Προς το περιεχόμενο

Foundation (Apple TV, Isaac Asimov Sci-Fi, 2021)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ και 10 λεπτά σπάω το κεφάλι μου να βρω κάποια σχέση με τις εικόνες του teaser και τα βιβλία του asimov και δεν βρίσκω απολύτως καμία. 😥

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα είμαι υπόχρεος...

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο την αγια τριαδα της ε.φ. , εχω διαβασει μονο Clark, οποτε ειπα να μαθω κατι παραπανω για τον Ιsaac, περα απο τα γνωστα.

ειδα μερικες συνεντευξεις του, ο τυπος ηταν τεραστιο μυαλο και πολυ ενδιαφερον ανθρωπος. οριστε μια καλη:

διαβασα και την βιογραφια του στην wikipedia, και το ματι μου επεσε σε αυτο:

https://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Asimov

Αναφορά σε κείμενο

Portrayal of women
Asimov was criticized for a lack of strong female characters in his early work. In his autobiographical writings, such as Gold ("Women and Science Fiction"), he acknowledges this and responds by pointing to inexperience. His later novels, written with more female characters but in essentially the same prose style as his early science-fiction stories, brought this matter to a wider audience.

καταλαβα. θα κατακρεουργησουν το εργο του, για να το κανουν πιο "συμβατο" σημερα.

η ελληνικη μεταφραση του Foundation ειναι καλη; η να διαβασω την αγγλικη καλυτερα;

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Αφου ο ίδιος παραδέχεται πως ο μόνος λόγος που δεν έπραξε ήταν απειρία δεν νομίζω το να βάλουν τώρα παραπάνω γυναικείους ρόλους θεωρείται κατακρεούργημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kasrith είπε

Αφου ο ίδιος παραδέχεται πως ο μόνος λόγος που δεν έπραξε ήταν απειρία δεν νομίζω το να βάλουν τώρα παραπάνω γυναικείους ρόλους θεωρείται κατακρεούργημα.

Το πρόβλημα δεν είναι οι γυναικείοι ρόλοι αλλά οι κακογραμμένοι γυναικείοι ρόλοι, δεν μπορείς έναν χαρακτήρα που είναι γραμμένος για άντρα απλά να τον βάλεις να τον παίξει γυναίκα γιατί θα είναι out of character, άμα χώσεις εξτρα χαρακτήρα από την άλλη ποιός θα ξαναγράψει την υπόθεση στα παπούτσια του Asimov, και πώς να μην σου ξενίσει όταν ξέρεις ότι άλλαξαν την ιστορία για να είναι pc τα αλάνια.

Για παράδειγμα δυναμικοί γυναικείοι χαρακτήρες με υπόθεση γραμμένη για αυτούς είναι το Sharp Objects, αριστούργημα κατά την άποψη μου. Ενώ από την άλλη όταν βλέπω μαύρο Αρθούρο στο Νετφλιξ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σειρά, με αποσυντονίζει.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 7/8/2020 στις 11:54 ΜΜ, KilliK είπε

απο την αγια τριαδα της ε.φ. , εχω διαβασει μονο Clark, οποτε ειπα να μαθω κατι παραπανω για τον Ιsaac, περα απο τα γνωστα.

ειδα μερικες συνεντευξεις του, ο τυπος ηταν τεραστιο μυαλο και πολυ ενδιαφερον ανθρωπος. οριστε μια καλη:

διαβασα και την βιογραφια του στην wikipedia, και το ματι μου επεσε σε αυτο:

https://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Asimov

καταλαβα. θα κατακρεουργησουν το εργο του, για να το κανουν πιο "συμβατο" σημερα.

η ελληνικη μεταφραση του Foundation ειναι καλη; η να διαβασω την αγγλικη καλυτερα;

Πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε Ασίμοφ και Φίλιπ Ντικ. Για μένα ο Ντικ είναι ο αγαπημένος μου. Αλλά είναι και λίγο ποιο δύσκολος από τους άλλους δύο. Το Foundation δεν είναι κάποιο τρελό λογοτέχνημα όσον αφορά την γλώσσα και δεν έχει δύσκολη ορολογία. Είναι εύκολα μεταφράσιμο και η ελληνική μετάφραση είναι μέτρια (θα μπορούσε να είναι καλύτερη) αλλά δεν νομίζω ότι θα πάρεις κάτι παραπάνω σε νόημα από το αγγλικό. Οι αλλαγές στο Foundation είναι απαραίτητες καθώς είναι ένα έργο που γράφτηκε αρκετά νωρίς και αγνοεί πολλές από τις εξελίξεις στην σκηνοθετική δυνατότητα των ταινιών Ε.Φ. . Από εκεί και πέρα έχουμε να φάμε pou$t1d€$ και female wariors στην μάπα (που δεν υπάρχουν πουθενά στο έργο αν θυμάμαι καλά) αφού η Αpple είναι από τις πλέον politically correct companies των ΗΠΑ. 

• Like 1
Δημοσ.

Dick εχω διαβασει το Valis και το Total Recall short story και την comic adaptation του Blade Runner novel του (ναι, ξερω, εχουν αλλους τιτλους αλλα ειναι μακριναρια να τα γραψω)

καλα, με το Valis, πρεπει να ηταν στα ναρκωτικα οταν το εγραψε, δεν υπαρχει περιπτωση.

εφοσων εχει ευκολο κειμενο το  Foundation, θα διαβασω την αγγλικη εκδοση τοτε. γενικα προτιμω παντα το original κειμενο, εκτος και να εχει πολες περιεργες λεξεις που χρειαζονται λεξικο.

Δημοσ.

το valis το θυμαμαι ως απο τα καλα του, αλλα υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να το μπερδευω με το ubik. Ο αγαπημενος μου ειναι ο norman spinrad παντως...Κριμα που δεν του εχουν κανει καμια ταινια της προκοπης...

• 10 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...