Adrian Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Το τσίμπησα το χαρτάκι μου σήμερα, 20€ για στάθμευση στην πλατεία Κυψέλης από Δημοτική Αστυνομία. Και μου δημιουργήθηκε μια απορία.. Έρχεται ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες (εκτός ΕΕ) για μερικές μέρες και του κόβεται μια κλήση από Δ.Α. Τι σταματάει τον τουριστα να πάρει το χαρτάκι και να το βάλει στο πλησιέστερο κάδο; Μην αρχίσει κανείς περί νομιμότητας και κουραφέξαλα, δεν είναι θέμα τα 20€ η αν θα πληρωθεί η όχι. Την έκανα την πατάτα και το ξέρω.
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Eσύ έχεις ξένες πινακίδες; Οι ξένοι πάντως τις ελληνικές τις βρίσκουν 1
Adrian Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Ναι στο πρώτο, μένω εξωτερικό. Στο δεύτερο, αυτό δεν καταλαβαίνω.. Θα στείλει η Δημοτική Αστυνομία την κλίση στην εφορία του τουρίστα σε μια χώρα εκτός ΕΕ; Θα τον περιμένει σε 2-3 μέρες στα σύνορα η κλήση όπως γίνεται εκεί που μένω; Πως τα παίρνουν αυτά τα λεφτά; Στην κλήση το μόνο που αναγράφεται είναι η πινακίδα (χωρίς χώρα προέλευσης) το μοντέλο και το χρώμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Για οχήματα εντός Ε.ε μπορεί πλέον να στέλνουν οι ελληνικές αρχές τις κλήσεις,αν και δεν νομίζω.Να τον αναγκάσουν όμως να πληρώσει ή να τα στείλουν στην ξένη εφορία με τίποτα. Για αμάξια εκτός Ε.Ε. ακόμα πιο απίθανο να στείλουν κάτι,πόσο μάλλον να καταφέρουν να πάρουν χρήματα. Σκέψου ότι για να στείλουν κλήση χρειάζεται και μια διεύθυνση. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από jmmys
Salvation81 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Αν πληρωνεις Εφορια στην Ελλαδα ασχετα με το απο που ειναι οι πινακιδες σου το ραβασακι θα καταληξει εκει, και μαλιστα φουσκωμενο. Αν πληρωνεις εξωτερικο εφοσον ειναι απο Δημοτικη αστυνομια μαλλον εισαι οκ. Οπως και να εχει για το 20αρι ολο αυτο; Πληρωσε το να εισαι σιγουρος.
Salvation81 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, george1807 είπε Όλη αυτή η κουβέντα για 20€... μάλιστα Εγω δεν καταλαβαινω ποιος μενει εξωτερικο και φερνει και το αμαξι του για να το οδηγαει στην Κυψελη......Να ηταν η κλασσικη κομπινα με πινακιδες απο ξενη χωρα θα το καταλαβαινα περισσοτερο (και θα εβγαζε νοημα και η ολη συζητηση για το 20αρικο).
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Το ότι "εγώ" σκέφτομαι να κάνω την λαμογιά δεν σημαίνει ότι το ίδιο σκέφτεται και ο αλλοδαπός.Αμα έρχεται απο λίγο πιο σοβαρό κράτος απο το δικό μας ξέρει τις υποχρεώσεις του. 1
kostasbm Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 όπου και να πάει με τη πινακίδα είτε ενοικιαζόμενο στην ΕΕ είτε δικό του θα του πάει από ειδική υπηρεσία ειπσραξης η κλήση να πληρώσει συνήθως σε ΙΒΑΝ και χρεώνεσαι και τα έξοδα του εμβασματος...δε γλυτωνει κανείς...
Adrian Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Αν πληρωνεις Εφορια στην Ελλαδα ασχετα με το απο που ειναι οι πινακιδες σου το ραβασακι θα καταληξει εκει, και μαλιστα φουσκωμενο. Αν πληρωνεις εξωτερικο εφοσον ειναι απο Δημοτικη αστυνομια μαλλον εισαι οκ. Οπως και να εχει για το 20αρι ολο αυτο; Πληρωσε το να εισαι σιγουρος. Πληρώνω και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το αμάξι με ξένες πινακίδες πως συνδέεται με την εδώ εφορία ακριβός; 1 ώρα πριν, george1807 είπε Όλη αυτή η κουβέντα για 20€... μάλιστα Ξαναδιάβασε το αρχικό.. Αν δεν το έγραφα θα έλεγα οκ αλλά.. 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Εγω δεν καταλαβαινω ποιος μενει εξωτερικο και φερνει και το αμαξι του για να το οδηγαει στην Κυψελη......Να ηταν η κλασσικη κομπινα με πινακιδες απο ξενη χωρα θα το καταλαβαινα περισσοτερο (και θα εβγαζε νοημα και η ολη συζητηση για το 20αρικο). Τώρα αυτό που λες έχει λογική; Δηλαδή ένας τουρίστας δεν μπορεί να έρθει με το αμάξι του; Η απαγορεύεται να πάει Κυψέλη; 1 ώρα πριν, kostasbm είπε όπου και να πάει με τη πινακίδα είτε ενοικιαζόμενο στην ΕΕ είτε δικό του θα του πάει από ειδική υπηρεσία ειπσραξης η κλήση να πληρώσει συνήθως σε ΙΒΑΝ και χρεώνεσαι και τα έξοδα του εμβασματος...δε γλυτωνει κανείς... Είπαμε εκτός ΕΕ άλλα ποιος διαβάζει.. Έλεγε πουθενά στο αρχικό ποστ για το πως θα γλυτωσω τα 20€; Αυτή ήταν η απορία μου; Τέλος πάντων..
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, Adrian είπε Πληρώνω και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το αμάξι με ξένες πινακίδες πως συνδέεται με την εδώ εφορία ακριβός; Ξαναδιάβασε το αρχικό.. Αν δεν το έγραφα θα έλεγα οκ αλλά.. Τώρα αυτό που λες έχει λογική; Δηλαδή ένας τουρίστας δεν μπορεί να έρθει με το αμάξι του; Η απαγορεύεται να πάει Κυψέλη; Είπαμε εκτός ΕΕ άλλα ποιος διαβάζει.. Έλεγε πουθενά στο αρχικό ποστ για το πως θα γλυτωσω τα 20€; Αυτή ήταν η απορία μου; Τέλος πάντων.. και εκτός να είσαι πάλι θα πληρώσεις γιατί όταν σου πήραν τα στοιχεία διπλώματος και ταυτότητας η διαβατηρίου αυτά Παντρεύονται με ένα αφμ και μετά τα υπόλοιπα είναι απλά
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 εξαρταται απο τη διακρατικη συμφωνια που εχει γινει (δηλαδη αν ανταλλασουν οι 2 χωρες στοιχεια για παταξη φορολογικου εγκληματος). Για παραδειγμα η Ελβετια συνεργαζεται. Τωρα αν το ιχ εχει ....αφρικανικες πινακιδες αμφιβαλλω. Ετσι εκανε και ενας γνωστος και μεταεκτος οτι φουσκωσε το ποσο κλησης με τις προσαυξησεις του ηρθε και δικασιμο (ναι, τον βρηκαν). Το ιδιο βεβαια ισχυει και σε αλλες ευρωπαικες χωρες (π.χ εχω δει Μαροκινο να πεταει κλησεις σε χωρα ΕΕ και μαλιστα μπροστα σε ρομποκοπς)
Adrian Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 39 λεπτά πριν, kostasbm είπε και εκτός να είσαι πάλι θα πληρώσεις γιατί όταν σου πήραν τα στοιχεία διπλώματος και ταυτότητας η διαβατηρίου αυτά Παντρεύονται με ένα αφμ και μετά τα υπόλοιπα είναι απλά Ποιος τα πήρε; Την κλήση την αφήνουν πάνω στο αυτοκίνητο..
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Adrian είπε Ποιος τα πήρε; Την κλήση την αφήνουν πάνω στο αυτοκίνητο.. ξεχνα τη κληση.....το αυτοκινητο η πινακιδα του αυτοκινητου ειναι παντρεμενη με το διπλωμα σου και διαβατηριο σου....η κληση θα παει στις ενοικιασεις αν ειναι ενοικιασμενο και αυτοι θα δωσουν ολα τα στοιχεια στην αστυνομια-τροχαια.Αν ειναι δικο σου δε θελει πολυ αναλυση πως θα σου ερθει.
Adrian Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε ξεχνα τη κληση.....το αυτοκινητο η πινακιδα του αυτοκινητου ειναι παντρεμενη με το διπλωμα σου και διαβατηριο σου....η κληση θα παει στις ενοικιασεις αν ειναι ενοικιασμενο και αυτοι θα δωσουν ολα τα στοιχεια στην αστυνομια-τροχαια.Αν ειναι δικο σου δε θελει πολυ αναλυση πως θα σου ερθει. Το αμάξι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ελληνικό διαβατήριο ταυτότητα η δίπλωμα. Είναι αγορασμένο στο εξωτερικό με στοιχεία του εξωτερικού. Είσοδος στην Ελλάδα γίνεται με ελληνικά χαρτιά, για το αυτοκίνητο δεν ζήτησαν τίποτα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου στα σύνορα. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.. πως τα συνδέουν.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να σε περιμένει το πρόστιμο στην έξοδο από την χώρα όπως γίνεται εδώ για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα