Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/3/2023 στις 1:35 ΜΜ, partblah1990 είπε

Οι παρακατω ρυθμισεις στην εικονα τι διαφορα εχουν ;

NOVA ZTE H288A.png

Εγώ πάντως που τα έχω ενεργοποιημένα και τα δύο το κουμπί δεν δουλεύει 

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πραγματικά πολύ εκνευρισμένος με την νοβα!!! θέλω να κάνω pppoe. το κάνω χρονια. κάθε τρεις και λίγο αναγκασμένος να κάνω ρεσετ λόγω του ότι αλλάζουν κωδικούς στην τηλεφωνια. τώρα με την αλλαγή firmware/αδμιν πας δεν μπορούμε πλέον να φτιάξουμε Bridge intrface. δεν υποστηρίζει και pass-through όπως ο οτε. χαιρετίσματα δηλαδη. εάν γνωρίζει κανείς τον κωδικό Please pm.

Δημοσ.

Εγώ δεν έκανα την αναβάθμιση. Θα την κάνει αυτόματα το router τους; Το χρησιμοποιώ σαν Modem μόνο και έχω δικό μου router.

Δημοσ.

οι αναβαθμισεις απ την στιγμη που δεν ξερουμε τι περιεχουν δεν ειναι τοσο απλο να λεμε δεν θα την βαλω .... αν πχ περιεχει αλλαγες στην τηλεφωνια , ενημερωση ασφαλεια, αλλαγες που επηρεάζουν την ταχυτητα, σερβερ κτλ ... παραδειγμα η τελευταια εχει αλλαγες στη τηλεφωνια αλλα και στο admin pass (δεν ξερω και τι αλλο)

1 ώρα πριν, Avatar_GR είπε

Εγώ δεν έκανα την αναβάθμιση. Θα την κάνει αυτόματα το router τους; Το χρησιμοποιώ σαν Modem μόνο και έχω δικό μου router.

οι αναβαθμισεις κανονικα γινονται αυτοματα και συνήθως βραδι
στη Νοβα 8 στης 10 φορες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γυρισα το zte h288a σε bridge mode (εχω ακομα  το t16) με την εξης διαδικασια: με κωδικους forthnet στην επιλογη wan δημιουργησα μια νεα συνδεση bridge βαζοντας  vlan 835 χωρις να διαγραψω τις υπαρχουσες συνδεσεις και αφηνοντας τις στο ON , στην συνεχεια στο port binding δηλωσα το LAN1 , μετα πηγα στο ρουτερ και εκανα συνδεση με pppoe και αυτο ηταν. 

οποτε αν θελω μπορω να συνθεθω ξανα με dynamic ip (αφου δεν εκανα διαγραφη στις υπαρχουσες συνδεσεις) απλως δεν λειτουργει η LAN1 γιατι ειναι δηλωμενη στην bridge συνδεση, επισης τα λαμπακια στο zte  λειτουργουν και τα τρια.

εκανα port check την θυρα 21. με dynamic ip μου την δειχνει κλειστη ενω με bridge μου την δειχνει ανοιχτη. 

παραθετω και φωτο.

2023-03-26.png

2023-03-26 (1).png

Επεξ/σία από pkout
  • Like 1
Δημοσ.

κάποιος να στειλει με pm τους νέους κωδικούς ρουτ μπας και μπορέσουμε να το ξαναρυθμισουμε το ρημάδι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Δεν ηξερα οτι εφτασε την 109 σελιδα το post (δεν το χα και στα παρακολουθεντα βεβαια). Εχω το εν λογο router και εγω σε bridge mode και απο πισω σαν router pfsense το οποιο παιζει για αρκετα χρονια στην μεχρι προσφατα 50/5 γραμμη με τηλεφωνια splitter.

Το τελευταιο εξαμηνο ειχα καταιγισμο τηλεφωνηματων για την  αναβαθμιση της γραμμης σε 100/10 (φυσικα αποσκοπουσαν στην ανανεωση του συμβολαιου και οχι στην δικη μου ευνοια - αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και λογικο απο μεριας τους). Σε καθε ερωτημα μου αν θα αλλαζε το τηλεφωνο σε voip η απαντηση ηταν καταφατικη και εκει τελειωνε και η συνομιλια μας. Το τελευταιο διβδομαδο και απο 2-3 τεχνικους σερι, ειχα την διαβεβαιωση οτι θα παιξει οπως ειναι και τωρα η γραμμη χωρις καμια αλλαγη στον εξοπλισμο μου. Δλδ το τηλ απο splitter να ρωταω και να ξαναρωταω. Ναι ναι .... long story short, δεν εχει νοημα αν εχουν ακουσει πολυελαιο απο γαμ@σταυριδια σε οποιον το σηκωνει (η πολυκατοικια μετα απο χρονια  με γνωρισε καλυτερα αυτην την περιοδο) εκει στη Nova, ειμαι χωρις τηλ αφου γυρισε σε voip και τα στοιχεια δεν τα δινουν οπως ειναι γνωστο. Ερχομαι λοιπον στο πολυποθητο ερωτημα ............

Υπαρχει η δυνατοτητα να συνεχισει το H288A σε bridge και παραλληλα να ενεργοποιηθει (μεσω ΤΡ69 or something) και η τηλεφωνια, η να βρω καπως τα στοιχεια της, αν κανω reset στο modem και το αφησω να δουλεψει default?  (Νομιζω με @comfuzioεχουμε το ιδιο setup. Εσενα πως παιζει το voip?)

