poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 13/2/2023 στις 9:13 ΠΜ, Πέτρος είπε Hello, τη βοήθειά σας παρακαλώ. Έχω ένα Wind 288A με το windΤ16 fw (ακόμα δεν έχει πάρει το νεότερο, τόσο καιρό μετά την ενοποίηση) σε μια 100ρα VDSL. Έχω θεματάκια στο θέμα του routing. H τηλεόραση (LG C2) έχει μια γενικότερα περίεργη συμπεροφορά...ανοίγει, βάζω NFlix πχ και βλέπω μια χαρά. Αν βγω (χωρίς να την κλείσω ή οτιδήποτε) και πάω να τραβήξω video από τον dlna server ή να δω κάτι στον browser της τηλεόρασης, σέρνεται έως και δεν λειτουργεί. Εκείνη τη στιγμή, βλέπω ότι έχει χάσει το δίκτυο ή ότι απλά δεν αποκρίνεται. Έχω βρει έναν αλγόριθμο να το λύνω, οπότε είναι υπό έλεγχο. Είναι θέμα της τηλεόρασης λογικά, αλλά... Αν βλέπω NFlix στην τηλεόραση συγκεκριμένα, δεν έχω internet στο κινητό μου (Μi11i)...η γυναίκα μου δίπλα μου με 1+8, έχει μια χαρά. Αν βλέπω Amazon ή κάτι άλλο που τραβάει internet στην τηλεόραση, δεν έχω θέμα. Έχω δοκιμάσει διάφορα "κόλπα", με static ip σε όλες τις συσκευές, με ip binding, τα ίδια. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ρουτεράκι και να το ρίξω στο 288, να δω μήπως κάνω έτσι δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχω και κάθεται ένα Nova ZTE 288 με το τελευταίο Nova f/w. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό ως router μόνο, πάνω στο Wind? Υπάρχει κάποιος οδηγός? Επέκταση Θα πρεπει να ενεργοποιησεις την wan και θα εχεις 2 nat αλλιως πρεπει να γινει bridge και μπλεκει πολυ η κατασταση Στις 15/2/2023 στις 5:03 ΜΜ, stergiosp είπε Καλησπέρα. Πέρασα το f/w H288A V1.1.0_GR5.1T16 σε router της Wind και δεν μπορώ να μπω στο interface με τους κωδικούς admin που εχει πισω το router. Eχω κάνει ρεσετ αλλα τιποτα. Κάθε βοήθεια δεκτή. αν σε router της wind περασες firmware της forthnet ειναι λογικο να μην μπαινει μεσα με τους κωδικους απο πισω διοτι γινονται generated αποτο serial number αρα αστα να πανε.και θα χασεις και το voip.μονη λυση να μπεις με admin forthnet και να αλλαξεις τους κωδικους του χρηστη σε αυτους που γραφει πισω Στις 15/2/2023 στις 5:37 ΜΜ, thodoris1985 είπε το είχες με voip; Αν ναι, τώρα δουλεύει; Με τους κωδικούς admin κωδικούς (όχι αυτούς από πίσω) μπορείς να μπείς; λογικα δεν πρεπει να του δουλευει.δεν ξερω αν τους εχουν ενοποιησει. με admin θα μπει λογικα με το t16. 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 6:43 ΜΜ, poulinos είπε Θα πρεπει να ενεργοποιησεις την wan και θα εχεις 2 nat αλλιως πρεπει να γινει bridge και μπλεκει πολυ η κατασταση Aν για bridge χρειάζομαι τους κωδικούς της σύνδεσης, τους έχω ήδη. Για wan κλπ, αν μπορείς γράψε 2 πραγματάκια παραπάνω. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 6:53 ΜΜ, Πέτρος είπε Aν για bridge χρειάζομαι τους κωδικούς της σύνδεσης, τους έχω ήδη. Για wan κλπ, αν μπορείς γράψε 2 πραγματάκια παραπάνω. Ευχαριστώ. δυστυχως δεν εχω δοκιμασει να το κανω bridge για να σου δωσω οδηγιες. αλλα ναι θα πρεπει το ενα να μπει να παιξει ως modem και να κανει το συγχρονισμο και να ειναι bridge και το δευτερο να παιξει ως router που θα κανει κλησΗ pppoe με τα στοιχεια συνδεσης στο πρωτο.συνδεση wan το πρωτο lan το δευτερο. 1
thodoris1985 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 6:43 ΜΜ, poulinos είπε λογικα δεν πρεπει να του δουλευει.δεν ξερω αν τους εχουν ενοποιησει. με admin θα μπει λογικα με το t16. ρωτάω μήπως και πάρω θετική απάντηση για να ρισκάρω κι εγώ σε αλλαγή.
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 7:14 ΜΜ, thodoris1985 είπε ρωτάω μήπως και πάρω θετική απάντηση για να ρισκάρω κι εγώ σε αλλαγή. Και το τελευταιο αν θυμαμαι σωστα ειναι το t17 της forthnet.
