Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, UncleKim είπε Ωραία, ενημέρωσε τον οτι δεν μπορει να σε υπολογίζει δυστυχώς πέραν του ωραρίου σου, και επίσης ρώτησε τον, αν θέλει να ενημερώσεις και εσύ τα κεντρικά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις οτι κάνεις, ευγενικά (για να μην χάσεις το δίκιο σου), και ότι είναι να γίνει (αν θέλει να σε στείλει θα σε στείλει no matter what) θα γίνει. Ευγενικός είμαι πάντα φίλε... Του εξήγησα κ τον λόγο αναλυτικά. Αλλάζω κ πόστο κ δεν μιλάω το βουλώνω. 17 χρόνια δεν κρατάς κακό άτομο στην δουλειά σου. 1
UncleKim Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Ευγενικός είμαι πάντα φίλε... Του εξήγησα κ τον λόγο αναλυτικά. Αλλάζω κ πόστο κ δεν μιλάω το βουλώνω. 17 χρόνια δεν κρατάς κακό άτομο στην δουλειά σου. Ωραια, problem solved. Κάνε οτι κανεις, και αγνόησε τον. Το πολύ πολύ να σε απολύσει 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δεν θες πλέον να σε απολύσει όπως έλεγες σε αλλο θέμα για να πάρεις αποζημίωση;
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Δεν θες πλέον να σε απολύσει όπως έλεγες σε αλλο θέμα για να πάρεις αποζημίωση; Δεν το κυνηγάω φίλε... Αλλά αν έρθει οκ.
mxpert Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, k_w_t είπε Δεν υπαρχει υπεργασια ή υπερωρια χωρίς την συμφωνη γνωμη του εργαζομενου. Πρεπει να συμφωνησεις και να δηλωθει στο Εργάνη... Επισης δεν μπορει να ζηταει υπερωριες συνεχεια γιατι τοτε ειναι ελλειψη προσωπικου. Δεν μπορεις να λες σε 5 υπαλληλους να καθονται καθε μερα 2 ωρες παραπανω . Οι ωρες που μαζευονται δικαιολογουν την προσληψη ενος ακομα υπαλληλου. γνώμη του εργαζομένου ζητείται μόνο για την υπερωρία. επίσης δεν υπάρχει όριο στις υπερωρίες πλέον, απλώς αλλάζει η αμοιβή τους αν παραγίνει το κακό. Μπορεί να ζητάει ό,τι θέλει....ποιος θα του πει πως είναι έλλειψη προσωπικού. Εφόσον πληρώνει και τηρεί τα ρεπό είναι οκ.....μην σκέπτεστε δημοσιο-υπαλληλίστικα Φυσικά και μπορεί να ζητάει κάθε μέρα, υπάρχουν άλλωστε και high season σε πολλές εργασίες. Δεν μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό για 1-2 μήνες... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από mxpert διόρθωση
johnieXoX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν θες πλέον να σε απολύσει όπως έλεγες σε αλλο θέμα για να πάρεις αποζημίωση; όχι, εκεί ήταν για ένα φίλο του, που ήθελε να τους αναγκάσει σε απόλυση για να πάρει τα λεφτά της αποζημίωσης και να ανοίξει μίνι μάρκετ.. 1 1
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, johnieXoX είπε όχι, εκεί ήταν για ένα φίλο του, που ήθελε να τους αναγκάσει σε απόλυση για να πάρει τα λεφτά της αποζημίωσης και να ανοίξει μίνι μάρκετ.. Ακριβώς Τελικά τον έβγαλε Εργανη και όλα καλά προς το παρόν. Δεν μαλώνουν ούτε βλέπονται χσχα
k_w_t Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, mxpert είπε γνώμη του εργαζομένου ζητείται μόνο για την υπερωρία. Δεν νομιζω .. Εαν μου πει το αφεντικο να κατσω παραπανω και πω οχι πρεπει να φυγω στην ωρα μου.. Εφυγα.... 1
mxpert Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-659-astikos-kodikas-ergasia-pera-apo-ti "Αν παρουσιαστεί ανάγκη για εργασία πέρα από τη συμφωνημένη ή τη συνηθισμένη, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη." 1
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, mxpert είπε https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/astikos-kodikas/arthro-659-astikos-kodikas-ergasia-pera-apo-ti "Αν παρουσιαστεί ανάγκη για εργασία πέρα από τη συμφωνημένη ή τη συνηθισμένη, ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη." Στην ουσία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σωστά; Δεν μπορώ όμως διότι δεν μου δίνει αυτά που δικαιούμαι κ αναγκάζομαι να δουλεύω κ αλλού. Σωστά;
mxpert Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε δεν μου δίνει αυτά που δικαιούμαι δεν σου δίνει το προβλεπόμενο από το νόμο ;; ...άρα είναι παράνομος ;; 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε αναγκάζομαι να δουλεύω κ αλλού αυτό δεν κολλάει πουθενά 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Στην ουσία δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν αυτό κατάλαβες... δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί μπλέκουν νομικά θέματα
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, mxpert είπε δεν σου δίνει το προβλεπόμενο από το νόμο ;; ...άρα είναι παράνομος ;; αυτό δεν κολλάει πουθενά αν αυτό κατάλαβες... δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί μπλέκουν νομικά θέματα 940 μου τα έβγαλε ο λογιστης μου φίλε. 780 παίρνω. Νομικά θέματα διότι δεν μπορώ να κάτσω υπερωρία γιατί φταίει αυτός;
mxpert Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε 940 μου τα έβγαλε ο λογιστης μου φίλε. 780 παίρνω. κάνε του λοιπόν μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και είσαι κομπλέ 2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Νομικά θέματα διότι δεν μπορώ να κάτσω υπερωρία γιατί φταίει αυτός; νομικά θέματα λέω γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει "αντίθετη με την καλή πίστη" Αν νομίζεις πως η ερμηνεία του ΑΚ είναι αυτή που γράφεις, πάσο...δεν ξέρω
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, mxpert είπε κάνε του λοιπόν μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και είσαι κομπλέ νομικά θέματα λέω γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει "αντίθετη με την καλή πίστη" Αν νομίζεις πως η ερμηνεία του ΑΚ είναι αυτή που γράφεις, πάσο...δεν ξέρω Τι καταγγελία θα χάσω την αποζημίωση. Εδώ λέμε η να μείνω όπως είμαι η να πάρω παραπάνω...
mxpert Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 λέει ο νόμος πως αν καταγγείλεις μία παρανομία του εργοδότη σου, έχει δικαίωμα να σε απολύσει χωρίς αποζημίωση ;;;;;;;; Σοβαρέψου
Προτεινόμενες αναρτήσεις