Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, gthe είπε Ποιος είναι ο ορισμός της υπερεργασιας; Επειδή τυχαίνει να κάνω team leading σε μια μικρή ομάδα και να είμαι ο manager (άσχημος τίτλος) τους, εγώ ως υπερεργασια αντιλαμβάνομαι το να ζητάς πιο πολλά πράγματα να γίνουν μέσα στα λογικά πλαίσια. Δλδ σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας σου και προφανώς το ωράριο τους. Αν ζητάς αφύσικες παπάδες είσαι υπολογος για πιθανή γκρίνια, παραιτήσεις ή μη τήρηση deadline στο δικό σου manager. Ή δουλεύεις εσύ δίπλα και τα προλαβαίνεις (ω ναι, εγώ όταν ξεκίνησα το πάθαινα συνέχεια). Η υπερωρια είναι το τελευταίο στάδιο και πρέπει να το ζητάς κατά την γνώμη μου ως ακραίο μέτρο και πολύ προσεκτικά αφού πρώτα δώσεις εσύ σαν "αφεντικό" ένα τρανταχτό παράδειγμα δικής σου πολύ σκληρής δουλειάς και υπερωριας. Δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το να σου φύγουν μαζικά οι εργαζόμενοι/συνεργάτες σου.... Εκεί κάθεσαι στον άξονα Ζ 100% Ωραιος θα σου πω τι βλέπω εγώ. Πίεση μεγάλη, ούτε να φάμε μας αφήνει, για τουαλέτα φωνάζει ουρλιάζει. Επίσης βλέπω μπουλινγκ σχεδόν σε όλους. Σκέφτομαι να κάνω θέμα την συμπεριφορά του μπουλινγκ σύντομα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ευτυχως που εφαρμοζεται η εργασιακη νομοθεσια στην ελλαδα, και αν οχι υπαρχουν και ποινες.. ας μην επεκταθουμε. στο θεμα μας τωρα, αυτο που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι πως απ τη στιγμη που ειναι αντισυνταγματικο δε μπορει να εφαρμοστει. στη τελικη δεν υπαρχει και λογος. απ το συνηθες που ειναι να δουλευεις παραπανω και να μη παιρνεις τιποτα με μεγαλη χαρα θα δεχτει ο οποιοσδηποτε να τσιμπησει καποιες ωρες παραπανω το μηνα (τσιμπαει και ενα 20% παραπανω). για να μη δεχτει καποιος σημαινει εχει καποιο λογο. οι περισσοτεροι εργοδοτες/διευθυντες θα καταλαβουν, κανενας δε θα σου βαλει μαχαιρι στο λαιμο. Αυτο που εγω προσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι ΔΕΝ ειναι αντισυνταγματικος ο εργασιακος νομος. Αυτο το λες εσυ, αλλα το τι λες εσυ δεν εχει ουδεμια σημασια ουτε ως προς την εφαρμογη της νομοθεσιας, ουτε ως προς την κριση της ως συνταγματικης ή μη. Το Συνταγμα που επικαλεισαι λεει ξεκαθαρα οτι οι εργασιακες σχεσεις οριζονται δια ειδικου νομου. Αυτος ο νομος ειναι ο λεγομενος εργασιακος. Δεν ξερω λοιπον πώς αναφερεις ως αντισυνταγματικο ενα νομο που το ιδιο το Συνταγμα τον νομιμοποιει πληρως, αλλα δεν εχει και σημασια να μαθω. Επειδη βλεπω οτι δυσκολευεσαι πολυ να αντιληφθεις το γεγονος οτι ο εργασιακος νομος ειναι....νομιμος, θα κλεισω με το εξης απλο οχι επειδη ειναι δυνατοτερο επιχειρημα απο οσα ανεφερα ηδη, αλλα επειδη μαλλον θα βοηθησει εσενα και τον τροπο σκεψης σου: Αν ηταν αντισυνταγματικος ολο και καποιος συνδικαλιστης θα το ειχε καταλαβει πριν απο σενα, τοσα χρονια, ολο και κανα δεδικασμενο θα υπηρχε. Δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα. Ο εργασιακος νομος εφαρμοζεται ή πιο σωστα ειναι σε πληρη ισχυ. Το κατα ποσο εφαρμοζεται ειναι αλλη ιστορια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν ισχυει ή οτι ειναι αντισυνταγματικος. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από BackFromHell
