Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Ναι σωστά είπαν, αυτό είναι κάτι που αφορά το δίκτυο σου και όχι τον πάροχο. Δεν το έχει κανείς πάροχος στα διαχειριστικά.
Θα πρέπει να δεις μέσα στο μενού, δεν το έχω πρόχειρο τώρα αλλά είναι εκεί που έχει τα login info για την vdsl σύνδεση σου, το απενεργοποιείς και μετά πας στα port binding και λες το 835 vlan να πάει στην lan1 πχ. Δες με google search πιο αναλυτικά μην σε πάω κάπου λάθος!

Αυτό που είχα κάνει σε άλλα Router ήταν να μπω στις ρυθμίσεις του παρόχου, να επιλέξω το bridge mode και μετά να συνδέσω με ethernet στην θύρα WAN. Στο ZTE γίνεται αυτό;; Πού είναι η επιλογή;

Θα ψάξω κι αυτό που λες, μήπως τα καταφέρω έτσι. Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gvardal είπε

Αυτό που είχα κάνει σε άλλα Router ήταν να μπω στις ρυθμίσεις του παρόχου, να επιλέξω το bridge mode και μετά να συνδέσω με ethernet στην θύρα WAN. Στο ZTE γίνεται αυτό;; Πού είναι η επιλογή;

Θα ψάξω κι αυτό που λες, μήπως τα καταφέρω έτσι. Ευχαριστώ πολύ!

Ναι το έχει απλά και γω που είμαι σε bridge mode δεν το βλέπω το interface του γι'αυτό και δεν σου έχω βάλει εικόνες 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας, έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα tplink vr900, αλλά μια φορά στο 2ήμερο έχω αποσυνδέσεις.

Μου πρότεινε η νοβα να βάλω το μαμά, το οποίο συγχρονίζει στα 90 αλλά πραγματικά έχω 24 max. 

Με το tp link συγχρόνιζα 110 και κατέβαζα με 11mb.s απροβλημάτιστα. 

Βλέπω το ΖΤΕ φοράει την V1.1.0_GR5.1T14, μπορώ να κατέβασω κάπου τη τελευταία, μήπως στρώσει;; 

Όχι τίποτα άλλο με το webex αύριο και 3pc με 24mbps θα κλάψουμε δάσκαλοι και μαθητές!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Da_rudakos είπε

Καλημέρα σας, έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα tplink vr900, αλλά μια φορά στο 2ήμερο έχω αποσυνδέσεις.

Μου πρότεινε η νοβα να βάλω το μαμά, το οποίο συγχρονίζει στα 90 αλλά πραγματικά έχω 24 max. 

Με το tp link συγχρόνιζα 110 και κατέβαζα με 11mb.s απροβλημάτιστα. 

Βλέπω το ΖΤΕ φοράει την V1.1.0_GR5.1T14, μπορώ να κατέβασω κάπου τη τελευταία, μήπως στρώσει;; 

Όχι τίποτα άλλο με το webex αύριο και 3pc με 24mbps θα κλάψουμε δάσκαλοι και μαθητές!! 

to firmware θα το παρει μονο του Aν βιαζεσε παρε τηλεφωνο να στο σπρωξουν

Επεξ/σία από stamka
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stamka είπε

to firmware θα το παρει μονο του Aν βιαζεσε παρε τηλεφωνο να στο σπρωξουν

Κάλεσα αλλά δεν μπορούν να κάνουν update, γύρισα στο VR900 γιατί με 25mbps δεν αντέχει webex 3 ή 4 pc. 100άρισε αμέσως!

Θα έρθει τεχνικός τη Τρίτη λογικά, ευχαριστώ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Da_rudakos είπε

Κάλεσα αλλά δεν μπορούν να κάνουν update, γύρισα στο VR900 γιατί με 25mbps δεν αντέχει webex 3 ή 4 pc. 100άρισε αμέσως!

Θα έρθει τεχνικός τη Τρίτη λογικά, ευχαριστώ! 

