Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.png.eeacbe631fecf404218e4a51309745b4.png

Σε μένα είναι έτσι, σε τι setup το έχεις το pfsense? σε κανονικό hardware? αν είναι κάνε ένα νέο τόπικ σχετικά για να μην χαλάμε αυτό με off-topic

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@comfuzio & @DioNiSis_000

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@comfuzio ευχαριστώ επίσης και για τα screenshot

Τελικά είχα μπερδέψει τη φυσική καλωδίωση LAN-WAN και τα είχα βάλει ανάποδα. 🤦‍♂️

Όλα κομπλε και με το ασύρματο δίκτυο, ο λόγος που είχα ρωτήσει αρχικά είναι γιατί σε ένα παλιο ZTE bridge σε ASUS, και IP στο ZTE στο εσωτερικό δίκτυο μέσω άλλης LAN-LAN σύνδεσης, δε μου είχε δουλέψει (λόγω θέματος του παλιού ZTE που έκανε άπειρες αποσυνδέσεις το δίκτυο μέχρι που αποσύνδεσα το LAN-LAN και άφησα το ZTE σε bridge αλλά εκτός του εσωτερικού δικτύου και όλα καλά από τότε).

Ευχαριστώ και πάλι, όλα φαίνονται μια χαρά τώρα

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την ομάδα,ρε παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί από το πρωί κοντεύω να τρελαθώ στα τηλέφωνα με την nova.

Έχω γραμμή vdsl 100 και μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν όλα άψογα,από χθες βράδυ άρχισαν κάτι προβλήματα με πολύ lag και κολλήματα στο download με μεγάλες βουτιές στην ταχύτητα κατεβάζει.Στο τηλέφωνο λοιπόν από το πρωί μου λένε ότι δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα και ότι η γραμμή είναι φυσιολογική παρόλο που στο πρώτο μου τηλέφωνο μου είπαν ότι η γραμμή συγχρονίζει χαμηλά.

Το αποτέλεσμα είναι να έχω από το πρωί μεγάλο latency και σε όσα speedtest κάνω εκεί που γράφει απώλεια πακέτων γράφει 100%

Και ενώ η γραμμή μου είναι 100αρα στα speedtest μου βγάζει στην ταχύτητα λήψης μία 500 mbps μία 300 ,200 κτλ, έκανα το router hard reset άλλαξα και καλώδιο ethernet και κάνει πάλι τα ίδια. και το εντελώς παράλογο είναι ότι δεν μπορώ να μπω καθόλου στη σελίδα στο interface του router μου έδωσαν πάνω από 7-8 διαφορετικούς κωδικούς με username και δεν μπαίνει .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Maroutas said:

Καλημέρα σε όλη την ομάδα,ρε παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί από το πρωί κοντεύω να τρελαθώ στα τηλέφωνα με την nova.

Έχω γραμμή vdsl 100 και μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν όλα άψογα,από χθες βράδυ άρχισαν κάτι προβλήματα με πολύ lag και κολλήματα στο download με μεγάλες βουτιές στην ταχύτητα κατεβάζει.Στο τηλέφωνο λοιπόν από το πρωί μου λένε ότι δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα και ότι η γραμμή είναι φυσιολογική παρόλο που στο πρώτο μου τηλέφωνο μου είπαν ότι η γραμμή συγχρονίζει χαμηλά.

Το αποτέλεσμα είναι να έχω από το πρωί μεγάλο latency και σε όσα speedtest κάνω εκεί που γράφει απώλεια πακέτων γράφει 100%

Και ενώ η γραμμή μου είναι 100αρα στα speedtest μου βγάζει στην ταχύτητα λήψης μία 500 mbps μία 300 ,200 κτλ, έκανα το router hard reset άλλαξα και καλώδιο ethernet και κάνει πάλι τα ίδια. και το εντελώς παράλογο είναι ότι δεν μπορώ να μπω καθόλου στη σελίδα στο interface του router μου έδωσαν πάνω από 7-8 διαφορετικούς κωδικούς με username και δεν μπαίνει .

Λύση για το πρόβλημα σου δεν έχω...αλλά μπορώ να σου ζητήσω τους κωδικούς/username που σου έδωσαν με pm;

Με οπτική είναι είσαι; Ποια hw και sw έκδοση έχεις;

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Maroutas είπε

δεν μπορει κανενας να σου δωσει κωδικους να μπεις στο ρουτερ σου Αν κανεις ρεσετ οπως ειπες ο μοναδικος κωδικος που μπαινεις ειναι αυτος που γραφει πισω απ το ρουτερ που χρησιμοποιείς. Αν δε μπαινει δοκιμασε με αλλο browser καθάρισε cookies 

για lag  βουτιές στην ταχύτητα ktl μπορει να φταει ο σερβερ που ειναι συχνο σε Νοβα ειδικα σε ωρες αιχμης Αυτες τη μερες με τηλεργασια μαθημτα απ το σπιτι κτλ ....

Επεξ/σία από stamka
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 03/02/2023 at 17:52, thodoris1985 said:

(έκανα τρελή ανασκαφή του post 1+ χρόνο μετά)

Γνωρίζεις αν υπάρχει δυνατότητα να κάνω το H288A bridge σε ένα pfsense (που ελπίζω να φτιάξω) και από το pfsense να επιστρέψω σε μια LAN του H288A για wifi access point;

2 λόγοι που θέλω να κάνω το παραπάνω

1. Στο pfsense δεν έχω wifi κάρτα
  2. Το wifi του H288A με υπερκαλύπτει (και πιστεύω δύσκολα θα βρω άλλη φτηνή λύση να με καλύπτει, λόγω του σημείου που βρίσκονται τα modem/router και φοβάμαι το χάσιμο χρόνου/χρημάτων).

θεωρητικα γινεται.οσο θυμαμαι γυρναει σε bridge to zte με admin στοιχεια.θα εχεις κλειστο dhcp υποχρεωτικα για να τον κανει το pfsense. σιγουρα θα γινοταν αν μπορουσες να διαχωρισεις τις lan μεταξυ τους αλλα λογικα και με την επιστροφη δεν θα εχεις θεμα.δεν θυμαμαι αν το ειχα δοκιμασει με αλλο εξοπλισμο

On 05/02/2023 at 13:37, Da_rudakos said:

Καλημέρα σας, έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα tplink vr900, αλλά μια φορά στο 2ήμερο έχω αποσυνδέσεις.

Μου πρότεινε η νοβα να βάλω το μαμά, το οποίο συγχρονίζει στα 90 αλλά πραγματικά έχω 24 max. 

Με το tp link συγχρόνιζα 110 και κατέβαζα με 11mb.s απροβλημάτιστα. 

Βλέπω το ΖΤΕ φοράει την V1.1.0_GR5.1T14, μπορώ να κατέβασω κάπου τη τελευταία, μήπως στρώσει;; 

Όχι τίποτα άλλο με το webex αύριο και 3pc με 24mbps θα κλάψουμε δάσκαλοι και μαθητές!! 

τωρα πρεπει να εχει βγει η 17 και κανονικα μπορουν να στο κανουν update απο μακρυα. αν δεν εχει γινει ριξε ενα pm

On 06/02/2023 at 00:55, thodoris1985 said:

@comfuzio & @DioNiSis_000

μιας και έχετε κάνει κάτι παρόμοιο, και επειδή είναι η πρώτη φορα που το κάνω εγώ και δε βρίσκω κάτι online για το θέμα μου.

Στο Η288Α έφτιαξα μια νεα σύνδεση στο internet-->WAN-->Ethernet με:

Type: Bridge Connection

VLAN: 835

και στην ETH_835 (αυτή που δουλεύει κανονικά το internet) έκανα off το VLAN.

Κλείνω το dhcp του

Έχω σετάρει pfsense σε esxi.

Στη θύρα που έχω "ορίσει" ως WAN, βάζω στα interfaces

image.png.6bd13ee94b03d2e7e01baee61e07e5d1.png

και

image.png.47cb20800381c21f6a4a1ff554a3cb50.png

Το βάζω ως DHCP server

Η γραμμή δε λέει να συγχρονίσει με τίποτα, στο Status/Interfaces είναι "down"

Είναι και κάτι άλλο που ξεχνάω ή κάνω κάτι λάθος (είτε στο H288A είτε στο pfsense);

an kai to ελυσες το θεμα αλλο προβλημα δεν συγχρονιζει αλλο δεν παιρνει Ip.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 minutes ago, poulinos said:

θεωρητικα γινεται.οσο θυμαμαι γυρναει σε bridge to zte με admin στοιχεια.θα εχεις κλειστο dhcp υποχρεωτικα για να τον κανει το pfsense. σιγουρα θα γινοταν αν μπορουσες να διαχωρισεις τις lan μεταξυ τους αλλα λογικα και με την επιστροφη δεν θα εχεις θεμα.δεν θυμαμαι αν το ειχα δοκιμασει με αλλο εξοπλισμο

...

an kai to ελυσες το θεμα αλλο προβλημα δεν συγχρονιζει αλλο δεν παιρνει Ip.

Bridge χωρίς κωδικό διαχειριστή έγινε (με στοιχεία απλού χρήστη).
dhcp κλειστό στο zte όπως λες
με την επιστροφή και ορισμένη στατική IP για το ZTE δουλεύει απροβλημάτιστα

Είχα ρωτήσει για να ξέρω τι να περιμένω, γιατί στο ZTE ZXHN H168N έκανε WAN IP renew κάθε ~1 λεπτό από ότι είδα σε μια ανάρτηση μου σε διπλανό forum.

Για το τελευταίο που λες, δεκτό, μιας και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις ούτε να το εκφράσω σωστά αλλά ούτε και να το κατανοήσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, thodoris1985 said:

Bridge χωρίς κωδικό διαχειριστή έγινε (με στοιχεία απλού χρήστη).
dhcp κλειστό στο zte όπως λες
με την επιστροφή και ορισμένη στατική IP για το ZTE δουλεύει απροβλημάτιστα

Είχα ρωτήσει για να ξέρω τι να περιμένω, γιατί στο ZTE ZXHN H168N έκανε WAN IP renew κάθε ~1 λεπτό από ότι είδα σε μια ανάρτηση μου σε διπλανό forum.

Για το τελευταίο που λες, δεκτό, μιας και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις ούτε να το εκφράσω σωστά αλλά ούτε και να το κατανοήσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

to 168 einai gia πεταμα.το ανεφερα για την διαφορα μεταξυ sync no ip και no sync διοτι ειναι τελειως διαφορετικα προβληματα και αμα το πεις λαθος στον αλλον τοτε θα σε καθοδηγησει σε τελειως διαφορετικες λυσεις.δεν το ειπα για κακο. απλα ειναι τελειως αλλα προβληματα.

παροτι βεβαια το αποτελεσμα ειναι το ιδιο το να μην εχεις internet.

• Like 2
Δημοσ.

Hello, τη βοήθειά σας παρακαλώ.

Έχω ένα Wind 288A με το windΤ16 fw (ακόμα δεν έχει πάρει το νεότερο, τόσο καιρό μετά την ενοποίηση) σε μια 100ρα VDSL.

Έχω θεματάκια στο θέμα του routing.

H τηλεόραση (LG C2) έχει μια γενικότερα περίεργη συμπεροφορά...ανοίγει, βάζω NFlix πχ και βλέπω μια χαρά. Αν βγω (χωρίς να την κλείσω ή οτιδήποτε) και πάω να τραβήξω video από τον dlna server ή να δω κάτι στον browser της τηλεόρασης, σέρνεται έως και δεν λειτουργεί. Εκείνη τη στιγμή, βλέπω ότι έχει χάσει το δίκτυο ή ότι απλά δεν αποκρίνεται. Έχω βρει έναν αλγόριθμο να το λύνω, οπότε είναι υπό έλεγχο. Είναι θέμα της τηλεόρασης λογικά, αλλά...

Αν βλέπω NFlix στην τηλεόραση συγκεκριμένα, δεν έχω internet στο κινητό μου (Μi11i)...η γυναίκα μου δίπλα μου με 1+8, έχει μια χαρά. Αν βλέπω Amazon ή κάτι άλλο που τραβάει internet στην τηλεόραση, δεν έχω θέμα.

Έχω δοκιμάσει διάφορα "κόλπα", με static ip σε όλες τις συσκευές, με ip binding, τα ίδια.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ρουτεράκι και να το ρίξω στο 288, να δω μήπως κάνω έτσι δουλειά.

Αυτή τη στιγμή έχω και κάθεται ένα Nova ZTE 288 με το τελευταίο Nova f/w. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό ως router μόνο, πάνω στο Wind?

Υπάρχει κάποιος οδηγός?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν από μήνες μου έγινε αναβάθμιση FW στο H288A V1.1.0_GR5.1T17 και τα παλιά admin credentials άλλαξαν. Αν έχουμε καινούρια θα μπορούσε κάποιος να μου τα στείλει σε PM?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πέρασα το f/w H288A V1.1.0_GR5.1T16 σε router της Wind και δεν μπορώ να μπω στο interface με τους κωδικούς admin που εχει πισω το router. Eχω κάνει ρεσετ αλλα τιποτα. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Δημοσ.
33 minutes ago, stergiosp said:

Καλησπέρα. Πέρασα το f/w H288A V1.1.0_GR5.1T16 σε router της Wind και δεν μπορώ να μπω στο interface με τους κωδικούς admin που εχει πισω το router. Eχω κάνει ρεσετ αλλα τιποτα. Κάθε βοήθεια δεκτή.

το είχες με voip; Αν ναι, τώρα δουλεύει;

Με τους κωδικούς admin κωδικούς (όχι αυτούς από πίσω) μπορείς να μπείς;

Δημοσ.
On 13/02/2023 at 11:13, Πέτρος said:

Hello, τη βοήθειά σας παρακαλώ.

Έχω ένα Wind 288A με το windΤ16 fw (ακόμα δεν έχει πάρει το νεότερο, τόσο καιρό μετά την ενοποίηση) σε μια 100ρα VDSL.

Έχω θεματάκια στο θέμα του routing.

H τηλεόραση (LG C2) έχει μια γενικότερα περίεργη συμπεροφορά...ανοίγει, βάζω NFlix πχ και βλέπω μια χαρά. Αν βγω (χωρίς να την κλείσω ή οτιδήποτε) και πάω να τραβήξω video από τον dlna server ή να δω κάτι στον browser της τηλεόρασης, σέρνεται έως και δεν λειτουργεί. Εκείνη τη στιγμή, βλέπω ότι έχει χάσει το δίκτυο ή ότι απλά δεν αποκρίνεται. Έχω βρει έναν αλγόριθμο να το λύνω, οπότε είναι υπό έλεγχο. Είναι θέμα της τηλεόρασης λογικά, αλλά...

Αν βλέπω NFlix στην τηλεόραση συγκεκριμένα, δεν έχω internet στο κινητό μου (Μi11i)...η γυναίκα μου δίπλα μου με 1+8, έχει μια χαρά. Αν βλέπω Amazon ή κάτι άλλο που τραβάει internet στην τηλεόραση, δεν έχω θέμα.

Έχω δοκιμάσει διάφορα "κόλπα", με static ip σε όλες τις συσκευές, με ip binding, τα ίδια.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ρουτεράκι και να το ρίξω στο 288, να δω μήπως κάνω έτσι δουλειά.

Αυτή τη στιγμή έχω και κάθεται ένα Nova ZTE 288 με το τελευταίο Nova f/w. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό ως router μόνο, πάνω στο Wind?

Υπάρχει κάποιος οδηγός?

Θα πρεπει να ενεργοποιησεις την wan και θα εχεις 2 nat αλλιως πρεπει να γινει bridge και μπλεκει πολυ η κατασταση

1 hour ago, stergiosp said:

αν σε router της wind περασες firmware της forthnet ειναι λογικο να μην μπαινει μεσα με τους κωδικους απο πισω διοτι γινονται generated αποτο serial number αρα αστα να πανε.και θα χασεις και το voip.μονη λυση να μπεις με admin forthnet και να αλλαξεις τους κωδικους του χρηστη σε αυτους που γραφει πισω

1 hour ago, thodoris1985 said:

το είχες με voip; Αν ναι, τώρα δουλεύει;

Με τους κωδικούς admin κωδικούς (όχι αυτούς από πίσω) μπορείς να μπείς;

λογικα δεν πρεπει να του δουλευει.δεν ξερω αν τους εχουν ενοποιησει. με admin θα μπει λογικα με το t16.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

Θα πρεπει να ενεργοποιησεις την wan και θα εχεις 2 nat αλλιως πρεπει να γινει bridge και μπλεκει πολυ η κατασταση

Aν για bridge χρειάζομαι τους κωδικούς της σύνδεσης, τους έχω ήδη.

Για wan κλπ, αν μπορείς γράψε 2 πραγματάκια παραπάνω.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...