Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 12:16 ΠΜ, Milkofree είπε

Νοίκιασα μία νέα γκαρσονιέρα, 13 ετών πολυκατοικία, σε πολύ καλή κατάσταση, ισόγεια, όπου πριν 15 μέρες η Hygiene Service έκανε απεντόμωση, σ'ολη την πολυκατοικία(δεν ξέρω για μέσα στην γκαρσονιέρα). Το θέμα είναι οτι προ 3 μέρες που πέρασα να δώ το δωμάτιο είχε 2 ψόφιες, σήμερα ξαναπήγα είχε αυτές τις 2 και άλλες 2, σύνολο 4 ψόφιες κατσαρίδες, μεγάλου μεγέθους, αυτές που πετάνε.

Ακόμα δεν έχω πάει στο σπίτι 1/7 θα μετακομίσω, είπα στην ιδιοκτήτρια να επαναληφθεί η απεντόμωση και είπε οκ. Μήπως βγαίνουν από τα σιφόνια του μπάνιου, λετε να εχουν κάνει φωλιά; Η γκαρσονιέρα είναι κλειστή από τον Φεβρουάριο, λέτε να φταίει αυτό;

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί κ μετά την απεντόμωση, τι να κάνω; Να βάζω TEZA, χλωρίνες στις αποχετεύσεις και τα σιφόνια κτλ;

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει, είναι σοβαρό, προ 4 χρόνια είχε περπατήσει μια πάνω μου την ώρα που κοιμόμουνα, έπαθα σόκ...

Δές από το σιφόνι τής κουζίνας και ειδικά εάν έχει αναμονή ταφ για πλυντήριο πιάτων. 

Πέρσι αντιμετώπισα ίδιο πρόβλημα , και μου το επισήμανε και ο άνθρωπος της απολύμανσης που είχε έρθει .

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγω παλιά είχα πρόβλημα με κατσαριδες και βρήκα στο youtube μια συνταγή με αυγά, οξύ, ζαχαρη και ήταν πολύ αποτελεσματικό αφού έκανα πολύ καιρό να ξαναδώ. Αλλά στην περίπτωηση μου είχαν κάνει και φωλιά καπου μέσα στο σπίτι και δεν ερχόταν διαρκώς από εξω. 

https://www.youtube.com/watch?v=ukqJv_h9UdI&t=272s

Δημοσ.
Στις 6/7/2020 στις 9:20 ΜΜ, Adrastus είπε

Να επανέλθω κι εγώ στο θέμα και να προσθέσω πως όταν είχα εγώ τέτοιο θέμα, και το έλυσα με τη λύση του vilfer πιο πάνω, το σημείο εισόδου πήρε αρκετό καιρό να το πάρω χαμπάρι!

Το διαμέρισμα είχε συρόμενα κουφώματα, από αυτά που μπαίνουν μες τον τοίχο όπως φαντάζομαι έχουμε και οι περισσότεροι και φυσικά σπάνια βλέπεις σίτες σε τέτοια συστήματα. Μεταξύ του τζαμιού και του τοίχου, στο σημείο που μπαίνει μέσα, πίσω, υπάρχει ένα κενό, σε φάση χωράνε και δάχτυλα να μπουν, το οποίο όταν κλείνεις την πόρτα, το πίσω μέρος του κουφώματος έρχεται και σφραγίζει. Όταν όμως την έχεις μισάνοιχτη όπως τις έχω σχεδόν πάντα εγώ για να αερίζεται το σπίτι, η κατσαρίδα έρχεται από το μπαλκόνι, και απλά κάνει τον κύκλο της πόρτας και μπαίνει κυρία στο σπίτι. Το ανακάλυψα βλέποντας μια επί το έργον αλλιώς ούτε που θα πήγαινε το μυαλό και θα έψαχνα ακόμα σιφώνια και πατάρια...

Γενικά είναι δαιμόνια πλάσματα, δεν είναι τυχαίο που έχουν επιβιώσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

Θα συμπλήρωνα ότι ειναι πενεξυπνες κ επιβιώνουν στις πιο δύσκολες συνθηκες(ΟΥΚ), τώρα αν τους δωσουμε το δικαιωμα και ψηφίσουν δε ξέρω ποιον πρωθυπουργό θα είχαμε......😁

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπήκα στο σπίτι πριν 10 μέρες, πήρα αμέσως Fendona και ψέκασα παντού μέσα έξω, σιφόνια κτλ, μου είπε ο γεωπόνος ανά 15 μέρες να ψεκάζω, ελπίζω να μην δώ κάτι, προς το παρών τίποτα πάντως.

