Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Νοίκιασα μία νέα γκαρσονιέρα, 13 ετών πολυκατοικία, σε πολύ καλή κατάσταση, ισόγεια, όπου πριν 15 μέρες η Hygiene Service έκανε απεντόμωση, σ'ολη την πολυκατοικία(δεν ξέρω για μέσα στην γκαρσονιέρα). Το θέμα είναι οτι προ 3 μέρες που πέρασα να δώ το δωμάτιο είχε 2 ψόφιες, σήμερα ξαναπήγα είχε αυτές τις 2 και άλλες 2, σύνολο 4 ψόφιες κατσαρίδες, μεγάλου μεγέθους, αυτές που πετάνε. Ακόμα δεν έχω πάει στο σπίτι 1/7 θα μετακομίσω, είπα στην ιδιοκτήτρια να επαναληφθεί η απεντόμωση και είπε οκ. Μήπως βγαίνουν από τα σιφόνια του μπάνιου, λετε να εχουν κάνει φωλιά; Η γκαρσονιέρα είναι κλειστή από τον Φεβρουάριο, λέτε να φταίει αυτό; Αν το πρόβλημα συνεχιστεί κ μετά την απεντόμωση, τι να κάνω; Να βάζω TEZA, χλωρίνες στις αποχετεύσεις και τα σιφόνια κτλ; Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει, είναι σοβαρό, προ 4 χρόνια είχε περπατήσει μια πάνω μου την ώρα που κοιμόμουνα, έπαθα σόκ...
banned_acc Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) σημασία έχει ότι βγαίνουν ψοφιες. Το πρόβλημα ποιο είναι; Τις ήθελες ζωντανές; Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από guzel 6 1 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, guzel είπε σημασία έχει ότι βγαίνουν ψοφιες. Το πρόβλημα ποιο είναι; Τις ήθελες ζωντανές; Όχι ρε αστροπελέκι που το παίζεις και ειρωνεία. Το πρόβλημα ξεκάθαρα είναι ότι ετοιμάζεται να μπει σε ένα διαμέρισμα και καλά ολοκαίνουριο με απεντόμωση και πετάγονται άκυρες κατσαρίδες και ρωτάει δικαιολογημένα τι να κάνει στο μετά. Κοίτα φίλος. Εμπιστεύσου την ιδιοκτήτρια και υπόδειξε της τα σημεία στα οποία σου βγήκαν ψόφιες κατσαρίδες ώστε να ξέρουν να εστιάσουν εκεί οι απεντομωτές. Αν επιμείνει το πρόβλημα, που αμφιβάλλω αν γίνει καλή η δουλειά, τσεκαρε εδώ.
vilfer Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Σε καταλαβαίνω, είχα το ίδιο πρόβλημα σε δύο διαμερίσματα. Η καλύτερη λύση είναι η απεντόμωση. Την κάνει το συνεργείο, κλείνεις το σπίτι και μετά από 48 ώρες έχεις ξεμπερδέψει για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει ο παραπάνω φίλος. Παίρνεις το πρώτο προϊόν, αυτό της Bayer για τις μεγάλες κατσαρίδες. Καθαρίζεις καλά το σπίτι, σφουγγαρίζεις ώστε να μην υπάρχει καθόλου σκόνη στα σημεία που θα βάλεις το φάρμακο. Βάζεις μία μικρή σταγόνα, στο μέγεθος της φακής, ανά 5 μέτρα. Πρέπει να βάλεις στις γωνίες, σ' εξωτερικά σιφώνια, αν υπάρχουν (για παράδειγμα στο μπαλκόνι), στο μπάνιο και στα ντουλάπια της κουζίνας, εκεί που είναι οι σωλήνες ύδρευσης. Οι κατσαρίδες τρώνε το φάρμακο και πεθαίνουν, αφού πρώτα το έχουν μεταφέρει στη φωλιά τους. Αυτό τις κάνει να φάει η μία την άλλη. Με λίγα λόγια, αυτές κανιβαλίζονται κι εσύ ησυχάζεις. Πολύ καλό και αποτελεσματικό φάρμακο. Δεν θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ, όμως. Πρέπει να πας σε κατάστημα με φυτοφάρμακα και γεωπονικά είδη. Αν βάζεις μία φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση κάπου στα τέλη Μάη, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το πολύ-πολύ να βρεις μία κατσαρίδα νεκρή όλο τον χρόνο. Ελπίζω να βοήθησα, καλά ξεμπερδέματα. ☺️ 2
momotis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Milkofree είπε 4 ψόφιες κατσαρίδες, μεγάλου μεγέθους, αυτές που πετάνε. Aνεβασε stamina και dexterity,ειναι γνωστο το resurrection skill τους. Παραθετω απαραιτητο bodyarmor +3. Spoiler https://www.nolimit.gr/μεσα-ατομικησ-προστασιασ/προστασια-μιασ-χρησησ/ολόσωμες/ολόσωμη-φόρμα-μίας-χρήσης-nl201-λευκή.html?skr_prm=WyI4YjgxNzE4ZC00NDAwLTQ4Y2UtOGU1Ni0zZmExZWQ1MGJhNWYiLDE1OTI4NzE1Mzk1NjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από momotis 2 1
kage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Fendona(+k othrine) + ψεκαστήρα προπιεσης σε φαρμακεια,skroutz,φυτωρια...τον ψεκαστηρα σε φυτωρια πρακτικερ υδραυλικα γεωπονικά κτλ Όλα αυτά Κάθε Χ μερες /μηνες σε εξ.τοίχους κτλ ..μετά από βροχες προφανώς φεύγει..το κόστος είναι μικρό για όλα αυτά μαζί με την ένεση της bayer.. Βάλε σιφώνι που γυρνάει κ κλείνει.ισως επειδή έχουν στεγνώσει τα νερά στις σωληνώσεις να ναι πιο εύκολο να κυκλοφορουν...μιας κ ισόγειο αν έχει κ κάνα κήπο λογικό να ρχονται διάφορα τέτοια...τέλος δες αν έχει το καπάκι αποχετευσης της πολ.κιας κάπου εκεί γύρω... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από kage 3
papoys1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Αν έρχονται από τα σιφόνια δυστυχώς όταν περάσει η αντίδραση του φαρμάκου θα εμφανιστούν και πάλι.Ειδικά αν δεν υπάρχει αποχέτευση και έχει βόθρο ακόμη χειρότερα. Η καλύτερη λύση.Πετρέλαιο στα φρεάτια στην αρχή του καλοκαιριού που αυξάνονται και κάθε τόσο αν εμφανιστεί κάποια.Εδώ που έχουμε βόθρους (δυστυχώς Μεσόγεια - Αττική και αναπολούμε τους Ρωμαίους που είχαν αποχετευτικό δίκτυο πριν χιλιάδες χρόνια) αυτό κάνω κάθε καλοκαίρι και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 2
G.bar Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Αν τις βλέπεις πεθαμένες σημαίνει ότι έγινε καλή απεντόμωση. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναδείς για αρκετό καιρό. Και εμείς όταν κάνουμε απεντόμωση στην πολυκατοικία που είναι και καινούργια (2015) γεμίζει ο τόπος κατσαρίδα ανάποδα, κυρίως σε γκαράζ και υπόγειο, αλλά για ένα χρόνο τουλάχιστον δεν ξαναβλέπουμε. 5 1
korakios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 11 ώρες πριν, Milkofree είπε μεγάλου μεγέθους, αυτές που πετάνε Οι μεγάλες είναι οι μαύρες (σαν σκαθάρια) και δεν πετάνε. Αν εννοείς τις ξανθές τότε ίσως να θες και απεντόμωση μέσα σε ντουλάπες ,πίσω απο ψυγείο κτλ. Είχα πάρει απο supermarket κάτι σα δόλωμα που το τρώνε και πεθαίνουν, πολύ αποτελεσματικό ,δεν ξαναείδα κατσαρίδα.. Δυστυχώς δεν έχω τη μάρκα ή κουτί ,αλλά μπορώ να βγάλω φωτό της παγίδας
