Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

theanonymous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σε όλους. οπότε έχω nova 50 mbps internet, έπαιρνα γύρω στα 35 mbps αλλά τώρα έπεσε στα 9-10 mbps. Τους τηλεφώνησα, επικοινώνησα με την υποστήριξη της nova, αλλά μου λένε συνέχεια ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα. ήρθαν περίπου 3 φορές και μετά την επαναφορά του δρομολογητή η ταχύτητα ανέβηκε, αργότερα η ταχύτητα έπεσε ξανά όταν ο δρομολογητής άρχισε να αποσυνδέεται από το Διαδίκτυο. Ο δρομολογητής είναι h288a με λογισμικό t16. Έχω καλώδιο kat5 από έξω γιατί το καλώδιο της οικοδομής είναι παλιό. Beofe ήταν κολλημένο με ταινία από rj45 σε rj11, οπότε πήγα και έβαλα το καλώδιο rj45 και χρησιμοποίησα splitter για ρούτερ. Αυτό είναι τόσο περίεργο, μερικές φορές μετά την επαναφορά του δρομολογητή, η ταχύτητα επαναφοράς ανεβαίνει στα 35, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η πράσινη ένδειξη Διαδικτύου στο δρομολογητή σβήνει και επανασυνδέεται με ταχύτητα 9 mbps.Προσπάθησα να εξηγήσω τον ISP ότι αυτό μπορεί να είναι δρομολογητής σε αυτό το σημείο, γιατί φαίνεται ότι κάτι εμποδίζει την ταχύτητα. αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να αλλάξω το καλώδιο σε kat6, δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει σε αυτό το σημείο, αλλά αυτό είναι τρελό. σε αυτό το σημείο ίσως κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να με βοηθήσει; ίσως χρειαστεί να αλλάξω τις ρυθμίσεις του δρομολογητή; 

image.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα κι ελπιζω να ειναι το σωστο thread.

Εχω το συγκεκριμενο router με συνδρομη στην Nova κτλ.Στο εξοχικο δεν εχω ουτε σταθερο ουτε ιντερνετ.Υπαρχει καποιος τροπος να παιρνω μαζι μου το router και να εχω ιντερνετ εκει?Δεν ξερω καν αν παιρνει καρτα και θελω πρωτα την καθοδηγηση σας εδω πριν απευθυνθω στην Nova.
YΓ.Εννοειται καθε φορα που παω εκει κανω το κινητο μου hotspot για να δινω internet στο google chromecast αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει τροπος για πιο καλο και σταθερο ιντερνετ...

Επεξ/σία από Evil13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2024 στις 7:36 ΜΜ, Evil13 είπε

Εχω το συγκεκριμενο router με συνδρομη στην Nova κτλ.Στο εξοχικο δεν εχω ουτε σταθερο ουτε ιντερνετ.Υπαρχει καποιος τροπος να παιρνω μαζι μου το router και να εχω ιντερνετ εκει?Δεν ξερω καν αν παιρνει καρτα και θελω πρωτα την καθοδηγηση σας εδω πριν απευθυνθω στην Nova.
YΓ.Εννοειται καθε φορα που παω εκει κανω το κινητο μου hotspot για να δινω internet στο google chromecast αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει τροπος για πιο καλο και σταθερο ιντερνετ...

Καλησπέρα.

1. Άμα στο εξοχικό σου δεν υπάρχει είτε Nova VDSL ή απλώς Nova ADSL γραμμή, τότε ΔΕΝ μπορείς να έχεις internet έτσι απλά από το ΖΤΕ Η288Α που κατέχεις!

2. Το ΖΤΕ Η288Α ΔΕΝ έχει καμία υποδοχή για Mobile/Broadband (4G ή 5G) SIM Card.

Οπότε για να έχεις "επείγιο" internet (μέσω Modem/Router όπως θες) θα πρέπει να κάνεις εξεύρεση στην περιοχή του εξοχικού σου, ποιός πάροχος καλύπτει τις ανάγκες σου και να συνάψεις συμβόλαιο (μπορείς ακόμα να έχεις συμβόλαιο ΧΩΡΙΣ σταθερή τηλεφωνία, απλώς και μόνο internet), διαφορετικά και ως μία άλλη ενναλακτική είναι να δείς άμα αυτά τα ΝΕΑ 5G "Standalone Home Internet" πακέτα που έχουν ξεκινήσει από τους παρόχους (από Nova και Cοsmote τουλάχιστον), καλύπτονται επίσης στην περιοχή σου (εννοώντας ότι το 5G εσωτερικά και μέσα στο εξοχικό σου είναι πάρα πολύ καλό και με "μπόμπα/full" σήμα) και σε ικανοποιούν όπως θα ήθελες (και φυσικά και από θέμα μηνιαίου κόστους).

Τέλος άμα ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας που έχεις τώρα στο κινητό σου και που χρησιμοποιείς ως HotSpot είναι ας πούμε ο υποδιαίστερος/χειρότερος και υπάρχει καλύτερος εκεί στην περιοχή του εξοχικού σου, τότε είναι και αυτή μια ακόμα επιλογή/λύση, απλώς σ'αυτήν την περίπτωση θα πρέπει είτε να κάνεις 2ο και έξτρα συμβόλαιο/καρτοσυμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας είτε να αγοράσεις απλώς πακέτο καρτοκινητού. Φυσικά και εδώ θα πρέπει (όπως ανέφερα παραπάνω) να δείς το μηνιαίο κόστος.
Οπότε στις 3x επιλογές που σου ανέφερα θα πρέπει να κάνεις σύγκριση τιμών ΑΜΑ πραγματικά σε καλύπτουν και σε ικανοποιούν οι ταχήτητες του internet που θα σου παρέχουν από ότι έχεις τώρα!

Καλή βολιδοσκόπηση και καλή εξεύρεη να'χεις φίλε/φίλη μου! 👏 😀

Επεξ/σία από LefPat
  • Like 1

13 ώρες πριν, LefPat είπε

Καλησπέρα.

1. Άμα στο εξοχικό σου δεν υπάρχει είτε Nova VDSL ή απλώς Nova ADSL γραμμή, τότε ΔΕΝ μπορείς να έχεις internet έτσι απλά από το ΖΤΕ Η288Α που κατέχεις!

Οπότε για να έχεις "επείγιο" internet (μέσω Modem/Router όπως θες) θα πρέπει να κάνεις εξεύρεση στην περιοχή του εξοχικού σου, ποιός πάροχος καλύπτει τις ανάγκες σου και να συνάψεις συμβόλαιο (μπορείς ακόμα να έχεις συμβόλαιο ΧΩΡΙΣ σταθερή τηλεφωνία, απλώς και μόνο internet), διαφορετικά και ως μία άλλη ενναλακτική είναι να δείς άμα αυτά τα ΝΕΑ 5G "Standalone Home Internet" πακέτα που έχουν ξεκινήσει από τους παρόχους (από Nova και Cοsmote τουλάχιστον), καλύπτονται επίσης στην περιοχή σου (εννοώντας ότι το 5G εσωτερικά και μέσα στο εξοχικό σου είναι πάρα πολύ καλό και με "μπόμπα/full" σήμα) και σε ικανοποιούν όπως θα ήθελες (και φυσικά και από θέμα μηνιαίου κόστους).

Τέλος άμα ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας που έχεις τώρα στο κινητό σου και που χρησιμοποιείς ως HotSpot είναι ας πούμε ο υποδιαίστερος/χειρότερος και υπάρχει καλύτερος εκεί στην περιοχή του εξοχικού σου, τότε είναι και αυτή μια ακόμα επιλογή/λύση, απλώς σ'αυτήν την περίπτωση θα πρέπει είτε να κάνεις 2ο και έξτρα συμβόλαιο/καρτοσυμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας είτε να αγοράσεις απλώς πακέτο καρτοκινητού. Φυσικά και εδώ θα πρέπει (όπως ανέφερα παραπάνω) να δείς το μηνιαίο κόστος.
Οπότε στις 3x επιλογές που σου ανέφερα θα πρέπει να κάνεις σύγκριση τιμών ΑΜΑ πραγματικά σε καλύπτουν και σε ικανοποιούν οι ταχήτητες του internet που θα σου παρέχουν από ότι έχεις τώρα!

Ήσουν κατατοπιστικότατος,ευχαριστω πολύ φίλε!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα, μετά από 3 χρόνια χρήσης του ROUTER ZTE H288A που μου έδωσε με την 100άρα γραμμή η Nova, ήρθε η ώρα που χάλασε (δεν έδινε σήμα ethernet). 

Μου το αντικατέστησαν δωρεάν με ένα Huawei DN8245V-70 πλέον, το οποίο δουλεύει κανονικά (plug & play). 

• 1 μήνα μετά...

Τι ειναι η VDSL LE συνδεση; 

VDSL απο ΑΚ πρεπει να εχω , ειναι αλλο vlanID ? δοκιμασα bridge με 835 αλλα δε εδωσε ip παντα timeout επερνα

Στις 17/7/2024 στις 5:01 ΠΜ, LefPat είπε

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω (για το 1+2) μπορεί να μπει USB modem zte στην θύρα USB και να συνδεθεί μέσω sim του USB modem; Κάπου είχα διαβάσει ότι ενα μοντέλο μπορεί να δεχτεί zte στικάκι και αμέσως το καταλαβαίνει.

Ξέρει κανείς ποιο μοντέλο είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2024 στις 7:36 ΜΜ, Evil13 είπε

Ειμαι σε αντιστοιχη περίπτωση και αγορασα απο την frog καρτα sim με απεριόριστο ιντερνετ στα 120ε για εναν χρονο, την εβαλα σε ενα TP-LINK TL-MR6400 v1 Ασύρματο 4G Mobile Router Wi‑Fi 4 με 4 Θύρες Ethernet και πλεον εχω ιντερνετ που εξυπηρετεί ανετα περιπου 10 συσκευες (κινητα,ταμπλετ,τηλεορασεις)

Επεξ/σία από fysikos
  • Like 1

Στις 27/9/2024 στις 4:25 ΜΜ, viman είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω (για το 1+2) μπορεί να μπει USB modem zte στην θύρα USB και να συνδεθεί μέσω sim του USB modem; Κάπου είχα διαβάσει ότι ενα μοντέλο μπορεί να δεχτεί zte στικάκι και αμέσως το καταλαβαίνει.

Ξέρει κανείς ποιο μοντέλο είναι;

Το ZTE H288A στο επίσημο site του κατασκευαστή, απ'οτι βλέπω υποστηρίζει μόνο LTE/3G μέσω της USB (και υπάρχει στο user/admin panel μενού για 3G) αλλά και πάλι ίσως ούτε καν για Mobile/Broadband Internet.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα στην παρέα. 

Ήθελα μία βοήθεια. Έχω βάλει στο υπόγειο το ρούτερ που χρησιμοποιώ huawei 4g plus. Ήθελα να συνδέσω το zte στον πάνο όροφο για να δίνει wi-fi είναι εύκολο να με καθοδηγήσετε τι ρυθμίσεις θα κάνω στο zte να δουλεύει σαν access point? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Όταν συνδέσω από το huawei στης θύρες lan δεν παίρνει καν δίκτυο, όταν το βάζω στο wan παίρνει κανονικά απλά ήθελα μία βοήθεια για να δω αν γίνεται να το συνδέσω σαν access point και να μην  brickari με το huawei. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...