Δημοσ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή το σπίτι ήταν κλειστό. Με την 1η απεντόμωση θα σκοτωθούν σχεδόν όλες. Μετά βάζεις από το σωληνάριο και δεν θα ξανά δεις. Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ με σπίτι που ήταν κλειστό 5 μήνες, αλλά κανένας γείτονας δεν είχε δει κατσαρίδες. 1 εβδομάδα μετά το ψέκασμα, μπήκα. Δεν έχω ξαναδεί από τότε, ούτε νεκρές. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σήμερα το απόγευμα είδα μία ψόφια στο μπαλκόνι, οπότε τις επόμενες μέρες δλδ περίπου 19-20 Ιουλίου θα ξαναψεκάσω όλους τους χώρους με το Fendona, και το ίδιο θα ξαναγίνει στις 10/8 και 25/8 ανά 15 μέρες που μου είπε ο γεωπόνος για καλό και για κακό. Η διπλανή γκαρσονιέρα επίσης είναι κλειστή τώρα οπότε μπορεί να έχει εκεί, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε γιατί το Κατσαρίδι πολλαπλασιάζεται γρήγορα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τώρα το βράδυ βγήκε απ'τον νιπτήρα μωρό κατσαριδάκι 0,1-0,2 εκ το έπνιξα με νερό... μετά έριξα αρκετή χλωρίνη στον νιπτήρα στην τρύπα, στα σιφόνια(τα οποία τάπωσα), στον νεροχύτη... πρέπει οι ρουφιάνες να γεννήσανε μάλλον πριν ψοφήσουν δεν ξέρω, αλλά ίσως έρχονται απ'το διπλα δωμάτιο που είναι κλειστό, πρέπει να ενημερώσω την ιδιοκτήτρια να έρθει να τα τσεκάρουμε, άμα είναι να ρίξω Fendona και στο δίπλα να ψοφήσουνε τα πάντα.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Αγόρασε ένα μικρό ψεκαστήρα δίλιτρο. Προμηθεύσου k-othrine ή killmethrin (είναι η ίδια ουσία) και fendona κάνε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες και ψέκασε σιφώνια, νιπτήρα, περιμετρικά λεκάνης, υπερχειλίσεις, φωταγωγούς, πόρτες εξωτερικά (πάτωμα και τοιχο), μπαλκονόπορτες και κανα κουτί αποχέτευσης ή υδρορροής (μέσα - εξω) αν είναι κοντα στο σπίτι .

Αυτό το κάνεις 2 με 3 φορές μέσα στη χρονιά. Αρχές με μέσα Μαΐου, μια  ενα μήνα μετά και αλλη μία αν θες κανα μηνα μετα και πάλι. Την πρώτη φορά θα δεις κάποιες ψόφιες  (αν έχεις) και κάθε φορά θα βλέπεις λιγότερες.

Επίσης πολύ σημαντικό όταν φεύγεις για μέρες τάπωνε νεροχύτες και σιφώνια για να γλυτώσεις από όταν στεγνώσουν όλα τα νερά. Η λεκάνη είναι ένα θέμα αν στεγνώσει και για αυτό είπα ενα μικρό ψέκασμα γυρω γυρω  ώστε οτι βγεί να ψοφήσει. κόστος είναι γυρω στα 20-30€ το χρόνο και είσαι σίγουρος οτι έκανες το καλύτερο από πλευράς ουσιών και οτι δεν σε έκλεψε ο απεντομοτής (με μεγάλη αραίωση στην καλύτερη ή σκετο νεράκι στην χειρότερη)

Προσοχή μόνο μην ψεκάσεις οταν φυσάει και τα ρουφήξεις όλα εσυ

Δημοσ.

εγω σε ενα σπιτι φιλης με παρομοιο προβλημα βρηκα και τη φωλια τους που ηταν στο πλυντηριο πιατων στο μονωτικο..μολις το εβγαλα στην αυλη αυτη ετρεχε για κανα μισαωρο..πεταξαμε ολη τη μονωση σχεδον και βαλαμε αλλη

γιαυτο οπου εχει σωληνες αποχετευσης πλυντηριων αν δεν εφαρμοζουν τα σπιραλ προσοχη και ταπωμα οσο λειπουμε και αν εχουμε κενα σε πορτες αφρολεξακι να μην περναει τιποτα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Καλημέρα!

Αγόρασε ένα μικρό ψεκαστήρα δίλιτρο. Προμηθεύσου k-othrine ή killmethrin (είναι η ίδια ουσία) και fendona κάνε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες και ψέκασε σιφώνια, νιπτήρα, περιμετρικά λεκάνης, υπερχειλίσεις, φωταγωγούς, πόρτες εξωτερικά (πάτωμα και τοιχο), μπαλκονόπορτες και κανα κουτί αποχέτευσης ή υδρορροής (μέσα - εξω) αν είναι κοντα στο σπίτι .

Αυτό το κάνεις 2 με 3 φορές μέσα στη χρονιά. Αρχές με μέσα Μαΐου, μια  ενα μήνα μετά και αλλη μία αν θες κανα μηνα μετα και πάλι. Την πρώτη φορά θα δεις κάποιες ψόφιες  (αν έχεις) και κάθε φορά θα βλέπεις λιγότερες.

Επίσης πολύ σημαντικό όταν φεύγεις για μέρες τάπωνε νεροχύτες και σιφώνια για να γλυτώσεις από όταν στεγνώσουν όλα τα νερά. Η λεκάνη είναι ένα θέμα αν στεγνώσει και για αυτό είπα ενα μικρό ψέκασμα γυρω γυρω  ώστε οτι βγεί να ψοφήσει. κόστος είναι γυρω στα 20-30€ το χρόνο και είσαι σίγουρος οτι έκανες το καλύτερο από πλευράς ουσιών και οτι δεν σε έκλεψε ο απεντομοτής (με μεγάλη αραίωση στην καλύτερη ή σκετο νεράκι στην χειρότερη)

Προσοχή μόνο μην ψεκάσεις οταν φυσάει και τα ρουφήξεις όλα εσυ

Είπα στον γεωπόνο πριν 10 μερες αν θα πρέπει να συνδιάσω το Fendona με άλλο φάρμακο πχ k-othrine και μου λέει δεν χρειάζεται το fendona σκοτώνει τα πάντα... πάντως θέλει νέο ψέκασμα φοβάμαι μην αρχίσουν να βγαίνουν το διπλα δωμάτιο έχει ξενοικιαστεί και είναι άδειο, ίσως εκει αλωνίζουν δεν ξέρω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Milkofree είπε

Είπα στον γεωπόνο πριν 10 μερες αν θα πρέπει να συνδιάσω το Fendona με άλλο φάρμακο πχ k-othrine και μου λέει δεν χρειάζεται το fendona σκοτώνει τα πάντα... πάντως θέλει νέο ψέκασμα φοβάμαι μην αρχίσουν να βγαίνουν το διπλα δωμάτιο έχει ξενοικιαστεί και είναι άδειο, ίσως εκει αλωνίζουν δεν ξέρω.

μπορείς να κάνεις και ενα ψεκασμό δίπλα. κακό δεν κάνει.

Ο συνδιασμός που σου ανέφερα είναι ο πιο αποδοτικός. Βασικά αυτό που μου πρότειναν και ακολουθώ είναι k-othrine/killmethrin με κάτι ακόμα και όντως σε εμένα δουλεύει εξαιρετικά την τελευταία πενταετία. Μόνο απεξω έχω δει τα τελευταία χρόνια και αυτές ψοφανε

Δημοσ.

Ποιό fendona χρησιμοποιήτε? Βλέπω υπάρχει το fendona top και το fendona 6sc. Επίσης σε συνδυασμό με το k-othrine,  τα βάζετε στο ίδιο μίγμα ή κάνετε 2 χωριστούς ψεκασμούς?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Xρησιμοποιώ το Fendona Top και ψέκασα σήμερα τελικά, όλα τα φρεάτια της αυλής, στο διπλανό δωμάτιο το σιφόνι απ'εξω(είχε δύο ψόφια μικρά κατσαρίδια) και το σπίτι μου μέσα έξω, σιφόνια, νεροχύτη, νιπτήρα, πόρτες, παράθυρα, τοίχους, μπαλκόνι κτλ, έφυγε όλο το μπουκάλι σχεδόν. Τέλος του μήνα θα ξαναψεκάσω.. σε 2 εβδομάδες, αλλά ανά 3-4 μέρες θα ρίχνω χλωρίνη στα σιφόνια του δωματίου τις σκοτώνει ακαριαία, έτσι θέλει συνεχή εγρήγορη γιατί θα μας φάνε!!!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, didaskalop είπε

Ποιό fendona χρησιμοποιήτε? Βλέπω υπάρχει το fendona top και το fendona 6sc. Επίσης σε συνδυασμό με το k-othrine,  τα βάζετε στο ίδιο μίγμα ή κάνετε 2 χωριστούς ψεκασμούς?

στο ίδιο μείγμα.

18 ώρες πριν, Milkofree είπε

Xρησιμοποιώ το Fendona Top και ψέκασα σήμερα τελικά, όλα τα φρεάτια της αυλής, στο διπλανό δωμάτιο το σιφόνι απ'εξω(είχε δύο ψόφια μικρά κατσαρίδια) και το σπίτι μου μέσα έξω, σιφόνια, νεροχύτη, νιπτήρα, πόρτες, παράθυρα, τοίχους, μπαλκόνι κτλ, έφυγε όλο το μπουκάλι σχεδόν. Τέλος του μήνα θα ξαναψεκάσω.. σε 2 εβδομάδες, αλλά ανά 3-4 μέρες θα ρίχνω χλωρίνη στα σιφόνια του δωματίου τις σκοτώνει ακαριαία, έτσι θέλει συνεχή εγρήγορη γιατί θα μας φάνε!!!

μην τρελαίνεσαι. Δεν θέλει υπερβολές, γιατί είναι φάρμακα επιβλαβή για τον οργανισμό. Μετά από κανα μήνα αν χρειαστεί (αν δεις καμία ζωντανή)....

Αυτό με την χλωρίνη δεν το έχω κάνει ποτέ, Από την στιγμή που γίνεται χρήση και είναι γεμάτοι με νερό οι σωλήνες δεν πιστεύω οτι υπάρχει λόγος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...