έφυγαν και στο εξωτερικό για να βρουν θέσεις που αναγνωρίζεται η δουλειά τους χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάνε για να αμειφθούν για την εργασία που προσέφεραν (ή να αρκεστούν στα φιλοδωρήματα)...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τα παντα ειναι θεμα εργοδοτη..

Μου εχει συμβει να μου λεει ο τωρινος εργοδοτης οτι πρεπει να δουλεψω ενα Σαββατο το οποιο ειχα κανονικα ρεπο.

Επειδη δουλευε και η γυναικα μου επρεπε να φωναξω babysitter να κρατησει τον μικρο την οποια μου την πληρωσε αυτος...

Εκει δεν λες κουβεντα. 

Πληρωσε και την υπερωρια κανονικα και μου εδωσε μαυρα τα λεφτα να πληρωσω την κοπελα.

Φίλε αυτό προσπαθώ νσ πω... Εγώ του είπα θέλω +150 τον μήνα και μετά δεν θα πηγαίνω στη δεύτερη εργασία. 

Οπότε του λέω είμαι δικός σου όσο θες. 

Κάνει τον Κινέζο οκ.... 

Εγώ θα κάνω τον λαλακα

1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Όταν οι εργοδότες στην Ελλάδα κατέληξαν να βγάζουν υπερκέρδη την πρώτη περίοδο της κρίσης πετσοκόβοντας μισθούς με την δικαιολογία οτι θα πέσει η αγορά και οτι πρέπει να φανούμε ανταγωνιστικοί νομίζω οτι χάθηκε η όποια σύμπνοια μπορεί να υπήρχε με εργαζόμενους που έβαζαν (και θα έβαζαν) πλάτη στα δύσκολα με την απόδοση τους...

Και φυσικά αρκετοί από αυτούς έφυγαν και στο εξωτερικό για να βρουν θέσεις που αναγνωρίζεται η δουλειά τους χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάνε για να αμειφθούν για την εργασία που προσέφεραν (ή να αρκεστούν στα φιλοδωρήματα)...

Μισθός παιδικός πλέον στην Ελλάδα φίλε... Καλά τα λες. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zx1234r είπε

Κάλεσε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Τράβα και ένα βίντεο την ώρα που στο λέει για να έχεις πειστήρια. Και αν δεν πρόλαβες να τον τραβήξεις, πλησίασε τον όταν θα μπαίνει στην τουαλέτα και πες του "τι μου είπες να κάνω πριν λίγο? Να κάτσω υπερωρία? Κοίτα και λίγο στην κάμερα"

Με το ζόρι να τον στείλεις για απολογία στον εισαγγελέα και αμέσως μετά στο αυτόφωρο…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Φίλε αυτό προσπαθώ νσ πω... Εγώ του είπα θέλω +150 τον μήνα και μετά δεν θα πηγαίνω στη δεύτερη εργασία. 

Οπότε του λέω είμαι δικός σου όσο θες. 

Κάνει τον Κινέζο οκ.... 

Εγώ θα κάνω τον λαλακα

Σε αυτό το θέμα καλά του τα είπες.

Εχεις διάθεση για υπερωρίες, αλλά δεν βγαίνεις οικονομικά και αναγκάζεσαι να κάνεις 2η δουλειά. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να φανεί αυτός ως ο λαλάκας της υπόθεσης.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Σε αυτό το θέμα καλά του τα είπες.

Εχεις διάθεση για υπερωρίες, αλλά δεν βγαίνεις οικονομικά και αναγκάζεσαι να κάνεις 2η δουλειά. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να φανεί αυτός ως ο λαλάκας της υπόθεσης.

Αυτό είπα ακριβώς, δεν με νοιάζει τόσο η αποζημίωση δεν έχει νόημα. 

Προτιμώ να παίρνω +150 τον μήνα συν τις υπερωρίες και να κάνω 1 δουλειά

Δημοσ.

Το topic αρχίζει και ξεφεύγει στο γνωστό πια μοτίβο "εργοδότης εναντίον εργαζόμενου" και "αριστεράς εναντίον δεξιάς" και ήδη φτάσαμε 7 σελίδες χωρίς λόγο και ουσία. Ο ts πήρε τις απαντήσεις του. Νομίζω είναι καιρός να κλειδώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εκανα  μια αποπειρα να διαβασω το θρεντ αλλα λογω της ακατασχετης μπουρδολογιας ενθεν κακειθεν, αντεξα ως την δευτερη σελιδα.

Οποτε δεν ξερω αν αναφερθηκε, απλα να πω οτι υπαρχουν συμβασεις που γραφουν ρητως οτι δεν δικαιουσαι να κανεις δευτερη δουλεια χωρις τη συμφωνη γνωμη του εργοδοτη σου. Ριξε ενα τσεκαρισμα στη συμβαση σου διοτι αν υπαρχει τετοιος ορος , μπορει να καταγγειλει τη συμβαση ανα πασα στιγμη κι εσυ να ζεις με ονειρωξεις για ζωη Dan Bilzerian με την αποζημιωση που (δεν) θα παρεις σε μια τετοια περιπτωση.

Επισης, το να αρνεισαι να δουλεψεις πληρωμενη υπερεργασια ή και υπερωριες δεν ξερω αν τον δικαιοδοτει ή οχι να σε στειλει σουμπιτο και χωρις αποζημιωση, αλλα να εισαι βεβαιος οτι αν αποφασισει να σε σουταρει χωρις αποζημιωση θα βρει τροπο να σε ωθησει προς την παραιτηση ή την καταγγελια της συμβασης για το παραμικρο. Καλως ή κακως δεν εισαι σε θεση ισχυος σε μια τετοια αναμετρηση που μαλλον επιδιωκεις...

Καταγγελία σύμβασης χωρίς αποζημίωση δεν παίζει!

Μην γράφουμε συνέχεια τα ίδια...

ΥΓ. Αν θέλετε λεπτομέρειες μιλήστε με εργατολόγο.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Οποτε αποφασισες να συμμετάσχεις και εσυ προσθέτοντας και τής δικες σου μπουρδες να τις εχουμε για να γελαμε ..........................................

Αντε ρε απο δω που θα μας το παίξεις εργατολογος  κιολας..........

Οχι , εγω απαντω επι του θεματος με οσα ισχυουν και συμβουλευτικα. Οποιος θελει τα ακουει, οποιος δε θελει τα προσπερναει οπως προσπερασα κι εγω τις μπουρδες . 

Οι προστακτικες και τα «αντε ρε» , στα φιλαρακια σου και στους χωρους που κινεισαι και συναναστρεφεσαι. 

8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Καταγγελία σύμβασης χωρίς αποζημίωση δεν παίζει!

Μην γράφουμε συνέχεια τα ίδια...

Τοτε για πες ποιος ειναι ο σκοπος των ορων μιας συμβασης; Κορνιζαρισμα;

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mxpert είπε

Εφόσον πληρώνει και τηρεί τα ρεπό είναι οκ.....μην σκέπτεστε δημοσιο-υπαλληλίστικα

Αυτό που ξαφνικά όποιος ζητά να τον αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο, είναι ξαφνικά τεμπέλης και αγνώμων...

• Like 2
Δημοσ.

Συνήθως, στο Ελλαδισταν υπάρχουν κάποιες συμβάσεις που υπογράφουν άτομα που εργάζονται με μπλοκάκι σε καθεστώς μισθωτού, κυρίως μηχανικοί, σε τέτοιες περιπτώσεις επειδή ο άλλος έχει την δυνατότητα να κάνει και άλλες δουλειές με μπλοκάκι σου λένε δεν θα εργάζεσαι για άλλον πελάτη αλλά μόνο με εμάς, ο μηχανικός κακώς βέβαια δέχεται αυτόν τον όρο καθώς αχρηστεύει το πλεονέκτημα του να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος, αν είναι έτσι καλύτερα με καθεστώς. Αλλά στην πόρτα του εργοδότα όσο θέλεις βροντα.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επισης να προσθεσω κατι αλλο στα προηγουμενα που εγραψα.

Πρεπει να διακρινεις τι ειναι υπερωρια και τι υπερεργασια.

Αν το αφεντικο σου , σου ζηταει υπερεργασια εισαι υποχρεωμενος  να την παρεχεις. Ειναι στην διακριτικη του ευχερεια να την ζητησει και δεν ειναι στην διακριτικη σου ευχερεια να την αρνηθεις.

Τα παραπανω τα λεω διοτι ο νομος σχετικα με την υπερεργασια ειναι προσφατος και ειναι συχνο φαινομενο πολλοι να μπερδευουν υπερεργασια με υπερωρια (και να τα θεωρουν ολα ως υπερωρια).

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Επισης να προσθεσω κατι αλλο στα προηγουμενα που εγραψα.

Πρεπει να διακρινεις τι ειναι υπερωρια και τι υπερεργασια.

Αν το αφεντικο σου , σου ζηταει υπερεργασια εισαι υποχρεωμενος  να την παρεχεις. Ειναι στην διακριτικη του ευχερεια να την ζητησει και δεν ειναι στην διακριτικη σου ευχερεια να την αρνηθεις.

Τα παραπανω τα λεω διοτι ο νομος σχετικα με την υπερεργασια ειναι προσφατος και ειναι συχνο φαινομενο πολλοι να μπερδευουν υπερεργασια με υπερωρια (και να τα θεωρουν ολα ως υπερωρια).

δεν υπαρχει περιπτωση να λεει αυτο το πραμα ο νομος, και αν το λεει δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι εφαρμοσιμο. δηλαδη ο γονιος να παρατησει το παιδι στο σχολειο επειδη του αλλουνου του καπνισε να σου βαλει υπερεργασια?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...