Adrastus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, kage είπε Fendona(+k othrine) + ψεκαστήρα προπιεσης σε φαρμακεια,skroutz,φυτωρια...τον ψεκαστηρα σε φυτωρια πρακτικερ υδραυλικα γεωπονικά κτλ Όλα αυτά Κάθε Χ μερες /μηνες σε εξ.τοίχους κτλ ..μετά από βροχες προφανώς φεύγει..το κόστος είναι μικρό για όλα αυτά μαζί με την ένεση της bayer.. Βάλε σιφώνι που γυρνάει κ κλείνει.ισως επειδή έχουν στεγνώσει τα νερά στις σωληνώσεις να ναι πιο εύκολο να κυκλοφορουν...μιας κ ισόγειο αν έχει κ κάνα κήπο λογικό να ρχονται διάφορα τέτοια...τέλος δες αν έχει το καπάκι αποχετευσης της πολ.κιας κάπου εκεί γύρω... Νομίζω η καλύτερη και επιβεβαιωμένη συνταγή εδώ, απλά κάνε αυτά που σου λέει, για όλα αυτά το κόστος θα είναι πάλι μικρότερο του επαγγελματία, θα μάθεις τη διαδικασία πάνω κάτω και θα σου μείνουν τα υλικα και για μελλοντικές επιχειρήσεις. Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν μερικούς μήνες και μιλάμε και καινούργια πολυκατοικία, διαμέρισμα που όλα γύαλιζαν, κι εγώ εννοείται είμαι λίγο κατακουζινος στο θέμα καθαριότητας, με κλειστά σιφώνια κλπ, γενικά ένα τελείως εχθρικό περιβάλλον για κατσαρίδες. Αν τους μπει στο μυαλό δε γλιτώνεις ! 1
ManFromEarth Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 11 ώρες πριν, JohnGTA είπε Όχι ρε αστροπελέκι που το παίζεις και ειρωνεία. Το πρόβλημα ξεκάθαρα είναι ότι ετοιμάζεται να μπει σε ένα διαμέρισμα και καλά ολοκαίνουριο με απεντόμωση και πετάγονται άκυρες κατσαρίδες και ρωτάει δικαιολογημένα τι να κάνει στο μετά. Κοίτα φίλος. Εμπιστεύσου την ιδιοκτήτρια και υπόδειξε της τα σημεία στα οποία σου βγήκαν ψόφιες κατσαρίδες ώστε να ξέρουν να εστιάσουν εκεί οι απεντομωτές. Αν επιμείνει το πρόβλημα, που αμφιβάλλω αν γίνει καλή η δουλειά, τσεκαρε εδώ. Χαρακτηρισμοι τυπου "αστροπελεκι" δεν βοηθαν την συζητηση. Καλυτερα να τους αποφευγουμε. Μετα την απεντόμωση ειναι φυσιολογικο να βρισκεις νεκρες κατσαριδες. Παρολαυτα αν θελεις να εισαι ησυχος καλεις για μια απεντομωση μεσα στο διαμερισμα και καθαρισες (για φετος). Εμεις καθε χρονο τετοια εποχη κανουμε μεσα στο διαμερισμα, Παρασκευη τους περιμενουμε. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μίλησα σήμερα με τον υπεύθυνο της Hygiene και πήγε το μεσημέρι στο διαμέρισμα και έκανε ξανά απεντόμωση κ μέσα κ έξω(με δυνατότερο φάρμακο!!! σημαντικό αυτό άρα είχε βάλει πιο ''μέτριο'' έτσι;), μου είπε ότι είδε τις 4 ψόφιες, και ότι μάλλον βγαίνουν από τα σιφόνια επειδή απέξω είναι τα φρεάτια(αλλά είδε κ το παράθυρο της κουζίνας ανοιχτό οπότε παίζει να μπήκε κι από'κει καμιά), έτσι μου είπε και επειδή είναι κλειστό το σπίτι απ'τον Φεβρουάριο αλωνίζουν μάλλον μέσα στις στεγνές σωληνώσεις. Μου πρότεινε επίσης να πάρω το Fentona να το έχω να ρίχνω κάθε 2μηνο... μου είπε ψεκάζω και αφήνω 15-20' να στεγνώσει κ είμαι καλυμμένος. Θα το πάρω και λέω αντί για 2μηνο κάθε βδομάδα θα ψεκάζω σιφόνια, πόρτες, παράθυρα, βεράντα, μεσα στις γωνίες κτλ, βέβαια μου είπε δεν είναι ακαριαίο, απλά περνανε 1-2' και μετά γυρίζει η ''Τερέζα'' ανάποδα! Η μία που είδα εγώ ήταν τουλάχιστον 4 cm σε μέγεθος μπορεί και 5, μεγάλες σκούρες καστανές στο χρώμα, μάλλον το γένος Americana. @papoys1 όταν λές πετρέλαιο στα σιφόνια; Μετά να ανάψω και το σπίρτο; 🤣
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 41 λεπτά πριν, Milkofree είπε Μίλησα σήμερα με τον υπεύθυνο της Hygiene και πήγε το μεσημέρι στο διαμέρισμα και έκανε ξανά απεντόμωση κ μέσα κ έξω(με δυνατότερο φάρμακο!!! σημαντικό αυτό άρα είχε βάλει πιο ''μέτριο'' έτσι;), μου είπε ότι είδε τις 4 ψόφιες, και ότι μάλλον βγαίνουν από τα σιφόνια επειδή απέξω είναι τα φρεάτια(αλλά είδε κ το παράθυρο της κουζίνας ανοιχτό οπότε παίζει να μπήκε κι από'κει καμιά), έτσι μου είπε και επειδή είναι κλειστό το σπίτι απ'τον Φεβρουάριο αλωνίζουν μάλλον μέσα στις στεγνές σωληνώσεις. Μου πρότεινε επίσης να πάρω το Fentona να το έχω να ρίχνω κάθε 2μηνο... μου είπε ψεκάζω και αφήνω 15-20' να στεγνώσει κ είμαι καλυμμένος. Θα το πάρω και λέω αντί για 2μηνο κάθε βδομάδα θα ψεκάζω σιφόνια, πόρτες, παράθυρα, βεράντα, μεσα στις γωνίες κτλ, βέβαια μου είπε δεν είναι ακαριαίο, απλά περνανε 1-2' και μετά γυρίζει η ''Τερέζα'' ανάποδα! Η μία που είδα εγώ ήταν τουλάχιστον 4 cm σε μέγεθος μπορεί και 5, μεγάλες σκούρες καστανές στο χρώμα, μάλλον το γένος Americana. @papoys1 όταν λές πετρέλαιο στα σιφόνια; Μετά να ανάψω και το σπίρτο; 🤣 Το ίδιο έριξε απλά για να σε εντυπωσιάσει το είπε πιο δυνατό. Σε κλειστό ακατοίκητο σπίτι φυσικό το βρίσκω να βγαίνουν κατσαρίδες γιατί έχουν στεγνώσει τα σιφώνια.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Το σημαντικό είναι να βρεις από που μπαίνουν. Άμα μπαίνουν από παράθυρα και πόρτες βάζεις σίτες και κλείνεις τα όποια κενά και χαραμάδες. Άμα μπαίνουν από τα σιφώνια, υπάρχουν κάποιες σχάρες που ανοιγοκλείνουν ώστε να μένουν κλειστές το βράδυ. Εγώ έτσι όπως το βλέπω, ακόμα και αν η απεντόμωση έχει καλή δράση για καιρό, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναέχεις θέμα με κατσαρίδες μιας και έχει πολλές η περιοχή και είσαι και ισόγειο
