Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

theanonymous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 8/10/2021 στις 5:00 ΜΜ, Psycho13 είπε

Όλοι αυτό ψάχνουμε....

Κάποιοι φιλοι  που αναφερουν σε προηγουμενα post:

"Local Network  => Lan => DHCP Server => και βαζεις χειροκινητα τους ISP DNS"

δεν δουλευει να υποθεσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπάθησα να σεταρω το archer vr400 tp link που δούλευε σφαίρα με το προηγούμενοadsl 24 που είχα ( τώρα έχω συνεχώς αποσυνδέσεις και το βλέπουν οι τεχνικοί τους) με bridge mode. Είδα ότι παίρνω ip με το vpu και 835 vlan id.  Το θέμα είναι ότι στο archer το forthnet vdsl που πάω να συνδεθώ έχει 1102 και αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα άλλο. Ακόμα και όταν πατάω other και βάζω χειροκίνητα 835 ppoe και τα στοιχεία της σύνδεσης μου δεν βρίσκει ίντερνετ με τίποτα. Κάνω κάτι λάθος? Μια βοήθεια?

20 ώρες πριν, agoraki_23 είπε

Προσπάθησα να σεταρω το archer vr400 tp link που δούλευε σφαίρα με το προηγούμενοadsl 24 που είχα ( τώρα έχω συνεχώς αποσυνδέσεις και το βλέπουν οι τεχνικοί τους) με bridge mode. Είδα ότι παίρνω ip με το vpu και 835 vlan id.  Το θέμα είναι ότι στο archer το forthnet vdsl που πάω να συνδεθώ έχει 1102 και αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα άλλο. Ακόμα και όταν πατάω other και βάζω χειροκίνητα 835 ppoe και τα στοιχεία της σύνδεσης μου δεν βρίσκει ίντερνετ με τίποτα. Κάνω κάτι λάθος? Μια βοήθεια?

Να υποθέσω έβαλες  vdsl.  Κατά την ρύθμιση αντί για nova πάροχο βάλε cosmote  που έχει vlan 835 και τους κωδικούς σου και θα δουλέψει.

Στις 15/10/2021 στις 8:11 ΜΜ, billycc είπε

Κάποιοι φιλοι  που αναφερουν σε προηγουμενα post:

"Local Network  => Lan => DHCP Server => και βαζεις χειροκινητα τους ISP DNS"

δεν δουλευει να υποθεσω?

τα καταχωρεί αλλά σαν κύριο dhcp έχει του isp

Καλή μέρα σε όλους.

Μόλις 'εβαλα τον router με πακέτο Nova 100 MBps. Μήπως έχει κάποιος τους κωδικούς root/Forthnet για να μπώ στη σελίδα διαχείρησης; (όχι ως user !!).

Θυμάμαι πως ο προηγούμενος που είχα (ΖΤΕ 267) είχε κωδικούς user αλλά και forthnet, αλλά δέν θυμάμαι πώς βρήκα τους κωδικούς να μπείς ως forthnet..

Πήρα τηλέφωνο στη τεχνική υποστήριξη, μίλησα δύο φορές.. μίλησα με ένα παλληκάρι που μου είπε θα μου τους στείλουν με sms, και επειδή μιά μέρα μετά δέν έχουν φτάσει, ξαναπήρα...μίλησα με μιά κοπέλλα που μου είπε πως δέν ξέρει τίποτα και ούτε ο υπεύθυνος βάρδιας ξέρει τίποτα ούτε κάν εαν υπάρχει η επιλογή να μπείς σαn root/forthnet.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επίσης μήπως έχει κάποιος συγκρίνει τον 288 με τον Huawei DG8245v που επίσης δίνει η Nova?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πιο router - cpe δίνει η nova με τις 100 αρες / 50 αρες vdsl ?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Επεξ/σία από REWIND84

2 ώρες πριν, seithan είπε

Καλημέρα,

Έχω εγκαταστήσει το OPNsense σε baremetal. Το modem είναι σε bridged mode, λειτουργεί όμορφα :)

Σε τι μηχανάκι το έβαλες, mini pc;

Κάνω κάποιες δοκιμές με το pfsense αλλά το έχω σε vm προς το παρόν.

27 minutes ago, alxnt said:

Σε τι μηχανάκι το έβαλες, mini pc;

Κάνω κάποιες δοκιμές με το pfsense αλλά το έχω σε vm προς το παρόν.

Το έβαλα σε ένα παλιό netbook (NB550d), έχει μια θύρα fast ethernet, που συνδέεται με το μόντεμ και πρόσθεσα και ένα TPLINK usb-to-ethernet 1Gb να μιλάει με το LAN.

Σήκωσα και WLAN και έτσι σταμάτησαν και οι γκρίνιες από τους υπόλοιπους :D

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφάσισα να κάνω reset το 288A και συνέβηκε το εξής:

Πλέον δείχνει αναμμένα τα led Broadband και internet και μέσα στη σελίδα του router βλεπω και τα στατιστικά γραμμής.  όμως δεν συνδέεται πουθενά στο ίντερνετ, δεν ανοίγει καμία ιστοσελίδα.

Παρατήρησα επίσης πως και στη σελίδα του router για το VOIP, πλέον δεν εμφανίζει κανένα registered αριθμό σταθερού τηλεφώνου. (ούτε αυτό λειτουργεί)

Νόμιζα πως ύστερα απο reset θα περνούσαν ξανά αυτόματα οι ρυθμίσεις της nova. Ούτε βρίσκω πουθενά μέσα στις ρυθμίσεις του router να μου δίνει τη δυνατότητα να εισάγω εγώ χειροκίνητα User και pass για να συνδεθώ στο Internet.

Προσωρινά, έβαλα ένα tp-link archer vr600 που είχα για να κάνω τη δουλειά μου.

Πρέπει να τηλεφωνήσω στη Nova  και να ζητήσω να μου το ρυθμίσουν από απόσταση με κάποιο τρόπο, αφού θα το συνδέσω πρώτα ξανά στη γραμμή. ???

Επεξ/σία από warewolf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...