Προς το περιεχόμενο

Toyota Auris hybrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το αυτοκινητο τι ειδους ψεκασμο εχει, αμεσο? Εχει βαλει κανεις LPG kit σε αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εάν είναι να βάλεις lpg θα ψαχτείς για vialle , το μόνο σύστημα που έρχεται ακριβώς για το κάθε αυτοκίνητο βασει αριθμό πλαισίου , περνούσε και η toyota ...

δες μήπως βάλεις φυσικό αέριο για καλύτερη οικονομία  https://www.fisikon.gr/synergia/

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
1 ώρα πριν, terry308 είπε

εάν είναι να βάλεις lpg θα ψαχτείς για vialle , το μόνο σύστημα που έρχεται ακριβώς για το κάθε αυτοκίνητο βασει αριθμό πλαισίου , περνούσε και η toyota ...

δες μήπως βάλεις φυσικό αέριο για καλύτερη οικονομία  https://www.fisikon.gr/synergia/

Και να μην έχω χώρο πίσω; Δεν νομίζω ότι γίνεται. Πάντως αν μπορεί να μπει lpg σε τέτοιο αυτοκίνητο η οικονομία θα είναι ανώτερη και από απλό με φυσικό αέριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gbras είπε

Και να μην έχω χώρο πίσω; Δεν νομίζω ότι γίνεται. Πάντως αν μπορεί να μπει lpg σε τέτοιο αυτοκίνητο η οικονομία θα είναι ανώτερη και από απλό με φυσικό αέριο.

Αν βάλεις cng θα είναι μεγαλύτερη η οικονομία από lpg, δες σε 2-3 συνεργεία κοντά σου και ενημερώσου για τις μετατροπές σε cng, δε γνωρίζω τι δεξαμενές βάζουν , εγώ  είχα μετατροπή σε lpg και μετα το πούλησα (360.000χλμ) πήρα μαμά cng (74.000χλμ έως σήμερα ). 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, terry308 είπε

Αν βάλεις cng θα είναι μεγαλύτερη η οικονομία από lpg, δες σε 2-3 συνεργεία κοντά σου και ενημερώσου για τις μετατροπές σε cng, δε γνωρίζω τι δεξαμενές βάζουν , εγώ  είχα μετατροπή σε lpg και μετα το πούλησα (360.000χλμ) πήρα μαμά cng (74.000χλμ έως σήμερα ). 

Επειδή γνωρίζω στο γράφω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, gbras είπε

Επειδή γνωρίζω στο γράφω

Δε γνωρίζω τα €€€ σου, ούτε τις ανάγκες σου. 

Εάν πιάνει μια καλή α' τιμή σα μεταχειρισμένο κι είχα τη οικονομική δυνατότητα θα το έδινα και θα πήγαινα απευθείας σε φ. α. εάν δεν τότε ναι θα τ έκανα μετατροπή, βάσει χιλιομέτρων εντός και εκτός πόλεως κτλ

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.

Πιστεύω πως αν έχεις Auris υβριδικό και έχεις τέτοια κατανάλωση ωστε να θές να βάλεις LPG, φταίει ο τρόπος οδήγησης και όχι το αυτοκίνητο. Δεν νομίζω οτι θα κάνεις απόσβεση το κόστος ενός καλού συστήματος LPG. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, G.bar είπε

Πιστεύω πως αν έχεις Auris υβριδικό και έχεις τέτοια κατανάλωση ωστε να θές να βάλεις LPG, φταίει ο τρόπος οδήγησης και όχι το αυτοκίνητο. Δεν νομίζω οτι θα κάνεις απόσβεση το κόστος ενός καλού συστήματος LPG. 

Λογικά θα κάνει χλμ εκτός πόλεως γι αυτό και θέλει να κάνει μετατροπή 

Δημοσ.

@terry308 

Καλημέρα,

Μιας και έχεις αυτοκίνητο με cng, επειδή. σκέφτομαι να πάρω το panda cng, έχεις να παραθέσεις κάποια στοιχεία από την εμπειρία σου.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, fair_play είπε

@terry308 

Καλημέρα,

Μιας και έχεις αυτοκίνητο με cng, επειδή. σκέφτομαι να πάρω το panda cng, έχεις να παραθέσεις κάποια στοιχεία από την εμπειρία σου.

Καλημέρα 

Έχεις αργήσει να το πάρεις απόφαση και να κάνεις κίνηση, όπως και εγώ! 