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Το σημαντικό είναι να βρεις από που μπαίνουν. Άμα μπαίνουν από παράθυρα και πόρτες βάζεις σίτες και κλείνεις τα όποια κενά και χαραμάδες. Άμα μπαίνουν από τα σιφώνια, υπάρχουν κάποιες σχάρες που ανοιγοκλείνουν ώστε να μένουν κλειστές το βράδυ. Εγώ έτσι όπως το βλέπω, ακόμα και αν η απεντόμωση έχει καλή δράση για καιρό, είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ξαναέχεις θέμα με κατσαρίδες μιας και έχει πολλές η περιοχή και είσαι και ισόγειο Αμα πάρω Fendona και βάζω κάθε 1 εβδομάδα, σε σιφόνια, νεροχύτη, νιπτήρα, παράθυρα, μπαλκόνι κτλ δεν θα έχω ασφάλεια; Κάθε εβδομάδα όμως.. το από που μπαίνουν άγνωστο, μόλις μετακομίσω θα έχω τα πάντα κλειστά αν δώ κάποια θα είναι απόδειξη ότι έρχονται από τις αποχετεύσεις.. πάντως οι δίπλα δεν εχουν δεί καθόλου κατσαρίδες κ μένουν εκεί λέει πολλά χρόνια. Και γενικά δεν υπάρχει θέμα σε κανένα σπίτι, τόσο γκαντέμης λές να είμαι, να έτυχε σε μένα; @Ukforthemoment ακόμα κι'ετσι να'ναι το ότι ξαναέριξε φάρμακο, μπορεί τώρα να τις αποτελειώσει, πάντως λέω να πάρω fendona ή οτι μου δώσει ο γεωπόνος κ βλέπουμε... ένας φίλος ψεκάζει κάθε 2-3 μέρες με ΤΕΖΑ, γωνίες, παράθυρα, σιφόνια, πόρτες κτλ τίποτα δεν μπαίνει μέσα. 18 ώρες πριν, vilfer είπε Σε καταλαβαίνω, είχα το ίδιο πρόβλημα σε δύο διαμερίσματα. Η καλύτερη λύση είναι η απεντόμωση. Την κάνει το συνεργείο, κλείνεις το σπίτι και μετά από 48 ώρες έχεις ξεμπερδέψει για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η δεύτερη λύση είναι αυτή που προτείνει ο παραπάνω φίλος. Παίρνεις το πρώτο προϊόν, αυτό της Bayer για τις μεγάλες κατσαρίδες. Καθαρίζεις καλά το σπίτι, σφουγγαρίζεις ώστε να μην υπάρχει καθόλου σκόνη στα σημεία που θα βάλεις το φάρμακο. Βάζεις μία μικρή σταγόνα, στο μέγεθος της φακής, ανά 5 μέτρα. Πρέπει να βάλεις στις γωνίες, σ' εξωτερικά σιφώνια, αν υπάρχουν (για παράδειγμα στο μπαλκόνι), στο μπάνιο και στα ντουλάπια της κουζίνας, εκεί που είναι οι σωλήνες ύδρευσης. Οι κατσαρίδες τρώνε το φάρμακο και πεθαίνουν, αφού πρώτα το έχουν μεταφέρει στη φωλιά τους. Αυτό τις κάνει να φάει η μία την άλλη. Με λίγα λόγια, αυτές κανιβαλίζονται κι εσύ ησυχάζεις. Πολύ καλό και αποτελεσματικό φάρμακο. Δεν θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ, όμως. Πρέπει να πας σε κατάστημα με φυτοφάρμακα και γεωπονικά είδη. Αν βάζεις μία φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση κάπου στα τέλη Μάη, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το πολύ-πολύ να βρεις μία κατσαρίδα νεκρή όλο τον χρόνο. Ελπίζω να βοήθησα, καλά ξεμπερδέματα. ☺️ Η κατσαρίδα που τρώει δόλωμα συνήθως είναι το μικρό γερμανικό κατσαριδάκι, αυτό μου είπε ο απεντομωτής της Hygiene Service, το σπίτι δεν έχει τέτοιες, έχεις τις μεγάλες, άγνωστο από που μπαίνουν μάλλον απ'τα σιφόνια ίσως κ απ'το παράθυρο, κάνουν ντου από παντού! 🤣 Πέρα από την πλάκα όμως πρέπει να βρώ λύση, εκανε σήμερα ξανά απεντόμωση θα πάρω κ γω φάρμακο να βάζω να δούμε τι θα γίνει, ελπίζω να μην με φάνε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις