Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mxpert είπε

λέει ο νόμος πως αν καταγγείλεις μία παρανομία του εργοδότη σου, έχει δικαίωμα να σε απολύσει χωρίς αποζημίωση ;;;;;;;;

Σοβαρέψου

Φίλε αυτοί είναι αλητες μεγάλοι θα βάλουν δικηγόρους να με φάνε λάχανο. 

Τον υπάλληλο κανένας δεν τον υπολογίζει. 

Εδώ με άλλαξε θέση και έχει απαιτήσει να κάνω υπερωρίες.... Ενώ του έχω πει από πέρυσι ότι δουλεύω αλλού. 

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

τότε κάθεσαι σε αυτή την δουλειά παίρνεις ότι σου δίνουν και λες ευχαριστώ

τι άλλο να πει κάποιος σε κάποιον που δεν διεκδικεί τα δικαιώματα του βάση νόμου

αν φοβάσαι τον εργοδότη - εταιρεία - δικηγόρους

μήπως να τον πληρώνεις εσύ για να δουλεύεις στην εταιρεία του/επιχείρηση του αντί να σε πληρώνει εκείνος που δύσκολα τα βγάζει πέρα

τι άλλο θα διαβάσω σε αυτήν την ιστοσελίδα....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

τότε κάθεσαι σε αυτή την δουλειά παίρνεις ότι σου δίνουν και λες ευχαριστώ

τι άλλο να πει κάποιος σε κάποιον που δεν διεκδικεί τα δικαιώματα του βάση νόμου

αν φοβάσαι τον εργοδότη - εταιρεία - δικηγόρους

μήπως να τον πληρώνεις εσύ για να δουλεύεις στην εταιρεία του/επιχείρηση του αντί να σε πληρώνει εκείνος που δύσκολα τα βγάζει πέρα

τι άλλο θα διαβάσω σε αυτήν την ιστοσελίδα....

Δεν αντιλέγω δίκαιο έχεις αλλά βρίσκουν τρόπους να σε βγάλουν τρελό φίλε. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

τι να σε βγάλουν τρελό ρε φίλε?

αντίγραφο μισθοδοσίας δεν έχεις? δεν αναγράφει μεικτά, κρατήσεις και πόσα παίρνεις τελικά? πως γίνεται να πρέπει να πάρεις 940 και να παίρνεις 780 ???

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mxpert είπε

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-659-astikos-kodikas-ergasia-pera-apo-ti

"Αν παρουσιαστεί ανάγκη για εργασία πέρα από τη συμφωνημένη ή τη συνηθισμένη, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη."

Ακριβως αυτο στα bold .. Εαν ειναι σε θεση να το κανει.....

Εγω σχολαω 16:00 και πρεπει να παρω στις 16:45 το παιδι απο τον παιδικο σταθμο.....

Αρα δεν ειμαι σε θεση να το κανω....

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Ειναι νομιμο να σε βαλει να κανεις υπερωρια ,θεωρω πως αν φυγεις ετσι απο την δουλεια εχει δικαιωμα να σε απολυσει λογικα ειναι παραβιαση των ορων της συμβασης εργασιας οποτε δεν πρεπει να σου πληρωσει και αποζημειωση.Αλλα το αν υπαρχει καποιο παραθυρο για δευτερη εργασια δεν το ξερω η λογικη λεει πως δεν υπαρχει...

Σουπερ απαραιτητος δεν ειναι κανενας σε αυτον τον κοσμο,και εμεις ειχαμε εναν που εβγαζε απιστευτο ογκο εργασιας διπλασιο απο τους υπολοιπους σχεδον,ζητησε αυξηση πηρε 100 ευρω πανω στους 9 μηνες ξαναλεει εγω θελω αυξηση αλλιως φευγω τον πουλο πηρε κατευθειαν και κοιτα να δεις που η δουλεια βγηκε και χωρις αυτον....

αυτό ξέρεις είναι δίκοπο μαχαίρι για μια επιχείρηση γιατί κάποιος όντως μπορεί να είναι αναντικατάστατος και όταν τον διώξουν γιατί ζητήσει αύξηση που θα την αξίζει κιόλας

μετά η δουλειά όχι μόνο να μην βγαίνει αλλά όλοι να τρέχετε και να μην φτάνετε (το έχω ζήσει αυτό το σενάριο και η πλάκα ο εργοδότης έπαιρνε τηλέφωνο αυτόν τον υπάλληλο (αναντικατάστατο) που απέλυσε για να ξανά γυρίσει πίσω και με την αύξηση μισθού αλλά έφαγε πόρτα γιατί αυτός ο υπάλληλος όχι μόνο βρήκε πιο ξεκούραστη δουλειά αλλά και περισσότερα χρήματα και φυσικά την ασφάλεια του δημοσίου) έτσι τώρα ο συγκεκριμένος εργοδότης το φυσάει και δεν κρυώνει.

τι θέλω να πω με αυτό σε μερικές δουλείες υπάρχει ο αναντικατάστατος υπάλληλος φίλε μου όσο απίστευτο και να σου φαίνεται

αυτός που δουλεύει μόνος του σαν να δουλεύουν δέκα υπάλληλοι

μερικοί εργοδότες κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν και έτσι πληρώνεται καλά

άλλοι εργοδότες κάνουν τα πάντα για να τον διώξουν και όταν το πετύχουν αυτό τότε χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο γιατί ούτε η δουλειά βγαίνει ούτε αυτός γυρνάει πίσω...

10 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

ποτέ δεν το κατάφερε κανείς εργοδότης είτε ιδιώτης είτε το δημόσιο

όπου δούλεψα πληρώθηκε έως το τελευταίο ευρώ για την εργασία μου φίλε μου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

τι να σε βγάλουν τρελό ρε φίλε?

αντίγραφο μισθοδοσίας δεν έχεις? δεν αναγράφει μεικτά, κρατήσεις και πόσα παίρνεις τελικά? πως γίνεται να πρέπει να πάρεις 940 και να παίρνεις 780 ???

Δεν βάζουν μέσα τα 16 χρόνια απλό 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ακριβως αυτο στα bold .. Εαν ειναι σε θεση να το κανει.....

Εγω σχολαω 16:00 και πρεπει να παρω στις 16:45 το παιδι απο τον παιδικο σταθμο.....

Αρα δεν ειμαι σε θεση να το κανω....

δεν ξέρω ποιος λόγος ή ποια αιτία "στέκει"

Γι' αυτό ανέφερα πως μπλέκει νομικά το θέμα.

Εγώ το "αν είναι σε θέση να το κάνει" το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά από εσένα με μία πρώτη ανάγνωση. Το αντιλαμβάνομαι ως "αν είμαι αρμόδιος-κατάλληλος να το κάνω"

Για παράδειγμα, σε ένα εργοστάσιο που θα δουλέψει παραπάνω επειδή έμεινε πίσω η παραγωγή, δεν είναι "υποχρεωμένη" η τηλεφωνήτρια να μείνει να βοηθήσει... δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την παραγωγή...

Μπλέκουμε σε δικηγορίστικες διατυπώσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

ποια 16 χρόνια? πως επηρεάζουν τα 16 χρόνια τον μισθό σου?

αυξήσεις από τριετίες εννοείς? αυτές δεν έχουν καταργηθεί?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

ξέρει πολύ καλά η δημόσια υπηρεσία πόσα χρόνια δουλεύεις...δεν χρειάζεται να το γράφει το χαρτί

1 λεπτό πριν, johnieXoX είπε

αυτές δεν έχουν καταργηθεί?

είχαν πάψει (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) να δίνονται νέες... δεν ακυρώνονταν οι παλιές που είχες ήδη πάρει

• Thanks 1
Δημοσ.

Ο ts μας τρολλαρει άγρια σε όλα τα ποστ που έχει ανοίξει. Λέει ότι κάνει 2 δουλειές και τρέχει σαν τον Βέγγο δουλεύοντας για 10 υπαλλήλους και είναι όλη μέρα στο insomnia και απαντάει σε όλους στο δευτερόλεπτο. Είσαι υπόδειγμα υπαλλήλου ρε φίλε. όλη μέρα στη τουαλέτα κρύβεσαι?

• Thanks 1
Δημοσ.

Πόσες ώρες υπερωρίες ζητάει να κάνεις δηλαδή? Καθημερινά? Στην άλλη δουλειά δουλεύεις στα καπάκια? Τι διάολο, μόνο εγώ κουράζομαι τόσο εύκολα?!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Πόσες ώρες υπερωρίες ζητάει να κάνεις δηλαδή? Καθημερινά? Στην άλλη δουλειά δουλεύεις στα καπάκια? Τι διάολο, μόνο εγώ κουράζομαι τόσο εύκολα?!

Καπάκι πάω ναι. 2 ώρες. Εγώ 6 πιάνω όμως. 

5 φεύγω 6 πιάνω. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mxpert είπε

δεν ξέρω ποιος λόγος ή ποια αιτία "στέκει"

Γι' αυτό ανέφερα πως μπλέκει νομικά το θέμα.

Εγώ το "αν είναι σε θέση να το κάνει" το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά από εσένα με μία πρώτη ανάγνωση. Το αντιλαμβάνομαι ως "αν είμαι αρμόδιος-κατάλληλος να το κάνω"

Για παράδειγμα, σε ένα εργοστάσιο που θα δουλέψει παραπάνω επειδή έμεινε πίσω η παραγωγή, δεν είναι "υποχρεωμένη" η τηλεφωνήτρια να μείνει να βοηθήσει... δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την παραγωγή...

Μπλέκουμε σε δικηγορίστικες διατυπώσεις

Εαν δεν δεχτω να δουλεψω υπερωρια ή  υπεργασια δεν μπορει να μου κανει τιποτα κανενας εργοδοτης.... 

Απο την στιγμη βεβαια που ειμαι τυπικος στις υποχρεωσεις μου και κανω κανονικα την βαρδια που αναγραφεται στην συμβαση εργασιας μου..

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εαν δεν δεχτω να δουλεψω υπερωρια ή  υπεργασια δεν μπορει να μου κανει τιποτα κανενας εργοδοτης.... 

Απο την στιγμη βεβαια που ειμαι τυπικος στις υποχρεωσεις μου και κανω κανονικα την βαρδια που αναγραφεται στην συμβαση εργασιας μου..

Μια χαρά είμαι εγώ προσωπικά σε όλα. 

Σήμερα έχω άδεια για όσους τρελαίνονται. 

Είχα να πάω σε δημόσια υπηρεσία κ πήρα άδεια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...