Ευχαριστω

Επεξ/σία από euronmyous
Δημοσ.
1 hour ago, euronmyous said:

Καλησπερα

Δεν ηξερα οτι εφτασε την 109 σελιδα το post (δεν το χα και στα παρακολουθεντα βεβαια). Εχω το εν λογο router και εγω σε bridge mode και απο πισω σαν router pfsense το οποιο παιζει για αρκετα χρονια στην μεχρι προσφατα 50/5 γραμμη με τηλεφωνια splitter.

Το τελευταιο εξαμηνο ειχα καταιγισμο τηλεφωνηματων για την  αναβαθμιση της γραμμης σε 100/10 (φυσικα αποσκοπουσαν στην ανανεωση του συμβολαιου και οχι στην δικη μου ευνοια - αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα και λογικο απο μεριας τους). Σε καθε ερωτημα μου αν θα αλλαζε το τηλεφωνο σε voip η απαντηση ηταν καταφατικη και εκει τελειωνε και η συνομιλια μας. Το τελευταιο διβδομαδο και απο 2-3 τεχνικους σερι, ειχα την διαβεβαιωση οτι θα παιξει οπως ειναι και τωρα η γραμμη χωρις καμια αλλαγη στον εξοπλισμο μου. Δλδ το τηλ απο splitter να ρωταω και να ξαναρωταω. Ναι ναι .... long story short, δεν εχει νοημα αν εχουν ακουσει πολυελαιο απο γαμ@σταυριδια σε οποιον το σηκωνει (η πολυκατοικια μετα απο χρονια  με γνωρισε καλυτερα αυτην την περιοδο) εκει στη Nova, ειμαι χωρις τηλ αφου γυρισε σε voip και τα στοιχεια δεν τα δινουν οπως ειναι γνωστο. Ερχομαι λοιπον στο πολυποθητο ερωτημα ............

Υπαρχει η δυνατοτητα να συνεχισει το H288A σε bridge και παραλληλα να ενεργοποιηθει (μεσω ΤΡ69 or something) και η τηλεφωνια, η να βρω καπως τα στοιχεια της, αν κανω reset στο modem και το αφησω να δουλεψει default?  (Νομιζω με @comfuzioεχουμε το ιδιο setup. Εσενα πως παιζει το voip?)

Ευχαριστω

ποια έκδοση fw έχεις;

κι εγώ σε bridge το έχω και από πίσω pfsense και δουλεύει χωρίς πρόβλημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, euronmyous είπε

Καλησπερα

Ευχαριστω

Δουλεύει το voip με bridge επειδή είναι σε διαφορετικό vlan. 

Δημοσ.

Επίσης, το h288 στο έδωσαν με την αλλαγή ή το είχες από νωρίτερα; Θυμάσαι αν ο τεχνικός που είχε έρθει έδωσε τον σειριακό στη nova;

Χωρίς το pfsense, δουλεύει η τηλεφωνία;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

ποια έκδοση fw έχεις;

Δεν θυμαμαι, αλλα το απογευμα που θα γυρισω θα σου πω . Λογικα για να συνεχιζω να μπαινω με παλιους κωδικους μαλλον οχι την τελευταια που απο οτι διαβασα αλλαξαν, Εχω κλεισει το TR69 οποτε δεν ξερω αν θα παιξει το voip γιατι δενε χει τροπο με zero touch.

24 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

κι εγώ σε bridge το έχω και από πίσω pfsense και δουλεύει χωρίς πρόβλημα

δεν μου λες τοτε ποια services εχεις ανοικτα και τι configuration  εχεις βαλει? Η τα πηρε μονο του?

16 λεπτά πριν, dasnowy είπε

Δουλεύει το voip με bridge επειδή είναι σε διαφορετικό vlan

Νομιζω 836 και 835 το net.  θελει σεταρισμα η αυτοματα γινεται?

16 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Επίσης, το h288 στο έδωσαν με την αλλαγή ή το είχες από νωρίτερα; Θυμάσαι αν ο τεχνικός που είχε έρθει έδωσε τον σειριακό στη nova;

Τους ειπα εγω τηλεφωνικα σε ραντεβου που χα με τον τεχνικο για την γραμμη (και τελειως τυχαια μου δωσαν το κιν του - οχι δε το χω πλεον)  και του ειπα να χει μαζι του ενα H288A γιατι ηξερα απο πριν οτι θα παιξει σε bridge (ολα παιζουν λογικα αν δενε χεουν κλειδωμενο firmware και αν ξερεις root κωδικους). Επισης το πληρωσα (γιατι τετοια ειναι η Nova - δουλευα εκει και ξερω εκ των εσω τι brothel ειναι)

19 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Χωρίς το pfsense, δουλεύει η τηλεφωνία;

Δεν ξερω γιατι 7χρονια σερι που χα την 50αρα ημουν με το ZTE 168N παλι σε bridge και splitter τηλεφωνο. Δεν το δοκιμασα ποτε.

By the way υπαρχει τροπος πριν ενεργοποιησω το TR69 (νομιζω μεσω αυτου του service παιρνει OTA) να παρω backup το firmware που χω τωρα ωστε να χω την δυνατοτητα να κανω backflash η το κλειδωσαν και αυτο σαν δυνατοτητα με το καινουργιο firmware?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, euronmyous είπε

θελει σεταρισμα η αυτοματα γινεται?

Αυτόματα τα παίρνει τα στοιχεία από το tr069.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dasnowy είπε

Αυτόματα τα παίρνει τα στοιχεία από το tr069.

χαχαχαχαχαχααχ ... φαντασου αμπαλοσυνη εκει στη Νοβα , που 2 χρονια τωρα δεν αναβαθμιζα την γραμμη μην χασω το τηλ επειδη δεν δινουν voip credentials (Αν και θα κανω μια προσπαθεια με routerpassview το απογευμα) και δεν βρεθηκε καποιος να πει οτι με την τηλεφωνια δεν θα χω θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...