2 χρόνια 74.000χλμ, θα ήταν παραπάνω τα χλμ γιατί άλλαξα περιοχή εργασίας όπου δε χρειάζεται να  κάνω πλέον 140χλμ/ημέρα, τα οποία σε υγραέριο πλήρωνα 10€ ενώ με φ. α. 5€ επί ~20 ημέρες το μήνα. 

Εάν έχεις Facebook cng group Greece έχει πολλούς κατόχους και πολλές πληροφορίες 

*είναι 2 ομάδες μια δημόσια με κεφαλαία και μια κλειστή με μικρά.. 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
5 ώρες πριν, terry308 είπε

Δε γνωρίζω τα €€€ σου, ούτε τις ανάγκες σου. 

Εάν πιάνει μια καλή α' τιμή σα μεταχειρισμένο κι είχα τη οικονομική δυνατότητα θα το έδινα και θα πήγαινα απευθείας σε φ. α. εάν δεν τότε ναι θα τ έκανα μετατροπή, βάσει χιλιομέτρων εντός και εκτός πόλεως κτλ

ΟΚ το καταλαβα αλλα,  αλλο ειναι αυτο που ρωταω και δεν με ενδιαφερει το φυσικο αεριο. Ποσο πιο ξεκαθαρα να το πω.

3 ώρες πριν, G.bar είπε

Επισης υπαρχει περιπτωση να θελω να επιτυχω την μεγιστη οικονομια χρησιμοποιωντας υβριδικο, αυτο δεν το σκεφτηκες. Οπως και να εχει ρωταω συγκεκριμενα πραγματα. Θα προτιμουσα συγκεκριμενες απαντησεις.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, gbras είπε

Πάντως αν μπορεί να μπει lpg σε τέτοιο αυτοκίνητο η οικονομία θα είναι ανώτερη και από απλό με φυσικό αέριο.

Ίσως αλλά σίγουρα όχι αν έχεις βαρύ πόδι. Αλλά προς το παρών έχεις δίκαιο για το χώρο αποσκευών ,εκτός αν πας σε συνθετική δεξαμενή που πάλι θα χάσεις χώρο αλλά όχι τόσο πολύ.

2 ώρες πριν, fair_play είπε

@terry308 

Καλημέρα,

Το πήρα πριν μήνες , σούπερ οικονομικό ,αλλά εκτός απο το facebook group υπάρχει και αυτό το νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/685699-αυτοκίνητα-με-cng-φυσικό-αέριο/

Και για το υγραέριο εδώ αντίστοιχα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/185683-αυτοκίνητα-με-υγραέριο-γνώμες/

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gbras είπε

Επισης υπαρχει περιπτωση να θελω να επιτυχω την μεγιστη οικονομια χρησιμοποιωντας υβριδικο, αυτο δεν το σκεφτηκες. Οπως και να εχει ρωταω συγκεκριμενα πραγματα. Θα προτιμουσα συγκεκριμενες απαντησεις.

Επειδή έχω και εγώ υβριδικό θα σου έλεγα να τσεκάρεις πόσα άλλα υβριδικά έχουν σωστό  σύστημα με υγραέριο και μετά το ξανασλεφτεσαι. Το σταματά ξεκίνα που κάνει ο κινητήρας όταν συνεργάζεται με την μπαταρία αν το κάνει με το γκάζι, το κόστος που θα δώσεις για επισκευή, σίγουρα θα χαλάσει την επιτυχία της μεγίστης οικονομίας. Μη δώσεις σημασία όμως, δεν είναι συγκεκριμένη απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Επειδή έχω και εγώ υβριδικό θα σου έλεγα να τσεκάρεις πόσα άλλα υβριδικά έχουν σωστό  σύστημα με υγραέριο και μετά το ξανασλεφτεσαι. Το σταματά ξεκίνα που κάνει ο κινητήρας όταν συνεργάζεται με την μπαταρία αν το κάνει με το γκάζι, το κόστος που θα δώσεις για επισκευή, σίγουρα θα χαλάσει την επιτυχία της μεγίστης οικονομίας. Μη δώσεις σημασία όμως, δεν είναι συγκεκριμένη απάντηση.

Γνωριζεις καποιον που να το εχει κανει και να εβγαλε προβληματα? Καταλαβαινω αυτο που λες και γι αυτο "ψαχνομαι" . Σε δυο εγκαταστατες που εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι μπαινει κανονικα και χωρις προβληματα. ( QGAS, EUROPEgas)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...