Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2023 στις 6:09 ΜΜ, TehJoHnX είπε

Καλησπερα,

μπορω να κανω κατι στο ρουτερ να πιασω κατι καλυτερο; Ειχα το Speedport της Cosmote στα χερια μου πριν ερθει αυτο και επιανα 39 mbps. 

Υ.Γ Δεν ξερω αν ειναι ασχετο με το παρόν θεμα, ζητω συγνώμη αν ειναι 

image.png

Από το profile της γραμμής (8b) φαίνεται ότι παίρνεις VDSL από αστικό κέντρο και όχι από κάποια καμπίνα, οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. ΙΣΩΣ αν αλλάξεις το καλώδιο από την ρεγκλέτα του κτιρίου μέχρι την πρίζα μπορείς να κερδίσεις κάτι, αλλά και πάλι αυτό θα είναι ελάχιστο. Επίσης έχεις κάποια σχετική απόσταση από αυτό, και για αυτό ο χαμηλός για 50άρι συγχρονισμός

Το θετικό στην περίπτωση σου, ότι μπορεί κάποια στιγμή να περάσουν FTTH στην περιοχή σου, γιατί λογικά θα είσαι σε απόσταση κάτω των 550 μέτρων από το Α/Κ

Επεξ/σία από MitsosMitsaras
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Screenshot_20230106-144954_Chrome.jpg.78c43dbe66f33db0daefddba10366e7c.jpgΜήπως ξέρει κάποιος να μου πει τί γίνεται εδώ;Στο speed test μού βγάζει άνετα 50 mbps ενώ στο μενού τού ρούτερ με δείχνει 18439 mbps. Προφανώς είναι λάθος αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω. Έχω κάνει και επαναφορά και επανεκκίνηση αλλά τα ίδια δείχνει. Στο upload το δείχνει κανονικά 5495 /54998 mbps. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mylos2008 είπε

Screenshot_20230106-144954_Chrome.jpg.78c43dbe66f33db0daefddba10366e7c.jpgΜήπως ξέρει κάποιος να μου πει τί γίνεται εδώ;Στο speed test μού βγάζει άνετα 50 mbps ενώ στο μενού τού ρούτερ με δείχνει 18439 mbps. Προφανώς είναι λάθος αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω. Έχω κάνει και επαναφορά και επανεκκίνηση αλλά τα ίδια δείχνει. Στο upload το δείχνει κανονικά 5495 /54998 mbps. 

Αυτό τα 18439/112171 που σου δείχνει το router, είναι οι θεωρητικές μέγιστες ταχύτητες upload & download που που μπορεί να δώσει η γραμμή σου σε προφίλ 17a. Αν η καμπίνα σου υποστηρίζει προφίλ 35b (Super Vectoring) το μέγιστο download μπορεί να αυξηθεί (εαν βέβαια βάλεις και ρούτερ που υποστηρίζει το αντίστιχο προφίλ). Τα 5495/54998 που δείχνει είναι οι ταχύτητες στις οποίες είναι συγχρονισμένο το router σου. Και η γραμμή σου, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν μαζεύει CRC errors. Επομένως δεν υπάρχει κάτι λάθος που να μπορείς να διορθώσεις.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μικρή απόσταση από την καμπίνα, αλλά δείχνει να είναι οριακή ακόμα και για 100mbps

Υ.Γ. τα στατιστικά σε προφίλ 35b είναι κάπως έτσι (όπως στην δική μου γραμμή)

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2_Vectoring 
Actual Rate(Up/Down) 10999/110092 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 54871/289111 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30.7/29 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0/3.3 dB 
Output Power(Up/Down) -4.9/12.1 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/8 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 4/4 symbols 
Profile 35b 
Showtime Start 358 h 56 min 8 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 231/35175
  • Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MitsosMitsaras είπε

Αυτό τα 18439/112171 που σου δείχνει το router, είναι οι θεωρητικές μέγιστες ταχύτητες upload & download που που μπορεί να δώσει η γραμμή σου σε προφίλ 17a. Αν η καμπίνα σου υποστηρίζει προφίλ 35b (Super Vectoring) το μέγιστο download μπορεί να αυξηθεί (εαν βέβαια βάλεις και ρούτερ που υποστηρίζει το αντίστιχο προφίλ). Τα 5495/54998 που δείχνει είναι οι ταχύτητες στις οποίες είναι συγχρονισμένο το router σου. Και η γραμμή σου, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν μαζεύει CRC errors. Επομένως δεν υπάρχει κάτι λάθος που να μπορείς να διορθώσεις.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μικρή απόσταση από την καμπίνα, αλλά δείχνει να είναι οριακή ακόμα και για 100mbps