τι σημασια εχει οτι κλειδώνει στα 100 αφου κατεβάζεις με 11 ?
αλλα αφου εσενα δε σε νοιαζει οκ οπως νομοιζεις

Στη θεση σου θα ειχα adsl 24 cosmote κλειδωμενο στα 24 (μονο ο cosmote to kanei) αντι να πληρωνω 100αρα και να εχω 11 !!!!

Επεξ/σία από stamka
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stamka είπε

τι σημασια εχει οτι κλειδώνει στα 100 αφου κατεβάζεις με 11 ?
αλλα αφου εσενα δε σε νοιαζει οκ οπως νομοιζεις

Στη θεση σου θα ειχα adsl 24 cosmote κλειδωμενο στα 24 (μονο ο cosmote to kanei) αντι να πληρωνω 100αρα και να εχω 11 !!!!

Ώπα μάλλον δεν έγινε κατανοητός, το VR900 κλειδώνει 100 και κατεβαζει με 11mb/s δηλαδή όπως πρέπει. 

Το πρόβλημα του είναι οι αποσυνδέσεις.

Το ΖΤΕ κλειδώνει 90 αλλά κατεβάζει με 2.5mb/s, δεν πάει παραπάνω! Εκεί κάτι παίζει.

Εννοείται ότι με ΖΤΕ δεν θ'άντέξει webex 3 ή 4 pc.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Da_rudakos είπε

Ώπα μάλλον δεν έγινε κατανοητός, το VR900 κλειδώνει 100 και κατεβαζει με 11mb/s δηλαδή όπως πρέπει. 

Το πρόβλημα του είναι οι αποσυνδέσεις.

Το ΖΤΕ κλειδώνει 90 αλλά κατεβάζει με 2.5mb/s, δεν πάει παραπάνω! Εκεί κάτι παίζει.

Εννοείται ότι με ΖΤΕ δεν θ'άντέξει webex 3 ή 4 pc.

Κάνε ένα RTFD στο ZTE μπας και στρώσει -αυτό θα σου κάνει και ο τεχνικός όταν έρθει- και άσε το κάνα 30λεπτο μπας και νιώσει και κάνει firmware upgrade

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Κάνε ένα RTFD στο ZTE μπας και στρώσει -αυτό θα σου κάνει και ο τεχνικός όταν έρθει- και άσε το κάνα 30λεπτο μπας και νιώσει και κάνει firmware upgrade

RTFD ;;;

Έκανα reset απο πίσω με το πλήκτρο και το άφησα απο χτες το απόγευμα, μέχρι πριν λίγο μήπως και πάρει μόνο του firmware update..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@comfuzio & @DioNiSis_000

μιας και έχετε κάνει κάτι παρόμοιο, και επειδή είναι η πρώτη φορα που το κάνω εγώ και δε βρίσκω κάτι online για το θέμα μου.

Στο Η288Α έφτιαξα μια νεα σύνδεση στο internet-->WAN-->Ethernet με:

Type: Bridge Connection

VLAN: 835

και στην ETH_835 (αυτή που δουλεύει κανονικά το internet) έκανα off το VLAN.

Κλείνω το dhcp του

Έχω σετάρει pfsense σε esxi.

Στη θύρα που έχω "ορίσει" ως WAN, βάζω στα interfaces

image.png.6bd13ee94b03d2e7e01baee61e07e5d1.png

και

image.png.47cb20800381c21f6a4a1ff554a3cb50.png

Το βάζω ως DHCP server

Η γραμμή δε λέει να συγχρονίσει με τίποτα, στο Status/Interfaces είναι "down"

Είναι και κάτι άλλο που ξεχνάω ή κάνω κάτι λάθος (είτε στο H288A είτε στο pfsense);

Επεξ/σία από thodoris1985
Δημοσ.

Υ.Γ. Σε κάποιες προσπάθειες, πήρε IP/DNS κτλ στο pfsense και στο status/interfaces το WAN το έδειχνε "UP", αλλά στην πραγματικότητα δεν είχα internet. Αυτό για 70 δευτερόλεπτα, και μετά το έβγαζε "DOWN"

Δημοσ.
6 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

@comfuzio & @DioNiSis_000

μιας και έχετε κάνει κάτι παρόμοιο, και επειδή είναι η πρώτη φορα που το κάνω εγώ και δε βρίσκω κάτι online για το θέμα μου.

Στο Η288Α έφτιαξα μια νεα σύνδεση στο internet-->WAN-->Ethernet με:

Type: Bridge Connection

VLAN: 835

και στην ETH_835 (αυτή που δουλεύει κανονικά το internet) έκανα off το VLAN.

Κλείνω το dhcp του

Έχω σετάρει pfsense σε esxi.

Στη θύρα που έχω "ορίσει" ως WAN, βάζω στα interfaces

image.png.6bd13ee94b03d2e7e01baee61e07e5d1.png

και

image.png.47cb20800381c21f6a4a1ff554a3cb50.png

Το βάζω ως DHCP server

Η γραμμή δε λέει να συγχρονίσει με τίποτα, στο Status/Interfaces είναι "down"

Είναι και κάτι άλλο που ξεχνάω ή κάνω κάτι λάθος (είτε στο H288A είτε στο pfsense);

Ο συγχρονισμός είναι κάτι άσχετο με το pfsense, αν δεν σου κάνει sync είναι θέμα από το ίδιο το ZTE και προς τα πίσω ως την καμπίνα. Αν σου συγχρονίσει μετά πρέπει να είσαι οκ με το pfsense υποθέτοντας ότι έχεις κλείσει το 835vlan vdsl και έχεις κάνει bind σε κάποια lan port

Δημοσ.
1 hour ago, comfuzio said:

Ο συγχρονισμός είναι κάτι άσχετο με το pfsense, αν δεν σου κάνει sync είναι θέμα από το ίδιο το ZTE και προς τα πίσω ως την καμπίνα. Αν σου συγχρονίσει μετά πρέπει να είσαι οκ με το pfsense υποθέτοντας ότι έχεις κλείσει το 835vlan vdsl και έχεις κάνει bind σε κάποια lan port

Αν και η σύνδεση μου στο ZTE είναι από ONT με ethernet, έσβησα ό,τι 835 υπάρχει στις DSL.

port binding έχω κάνει τη σύνδεση bridge στην LAN1 η οποία πάει στο "WAN" του pfsense

Μόλις τελειώσουν τα webex θα κάνω άλλη μια δοκιμή

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Αν και η σύνδεση μου στο ZTE είναι από ONT με ethernet, έσβησα ό,τι 835 υπάρχει στις DSL.

port binding έχω κάνει τη σύνδεση bridge στην LAN1 η οποία πάει στο "WAN" του pfsense

Μόλις τελειώσουν τα webex θα κάνω άλλη μια δοκιμή

Α μισό τότε! Αν είσαι με ΟΝΤ FTTH, μην το βάλεις καν το ZTE εκτός και αν το θες για τηλεφωνία!
Και ναι τότε δεν θα βλέπεις το sync ανοιχτό μιας που δεν συγχρονίζει τίποτα

Από διπλανό forum για το πως το κάνουμε bridge

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, comfuzio said:

Α μισό τότε! Αν είσαι με ΟΝΤ FTTH, μην το βάλεις καν το ZTE εκτός και αν το θες για τηλεφωνία!
Και ναι τότε δεν θα βλέπεις το sync ανοιχτό μιας που δεν συγχρονίζει τίποτα

Το θέλω για τηλεφωνία. Γι αυτό λέω ότι με τη wind (nova πλέον) δε βγαίνει άκρη..Οι τύποι είναι από άλλο πλανήτη.

Δηλαδή το sync του pfsense θα το βλέπω όπως παρακάτω, ακόμα και όταν δουλέψει;

image.png.e4c88fa6d62f8a196fc8a3d60036b4b3.png

Επεξ/σία από thodoris1985

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...