Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)

theanonymous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 hours ago, stamka said:

local network- Wlan-Wlan basic- Wlan SSID Configuration- SSID 2

και κανεις 2ο που το ονομαζεις οπως θες πχ Quest με οτι ρυθμιση θες

αυτό έχω κάνει κι εγώ προς το παρόν. Αλλά πως θα το κλείσω έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στις συσκευές που είναι στο SSID1 ή/και ethernet;

Στο WLAN advanced --> Access control mode configuration τι κάνεις με το black/white list;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

αυτό έχω κάνει κι εγώ προς το παρόν. Αλλά πως θα το κλείσω έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στις συσκευές που είναι στο SSID1 ή/και ethernet;

Στο WLAN advanced --> Access control mode configuration τι κάνεις με το black/white list;

Κάνε το SSID 1 αόρατο, να μην εκπέμπει όνομα/φαίνεται.

@Πέτρος βασικά εννοούσα όποιος μπαίνει στο δεύτερο δίκτυο, να μην έχει πρόσβαση στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο SSID1 και ethernet. Δε με πειράζει να φαίνεται το SSID1

3 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

@Πέτρος βασικά εννοούσα όποιος μπαίνει στο δεύτερο δίκτυο, να μην έχει πρόσβαση στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο SSID1 και ethernet. Δε με πειράζει να φαίνεται το SSID1

Θες isolation, τώρα το κατάλαβα. Έχει σχετική επιλογή στο Local Network->WLAN Basic->SSID configuration. Δεν σου κάνει τη δουλειά που θες?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Πέτροςτο είχα επιλεγμένο (νόμιζα ότι είναι άλλο feature) αλλά ακόμα κι έτσι μπορώ να συνδεθώ σε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ethernet. Θα του κάνω κι ένα restart μόλις είναι ελεύθερο το δίκτυο μήπως του χρειάζεται για να ξεμπλοκάρει

Επεξ/σία από thodoris1985

2 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

@Πέτροςτο είχα επιλεγμένο (νόμιζα ότι είναι άλλο feature) αλλά ακόμα κι έτσι μπορώ να συνδεθώ σε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ethernet. Θα του κάνω κι ένα restart μόλις είναι ελεύθερο το δίκτυο μήπως του χρειάζεται για να ξεμπλοκάρει

Αυτό, δες μετά από επανεκκίνηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Πέτρος τίποτα και μετά το reboot.

Για να δω μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Έχω το Η288Α σε bridge το οποίο πάει σε ένα pfsense (DHCP server).

Από το pfsense πάει σε switch για το δίκτυο εσωτερικά

*** Επίσης από το Pfsense πάει πάλι πίσω στο H288A το οποίο μου δίνει το ασύρματο στο σπίτι. ***

Τέλος, έχω έναν server ο οποίς είναι συνδεδεμένος με ethernet στο switch

Συνδέομαι από το κινητό στο SSID2 το οποίο έχει ενεργοποιημένο το SSID isolation όπως πολύ σωστά είπες. Όταν όμως βάζω την IP του server στον browser του κινητού, μου ανοίγει κανονικότατα από το κινητό (SSID2)

Μήπως αυτό στους αστερίσκους δημιουργεί κάποιο πρόβλημα;

Υ.Γ. το κινητό είναι με στατική IP από το DHCP του pfsense

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Πέτρος said:

Δυστυχώς, παραπάνω δεν ξέρω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και για τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με το SSID isolation όπως και να έχει.

Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε παρατήρηση αν ξέρει κάποιος σχετικά με το προηγουμενο ερώτημα μου

• Like 1

το wifi isolation είναι για ανάμεσα στις ασύρματες συσκευές να μην μιλάνε/βλέπουν η μία την άλλη και όχι για να μην βλέπεις servers μέσα στο δίκτυο αν βαράς IP.
Εσύ τώρα αν θες να έχεις ένα δίκτυο για να δίνεις internet μόνο και να μην βλέπουν όσοι είναι εκεί τους εσωτερικούς servers....δώσε άλλο ip range στο ssid αυτό

• Like 2

Στις 14/1/2023 στις 7:18 ΜΜ, jimmy1973 είπε

ηρθε μαστορι απο την nova.

βαλαμε αλλο 288a επανω και εκανε ακριβως τα ιδια!

και οι 2 μπαντες ενω μπορει τωρα να παιζουν σωστα,μετα απο 3-4 ωρες γονατιζουν και δεν δινουν ουτε την μιση ταχυτητα.!!

ενα xiaomi που το εχω κουμπωσει σαν ρουτερ μεχρι να βρω λυση και δινει και αυτο wifi απο τις 2 μπαντες,

παιζει αψογα χωρις κανενα προβλημα.!

τι αλλο μπορω να κανω?

συνεχιζουμε με τα ιδια προβληματα.

και οι 2 μπαντες σερνονται ενω την ιδια στιγμη η ethernet παει σφαιρα.

τι αλλο μπορω να κανω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stamka είπε

τι firmware εχεις ?

αλλη λυση βαλε το xiaomi se bridge και δουλευε με αυτο αφου λες οτι δεν εχει προβλημα

λογικα το τελευταιο.

οτι update κανει απο μονο του.εγω δεν πειραζω τιποτε

το xiaomi το εχω σαν ρουτερ και περνω απο εκει τις 2 μπαντες wifi αψογα.

εχω αφησει το wifi του zte,γιατι επανω του ειναι σεταρισμενες αρκετες smart συσκευες και εαν το κλεισω θα πρεπει να τις σεταρω ολες απο την αρχη.

καποια στιγμη βεβαια θα γινει ενα ξεκαρταρισμα και κλεισιμο του zte.

το θεμα ειναι γιατι παρουσιαζεται αυτο το περιεργο προβλημα και μαλιστα σε δυο zte288a!

Επεξ/σία από jimmy1973

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λιγο απιθανο να εχουν και τα 2 το ιδιο προβλημα εκτος και αν το προβλημα ειναι στο firmware

το ΖΤΕ και το ΧΙΑΟΜΙ λιγο απιθανο να εχουν ιδιο hardware οποτε δεν μπορεις να συγκρινεις πχ δεν εχουν ιδια μνημη, δεν σηκωνουν ιδιο αριθμο συσκευων, μπορει μια παλια συσκευη που συνδέεται πχ ταχυτητας b

Aφου δεν εχει προβλημα το ΖΤΕ δεν νομιζω οτι ειναι λογικο να ψαχνεις το προβλημα εκει

Επεξ/σία από stamka

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...