Υ.Γ. τα στατιστικά σε προφίλ 35b είναι κάπως έτσι (όπως στην δική μου γραμμή)

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2_Vectoring 
Actual Rate(Up/Down) 10999/110092 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 54871/289111 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 30.7/29 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0/3.3 dB 
Output Power(Up/Down) -4.9/12.1 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/8 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 4/4 symbols 
Profile 35b 
Showtime Start 358 h 56 min 8 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 
FEC Errors(Up/Down) 231/35175

μπορώ να ενεργοποιήσω το προφίλ 35b στο zte h288a και πώς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mylos2008 είπε

μπορώ να ενεργοποιήσω το προφίλ 35b στο zte h288a και πώς;

Αν η καμπίνα σου δεν το υποστηρίζει, δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις. 

Αν το υποστηρίζει μπορείς να το κάνεις μέσα από τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας με τη σειρά internet/WAN/DSL Modulation Parameters

Εκεί φαίνονται όλα τα διαθέσιμα προφίλ που υποστηρίζονται.

pic.jpg

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mylos2008 είπε

σε μένα ακριβώς το ίδιο είναι αλλά αυτόματα μου επιλέγει 17a

Είναι αυτό που έλεγα πιο πριν. Ότι είσαι σε καμπίνα (μάλλον της Cosmote) που δεν υποστηρίζει 35b.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι υποστηρίζει η καμπίνα αλλά και το τι προφίλ έχουν βάλει να σου δώσουν.
Αν εγώ από το κέντρο στο ορίσω σε 17a δεν πας να τικάρεις 1δις κουτάκια; 17a θα πάρεις ακόμα και αν η καμπίνα σου υποστηρίζει 35b.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, comfuzio είπε

Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι υποστηρίζει η καμπίνα αλλά και το τι προφίλ έχουν βάλει να σου δώσουν.
Αν εγώ από το κέντρο στο ορίσω σε 17a δεν πας να τικάρεις 1δις κουτάκια; 17a θα πάρεις ακόμα και αν η καμπίνα σου υποστηρίζει 35b.

Σωστό και αυτό... Απλά επειδή οι καμπίνες της Νova(πρώην Wind) είναι "ελεύθερες" με κλείδωμα μόνο στην ταχύτητα συγχρονισμού, το είχα ξεχάσει.. 

Και συνήθως η Cosmote 35b δίνει μόνο στις 200άρες

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σας. Θα σας ζαλίσω λίγο με τις ερωτήσεις μου. Έχω το firmware V1.1.0_WND1T11 της wind. Θα ήθελα να αλλάξω dns αλλά όσο και αν έχω ψάξει και ότι και αν έχω διαβάσει εδώ δε μπορώ να τα καταφέρω. Επίσης είναι καλύτερα να αναβαθμίσω με το πιο καινούριο firmware; Που βρίσκω αυτό το καινούριο firmware της nova που λέτε; Επίσης είχα διαβάσει λίγο πιο πίσω ότι κάποιος ήθελε με το ίδιο WiFi να αποκλείσει τον γείτονα από το οικείο δίκτυο γίνετε; Γιατί παίρνει από εμένα με ένα repeater και μου εμφανίζεται η τηλεόραση του όταν θέλω να κάνω casting. Μια φορά τα παιδιά του μου έβαζαν και τραγούδια στην τβ μου (καταλάθος λογικά). Αυτά τα λίγα για αρχή για τα άλλα με τα usb που διάβασα επίσης θα τα ψάξω την επόμενη φορά!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, antouaa είπε

Γεια σας. Θα σας ζαλίσω λίγο με τις ερωτήσεις μου. Έχω το firmware V1.1.0_WND1T11 της wind. Θα ήθελα να αλλάξω dns αλλά όσο και αν έχω ψάξει και ότι και αν έχω διαβάσει εδώ δε μπορώ να τα καταφέρω. Επίσης είναι καλύτερα να αναβαθμίσω με το πιο καινούριο firmware; Που βρίσκω αυτό το καινούριο firmware της nova που λέτε; Επίσης είχα διαβάσει λίγο πιο πίσω ότι κάποιος ήθελε με το ίδιο WiFi να αποκλείσει τον γείτονα από το οικείο δίκτυο γίνετε; Γιατί παίρνει από εμένα με ένα repeater και μου εμφανίζεται η τηλεόραση του όταν θέλω να κάνω casting. Μια φορά τα παιδιά του μου έβαζαν και τραγούδια στην τβ μου (καταλάθος λογικά). Αυτά τα λίγα για αρχή για τα άλλα με τα usb που διάβασα επίσης θα τα ψάξω την επόμενη φορά!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Η αλλαγή των DNS μπορεί να γίνει και μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτα δικτύου του υπολογιστή ή των συσκευών. (Εγώ έτσι κάνω)

Αν μπαίνεις στο router με τους κωδικούς root, η αναβάθμιση του firmware κατά 99,99% θα τους αλλάξει και θα μπορείς μετά να μπαίνεις στο router μόνο με τους κωδικούς user. (Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθουμε και τους νέους admin codes)

Για να περιορίσεις την πρόσβαση στον γείτονα σου (με κάποιον τρόπο έμαθε τους κωδικούς πρόσβασης), απλά θα αλλάξεις το όνομα του δικτύου, και θα βάλεις έναν πιο ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Αυτομάτως θα του κοπεί η πρόσβαση στο δικό σου δίκτυο. Βέβαια θα χρειαστεί να περάσεις τους νέους κωδικούς σε όλες τις συσκευές από την αρχή! Ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνεις και το ίδιο στο Google Home

Επίσης ένας τρόπος να περιορίσεις τον γείτονα, είναι να δεις τις MAC που έχουν οι συσκευές του, και να τις βάλεις σε "black list" ώστε να μην έχουν πλέον πρόσβαση ή το αντίθετο να βάλεις τις δικές σου σε "white list". 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MitsosMitsaras είπε

Η αλλαγή των DNS μπορεί να γίνει και μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτα δικτύου του υπολογιστή ή των συσκευών. (Εγώ έτσι κάνω)

Αν μπαίνεις στο router με τους κωδικούς root, η αναβάθμιση του firmware κατά 99,99% θα τους αλλάξει και θα μπορείς μετά να μπαίνεις στο router μόνο με τους κωδικούς user. (Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθουμε και τους νέους admin codes)

Για να περιορίσεις την πρόσβαση στον γείτονα σου (με κάποιον τρόπο έμαθε τους κωδικούς πρόσβασης), απλά θα αλλάξεις το όνομα του δικτύου, και θα βάλεις έναν πιο ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Αυτομάτως θα του κοπεί η πρόσβαση στο δικό σου δίκτυο. Βέβαια θα χρειαστεί να περάσεις τους νέους κωδικούς σε όλες τις συσκευές από την αρχή! Ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνεις και το ίδιο στο Google Home

Επίσης ένας τρόπος να περιορίσεις τον γείτονα, είναι να δεις τις MAC που έχουν οι συσκευές του, και να τις βάλεις σε "black list" ώστε να μην έχουν πλέον πρόσβαση ή το αντίθετο να βάλεις τις δικές σου σε "white list". 

Όχι τον κωδικό του τον έδωσα όταν είχαμε καραντίνα για να κάνουν ονλάιν μάθημα τα παιδιά του. Απλά τον έχω αφήσει έτσι και ντρέπομαι να τον διακόψω. Θέλω μόνο να τον διαχωρίσω ίσως και να του μείωνα την ταχύτητα.

DNS σε μια android TV δε γίνετε να βάλω και γι'αυτό έλεγα να το κάνω από το ρούτερ! Θα το αφήσω όπως έχει και βλέπουμε αν βρεθούν οι κωδικοί που λέτε!

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Δημοσ.
Στις 11/1/2023 στις 12:37 ΜΜ, Paragontas-x είπε

Από τη στιγμή που δεν έχουμε πλέον το admin profile και είμαστε μόνο user profile μπορούμε να αλλάξουμε μόνο τα ipv4 dns και όχι τα ipv6 dns.

Τα ipv6 dns μπορούν να αλλάξουν και μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου

1.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...