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Δεν γινεται αυτες οι υποθεσεις να εκδικαστηκαν υπερ του εργαζομενου χωρις μαρτυριες ή εγγραφα που να αποδεικνυουν τους ισχυρισμους. Ας πουμε , η αποζημιωση των 52.000 για χτυπημα σε εργαζομενο ειναι αδυνατο να επιδικαστηκε χωρις μαρτυριες, ή χωρις χαρτι γιατρου/νοσκομειου κλπ. Νομιζω πως ειτε τα εχεις μπερδεψει, ειτε ακους αστικους μυθους-αρβυλες . Εγώ είπα χωρίς χαρτί από νοσοκομείο; Είπα τον έδιωξαν... Ενώ δεν έπρεπε!!! Αστικους μύθους; Είναι άνθρωποι με τους οποίους δούλευα 10 χρόνια μαζί τους. Πρόσφατα κιόλας ένας άλλος τους πήρε 16 χιλιάρικα. Κανονική απόλυση χωρίς πολλά πολλά. 4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ευτυχως που εφαρμοζεται η εργασιακη νομοθεσια στην ελλαδα, και αν οχι υπαρχουν και ποινες.. ας μην επεκταθουμε. στο θεμα μας τωρα, αυτο που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι πως απ τη στιγμη που ειναι αντισυνταγματικο δε μπορει να εφαρμοστει. στη τελικη δεν υπαρχει και λογος. απ το συνηθες που ειναι να δουλευεις παραπανω και να μη παιρνεις τιποτα με μεγαλη χαρα θα δεχτει ο οποιοσδηποτε να τσιμπησει καποιες ωρες παραπανω το μηνα (τσιμπαει και ενα 20% παραπανω). για να μη δεχτει καποιος σημαινει εχει καποιο λογο. οι περισσοτεροι εργοδοτες/διευθυντες θα καταλαβουν, κανενας δε θα σου βαλει μαχαιρι στο λαιμο. Εμένα μου έκανε θέμα αλλά του την είπα όπως εξήγησα ποιο πάνω. Προς το παρόν δεν μιλάει αλλά σίγουρα ετοιμάζει κάτι. Πιθανόν να ζητήσω ακρόαση από το μεγάλο αφεντικό, γιατί αν τον αφήσω θα τα πει όπως θέλει ( όπως πάντα στην πουστια).
PlasmaPool Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπερεργασια ειναι να δουλευεις περα απο το ωραριο που εχει συμφωνηθει απο την συμβαση σου και μεχρι το ανωτατο οριο του νομιμου ωραριου ( 40 ωρες για πενθημερη εργασια ). Οτιδηποτε παραπανω απο το νομιμο θεωρειται υπερωρια (με τους αναλογους χρονικους περιορισμους) , πρεπει να δηλωθει υποχρεωτικα εκ των προτερων απο τον εργοδοτη στην επιθεωρηση εργασιας και να πληρωθει αναλογως . Το να σε βαζει να εργαζεσαι σε ποστο που δεν ειναι αρμοδιοτητα σου θεωρειται καταχρηστικη συμπεριφορα εκ μερους του . Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από PlasmaPool 1 1
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, PlasmaPool είπε Υπερεργασια ειναι να δουλευεις περα απο το ωραριο που εχει συμφωνηθει απο την συμβαση σου και μεχρι το ανωτατο οριο του νομιμου ωραριου ( 40 ωρες για πενθημερη εργασια ). Οτιδηποτε παραπανω απο το νομιμο θεωρειται υπερωρια (με τους αναλογους χρονικους περιορισμους) , πρεπει να δηλωθει υποχρεωτικα απο τον εργοδοτη στην επιθεωρηση εργασιας και να πληρωθει αναλογως . Το να σε βαζει να εργαζεσαι σε ποστο που δεν ειναι αρμοδιοτητα σου θεωρειται καταχρηστικη συμπεριφορα εκ μερους του . Σωστός αλλά δεν θα βρω το δίκιο μου, αν του κάνω καταγγελία θα με βάλει στο ποστο μου κ θα με τρέχει 100 φορές χειρότερα μέχρι να κάνω το λάθος από την κούραση κ να μου κάνει αυτός καταγγελία σύμβασης. Τους ξέρω καλά φίλε...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, PlasmaPool είπε Υπερεργασια ειναι να δουλευεις περα απο το ωραριο που εχει συμφωνηθει απο την συμβαση σου και μεχρι το ανωτατο οριο του νομιμου ωραριου ( 40 ωρες για πενθημερη εργασια ). Οτιδηποτε παραπανω απο το νομιμο θεωρειται υπερωρια (με τους αναλογους χρονικους περιορισμους) , πρεπει να δηλωθει υποχρεωτικα εκ των προτερων απο τον εργοδοτη στην επιθεωρηση εργασιας και να πληρωθει αναλογως . Το να σε βαζει να εργαζεσαι σε ποστο που δεν ειναι αρμοδιοτητα σου θεωρειται καταχρηστικη συμπεριφορα εκ μερους του . Ωραία πλήρωσέ του τον δικηγόρο για να το κυνηγήσει. Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε Σωστός αλλά δεν θα βρω το δίκιο μου, αν του κάνω καταγγελία θα με βάλει στο ποστο μου κ θα με τρέχει 100 φορές χειρότερα μέχρι να κάνω το λάθος από την κούραση κ να μου κάνει αυτός καταγγελία σύμβασης. Τους ξέρω καλά φίλε... Αντέχεις όντως να είσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον εργασίας για 3.60;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Εγώ είπα χωρίς χαρτί από νοσοκομείο; Είπα τον έδιωξαν... Ενώ δεν έπρεπε!!! Αστικους μύθους; Είναι άνθρωποι με τους οποίους δούλευα 10 χρόνια μαζί τους. Πρόσφατα κιόλας ένας άλλος τους πήρε 16 χιλιάρικα. Κανονική απόλυση χωρίς πολλά πολλά. Ναι . Ειπες παραπανω οτι οι φιλοι σου κερδισαν δικαστηρια και πηραν πενταψηφιες αποζημιωσεις χωρις εγγραφα, χωρις αποδειξεις και χωρις μαρτυρες. Αναμεσα στα παραδειγματα που ανεφερες ηταν κι αυτο με τις 52.000 για χτυπημα. Και σου λεω οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επιδικαστηκε τετοια αποζημιωση χωρις αποδειξεις ή μαρτυριες οτι υπηρξε οντως χτυπημα. Ουτε καν μηνυση δεν υπαρχει περιπτωση να εγινε για περιστατικο στο οποιο δεν υπαρχουν αποδεικτικα εγγραφα ή μαρτυριες, οχι να επιδικαστει και 52.000ρο. Οπως σου ειπα αρχικα, χωρις εγγραφες αποδειξεις ή/και μαρτυριες ξεχνας καθε εννοια δικαστηριου/εγκλησης. Εγγραφα σιγουρα δεν εχεις , μαρτυριες εσυ ξερεις αν εχεις. Ξαναλεω οτι αν ειναι να πας στο δικαστηριο να πεις την αληθεια σου χωρις εγγραφα και σοβαρες μαρτυριες, ειναι καλυτερα να το βγαλεις απο το μυαλο σου απο τωρα γιατι θα στα φανε οι δικηγοροι αυτα που (δεν) θα παρεις απο αποζημιωση... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από BackFromHell
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε Ωραία πλήρωσέ του τον δικηγόρο για να το κυνηγήσει. Αντέχεις όντως να είσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον εργασίας για 3.60; Οχι αλλά γιατί να χάσω τα δικαιώματα μου; Από πείσμα κ μόνο πρπει να βγω πρώτος. Μόλις τώρα, BackFromHell είπε Ναι . Ειπες παραπανω οτι οι φιλοι σου κερδισαν δικαστηρια και πηραν πενταψηφιες αποζημιωσεις χωρις εγγραφα, χωρις αποδειξεις και χωρις μαρτυρες. Αναμεσα στα παραδειγματα που ανεφερες ηταν κι αυτο με τις 52.000 για χτυπημα. Και σου λεω οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επιδικαστηκε τετοια αποζημιωση χωρις αποδειξεις ή μαρτυριες οτι υπηρξε οντως χτυπημα. Οπως σου ειπα αρχικα, χωρις εγγραφες αποδειξεις ή/και μαρτυριες ξεχνας καθε εννοια δικαστηριου/εγκλησης. Εγγραφα σιγουρα δεν εχεις , μαρτυριες εσυ ξερεις αν εχεις. Μπερδευεσαι. Η κάρτα που χτυπάς ΓΡΑΦΕΙ ακριβώς πόσες ώρες δουλεύεις. Αυτό επικαλέστηκε ο ένας κ πήρε 9.000 ευρώ. Ο αλλος με το νοσοκομείο πήγε χαρτιά κ από ιατρούς κλπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Οχι αλλά γιατί να χάσω τα δικαιώματα μου; Από πείσμα κ μόνο πρπει να βγω πρώτος. Μπερδευεσαι. Η κάρτα που χτυπάς ΓΡΑΦΕΙ ακριβώς πόσες ώρες δουλεύεις. Αυτό επικαλέστηκε ο ένας κ πήρε 9.000 ευρώ. Ο αλλος με το νοσοκομείο πήγε χαρτιά κ από ιατρούς κλπ. Εσυ μπερδευεσαι. Αυτα που μου λες ειναι τα αποδεικτικα εγγραφα τα οποια ειπα οτι πρεπει να τα εχεις στη διαθεση σου για να πας δικαστηριο. Οποτε και στο θεμα των υπερωριων με επιβεβαιωνεις οτι πηγανε με αποδεικτικα εγγραφα κι ετσι κερδισαν αποζημιωσεις. Κι εσυ μου απαντησες οτι οι φιλοι σου κερδισαν δικαστηρια χωρις αποδεικτικα εγγραφα... Συμβουλη: Εισαι σε λαθος δρομο απο καθε αποψη. Δεν γνωριζεις τα εργασιακα αλλα θες να τα επικαλεστεις, δεν γνωριζεις τα νομικα αλλα κι αυτα θες να τα επικαλεστεις, ενω ακομα και στις καθημερινες σου σχεσεις με το αφεντικο οχι απλα δεν υπαρχει επιδιωξη για καλη πιστη, αλλα αντιθετως βαζεις μπροστα τον εγωισμο σου τύπου "απο πεισμα και μονο πρεπει να νικησω εγω επειδη αυτος με πληρωνει λιγα". Εαν λοιπον πιστευεις οτι μπορεις να κανεις κατι στο αφεντικο σου επειδη εχεις χαμηλη (αλλα νομιμη και υπογεγραμενη απο εσενα) μισθοδοσια, τοτε πολυ φοβαμαι οτι σκεφτεσαι αφελως. Βεβαια , δεν λεω, υπαρχει παντα η περιπτωση το αφεντικο σου να ειναι εξισου αφελες και να την πατησει με καποιο τροπο. Αλλα και να την πατησει , παλι αμφιβαλλω... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από BackFromHell
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Οχι αλλά γιατί να χάσω τα δικαιώματα μου; Από πείσμα κ μόνο πρπει να βγω πρώτος. Μπερδευεσαι. Η κάρτα που χτυπάς ΓΡΑΦΕΙ ακριβώς πόσες ώρες δουλεύεις. Αυτό επικαλέστηκε ο ένας κ πήρε 9.000 ευρώ. Ο αλλος με το νοσοκομείο πήγε χαρτιά κ από ιατρούς κλπ. Πόσα είναι αυτά που μπορείς να πάρεις ως αποζημίωση στην καλύτερη περιπτωση;
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Έγραφα δεν έχω ότι με άλλαξε θέση; Εκατοντάδες κάθε μέρα που υπογράφω ως αποθηκάριος!!! Δηλαδή μπορεί να οδηγώ χωρίς να γράφω στο βιβλίο κίνησης; όχι.... Άρα που είμαι κύριε δικαστή; Μάντεψε 1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε Εσυ μπερδευεσαι. Αυτα που μου λες ειναι τα αποδεικτικα εγγραφα τα οποια ειπα οτι πρεπει να τα εχεις στη διαθεση σου για να πας δικαστηριο. Οποτε και στο θεμα των υπερωριων με επιβεβαιωνεις οτι πηγανε με αποδεικτικα εγγραφα κι ετσι κερδισαν αποζημιωσεις. Κι εσυ μου απαντησες οτι οι φιλοι σου κερδισαν δικαστηρια χωρις αποδεικτικα εγγραφα... Χωρίς μάρτυρα. Δεν είναι κολλητοί είναι συνάδελφοι που τους σκέφτεται κ τρέμει. 1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε Πόσα είναι αυτά που μπορείς να πάρεις ως αποζημίωση στην καλύτερη περιπτωση; 13-15 χιλιάρικα
SPYRER_007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλε μου παρε ενα τηλ την επιθεωρηση να ερθει καρφωτή τη σωστη ωρα και σκιστονε . Το θεμα ειναι οτι πρεπει να εισαι αποφασισμενος οτι αλλάζεις δουλεια. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από SPYRER_007 1
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε Μια χαρα μπορει λοιπον........ Αυτός ο πάνω δεν θέλει να καταλάβει ότι εφόσον η συγκεκριμένη Α. Ε. Έχει ιστορικό πουστιας σε υπαλλήλους και ότι αν τα δει αυτά ο δικαστής θα κσνει πλήρη έλεγχο κ χωρίς μαρτυρά κ έγραφα. Μόλις τώρα, SPYRER_007 είπε φιλε μου παρε ενα τηλ την επιθεωρηση να ερθει καρφωτη τη σωστη ωρα και σχιστονε Αυτό σκέπτομαι....
SPYRER_007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Φιλε μου παρε ενα τηλ την επιθεωρηση να ερθει καρφωτή τη σωστη ωρα και σκιστονε . Το θεμα ειναι οτι πρεπει να εισαι αποφασισμενος οτι αλλάζεις δουλεια. πρεπει να μπορείς να αποδειξεις τα λεγομενα σου..και φυσικα για ολα υπαρχει τροπος Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από SPYRER_007
Προτεινόμενες αναρτήσεις