thodoris1985 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 @Πέτρος έχω κάνει εγώ bridge το Η288Α και δε θέλει τους administrator κωδικούς, αλλά του απλού χρήστη που έχει από πίσω. Κάνεις μια νέα σύνδεση, με type: "bridge connection" και VLAN: "on" και "835" στην ενεργή σου σύνδεση κάνεις "off" το "VLAN" Πας στο port binding και επιλέγεις τη σύνδεση που μόλις έφτιαξες, εκεί πατάς π.χ. "LAN1" (ή ότι άλλη LAN θέλεις) και σε αυτή τη θύρα συνδέεις το router 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 7:02 ΜΜ, poulinos είπε δυστυχως δεν εχω δοκιμασει να το κανω bridge για να σου δωσω οδηγιες. αλλα ναι θα πρεπει το ενα να μπει να παιξει ως modem και να κανει το συγχρονισμο και να ειναι bridge και το δευτερο να παιξει ως router που θα κανει κλησΗ pppoe με τα στοιχεια συνδεσης στο πρωτο.συνδεση wan το πρωτο lan το δευτερο. Στις 15/2/2023 στις 7:23 ΜΜ, thodoris1985 είπε @Πέτρος έχω κάνει εγώ bridge το Η288Α και δε θέλει τους administrator κωδικούς, αλλά του απλού χρήστη που έχει από πίσω. Κάνεις μια νέα σύνδεση, με type: "bridge connection" και VLAN: "on" και "835" στην ενεργή σου σύνδεση κάνεις "off" το "VLAN" Πας στο port binding και επιλέγεις τη σύνδεση που μόλις έφτιαξες, εκεί πατάς π.χ. "LAN1" (ή ότι άλλη LAN θέλεις) και σε αυτή τη θύρα συνδέεις το router Επέκταση Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Αν βρω λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες θα κάνω κάποια δοκιμή ίσως.
thodoris1985 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 7:20 ΜΜ, poulinos είπε Και το τελευταιο αν θυμαμαι σωστα ειναι το t17 της forthnet. Της forthnet ναι, το θέμα είναι όμως αν μπορώ να φύγω από της wind και να υπάρχει κάποιος που του έχει δουλέψει με αλλαγή από V1.1.0_WND1T16 σε V1.1.0_GR5.1T17 ή 16 κτλ
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 7:25 ΜΜ, Πέτρος είπε Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Αν βρω λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες θα κάνω κάποια δοκιμή ίσως. https://spaces.hightail.com/receive/zwDAr6WfEA to t17 Στις 15/2/2023 στις 7:26 ΜΜ, thodoris1985 είπε Της forthnet ναι, το θέμα είναι όμως αν μπορώ να φύγω από της wind και να υπάρχει κάποιος που του έχει δουλέψει με αλλαγή από V1.1.0_WND1T16 σε V1.1.0_GR5.1T17 ή 16 κτλ https://spaces.hightail.com/receive/zwDAr6WfEA το t17.απλα κατι παραπανω δεν ξερω για να σου πω. 2 3
gvardal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Στις 15/2/2023 στις 7:23 ΜΜ, thodoris1985 είπε @Πέτρος έχω κάνει εγώ bridge το Η288Α και δε θέλει τους administrator κωδικούς, αλλά του απλού χρήστη που έχει από πίσω. Κάνεις μια νέα σύνδεση, με type: "bridge connection" και VLAN: "on" και "835" στην ενεργή σου σύνδεση κάνεις "off" το "VLAN" Πας στο port binding και επιλέγεις τη σύνδεση που μόλις έφτιαξες, εκεί πατάς π.χ. "LAN1" (ή ότι άλλη LAN θέλεις) και σε αυτή τη θύρα συνδέεις το router Επέκταση Με αυτούς τους κωδικούς, δεν μου βγάζει επιλογή για νέα σύνδεση. Από το INTERNET --> WAN δεν πρέπει να την κάνουμε (την νέα σύνδεση); Δεν βγάζει επιλογή ή το "+"...
thodoris1985 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2023 στις 8:40 ΜΜ, gvardal είπε Με αυτούς τους κωδικούς, δεν μου βγάζει επιλογή για νέα σύνδεση. Από το INTERNET --> WAN δεν πρέπει να την κάνουμε (την νέα σύνδεση); Δεν βγάζει επιλογή ή το "+"... ποια έκδοση fw έχεις; αν είσαι με voip (FTTH), πας INTERNET-->WAN-->Ethernet-->Create New Item Αλλιώς INTERNET-->WAN-->DSL-->Create New Item Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από thodoris1985
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) @poulinos Έχω μία τάση με το που βρίσκω firmware να το περνάω. Πέρασα λοιπόν αυτό που πόσταρες και δεν μπορώ να μπω. Ναι, κατάλαβα τι πατάτα έκανα! Παίζει να έχεις το password; Update: Το password στην ετικέτα δουλεύει, απλά ο χρήστης είναι user και όχι admin Update2: @gvardal, @thodoris1985 Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για προσθήκη σύνδεσης Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από Orestis_G
thodoris1985 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Στις 17/2/2023 στις 9:44 ΠΜ, Orestis_G είπε @poulinos Έχω μία τάση με το που βρίσκω firmware να το περνάω. Πέρασα λοιπόν αυτό που πόσταρες και δεν μπορώ να μπω. Ναι, κατάλαβα τι πατάτα έκανα! Παίζει να έχεις το password; Update: Το password στην ετικέτα δουλεύει, απλά ο χρήστης είναι user και όχι admin Update2: @gvardal, @thodoris1985 Δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για προσθήκη σύνδεσης προέρχεσαι από wind; κατα τα λοιπά δουλεύουν όλα; voip έχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 VoIP δεν έχω. Αν θυμάμαι καλά η Nova παίζει με δεύτερη, παράλληλη σύνδεση για το τηλέφωνο. Αυτή η σύνδεση δεν υπάρχει και δεν μπορώ να προσθέσω. Μίλησα με support να το δουν απομακρυσμένα.
gvardal Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Στις 16/2/2023 στις 9:41 ΜΜ, thodoris1985 είπε ποια έκδοση fw έχεις; αν είσαι με voip, πας INTERNET-->WAN-->Ethernet-->Create New Item Αλλιώς INTERNET-->WAN-->DSL-->Create New Item Είμαι με FW T17 και με voip. Δεν υπάρχουν οι επιλογές που λες (Create New Item).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από thodoris1985,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα