Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Milkofree είπε

@papoys1 όταν λές πετρέλαιο στα σιφόνια; Μετά να ανάψω και το σπίρτο; 🤣

χαχαχαχα. όχι και φωτιά. Απλά το ρίχνεις όχι στα σιφόνια γιατί θα μυρίζει το σπίτι πετρέλαιο αλλά εξωτερικά όπου υπάρχουν φρεάτια που καταλήγουν οι σωλήνες της αποχέτευσης, πριν πάνε στο βόθρο ή στην αποχέτευση.Το πετρέλαιο τις σκοτώνει και η μυρωδιά του που διαρκεί καιρό τις διώχνει.

Δημοσ.

Οι κατσαρίδες είναι πολύ μυστήρια υπόθεση. Μένω σε σπίτι πολύ παλιό με υγρασιες, φρεατια που βρίσκονται και έξω στον ακάλυπτο και μέσα στο κλιμακοστασιο της εισόδου, ο κάτω όροφος κενός για χρόνια  δεν έχει καθαριστεί ποτέ με πολλά διακενα από παράθυρα πόρτες, ο ακάλυπτος με ακαθαρσίες περιστεριών και βρωμες, γενικά δεν εχουμε έντονο πρόβλημα με κατσαρίδες κάποια καλοκαίρια δεν εχουμε δει καθόλου τις περισσότερες φορές ήπια θέματα με κάποια εμφάνιση σε μπάνιο και κουζίνα. Τρομερό πρόβλημα είχαμε το καλοκαίρι του 2005 και το 2014, το γιατι δεν το γνωρίζω αλλά μάλλον κάποιο σε γειτονικό κτίριο είχαμε ρίξει φάρμακα και οι κατσαρίδες έβρισκαν διέξοδο σε εμάς από τον ακάλυπτο. 

Γενικώς το προβλμα με τις κατσαρίδες εμφανίζεται παντού δίχως κριτήρια μπορεί ο άλλος να πάει σε νεόκτιστη πεντακάθαρη κατοικία και να γίνεται της ποπης. 

Λύσεις κτλ, οτι ανέφερε ο kage στην πρωτη σελίδα, χαμηλό κόστος και γενικά μην αγχωνεστε λύσεις υπάρχουν. 

Baygon και λοιπά προϊόντα μόνο αν δείτε κάποια κατσαρίδα επιτόπου και θέλετε να την σκοτώσετε. 

Τέλος, υπάρχει και το Goliath gel της BASF το οποίο είναι 100% αποτελεσματικό, αλλά και ακριβό. Οπότε εναλλακτικα πάτε σε αυτό της Bayer. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα καλέσω τον Τerminator να τις εξοντώσει!!!

Δημοσ.

Όχι, είναι η μεγάλη-εντομοδεινόσαυρος! Αυτές είχα κι εγώ.

Υπάρχουν φάρμακα και για μικρές και για μεγάλες, ο γεωπόνος ξέρει και θα σου δώσει το κατάλληλο. 

Αν θέλεις, μπορώ να δω πώς λέγεται αυτό που μου είχε δώσει εμένα και να σου πω.

Δημοσ.

ICON 2.5 CS 80 ml ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ( ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ) ΧΩΡΩΝ

Μαζι με ενα aplicater και τη δοσολογια με νερο που λεει... ειναι καλο και ασφαλες... σιγουρα εχουν κανει αυγα κατω απο παγκους κουζινας συνηθως 'η πισω απο την τουαλετα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Milkofree είπε

Νοίκιασα μία νέα γκαρσονιέρα, 13 ετών πολυκατοικία, σε πολύ καλή κατάσταση, ισόγεια, όπου πριν 15 μέρες η Hygiene Service έκανε απεντόμωση, σ'ολη την πολυκατοικία(δεν ξέρω για μέσα στην γκαρσονιέρα). Το θέμα είναι οτι προ 3 μέρες που πέρασα να δώ το δωμάτιο είχε 2 ψόφιες, σήμερα ξαναπήγα είχε αυτές τις 2 και άλλες 2, σύνολο 4 ψόφιες κατσαρίδες, μεγάλου μεγέθους, αυτές που πετάνε.

Ακόμα δεν έχω πάει στο σπίτι 1/7 θα μετακομίσω, είπα στην ιδιοκτήτρια να επαναληφθεί η απεντόμωση και είπε οκ. Μήπως βγαίνουν από τα σιφόνια του μπάνιου, λετε να εχουν κάνει φωλιά; Η γκαρσονιέρα είναι κλειστή από τον Φεβρουάριο, λέτε να φταίει αυτό;

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί κ μετά την απεντόμωση, τι να κάνω; Να βάζω TEZA, χλωρίνες στις αποχετεύσεις και τα σιφόνια κτλ;

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει, είναι σοβαρό, προ 4 χρόνια είχε περπατήσει μια πάνω μου την ώρα που κοιμόμουνα, έπαθα σόκ...

Ζητά μερίδιο στο ενοίκιο από τις κατσαρίδες για συγκατοίκηση, μισό ηλεκτρικό ,νερό κτλπ !!! Καλά ο ιδιοκτήτης δεν σε ενημέρωσε ότι στο σπίτι θα έχεις συγκατοίκους ?? 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αφού έγινε σήμερα 2ο ψέκασμα θα περιμένω τα αποτελέσματα αφού πάω θα δώ τι παίζει, αλλά για καλό και για κακό, θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας

1) τάπες σε σιφόνια και όπου χρειάζεται σιφόνια που κλείνουν(περιστρεφόμενα)

2) Fendona φάρμακο ή ότι προτίνει ο γεωπόνος

3) αν συνεχίσουν να βγαίνουν ξανακαλώ απεντόμωση

4) αν δεν υπάρχει σωτηρία, τότε αυτό θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια και τηλεφωνώ στο «100» να μου στείλει την Ειδική Κατασταλτικη Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) μήπως και δώσουμε λύση 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνωμη για τα κεφαλαια,αλλα..
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΕΚΡΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Στις 23/6/2020 στις 11:39 ΜΜ, Milkofree είπε

3) αν συνεχίσουν να βγαίνουν ξανακαλώ απεντόμωση

Γιατι να το κανεις αυτο ;;;;

Ειδες πουθενα ζωντανη κατσαριδα;

Και τι ειπες στον καψερο τον απεντομωτη και τον εκανες να ξαναερθει για απεντομωση,οτι ειδες ζωντανες κατσαριδες; 
Η απλα του ειπες οτι ειδες κατσαριδες,χωρις να του εξηγησεις οτι ηταν νεκρες;;

Στις 23/6/2020 στις 7:44 ΜΜ, Milkofree είπε

Πέρα από την πλάκα όμως πρέπει να βρώ λύση, εκανε σήμερα ξανά απεντόμωση θα πάρω κ γω φάρμακο να βάζω να δούμε τι θα γίνει, ελπίζω να μην με φάνε...

Σορρυ που σου ξαναγραφω,αλλα δε βλεπω να αναφερεις καπου οτι ειδες ΖΩΝΤΑΝΕΣ κατσαριδες.
Ασε ησυχο τον κακομοιρη τον απεντομωτη και αρτο πιο χαλαρα με τα εβδομαδιαια ψεκασματα,γιατι σε βλεπω να αραζεις και εσυ διπλα στις κατσαριδες.
Και γενικα παρτο πιο χαλαρα,για να μην τρελαθεις.
Ετσι ημουν και εγω την πρωτη φορα που μπηκε ποντικι στο σπιτι,μου ειχε γυρισει το μυαλο.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 2
Δημοσ.

Οι νεκρες κατσαριδες, μετα απο απεντομωση, ειναι φυσιολογικες για ενα διαστημα. Τουλαχιστον ετσι ηξερα ως τωρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σήμερα πέρασα και είδα πάλι το σπίτι, καμία νέα κατσαρίδα εντός, στο μπαλκόνι είδα μία ψόφια. Είχαν κλείσει τις σίτες και δεν κατάφερε να μπει μάλλον, τώρα ή απ'έξω μπαίνουν ή μέσα από τα σιφόνια, θα μιλήσω με την ιδιοκτήτρια να ανοίξει το νερό, να πάει να βάλει τις βρύσες να τρέξουν κανά μισάωρο να πάει νερό στις αποχετεύσεις να μην βρίσκουν δρόμο τα έντομα. Και εννοείται θα πάρω περιστρεφόμενα σιφόνια, τάπες κτλ και fendona και θα γίνει χαμός. Σίογυρα ισόγεια έχουν ένα θεματάκι με κατσαρίδι αλλά θα το αντιμετωπίσω πιστεύω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/6/2020 στις 1:38 ΠΜ, vilfer είπε

Σε καταλαβαίνω, είχα το ίδιο πρόβλημα σε δύο διαμερίσματα.

Η καλύτερη λύση είναι η απεντόμωση. Την κάνει το συνεργείο, κλείνεις το σπίτι και μετά από 48 ώρες έχεις ξεμπερδέψει για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η δεύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει ο παραπάνω φίλος. Παίρνεις το πρώτο προϊόν,  αυτό της Bayer για τις μεγάλες κατσαρίδες. Καθαρίζεις καλά το σπίτι, σφουγγαρίζεις ώστε να μην υπάρχει καθόλου σκόνη στα σημεία που θα βάλεις το φάρμακο. Βάζεις μία μικρή σταγόνα, στο μέγεθος της φακής, ανά 5 μέτρα. Πρέπει να βάλεις στις γωνίες, σ' εξωτερικά σιφώνια, αν υπάρχουν (για παράδειγμα στο μπαλκόνι), στο μπάνιο και στα ντουλάπια της κουζίνας, εκεί που είναι οι σωλήνες ύδρευσης. 

Οι κατσαρίδες τρώνε το φάρμακο και πεθαίνουν, αφού πρώτα το έχουν μεταφέρει στη φωλιά τους. Αυτό τις κάνει να φάει η μία την άλλη. Με λίγα λόγια, αυτές κανιβαλίζονται κι εσύ ησυχάζεις. Πολύ καλό και αποτελεσματικό φάρμακο. Δεν θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ, όμως. Πρέπει να πας σε κατάστημα με φυτοφάρμακα και γεωπονικά είδη. Αν βάζεις μία φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση κάπου στα τέλη Μάη, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το πολύ-πολύ να βρεις μία κατσαρίδα νεκρή όλο τον χρόνο.

Ελπίζω να βοήθησα, καλά ξεμπερδέματα. ☺️ 

Η πιο σωστη αντιμετωπιση πιστευω ειναι αυτη του φιλου εδω...
Ως φοιτητης στην Αθηνα αντιμετωπισα αυτο το φαινομενο μιας και στην πολη μου δεν εχουμε κατσαριδες(τουλαχιστον στον 5ο οροφο)
Fendonna η πιο αξιοπιστη λυση αφου εχεις καθαρισει το σπιτι γιατι οι κατσαριδες λατρευουν την βρωμια τα ψιχουλα και τα λοιπα...χλωρινες teza και παρομοιες πρακτικες ειναι προσωρινες για την πρωτη κατσαριδα που θα βλεπεις και οχι τις υπολοιπες...αν εχεις το μικρο κατσαριδακι δηλαδη την Γερμανικη κατσαριδα μονο τοτε ειναι απαραιτητο to gel της Basf επισης το φαρμακο ναι μεν ειναι πιο φθηνο να το παρεις εσυ αλλα ο συναδελφος που κανει την απεντομωση εχει να πληρωσει εφορια μασκες στολες ψεκαστικα +οτι ερχεται σε επαφη με δηλητηρια που καλο ειναι να αποφευγονται απο τον απλο κοσμο χωρις εξοπλισμο...απο την αλλη αν οι κατσαριδες μπορουν να μπαινουν απο τα παραθυρα και οταν ερχονται σε επαφη με το εντομοκτονο να πεθαινουν...

Δημοσ.

πρεπει απλα να κλεισεις ολες τις τρυπες του σπιτιου, παραδειγμα, κατω απο νεροχυτες, σιφωνια, παραθυρα, χαραμαδες, οπου βλεπεις τρυπα την κλεινεις, δεν θα ξαναδεις κατσαριδα μετα, αρκει να εχεις και σιτες στα παραθυρα.εγω σε οποιο σπιτι παω οταν νοικιαζω το πρωτο πραγμα που κανω ειναι αυτο..και ποτε δεν βλεπω μεσα στο σπιτι κατσαριδες, στα σιφωνια βαζεις παντου μικρα σχαρακια, σαν ταπες ειναι με πολυ μικρες τρυπες που δεν χωραει να περασει τιποτα απο εκει μεσα και τελος οριστικα...τωρα για εξω μπαλκονια αυλες και τετοια εκει δεν μπορεις να κανεις τιποτα, απλα οταν βλεπεις καμια την αποτελειωνεις και μετα απολυμανση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να επανέλθω κι εγώ στο θέμα και να προσθέσω πως όταν είχα εγώ τέτοιο θέμα, και το έλυσα με τη λύση του vilfer πιο πάνω, το σημείο εισόδου πήρε αρκετό καιρό να το πάρω χαμπάρι!

Το διαμέρισμα είχε συρόμενα κουφώματα, από αυτά που μπαίνουν μες τον τοίχο όπως φαντάζομαι έχουμε και οι περισσότεροι και φυσικά σπάνια βλέπεις σίτες σε τέτοια συστήματα. Μεταξύ του τζαμιού και του τοίχου, στο σημείο που μπαίνει μέσα, πίσω, υπάρχει ένα κενό, σε φάση χωράνε και δάχτυλα να μπουν, το οποίο όταν κλείνεις την πόρτα, το πίσω μέρος του κουφώματος έρχεται και σφραγίζει. Όταν όμως την έχεις μισάνοιχτη όπως τις έχω σχεδόν πάντα εγώ για να αερίζεται το σπίτι, η κατσαρίδα έρχεται από το μπαλκόνι, και απλά κάνει τον κύκλο της πόρτας και μπαίνει κυρία στο σπίτι. Το ανακάλυψα βλέποντας μια επί το έργον αλλιώς ούτε που θα πήγαινε το μυαλό και θα έψαχνα ακόμα σιφώνια και πατάρια...

Γενικά είναι δαιμόνια πλάσματα, δεν είναι τυχαίο που έχουν επιβιώσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

Επεξ/σία από Adrastus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...