Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Στη δουλειά μου ζητάει να κάτσω υπερωρία αλλά επειδή κάνω και 2η δουλειά 1 ώρα μετά αφού σχολαω του είπα την αλήθεια. Υπάρχει περίπτωση να μου καταγγείλει την σύμβαση και να με διώξει χωρίς αποζημίωση; Κάτι τέτοια διάβασα αλλά δεν τα λέει πολύ καθαρά ο νόμος.
johnieXoX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Διάβασε τη σύμβαση εργασίας που έχεις υπογράψει να δεις αν αναφέρει κάτι σχετικό.
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Διάβασε τη σύμβαση εργασίας που έχεις υπογράψει να δεις αν αναφέρει κάτι σχετικό. Καμια σχέση. Από το 2004 έως σήμερα άλλαξε 200 φορές ο νόμος.
johnieXoX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Οκ, καμία σχέση.. Μην ανησυχείς τότε... εξάλλου, όπως έχεις πει και παλιότερα, εκεί που είσαι παίρνεις δύο μήνες αναρρωτική τον χρόνο και δεν πρόκειται να σε απολύσουν ποτέ γιατί τους είσαι σούπερ απαραίτητος.. 2
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Ειναι νομιμο να σε βαλει να κανεις υπερωρια ,θεωρω πως αν φυγεις ετσι απο την δουλεια εχει δικαιωμα να σε απολυσει λογικα ειναι παραβιαση των ορων της συμβασης εργασιας οποτε δεν πρεπει να σου πληρωσει και αποζημειωση.Αλλα το αν υπαρχει καποιο παραθυρο για δευτερη εργασια δεν το ξερω η λογικη λεει πως δεν υπαρχει... Σουπερ απαραιτητος δεν ειναι κανενας σε αυτον τον κοσμο,και εμεις ειχαμε εναν που εβγαζε απιστευτο ογκο εργασιας διπλασιο απο τους υπολοιπους σχεδον,ζητησε αυξηση πηρε 100 ευρω πανω στους 9 μηνες ξαναλεει εγω θελω αυξηση αλλιως φευγω τον πουλο πηρε κατευθειαν και κοιτα να δεις που η δουλεια βγηκε και χωρις αυτον.... 5
zx1234r Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε Στη δουλειά μου ζητάει να κάτσω υπερωρία αλλά επειδή κάνω και 2η δουλειά 1 ώρα μετά αφού σχολαω του είπα την αλήθεια. Υπάρχει περίπτωση να μου καταγγείλει την σύμβαση και να με διώξει χωρίς αποζημίωση; Κάτι τέτοια διάβασα αλλά δεν τα λέει πολύ καθαρά ο νόμος. Κάλεσε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Τράβα και ένα βίντεο την ώρα που στο λέει για να έχεις πειστήρια. Και αν δεν πρόλαβες να τον τραβήξεις, πλησίασε τον όταν θα μπαίνει στην τουαλέτα και πες του "τι μου είπες να κάνω πριν λίγο? Να κάτσω υπερωρία? Κοίτα και λίγο στην κάμερα" 1
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Ειναι νομιμο να σε βαλει να κανεις υπερωρια ,θεωρω πως αν φυγεις ετσι απο την δουλεια εχει δικαιωμα να σε απολυσει λογικα ειναι παραβιαση των ορων της συμβασης εργασιας οποτε δεν πρεπει να σου πληρωσει και αποζημειωση.Αλλα το αν υπαρχει καποιο παραθυρο για δευτερη εργασια δεν το ξερω η λογικη λεει πως δεν υπαρχει... Σουπερ απαραιτητος δεν ειναι κανενας σε αυτον τον κοσμο,και εμεις ειχαμε εναν που εβγαζε απιστευτο ογκο εργασιας διπλασιο απο τους υπολοιπους σχεδον,ζητησε αυξηση πηρε 100 ευρω πανω στους 9 μηνες ξαναλεει εγω θελω αυξηση αλλιως φευγω τον πουλο πηρε κατευθειαν και κοιτα να δεις που η δουλεια βγηκε και χωρις αυτον.... Δεν είναι ειδικότητα μου η αποθήκη όμως, είμαι οδηγός. 2 λεπτά πριν, zx1234r είπε Κάλεσε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Τράβα και ένα βίντεο την ώρα που στο λέει για να έχεις πειστήρια. Και αν δεν πρόλαβες να τον τραβήξεις, πλησίασε τον όταν θα μπαίνει στην τουαλέτα και πες του "τι μου είπες να κάνω πριν λίγο? Να κάτσω υπερωρία? Κοίτα και λίγο στην κάμερα" Ξυπνα δουλεύω αλλού λέμε Σαν οδηγός παίρνω παιδικό μισθό πλέον 1
SB_1957 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε Στη δουλειά μου ζητάει να κάτσω υπερωρία αλλά επειδή κάνω και 2η δουλειά 1 ώρα μετά αφού σχολαω του είπα την αλήθεια. Υπάρχει περίπτωση να μου καταγγείλει την σύμβαση και να με διώξει χωρίς αποζημίωση; Κάτι τέτοια διάβασα αλλά δεν τα λέει πολύ καθαρά ο νόμος. Υπερωρία μαύρα ή πληρωμένη κανονικά με τις εισφορές.? Γιατί αν είναι μαύρα, μάλλον δεν μπορεί, αλλά αν είναι κανονικά δηλωμένη τότε αλλάζει!
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 16 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Δεν είναι ειδικότητα μου η αποθήκη όμως, είμαι οδηγός. Ξυπνα δουλεύω αλλού λέμε Το οτι σε εχουν δηλωμενο και σε λενε οδηγο δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η μονη αρμοδιοτητα σου διαβασε την συμβαση σου το τι οριζει και ποια ειναι η εργασια σου.Αν αναφερει μονο οδηγος τοτε δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις κατι αλλο.Βεβαια αν πεις οτι εγω δεν κανω κατι αλλο ειναι σαν να ζητας να σε απολυσουν (το οποιο ειναι παρανομο αλλα πρεπει να εχεις καποιους ακομα να υποστηριξουν την θεση σου δικαστικα ) η αποζημειωση με προειδοποιηση ειναι στο 40% απο αυτην που κανονικα δικαιουσαι.Αυτα
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Υπερωρία μαύρα ή πληρωμένη κανονικά με τις εισφορές.? Γιατί αν είναι μαύρα, μάλλον δεν μπορεί, αλλά αν είναι κανονικά δηλωμένη τότε αλλάζει! Δεν είναι καν στην ειδικότητα μου η αποθήκη όμως. Δηλωμένη ναι 4 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Το οτι σε εχουν δηλωμενο και σε λενε οδηγο δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η μονη αρμοδιοτητα σου διαβασε την συμβαση σου το τι οριζει και ποια ειναι η εργασια σου.Αν αναφερει μονο οδηγος τοτε δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις κατι αλλο.Βεβαια αν πεις οτι εγω δεν κανω κατι αλλο ειναι σαν να ζητας να σε απολυσουν (το οποιο ειναι παρανομο αλλα πρεπει να εχεις καποιους ακομα να υποστηριξουν την θεση σου δικαστικα ) η αποζημειωση με προειδοποιηση ειναι στο 40% απο αυτην που κανονικα δικαιουσαι.Αυτα Μου πάει κόντρα, του είπα αυτά που δίνεις είναι παιδικός μισθός. Κάνω και αποθήκη απλά δεν μπορώ υπερωρία είπα. Αυτή την στιγμή κάνω παραλαβή.
ptwma Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Δεν είναι καν στην ειδικότητα μου η αποθήκη όμως. Δηλωμένη ναι Αν τη δηλώνει την υπερωρία δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι νόμιμο , βέβαια όχι κάθε μέρα αλλά κάποιες μέρες μπορεί να σε κρατήσει παραπάνω με το αζημίωτο βέβαια.
johnieXoX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Το οτι σε εχουν δηλωμενο και σε λενε οδηγο δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η μονη αρμοδιοτητα σου διαβασε την συμβαση σου το τι οριζει και ποια ειναι η εργασια σου.Αν αναφερει μονο οδηγος τοτε δεν εισαι υποχρεωμενος να κανεις κατι αλλο.Βεβαια αν πεις οτι εγω δεν κανω κατι αλλο ειναι σαν να ζητας να σε απολυσουν (το οποιο ειναι παρανομο αλλα πρεπει να εχεις καποιους ακομα να υποστηριξουν την θεση σου δικαστικα ) η αποζημειωση με προειδοποιηση ειναι στο 40% απο αυτην που κανονικα δικαιουσαι.Αυτα να διαβάσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει? τι είναι αυτά που του λες? καμία σχέση.. άλλο φυσικά αν στις συμβάσεις, συνήθως, αναφέρεται αν επιτρέπεται να δουλεύεις αλλού ή όχι.. και υπό ποιες συνθήκες.. τουλάχιστον σε αυτές που έχω υπογράψει εγώ αυτά τα θέματα αναφέρονται.. αν είμαι λογιστής σε μια φαρμακευτική, υπάρχει θέμα αν δουλεύω σα λογιστής και σε άλλη φαρμακευτική.. αν όμως είμαι λογιστής και το βράδυ παραδίδω πιτόγυρα, το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει θέμα..
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 υποψιν αν εισαι λιγοτερο απο χρονο δεν δικαιουσαι αποζημειωση
Boubis1411 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, chrisxkar είπε υποψιν αν εισαι λιγοτερο απο χρονο δεν δικαιουσαι αποζημειωση Σύντομα μπαίνω στα 17 χρόνια... Του παίρνω τα σωβρακα.
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, johnieXoX είπε να διαβάσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει? τι είναι αυτά που του λες? καμία σχέση.. άλλο φυσικά αν στις συμβάσεις, συνήθως, αναφέρεται αν επιτρέπεται να δουλεύεις αλλού ή όχι.. και υπό ποιες συνθήκες.. τουλάχιστον σε αυτές που έχω υπογράψει εγώ αυτά τα θέματα αναφέρονται.. αν είμαι λογιστής σε μια φαρμακευτική, υπάρχει θέμα αν δουλεύω σα λογιστής και σε άλλη φαρμακευτική.. αν όμως είμαι λογιστής και το βράδυ παραδίδω πιτόγυρα, το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει θέμα.. Καπου χαθηκαμε,λεει οτι τον βαζουν να δουλεψει υπερωρια σε αλλο ποστο στην ιδια εταιρεια και λεω να διαβασει αν οριζει κατι τετοιο η συμβαση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις